АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 258
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Здравейте, мили мамчета   bouquet Признавам си, че не съм чела последните 10-ина странички, все не мога да сколасам с кърмене, пране и дондуркане, но пък ми харесва да го правя. Simple Smile
С кърменето за сега нямаме големи проблеми, въпреки че не винаги се получава перфектно, но има време.
За неродилите - бях подготвена що годе за всичко около раждането, но не и за момента в който ти слиза кърмата. Никъде не бях чела, че става така изведнъж и без да усетиш - уж се усещало, но уви аз се събудих втората сутрин в болницата с два камъка вместо гърди и изпаднах в ужас. Та съветът ми е хранете бебето и се цедете редовно докато се отпушат всички каналчета, защото паниката е огромна като не знаеш какво да правиш. След отпушването и засукването на Борис не ми се е налагало да се цедя повече - гърдите са ми меки и бебето хапва доволно. Но имам друг проблем и въпрос към ЛЛЛ /надявам се да не се повтарям с някоя друга мама/:
От няколко дена имам доста силни болки в двете тазобедрени стави. Предполагам е следствие от раждането или кърменето, знам ли. Та въпросът ми е имат ли някаква връзка ставните болки с кърменето /на изключително кърмене сме/ и ако да с какво мога да ги облекча, или просто си ме болят от друго?

# 511
  • София
Честито и на Рени М  bouquet Да й е жива и здрава малката рожба и в най-скоро време да ги изписват  Hug
Тайра, с теб какво става, всичк онаред ли е?
И Херувимче никаква не пише Rolling Eyes
Гунди, ами хайде тогава твоята мома да побърза де  Laughing Ако още малко чака, кой ли знае какъв дънгалак ще стане моя и няма да го хареса не само тя, но и другите моми  Crossing Arms hahaha
Raya80, хубав съвет, поне да не се шашкам, ако се събудя така  Crazy
Диди24, а с Иво колко преноси?
Екзо, изкарвай ги дребосъците вече, мъжа ти защо се притеснява, свекърва ти сигурно него го е изкарала чак на 40-я ден и той затова, иначе от къде ще разбират такива неща мъжете Crazy Все пак не са малки, станаха на по месец, аз няма да чакам и толкова и май никоя мама не чака  Hug
Бюти, да, ако много се притесняваш - ходи да те прегледат, но мисля че Судокрема няма да ти помогне, мила, той е за подсичане, а твоето не е такова  Confused Ще ти дадат някакво спрейче облекчаващо  Hug
Лудница, Софи, Маги-г, Васето29 - къде се губите? Драснете за проверка  Wink

# 512
beauty на моята епикриза пише че имам право на два прегледа в рамките на месец след изписването. Недей да мажеш само инициативно според мен, при нормално раждане препоръчват бивацин по 1-2 пъти на ден и смрадлика.
Елзе, то не е точно болка, просто гърдите са ми доста чувствителни и зърната, сякаш само при натиск от външната страна. При кърмене имам само лека първоначална болка при засукване, после всичко е нормално. На пипане не усещам болезнени възли и натрупвания, но вероятно ще се консултирам с мамолог.
Към ЛЛ Едно въпросче още: защо последно време бебчо не засуква веднага, а се дърпа и търси гърдата въпреки, че я предлагам? освен това понякога вечер и през деня след като се е нахранил и съм кърмила от двете гърди общо 30-тина минути след 1 час или час и половина, ако не е заспал плаче пак да суче и само на гърда се успокоява. Вчера вечерта прекарахме от 19.00 часа до 00.30 минути на гърда и после заспа и спа 4 часа. днес по обед направи същото.

# 513
  • София - град
Тук съм 2 в 1 . Днес малко шопинг - бебка се сдоби с тениска /рокля/ на KISS   Crazy Crazy Crazy
Контракции - ДА
Менструални болки - ДА
 Tired

# 514
  • София
Честито на новите мами   bouquet Да са живи и здрави бебоците и много да ви радват.
Галка, честит празник! Страхотен подарък си си спретнала  Hug

Белверде, аз съм си тук още  Tired Ходя си с корем и без тапа и чакам нещо да се случи.
Имам подозрения, че Васето е отишла да ражда  Thinking Лудница сигурно има посещение от мъжа си и няма време за нас  Laughing
Обаче Софи къде ли се е запиляла  newsm78
А ето я  Mr. Green Тъкмо се притесних, че и ти ще ни предреждаш  Mr. Green

# 515
belverde: Ох, мани, мани, ама ако знаеш колко си права. Свекъра ми е разправял, че на тяхното село, майката и бебето не е трябвало да излизат 40 дена от къщи  Shocked, защото на майката щяла да и спре кърмата  ooooh!, а за бебето там не знам си к`во ooooh! Та май свкървата го е спазвала  doh И сега кой знае какво се е казало на милото и той гледа да го спазва, ама НЕ!!! Ай Анди, нали беше в болница, заради грипа, викам поне още седмица, две след изписването ще го държа в нас, за да заякне детето, ама те минаха вече и мисля да си ги изкарвам и да дишат малко свеж въздух, че то в тоя апартамент не си е работа. И аз имам нужда да се разсея, да се поразходя, да видя малко хора дето се вика  Flutter newsm03 Та, надявам се утре да сефтосам количката на малките и да се поразходя  Praynig Hug

Момичета и на мен ми е много странно, че още имаме бременни в темата, аз си мисля, че мина цяла вечност от раждането на мъниците. Вече нямам търпение всички да са се обебили  Hug Hug Hug Хайде момичета, стискам ви палци и се надявам много скоро всички да се хвалим с малките си шушки Hug

# 516
  • София
Ох, Екзо, да знаеш и на мен колко ми е странно, като прочета в линийките ви, че бобоците са ви по на един месец, пък аз още седя и се чудя имам ли контрокции, нямам ли  Rolling Eyes

# 517
  • София - град
Момичета кой беше сайта за следене на контракциите? Rolling Eyes Че нещо ми се струват регулярни....

# 518
  • Варна
Галка честита радост да ти е жива и здрава момата много радост и късмет и честит рожден ден  bouquet

Софи http://c.gnetbg.net/  Hug  fingerscrossed

Аз имам и един въпрос към ЛЛЛ:

Скрит текст:
Бебка попринцип суче доста активно, но от вчера ми направи впечатление, че едната гърда не можа да я захапе както трябва мъчи се плюе я, пак опитва, не успява реве и един такъв омагьосан кръг а другата си я захапва от раз. Дали е временно и има ли някакво решение? Благодаря предварително   bouquet

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 19:24 от valentina1027

# 519
  • София - град
valentina1027  Hug Hug Hug Hug Hug мноооого мерси

Оказва се че си въобразявам... На 12 , на 15 минути, на 8...   ooooh!

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 19:41 от Софи:)

# 520
Галка,честито! Много здраве и късмет за бебчо и бързо възстановяване на теб.
Софи Praynig дано всичко е наред.
Правите ли упражненията на Кегел?Има много добри тренажори за Андроид, аз се опитвам по 3пъти на. ден но рядко успявам.
И моето е с пъпчици,лющи се и още жълтее, но освен да го кърмя на поискване друго не правя, но с първото и аз повече се шашках за тези неща, сега си намирам други причини за паника.Не знам при вас как е, но настроенията са ми като мартенско време, ту ми се плаче,ту съм тревожна,ту дебелокожа. ..и най сигурно недоспала, като на тръни съм с това повръщане, страх ме е да го оставя в леглото след кърмене и половин час го нося,.В такъв филм се вкарах.

# 521
Софи мила,хайде дано  Hug стискаме палци  Hug

белверде мила,тук съм!Още 2 в 1.Имам си контракции,болки...ама минават и аз изобщо не им се впрягам.Много кофти,че при теб така се развиват нещата (никак),ама то изведнъж тръгва Simple Smile До 2 дни си родила,казвам ти  Hug Hug Hug А и ако е така,със сигурност ще се засечем в болницата  Laughing Mr. Green

маги_г щеше ми се мъжа ми да е при мен,ама не е  Rolling Eyes нещо е болен и по-далеч (точно преди секциото нямам нужда от настинки),а и на мен ми е едно изнервено,напрегнато и криво,та направо за раждането ще дойде,че аз като съм изнервена и да не си ми наоколо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

честити бебенца на новородилите мами Simple Smile да са ви живи и здрави   bouquet
някой новини от шехина да има?...какво е станало?как е минало? тя нямаше ли щъркелче? дано всичко е наред  Praynig

# 522
  • София
Софи Simple Smile ето още един сайта за измерване на контракции http://www.baby2see.com/contractions_timer.html  Hug

# 523
Честити бебчета на мамите - да са им живи и здрави  Hug
Благодаря ви за съветите. Легнах в банята, мъжа ми разтвори съкровищницата  hahaha направи ми хубав тоалет със смрадлика и ме намаза с лансинох. Снима и погледнах и аз какво е положението, бая са ме закърпили  Mr. Green Сега всеки ден така и като станат 14 дни ще ида на преглед  Crazy
Това пък за излизането  hahaha ние днес направихме първата разходка  - около 2 часа (с кафенцето де Mr. Green ама имах нужда и аз да видя свят)  Heart Eyes
Моя Анди взе нещо много да яде, чак връща после.. корема му изпъчен, пълен, оставя го в леглото след малко пак ревне.. днес за 3 часа - 5 пъти сигурно съм го слагала на гърда и все си иска  Shocked дано да е моментно, че  Mr. Green
Някой се притесняваше, че нищо друго не дава, аз също не давам нито АМ, нито вода, нито глюкоза, нито чайове.  Hug Някой път си мисля, че ако му дам АМ така сладко ще заспи и ще е спокоен, ама засега съм упорито магаре и слагам на цица  Twisted Evil
Софи, стискам палци да станат регулярни, ама пак е нещо де. Аз така и нямах нерегулярни, започнаха си на 5 мин. и докато родих си бяха така  Mr. Green
Белверде, стискам и на теб палци  Hug
Галка, много хубав подарък  Twisted Evil

# 524
Софи, като станат регулярни няма да имаш никакви съмнения дали са така или не. Hug
Белведере, е дано не е много дълъг, че аз с моите 150 сантима нямам много шанс за кой знае колко висока мома и само ще вика твоят човек ,че е дребничка. Joy Да бърза де и аз това й казвам. Hug
Магииии, ама нали ти падна тапата , ко си кесиш още у вас и пишеш тук? Hug

Общи условия

Активация на акаунт