АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 272
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
И я да попитам мамите с електрически помпи - имат ли файда? По-болезнено ли е цеденето с тях? Вече ръцете не си усещам, пръстите ми са станали като ветерани, но и те си имат "срок на годност".

Имат и не е болезнено изобщо. С ръчните е кофти. А при положение, че явно ще се цедиш повече, е просто грехота да се мъчиш с ръчна. Ако можете да си го позволите, купи си Суинг на Медела, тя е номер 1  Peace

# 496
Здравейте мамички! Много малко остана до финала на момичетата, които им предстои, стискам ви палци. На новите майчета ЧЕСТИТО- ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ И МНОГО КЪСМЕТ ИМ ПОЖЕЛАВАМ!

# 497
Beauty може да пръскаш с антибиотичен спрей, йодасепт на превръзката и бани със смрадлика.Тук конците ги свалят на 6 ден, аз не отидох и от снощи много гадно ме теглят, сигурно прорязват.За болката слагай профенид свещички.Имаш право на преглед в болницата където си родила до 30ден.
Честити бебоци на Марли,Месечинка,Съни,Вг1,много здраве и късмет на бебоците желая.
Аз тук съм се видяла в чудо с един конюнктивит и запушени слъзни канали на бебо-масажи,капки промивки,вече м
исля да си направя схема кога какво имам да правя.
Свекитата пък точно сега им хрумна да ходят на гости на роднини и ме оставиха сама да се боря #2gunfire та нямам време да седна и да ви чета.ъ

# 498
Здравейте, момичета.

С огромна радост ви съобщавам, че вчера получих най-големия подарък за днешния ми рожден ден. Родих дъщеря ми Снежана - 3.100, 51см. За раждането  ще ви пиша като ни изпишат.
А сега лека почерпка за днешния ми празник

# 499
  • София
Галка, честит рожден ден и честита Снежана   bouquet И двете да сте живи и здрави и много, много щастливи  Hug Значи най-големият подарък е бил в аванс  Wink На теб - бързо възстановяване и ще чакаме разказът  Flutter
Вивиен, а ти не се притеснявай за размерите на бебчето  Hug аз това вече изобщо не го мисля на фона на другите тревоги с преносването  Confused

# 500
Момичета, аз понеже нямам време да чета в момента и минавам само да кажа, че Рени М роди със секцио миналата седмица, в Майчин дом е още, понеже е на антибиотик, не е добре милата, ама ми беше неудобно да я питам за подробности. Иначе бебето и е добре, но подробности не знам. Ако искате я добавете отново. Тя като се съвземе ще докладва за бебчо. Simple Smile

# 501
  • Обетованата земя
Галка, какъв по-хубав подарък би могла да получиш! Честито, да ви е жива и здрава дъщеричката! Честито и на другите нови мамчета!!!
 И нашата госпожица си се обели прилично, даже на крачетата още се бели. Аз такова нещо с Иво не съм виждала.  Crazy
За спането, важи правилото колкото повече, толкова повече...колкото повече спи, толкова повече й се спи и заспива от раз. Обаааааче, получи ли се по-голям интервал с неспане ела ни виж, такова приспиване пада, че ни се опъват нервите с татито, а заспиване няма! Ей това ми е най-гадната част, трудното заспиване.  Tired
 На нас педиатърката ни изписа Деавит от 20я ден, но аз взех Вигантол. Вие какъв вит. Д давате? Каза ни и че сме с лека млечница и мажа устичката с Дактарин. От вчера давам и БиоГая, че май наистина сме с колики. Инфакол не смея да включа да не се запечем.
За акането, Блонди, щом си качва малката не се притеснявай, Иво беше така в началото, акаше на 2-3 дни веднъж, колко пъти съм била на косъм с термометъра да го изаквам от притеснение, но детето като се изакваше си беше течно, а не запек. Явно просто се усвоява изцяло кърмата. Сега госпожицата ака по 5-6 пъти на ден, и това ми е непознато, абе бебе с бебе не си приличат.  Grinning
 Днес бяхме на разходка на Аязмото, беба спа непробудно, но трябваше да се прибираме, че дойде време за сън и за баткото, няма как съчетаваме режимите.
Белверде, стискам палци днес да е твоят ден.  Hug Може пък малкото да реши да те изненада Simple Smile
 Нашето пъпче падна на 11я ден, но сега й стои едно такова подутичко напред, имаме си кожен пъп, и съм чувала за лепенки и поставяне на монета, но педиатърката ме успокоява че до 1 годинка ще се оправи със или без лепенки. Някой сблъсквал ли се е с такова пъпче?
 Момичета, които преносвате, изобщо не го мислете, като реши бебето ще се появи. Аз предния път си усещах че ще пренося и бях тооолкова спокойна. Никак не ми се раждаше. А сега пък имах предчувсвието че няма да стигна до термин и бях по-нетърпелива и така и стана. Сега ми е мъчно за коремчето, а и като си помисля че може да ми е било за последно ми става носталгично. Но пък си имам такива съкровища, че ... Heart Eyes

# 502
Как да ви намеря във Фейсбук, търся на August 2012 ама нъц  Crazy

# 503
Здравейте момичета  Hug
Е, вие хубаво сте писали с нищо да не мажа, ама аз като не съм влизала да чета и вече ги мажа ли мажа децата с един спрей, май има ефект, но ще пробвам и с лайката, защото ми звучи много добре. Той и доки и ми каза да опитам с лайка.От спрея има ефект някакъв, пъпките се успокояват. Притеснява ме факта, че от лицето, сега тръгват по вратлетата и телата им. Направо са ужасно гадни тия пъпки. Вече като ги гуша или като ги храня и кърмя си слагам една пелена на ръката, за да не ги запотявам.... чудя се и аз какво да правя вече, ама са ми като пубертети в муцунките newsm78  Благодаря ви за съветите  Hug Hug Hug
Бютка: Направо иди на доктор да те прегледа, така и ти ще си по-спокойна после  Hug
idealno_loshata И ние имаме понякога такива неразположения и после спят като къпани Rolling Eyes Не знам от какво се лучава, ама и при нас се проявява:)
Блонди: Ама и ние сме със запек, споко. И като започнат да се пънатттт ела ги виж, едно пъшкане, едно свиване, и не червени а направо лилави стават от напъни, понякога и припищяват когато не могат да се изходят. Явно защото ги боли... newsm78 Давам им АМ за по-леко храносмилане, капки им давам за запек и пак нищо. Понякога и термометъра пускам в действие, зашото ми става много жал да гледам как се мъчат. Иначе като ги облекчи, спят като къпани после.
Уф аз от днес съм самичка  Cry Мама и сестра ми си заминаха и ми е много мъчно и сдухано  Cry и милото е 2-ра смяна, чак до 10 вечерта ConfusedЧудя се кои филм да гледам, че да не се депресирам още по-вече. Много е гадно, така хубаво ми беше като бяха около мен, сега пак самичка  Cry Дано мъниците не ми създават проблеми, за да мога да си почина и аз, че снощи не съм спала:( Храних ги само с кърма, ама тя нали не е много, се наложи да правим по никое време допълнително АМ, та чак тогава се успокоиха малките диванета. Реших вместо да спирам нощното хранене, да го заместя изцяло с  кърма без АМ, ама тя пуста му кърма като не стига, ще се дава и АМ, ама в по-малки количества.
Уф и това заточение в нас, вече ще се побърквам. Искам и аз да си возя бебоците в парка. Милото не иска до 40-тия ден, ама днеска май успях да го оборя за утре да се разходим до парка, че съм много депресирана и имам нужда от свеж въздух и една приятна разходка.Стискайте палци да излезнем, че иначе ще откача  Crazy
Хайде оставям ви сега. После пак ще пиша  Hug

# 504
Галка, честит рожден ден! Наистина си получила хубав податрък, възможно най- добрия , много здраве! Hug
Вив(иен), ами надявам се да съм права, но виж ,че определено не могат да познаят. Hug
Белведере, твоят момък чака моята мома и иска да са заедно от бебета. Party Party Hug
Хриси Радославова, ето линк.https://www.facebook.com/groups/150346348410909/
Бюююткааа, а пробва ли с лайка и смрадлика? Аз от родилното започнах- имах зверска епиззиотомия, при всяко пишкане дори се измивах с това, мина ми сравнително бързо. Не ти ли казаха нещо в родилното, при нас само това казват и по- добре не се мажи  на своя глава, че е малко рисковано. Hug

# 505
  • Враца
Как да ви намеря във Фейсбук, търся на August 2012 ама нъц  Crazy

Трябва да пишеш на лични на Биби или Бюти и те да те добавят към групата, понеже е скрита.  Hug

Честито бебче на Рени М, дано скоро се оправя и да се махат от болницата!   bouquet
Галка, честита радост!  bouquet И честит рожден ден!   bouquet

Екзо, стискам ви палци да излезете  Hug

# 506
  • Обетованата земя
Ето интересен линк за жълтеницата. Има и добри съвети за кърменето. Simple Smile
http://www.namama.bg/article-kak-da-se-spravim-s-fiziologichnata … 44#f58e80da3fd053
Екзо, как издържаш толкова време затворена  Crazy Трябва да излизате и да се разнообразявате, а и малките да дишат чист въздух. ДНес е толкова прохладно и хубаво времето!  Hug
И ние имахме такива пуберитетски пъпки по лицето, но минаха от само себе си. Само с физиологичен разтвор ги почиствах и с водичка вечер при банята.  Peace Ще минат, не се притеснявай!

# 507
Рени М роди със секцио миналата седмица, ... Ако искате я добавете отново.

Рени не сме я махали никога  Peace

Честито бебче Снежана на Галка   bouquet и честит рожден ден  Hug

# 508
Честито на новите маминки!
Диди24,
Аз не давам никакъв витамин Д, защото било лято, ама се печем на терасата, днес и на разходка бяхме. Ама хората ме питат как може толкова малко бебе да извеждам.
Идеално лошата,
И ние будуваме доста, вчера и днес, след хапването към 7,30 бяхме будни чак до 12, хапваме към 10 пак и отново мятане на ръце и крачета, плачкане (от коликите), усмивки, хълцане, пълна програма
Екзо,
И на мен ми казаха да не мажа с нищо пъпчиците и те наситина изчезнаха, сега ни останаха само т.н. „бели точици”
Бюти,
При мен помогна смрадликата.
Белверде,
Търпение, когато е решило бебчето ще си излезе, дано да е по-скоро

Чайчето от копър ми е от DM на пакетчета.

# 509
Честити нови бебчета, да са много здрави и щастливи Hug

Галка, честит рожден ден, най-вече здраве ти пожелавам, останалото си го имаш   bouquet
Бюти, вземи си спрей, на времето ползвах оксикорт, прави промивки със смрадлика  Hug Мисля, че на 14-тия ден можеше да отидеш на първи преглед след раждането.

Обебиха се доста мами от крайните дати, срамота аз хем с трето бебе и още си вися при коремчетата  Crazy В четвъртък бях на консултация и съм с два сантиметра разкритие, чакам си, ама много изнервящо стана. А малката се роди 13 дни преди термина и се бях нагласила и сега да е така  Simple Smile Имам доста контракции, но явно само подготвителни, като отворя таймера да засичам и изчезват  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт