АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 280
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря на всички за топлите пожелания, а на новите мами да са им честити слънчицата, които да огряват и топлят сърчицата им. Пожелавам ви всички грижи, любов и внимание, което имате в душата си и ще им дадете да ви се възвърнат чрез милионите усмивки и прегръдки, с които ще ви наградят малките мишлете.
Мами, които кърмите, знаете ли дали мога да отида на мамолог да се види дали всичко е наред с гърдите ми и дали нямам запушени канали?
Какви капки за колики използвате и горе долу кога започнаха коликите при вас?

# 481
  • Враца
Vg1, честита рожба, да ви е жива и здрава!  bouquet

Предната нощ всеки път като се събудех и си мислех за Марли (без да искам и без да си го налагам), която щеше да е на секцио на следващия ден, тази нощ като се събуждах всеки път за Белверде си мислех, дали няма днес да роди, дано  Praynig

# 482
Мами, които кърмите, знаете ли дали мога да отида на мамолог да се види дали всичко е наред с гърдите ми и дали нямам запушени канали?
Какви капки за колики използвате и горе долу кога започнаха коликите при вас?
Нещо те притеснява ли? Още в родилното, когато ми слезна преходното мляко на едната гърда ми се запуши каналче. На топъл душ с леки масажни движения по посока на ареолата и кърмене за два дена се освободи.  Ако все още стои подуто, твърдо, вдигаш Т или имаш други притеснения се консултирай. Hug

# 483
Тринити, а мъжът ти не може ли да го ремонтира?
Ми не Sad То трябва машинка за слагане на капси, за да се закрепи наново дръжката newsm78

дбс
- Ама то наистина съвсем като Камбанка изглежда Емка така...супер е!!! И аз ще направя такава Hug Hug smile3521 smile3521

А за Гунди  - от мен секси рокля, от дбс поличка, като на Камбанка hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

mishi17
- много е лесно:) Ето клипче как се прави:)
http://www.youtube.com/watch?v=YTXo6uv9HxA

# 484
dbs, благодаря за отговора. Не е нещо конкретно коеот ме притеснява, не усещам бучка и подутина, но отстрани ме наболяват гърдите, твърде чувствителни са сякаш и на пипане сама не мога да преценя дали има проблем. Температура нямам и ще те послушам да се ориентирам по нея, но мислих че лекар най-добре ще каже затова, особено на ехограф.

# 485
Момичета мога ли да се мажа отдолу със судокрема например, направо не издържам, адски ме боли, ебаси и епизиотомията тъпа  #2gunfire и да ви питам полага ли ни се нещо по здравна каса, имам спомен, че някой гинекологичен преглед или пък в болницата - да ида да ми видят шевовете, че вече се притеснявам  newsm78

# 486
Честито на новодоставените от щъркела бебчета  Mr. Green Да са послушни, да папкат и да наддават бързо! А на мамите - бързо възстановяване!
Блонди, астрингент означава "стягащ агент" доколкото разбрах. Иначе и аз не мога да преценя дали става за пъпче или не, може би е най-добре да попитам в апетката, но когато попитам за пъпче ми предлагат само спирт и нищо друго.
bg_trinity, страхотна е роклята, Никол ще е много щастлива и много ще си хареса подаръка от бебето. А по отношение на килограмите  #Crazy и аз все това си мисля - ами ако грешката на апарата е "минус" и се окаже, че бебка е по-голяма  #Crazy
Гунди, дано се окажеш права, че аз наистина се притесних и сега постоянно и говоря, че е време вече да излиза, че нямаме търпение и т.н. Дано ме послуша  Mr. Green

# 487
Привет, мамми Simple Smile
Ние направихме първата си разходка в квартала - уфффф, с тези надупчени улици си е цяло предизвикателство.
Бързам да се включа само за мамолога - аз ходя на всеки 6 месеца, понеже имам проблеми от преди това.На последния ми преглед - бях в 7м. док ми каза да го посетя 6-7 месеца след преустановяване на кърменето, понеже не може да са прегледат жлезите. Но Може би е по-удачно сега да се иде на консултация с акушер и при нужда от там да ви насочат.
Иначе при мен е все така -цедене и даване. Няма да се предавам, ще сме на кърма! Дори днес мисля да го сложа на гърдата, която по принцип пуска по мъничко, понеже там зърното ми не е така "наджвакано". Имам и зърна на Чико, които помагат, пък и имитират малко бибата и мога да го подлъжа.  Praynig  Трябва да преодолея болката, иначе се обричаме на цедене до секване на кърмата. Иначе да си призная - "бих родила още 100 пъти, но с кърменето не съм така ентусиаст  Sad" Нищо, важното е, че не сме на АМ и поне знам, че излапва необходимото му и вече видимо е изменен и пораснал според таткото  Heart Eyes
Блонди, това с прякорите с жестоко и тази поредица за Камски Wink На френски звучат разкошно!
И я да попитам мамите с електрически помпи - имат ли файда? По-болезнено ли е цеденето с тях? Вече ръцете не си усещам, пръстите ми са станали като ветерани, но и те си имат "срок на годност".
И още - тези чайчета от копър - насипни ли са или са някакви на гранули? Хич не искам да давам гранули, а пък така или иначе му давам по малко водичка на ден (аз не искам, но педито настоя заради жълтеницата) - може да е чайче поне. Той поне не харесва много водата и и се цупи.
Стискам палци на бременните ни късметчета  Hug Успех, момичета!

# 488
  • София
 Честито на Vg1 /страхотно име Wink)/, Елсън, Съни 07, Марли и Месечинка  за малките бебоци. Бързо възстановяване и адаптация към малките съкровища.
Vg1  страхотно е това усещане като му пуснат Хепи бъртдей на бебока, аз така се разчувствах, че всъщност не го чух бебчо изобщо да плаче, само гледах как неонатоложките го чакат с топлите чаршафчета и го поеха от доктора. Едното момиче - Валя, постоянно си тананикаше и танцуваше докато чакаше да извадят бебо и таз се чудех, от къде такова добро настроение има в 2 през ноща.
Teffita аз давам чай от копър на Хип - на гранулки е и се разтваря във вода, бебето много го харесва и го пие с удоволствие. Отделно давам и вода, но нея по не я харесва.
За коликите - Сутрин на гладно давам и капки БиоГая, а след обед давам Инфакол за коликите, но ми се струва че с него или без него все тая.

Аз пия чая на Хип за повече кърма, че нещо следобед и вечер не му стига на моя лакомник. В понеделник сме на преглед в неонатологията и ще разбера колко е наддал бебока, но аз като го гледам имам чувството че страшно много е пораснал  Hug Заедно с грамчетата и някое сантиметърче и глезотията му е пораснала - заспива на ръце, когато е буден иска някой да стои и да му говори, а той да се кокори насреща, абе изобщо сам не иска да стои и то в креватчето си.

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 12:36 от dioni

# 489
  • Варна
Бюти имаш право на 1 гинекологичен преглед и 1 преглед на ехограф да видят как се прибира матката, това ми каза гинеколожката от ЖК след като и се обадих, че съм родила, но имай на предвит, че важи само 40дни Peace

# 490
 Hug

Малките бебоци са страхотни сладурчета, ама това недоспиване е нечовешко  #Puppy dog

А от сутринта и Криско е с разстройство и повръщане и клечи на вц с купа под носа си и действа по двете програми  Crazy

Малкото пак не ака, като чета вашите какви са дрисльовци, направо се чудя  Tired

Марияемануилова, няма смисъл да ходиш на мамолог, тези усещания са нормални.

Миши, Камелия много се белеше, като една змийца си смени кожата, но сега мина. Слагах олиото на Мустела във водата за къпане. Сега пък има крусти, ама по челото  Rolling Eyes

# 491
  • До морето
Здравейте и честито на новите мами - да са ви живи и здрави рожбичките, да ви слушат и да ви радват!!!

Момичета, да ви питам, вашите човечета постоянно ли спят? На нас от няколко дни ни се случва м/у две хранения въобще да не заспим- не плаче, но не е спокоен, хълца, мрънка, напъва се и така по 2 часа, два часа и половина. Това нормално ли е? Аз си чакам педиатърката в понеделник да се върне от ототпуска и да дойде да ни види, много се притеснявам дали яде достатъчно  Confused Чета ви, че давате чайове, капки, вода - аз нищо не давам, само на кърма се, пробвах да давам водичка като хълца, ама той не ще.

# 492
Else, благодаря за бързия отговор, за всеотдайната ви грижа към кърмещите майки, вярвам че това ще ви се възвърне 100кратно. При нас развитието е следното:
1. Имаме вече по 5 наакани памперса на денонощие, а понякога и повече.
2. Урината ни е без цвят и мирис, като аз не давам добавка вода
3. Действително правя компресии понякога към края на сукането на бебчо за да изуче задното мляко и да се засити
4. Увеличи интервалите на около 2 часа, а през нощта достигна 3 часа.
Въпреки това през деня ползва гърдата ми за всичко - за успокоение, при жажда, при глад. надявам се това да се попромени, защото не мога да се откача от него, а имам още едно детенце.
Забелязах и че докато суче буквално мога да събера поне 20 мл. кърма от другата гърда, която спонтанно тече. Не съм давала като добавка, защото той си суче активно и сменям гърдите по 2 пъти както ми препоръчахте.
Имам още два въпроса,:
1. След като суче толкова активно нужно ли е да изцеждам?
2. Гърдите си ги усещам на моменти леко чувствителни и болезнени от страни /към лимфите/. Не усещам бучки и запушвания. Дали не е добре да посетя мамолог. Дали може докато кърмя да се види дали всичко е наред?

mariaemanouilova, справяш се чудесно! Поздравления   bouquet
При така организирано кърмене и активно сучещо бебе, рутинно доизцеждането не е необходимо. Това би подало сигнал на организма, че бебето има нужда от още мляко.

Може ли да попитам от кога усещаш гърдите си болезнени? Свързваш ли с нещо конкретно появата на болката? Болката на вътре в гърдата ли е или на повърхността? Постоянна ли е или се изменя във времето? Какво е усещането преди, по време и след кърмене? Има ли промяна? Дали си имала разраняване на гърдите или да си приемала антибиотик наскоро? Третираш ли по някакъв начин гърдите във връзка с болката? Извинявам се за многото въпроси Simple Smile Ако състоянието ти е от повече време, взела си мерки, но няма резултати е добре да те прегледа лекар. Мамолозите могат да извършат преглед на гърдата дори и жената да кърми.

# 493
Здравейте на всички и от мен. Първо честито на новите майчета, да са ви живи и здрави бебчетата и бързо възстановяване.
Не съм ви чела от няколко дни защото и аз вече съм в групичката на родилите. Дъщеря ми Вивиан се роди на 16.08 в 12:20 на обяд. 2,750кг. 47 сантиметра. Има малко проблеми и още не мия дават. Правят и промивки на стомаха, но се надявам утре вече да е при мен. Правя опити да цедя кърма за сега не особено успешни, но няма да се отказвам.
Сега малко ще ви чета, ще пиша по-подробно за раждането когато ни изпишат.
Целувки на всички и до скоро!

# 494
  • София
Привет и от мен Simple Smile
Vg1, Desisita - честити ви рожби   bouquet Да са ви живи и здрави и много да ви слушкат Hug Desisita - стискам палци Вивиан по-бързо да се оправя  Praynig
Фери, бих дал всичко сънят ти да е истина....но уви Sad
Снощи имах стягания и леки болки, толкова бях щастлива, викам си ето - задава се, детето ще си се появи точно на термин Simple Smile Към един, два часа имах контракции през 10 мин. но леки и безболезнени (само втърдяване) и като леки менструални болки и после съм си задрямала, а те са спрели, на сутринта нищо. Tired
Отидохме на преглед - да слушаме тоновете и да направим този гаден преглед за разкритие, тонове - перфектни, контракции - никакви, разкритие - 0, шийката изгладена на 20%, главата на бебето - подвижна, т.е. не е напълно прилепнала долу към шийката  Confused Прегледа наистина беше много гаден и неприятен, доки сигурно ме е помислил за голяма лигла, но какво да направя - болеше си, сигурно защото съм нямала никакво  разкритие Crossing Arms Разправям му за снощи и му обяснявам и го питам какво е било тогава това, и той вика: "Абе не знам какво е било, но не е имало никакъв резултат Crazy" В  понеделник пак на тонове  Confused И ще чакаме по-малко от седмица, в зависимост от това дали имам разкритие - ще решим как да раждаме ooooh!
Тринити, мила, ремонт на чанти и куфари има на бул. Витоша, малко след разклона за бул. България по посока кв. Иван Вазов, та малко след разклона на България от лявата страна на самата Витоша се намира въпросния магазин, след него има хранителен Руски гастроном. То е като магазин и пише ремонт или поправка на чанти и куфари. Аз попитах майка, защото тя има магазин за чанти и куфари ( с Carlton работи ) малко по-надолу до НДК  и питах може ли те да го ремонтират, но тя каза, че си поправят тяхната марка, и дори по-скоро направо подменят частта, ако е в гаранция. Така, че виж дали твоят е още в гаранция и можеш да се свържеш с производителя. Та тя ми обясни къде ги ремонтират, само каза да видиш дали си заслужава, защото понякога се налагало да сменят целия механизъм и към колелата, нищо, че става въпрос за дръжката и дали е рентабилно  Hug Аз си мисля пък дали няма да могат и там където поправят чанти и обувки  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт