АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 300
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Честито на месечинката, елсън и марли! Бъдете щастливи със своите дечица! Hug
Блонди, таткото кокошка ме разсмя!  hahaha
Дидис, благодаря за споделеното, явно си приличат нашите деца по хранене и жълтеница  Laughing

# 466
  • София
Май Sunny07 е родила вчера  Rolling Eyes, защото на 15ти вечерта са й изтекли водите, но ще чакаме новината от нея   Praynig
marley__ , много хубаво, че се чувстваш добре, а и щом сте си тримата - какво по-добре от това  Hug
Калка, и аз съм на преглед, та ще видим  Simple Smile

# 467
Привет и от мен Hug Hug Hug Първо искам да благодаря на всички за прекрасните пожелания  Heart Eyes Честито на всички мамчета,които вече са родили   bouquet и късмет на тези,които им предстои Peace Нас ни изписаха още на четвъртия ден,независимо че бях секцио бързо се възстанових,раждането мина нормално. Бебо е добре кърмим се и  пълним памперсите Laughing все още нямаме колики но мисля че още е раничко. Моля да ме извините но са съм изпуснала няколко теми ще се постарая да ги изчета.Лека вечер!!!Целувки  love001  

# 468
Честити бебоци Марли ,Елсън и Месечинка ,  bouquet да са ви живи и здрави и да се радвате на всяка тяхна усмивка и беличка , която сътворят.
 И аз се притеснявам за тзи малки пъпчици с бяло връхче, Алекс ги има на сгъвките на слабинките и на дупенцето, по лицето няма. Мажа ги със Судокрем , но не забелязвам да  минават.
При нас май коликите почват защот плаче и се присвива  от време на време и му къркорят червата, днес купихме капки и вече два пъти му давах та да видим дали ще има ефект. При нас проблем , е че докато го кърмя заспива и после трябва да го будя, за да се оригне , а веднъж събуден пак иска цица. Не знам, ако не всеки път се оригва дали това ще му причинява колики?
Блонди явно това сравнение с пиявицата не е само при нас и  аз така му казвам на моя бебешор  защото като захапе ,не пуска цицата. Laughing
 На вас за пъпчетата какво са ви казвли - може ли да се мокрят или не  - в болницата ми казаха ,че може, педиатърката каза да слагам непромокаема лепенка.

# 469
ЧЕСТИТИ РОЖБИ НА МАРЛИ,ЕЛСЪН И МЕСЕЧИНКА,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ,ДА РАСТАТ УМНИ И ЩАСТЛИВИ ДА ВИ НОСЯТ МНОГО ЩАСТИЕ И ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ!НА ВАС БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ  bouquet
Инъче е копие на Камен, само дето е по-къс и по-дебел.  Mr. Green
Марли,и при нас е така-Велизара е абсолютно копие на Марти,все едно съм родила едно и също дете през 11 години,много е странно.
belverde,kalka,успех на прегледа утре.
Много ми е странно,че има още мами,които са 2 в 1,аз имам чувството,че съм родила от месеци.Успех на всички все още чакащи,бързо и безпроблемно раждане.
Ние в понеделник бяхме на консултация,малката си наддава идеално-510 гр за 17 дни,пораснала е с 3 см.Обаче почнаха коликите и е един малък ад-четири нощи подред спим по един час,направо сърцето ми се къса като я гледам как се пъне-пъшка,почервенява,пищи.Давам капки Инфакол,но не помагат,май само запек предизвикаха при нас.От вчера давам и чай от копър,май той има по-добър ефект,ще търся и тия капки Колийф,дано те да помогнат.
И да питам нещо-от два дни ми прави впечатление,че малечка много се стряска-и от шум,и от докосване и взех да се притеснявам дали е нормално,все ми се върти в главата,че е свързано нещо с рахита.От 20-тия ден давам витамин Д.Вашите бебета стряскат ли се така?
Още веднъж-успех на всички чакащи мамчета,дано Дафи и Шехина се включат скоро с добри новини.

# 470
Здравейте и от мен Simple Smile
 Честито на всички новоизлюпени мами и техните съкровища! Simple Smile да са ви живи и здрави и мнооооого да ви радват.

Нашият малък звезден принц Кристиян се появи на Преображение Господне, тоест 6.8, тежеше 3700 и 51 см. Сега сме си вкъщи от около седмица и свикваме еди с друг. Simple Smile

Раждането ми беше като по учебник, вечерта отидох Токуда защото имах съмнения че са ми изтекли част от водите, дежурната лекарка ме прегледа и установи 0 см разкритие, после пусна тонове на който нямаше контракции и най-накрая ме прегледа с ехограф, от който преглед стана ясно че вофи имам, на долната граница, но имам Simple Smile все пак реши да ме хоспитализира за през нощта и да видим дали ще потекат водите. Два часа по-късно водите започнаха да текат, а малко след тях се появиха и контракциите. 12 часа по-късно родих и си видях за първи път бебчето Simple Smile докторите ни пуснаха хепи бъртдей, много мил момент, просто страхотен Simple Smile

Това е от мен, общо взето почти нямам време и сии да чета Simple Smile основно спя когато и малкият спи.
Леко раждане на всички 2 в 1, всичко ще мине по вода, важното е да сте спокойни че сте в добри ръце Simple Smile

А на всички майки пожелавам спокойна нощ Simple Smile

# 471
Добро Утрео, мамчета!!! kaffeetrmker_2

ВГ1 - честита рожба!! Да е жив и здрав!!

ЗА пъпчиците - ЕКЗО не ги мажи с нищо!! Никол ги имаше, защото е лятно бебе и от жегите се получават...аз се бях шашнала и обиколи 100 лекаря в София (един от друг по-известни)...и всички ми казаха, че са от жегата и като захладнее ще минат и точно така стана...3 месеца пъпки и в момента, в който се разхлади и като с магическа пръчка минаха:) Hug Hug Hug Hug

Още щях да пиша, но забравих...като се сетя:) Hug

сетих се:)

Да ви питам, някой знае ли къде в София ремонтират куфари newsm78 newsm78 newsm78 Вчера Никол се прибра и на куфара й се е скъсала дръжката ooooh! ooooh! Не ми се купува нов, че този е ползван има-няма 5 пъти...искам да го ремонтирам, но нямам идея къде???? newsm78 newsm78

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 07:27 от bg_trinity

# 472
Към ЛЛ: Else, благодаря за бързия отговор, за всеотдайната ви грижа към кърмещите майки, вярвам че това ще ви се възвърне 100кратно. При нас развитието е следното:
1. Имаме вече по 5 наакани памперса на денонощие, а понякога и повече.
2. Урината ни е без цвят и мирис, като аз не давам добавка вода
3. Действително правя компресии понякога към края на сукането на бебчо за да изуче задното мляко и да се засити
4. Увеличи интервалите на около 2 часа, а през нощта достигна 3 часа.
Въпреки това през деня ползва гърдата ми за всичко - за успокоение, при жажда, при глад. надявам се това да се попромени, защото не мога да се откача от него, а имам още едно детенце.
Забелязах и че докато суче буквално мога да събера поне 20 мл. кърма от другата гърда, която спонтанно тече. Не съм давала като добавка, защото той си суче активно и сменям гърдите по 2 пъти както ми препоръчахте.
Имам още два въпроса,:
1. След като суче толкова активно нужно ли е да изцеждам?
2. Гърдите си ги усещам на моменти леко чувствителни и болезнени от страни /към лимфите/. Не усещам бучки и запушвания. Дали не е добре да посетя мамолог. Дали може докато кърмя да се види дали всичко е наред?

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 16:42 от mariaemanouilova

# 473
Тринити, а мъжът ти не може ли да го ремонтира?
А моят Викчо имаше такива пъпки един месец , казаха ни,че са от адаптация мина месеца и пъпките изчезнаха сами- не съм ги мазала и не съм се притеснявала. Peace

# 474
"Шарлок- клюката" продължава- desitka_nikitka е родила син, казва се Антонио- инфо от ФБ (абе тоя фейс си е клюкарник от класа)

# 475
Здравейте.
Да споделя опит за тия пъпчици по лицето на бебето. Къде от жега, къде от това, че чисти хормони, останали от мама в кръвта му, ама са нормални. Няма нужда от скъпи козметики за тях. Това, което е елементарно и много помага е - отвара от лайка. Сварявате си лайката, прецеждате, охлаждате и с едно памуче мажете по пъпчиците. Само си преценете количеството, че една доза отвара може да се ползва 24 часа, после трябва да се прави нова.  Peace

# 476
Добро утро  Mr. Green

Vg1, честито ви бебенце  Simple Smile Да сте живи и здрави  Hug

Тринити, ето : https://picasaweb.google.com/111154629091224056341/112012?authke … 77903870504056498 и следващата снимка също  Mr. Green

# 477
Ама усещам ,че се натискате коя да ми спретне едно такова поле. hahaha

# 478
Здравейте момичета,

Честито на новите мами!

bi_bi, малко позакъснял отговор за секциото, и моето мина много леко за разлика от първото, но то беше по спешност след нормално раждане. Сега се чувствам страхотно, 10 дни след операцията все едно, че не са ми правили такава.

екзо, и още един глас да не мажеш с нищо, освен с памук с лайка за успокоение, пъпчиците сами ще се изчистят.

Момичета, кожата на бебетата ви бели ли се? На Марто от няколко дни започна, уж мажа обилно с лосион, но си се бели.

dbs, как я спретна тази красота? Да взема и аз да се пробвам да направя за Емма, въпреки, че съм с две леви ръце относно шиенето  Embarassed.

# 479
Ама усещам ,че се натискате коя да ми спретне едно такова поле. hahaha
  колко му е  Mr. Green

dbs, как я спретна тази красота? Да взема и аз да се пробвам да направя за Емма, въпреки, че съм с две леви ръце относно шиенето  Embarassed.
тя не се шие  Mr. Green правихме я двете с Емка. нарязваш тюл на ивички и после всяка ивичка сгъваш на две, слагаш я до ластика на кръста и през ушенцето провираш двата края на ивичката и затягаш  Party

Общи условия

Активация на акаунт