АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 253
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
имам въпросче - четох че някои мами кърмят легнали - на нас също ни е много удобно, ама на това бебе много странно му изтича мляко от носа, от ноздрата на която страна лежи  Shocked.
С първото ми дете нямаше такива течове, чак се чудя дали всичко физически е наред с носа му  newsm78. На някое друго бебче да се е случвало? ЛЛЛ дали имат мнение по този въпрос?

ние май вчера и оня ден си преживяхме първата криза на растеж - имам чувството че на всеки 30 мин искаше да суче. Отделно се вкарах във филми че са ми доста меки гърдите и тоя лакт.чай май не помага. Започнах да ям жито и повечко лук в салатата - сега пък другата крайност , сега са ми пълни много гърдите  ooooh!. Нямам търпение да го претегля младежа и да видя колко е наддал.

Привет elvirka,
Ако имаш притеснения чисто физически за нослето, може да се консултираш с педиатъра на бебето. Иначе се случва при много бебета да излеят част от млякото, повечето го правят само през устичката, но при друга част от децата има малко изливане и от нослето. Дали сте пробвали да се кърмите при леко надигнат матрак или поне там където е легнало бебето леко да надигнете? Можеш също така да опиташ да кърмиш легнала от горната гърда, ако това ще подпомогне наклона на бебето по някакъв начин. При другите пози примерно при леко полегналата назад, при която главичката на бебето е по-високо от телцето пак ли така излива по малко от нослето? Ако всичко с нослето физиологично е наред, това че изтича по малко не би следвало да е проблем само по себе си. Можеш да опиташ да намериш опции, в които това да не се случва или поне да е по-малко, ако те притеснява.
   bouquet

Иви, мерси за отговора  Hug
Всъщност изтичането на мляко става само когато е легнал, и от устата и от нослето.

Ще опитам на леко повдигнат матрак, защото определено легналата поза ми е удобна.

връщам се да чета назад

# 571
  • Обетованата земя
Софи, стискам палци всичко да ми не леко! И според мен ще е тази вечер!  Hug
Познаааах  Laughing Честито, Софи и тук! Ще видиш колко бързо ще порасне малката Емма! Да сте живи и здрави! Успешно кърмене и бързо възстановяване!  Hug
 Да ви питам, нослетата на вашите бебета хъркат ли от време на време. Нашето да, и май най-често след като е върнала млекце. Педиатърката каза, че е заради по-стеснените им носни ходове, ама все си мисля да няма накакви буби в нослето.

# 572
Софиииииии,браво мила!Да ти е жива и здрава малката Емма  Hug Heart Eyes  bouquet първата малка фенка на МЮ се роди Simple Smile

и малкия фен на Бюти   bouquet

# 573
  • София
Еее Софи, честита ти Емма   bouquet Радвам се, че всичко е минало чудесно след толкова притеснения  Hug Бързо възстановяване и успешно кърмене.

Честито и на Absolut Illusion   bouquet

Аз още съм си с корема  Crossing Arms

# 574
  • София
Софи, честита дъщеричка   bouquet Да ви е жива и здрава Емма, много да ви радва и да не ви създава никакви грижи, много щастие ви желая, при теб - радвам се че всичко е минало леко, бързо да се възстановяваш и да разказваш Hug
Absolut Illusion, честита принцеса и на теб  bouquet Да ви е жива и здрава Hug
Блонди, при теб направо чистка е имало, без пишкане  Wink Simple Smile
Тефитка,  Hug
Калка, ти поне си имаш 1 см Crossing Arms Видяло се е, че ще си правим компания тук  Hug
Диди24, ти с Иво преноси ли?

# 575
ЩЪРКЕЛОВА ВЕСТ ОТ ФЕЙСБУК: В ПЪРВИТЕ 10 МИН. НА 18 АВГУСТ В 00:10ч СЕ РОДИ АНТОНИО 4,015 КГ 53СМ НА МАМА  desitka_nikitka

ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ  АНТОНИО И ДА РАСТЕ ВЕСЕЛ И ЩАСТЛИВ, А НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ   bouquet

# 576
Деситка_Никитка, честита радост, да ви е жив и здрав малкия Антонио   bouquet

# 577
Привет маминки!
Благодаря на всички за поздравите и пожеланията! :-*
Честито на всички други, родили през тези 3дни! Много здраве и щастие!
А какво ще кажете за моят план за раждане в Токуда, а? У който е кристалната топка веднага да ми я дава. Simple Smile)) Още като чух снощи, че водят родилка в стаята, бях сигурна че е Софи. Та сега си гушкаме девойките заедно. Аз съмнение все още с доста болежки, но се вижда светлина в тунела вече. Криси е вече страстно кърмаче. Ани...толкова засега от насам. Поздрави на всички! Wink

# 578
Прекрасни, поднасям огромните си извинения, че чак сега се включвам, но беше голям водовъртеж от емоции тия дни и не съм припарвала до компютър (а като пълен идиот не бях взела телефона на никой от "щъркелите", та да се обадя с новината) - и така, както беше планирано, на 15 август, в 10:15 h се роди моят прекрасен Алексей, 3 500 г, 52 см newsm30 Всичко мина безпроблемно, от вчера сме си вкъщи - ще ви разкажа за раждането и емоциите покрай него по-нататък Wink Малкият засега се адаптира добре към дома, не създава особени грижи, а аз се опитвам да си стимулирам кърмата, че засега имам само коластра, а ми се иска да поусиля лактацията и да го храня пълноценно Wink

Честито на всички нови мами!  bouquet

# 579
Софи - честита Емма!!! Да е жива и здрава!!! Много щастлива и обичана!!! (Докато напиша леко раждане и ти си родила:) Hug Hug Hug)

Честито и на Absolut Illusion,desitka_nikitka,Шехи - да са ви живи и здрави съкровищата Hug Hug

# 580
  • София
Леле супер, Софи честита дъщеричка! Да ти е жива и здрава! Hug
Елс, радвам се, че се възстановяваш, пиши пак като можеш и разказ чакам! Hug
Честито на абсолютната илюзия и деситка никитка! Много радост да ви носят дечицата! Hug

Аз нещо пак взех да се чудя стига ли му, не му ли стига тая кърма. Искрено се радвам на Тефи и други мами, които пишат, че имат толкова кърма. Аз повече от 40-50гр не го виждам да изяжда Сашето Sad А и като отворих тефтера забелязах, че от 2 дни, тоест откакто е само на кърма, не е наддал. Не знам какво да си мисля и съм готова да се поддам на АМ. Embarassed

# 581
Честито на Софи за малката Ема, ще чакаме снимки  Hug

Честито и на Absolut Illusion и Деситка Никикта  Hug

О, Шехина, честито и на теб твоя малък Алексей  Hug

КЪМ ЛЛЛ

Скрит текст:
Момичета, не знам колко време ще издържим да се кърмим, ако нещата продължават по същия начин, но просто не издържам на този режим. Не мога да приема за нормално бебето да виси 23 часа в денонощието на гърдите ми. Освен, че не мога да пипна абсолютно нищо в къщата, което не е проблемно, не мога да обърна внимание една секунда на по-голямото си дете. То вече плаче, горкото, защото аз само викам по него. Когато е гладен казвам - не мога сега. Като поиска нещо друго - а зпак не мога. Все не мога, защото Камелия виси нон стоп на гърдите ми. Знам, че може би е глупаво, но честно да ви кажа, просто не съм сигурна, че кърмата я засища. Все за час можеше да ме остави.  Sad Слагам я винаги, когато иска, а тя не спира да иска. Изцеждам по 20-30мл от двете гърди, но приех, че това не е показател. Ако знам, че като мине месец нещата ще се регулират, ще постискам зъби още малко, но ако не, не знам докога ще издържа така  Blush Оплаках ви се, съжалявам, ни съм безкрайно изнервена, крещя по всички и ми се реве вече  Sad

# 582
  • София
Блонди, ако прочетеш предния ми пост, ще ти стане ясно, че съм в същото положение, само че спестих някои неща. Жал ми е вече за Пепи, защото виждам, че има нужда да му обръщам внимание, а и аз имам нужда и искам, но съм все ангажирана с бебето. И аз мисля още малко да потърпя и не знам, тази нощ от 1 до 4ч се хранихме, после от 8 до 11ч. пак ми беше на гърдите и мъжа ми реши да го изведе докато аз дремна. В момента спи в количката навън, но аз не знам кога му е време за ядене. И също мисля, че ми е по толкова време на гърдите, защото не се наяжда за по-кратко. Мисля, че каквото и да си говорим, просто някои жени си имат повече кърма, други по-малко, аз ще съм от тези, дето винаги ще се чудят стига ли му на бебето, въпреки че пия лактогонен чай, смуча някви хомеопатични зрънца, абе старая се ама не знам... Sad.  

# 583
момичета, вие поне сте по-напред, ние сме едва на 9 дни и горе долу е същото положението  Crazy е, аз нямам друго дете, разбира се, и си представям колко ви е трудно  Hug ние засега нямаме никакъв режим, аз просто искам да суче наведнъж, че не мога да го разбера - суче, суче, после повръща, хълца, значи се наял... е да, ама след малко пак ревне и суче ръкавички  Twisted Evil шантава работа, ама не се отказвайте, изчакайте наистина поне месец да направи и ще видите  Hug толкова много искахте и двете да кърмите, знам, че ще се справите  Hug а за кърма - със сигурност си имате, просто такъв им е  режима на детенцата  Hug ние сме качили 60 гр. за 2 дни на нашия кантар  newsm78 днес ми стана лошо навън, не знам от болките или от жегата, ама ще внимавам с разходките, докато не ми зарасне дупето  Mr. Green

# 584
Шехина  Hug браво на теб!Най-накрая се разписа.Радвам се,че всичко е минало леко и безпроблемно Simple Smile да е жив и здрав малкия Алексей и много да радва мама и тати   bouquet

Heart Eyes

...белверде,гунди Агитката от ТК нещо се излагаме  Mr. Green hahaha ще ни проснат накрая и 3те в една стая да си правим компания Simple Smile Аз утре отивам в болницата и ще пиша после какво е станало,ще ме държат ли няма ли да ме държат Grinning  Thinking Въпреки,че аз упорито мисля да отказвам Simple Smile  Crossing Arms защото от утре пак почват жегите  Tired А бе каквото стане,аз знам кога ще родя...вас ще чакам Simple Smile

блонди дай си телефона на лични за щъркел...не знам кой да помоля Simple Smile е и ако искаш разбира се де  Blush но гледам,че си и по-често във форумчето Simple Smile
бих си избрала белверде също,ама тя и тя е скоро,та затова я изключвам от списъка  Hug

ей и за чая за лактацията забравих да ви питам..от кога да го пия? сега преди да родя или след като родя?

Общи условия

Активация на акаунт