Проклятието на красивата жена

• 76 221
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 195
  Е хубаво де, сигурно е била красива и тъпа, но пак е по -добре, отколкото ако беше и грозна.
По-добре е, да.
Ама една жена ,която си знае, че не блести с Божествена красота, се стреми да го докара на интелект и други "красоти"....Докато една красавица много лесно може да се хлъзне по плоскостта "А, що ми е ум?Нали съм красива?" , особено ако това й е внушавано от родители, роднини, мъже и т.н... 

# 196
  • Сопот, Пловдив
В статията има много истина. Дори самата Моника Белучи (неземно същество!!!) е омъжена за откровен грозник...

Ето пример колко относително е всичко, когато говорим за красота, за Юличка Венсан Касел е откровен грозник, а на мен страшно много ми харесва точно външно, висок, слаб, с интересно лице. Но кой може да каже чие мнение е по-вярно? Та, така и с жените.

Примера на Краси - и аз съм попадала на такива случаи, но не може да ме убеди, че абсолютно всички красиви жени са тъпи. Нито пък, че не до там красивите жени, са винаги интелигентни над средното ниво.

# 197
  • София
А, не.
Не е достатъчно само тази да е била красива и тъпа.
Трябва всички привлекателни жени да са задължително тъпи.

А и в крайна сметка, с какво да се утешават останалите тъпи и грозни след 30.
Защото как беше, простено ви е да не сте привлекателни само до 30.
След това ставате автоматично тъпи.
Според Коко Шанел.

# 198
Добре, де, ако има проклятие, то трябва да има и начин да се предпазиш. Пише ли нещо в статията, която аз категорчино отказвам да прочета  Laughing
Нещо като красавиците да ходят с чували на главата. Или координати на д-р Енчев?

# 199
  • Galaxy 13197853088
Тъпи, тъпи ... колко тъпи да станат?

# 200
  • Варна

Ето пример колко относително е всичко, когато говорим за красота, за Юличка Венсан Касел е откровен грозник, а на мен страшно много ми харесва точно външно, висок, слаб, с интересно лице. Но кой може да каже чие мнение е по-вярно? Та, така и с жените.

Но видът на Моника Белучи не е никак относителен. Или?
Да се запиша, че миналата година изпуснах темата за проклятието на успялата жена. Или беше силната.

# 201
Съгласна съм,че възприятието за красота е субективно.
Другото за красавиците и роднините е "граМФон свири,майка плаче".
Кашкавала и водата ще си ги оставя за когато пригладнея.

# 202
  • Сопот, Пловдив

Разбира се, че има хора, коит болшинството ще определи като красиви. Но дори и за безспорни красавци и красавици ще се намери някой да не ги хареса. Мисля в тази тема по-напред прочетох, че съпругът на някого определя Меган Фокс като късокрако джудже. А чувствената Анджелина Джоли за баща ми е "оная лигла с подутите устни".

# 203
 Е хубаво де, сигурно е била красива и тъпа, но пак е по -добре, отколкото ако беше и грозна.
По-добре е, да.
Ама една жена ,която си знае, че не блести с Божествена красота, се стреми да го докара на интелект и други "красоти"....Докато една красавица много лесно може да се хлъзне по плоскостта "А, що ми е ум?Нали съм красива?" , особено ако това й е внушавано от родители, роднини, мъже и т.н...  

Какво има да се хлъзга - то умът не зависи от нас самите - искаме го или не го искаме...
Хубавата си е хубава - и с и без, но ако има още нещо - става вече идеална комбинация.
Докато грозната - и с доста ум - пак не би засенчила хубавата, ама без много ум...
Поне моите наблюдения са такива.
Въобще на хубавките някак по-лесно им се получават някои неща, не може се отрече...

# 204

Разбира се, че има хора, коит болшинството ще определи като красиви. Но дори и за безспорни красавци и красавици ще се намери някой да не ги хареса. Мисля в тази тема по-напред прочетох, че съпругът на някого определя Меган Фокс като късокрако джудже. А чувствената Анджелина Джоли за баща ми е "оная лигла с подутите устни".
Ти изключенията с изкривен или нестандартен вкус не ги брой Wink
Едва ли някой ще отрече, че Моника Белучи, Изабел Аджани и  Анджелина Джоли са красиви.
Вилико Peace

# 205
Бихте ли дали пример за грозна жена? Какво влагате в това понятие?

# 206

В подобни теми винаги се стига до това да се отрече масовото разбиране за хубав или грозен.
Няма лошо.
Само че не знам как една такава жена- може да се стори грозна на някого или непривлекателна

# 207

Такива, които нито от брадичката надолу, нито от брадичката нагоре стават за гледане. Sunglasses
Дано темата не се взима насериозно

# 208
  • Сопот, Пловдив

Ти изключенията с изкривен или нестандартен вкус не ги брой Wink
Едва ли някой ще отрече, че Моника Белучи, Изабел Аджани и  Анджелина Джоли са красиви.

Защо да не ги броя, и те са хора с мнение и виждане, па макар и единици? И кой определя стандартния вкус? И на мене не ми е ясно как Меган и Анджелина може да се приемат за не дотам красиви, но ето, факт е, че на 7-милиардната ни планета, все някой ще ги приеме така. Иначе ще повторя пак - ама, разбира се, че има хора, които 99% от останалите ще намират за безумно красиви, изброените три са на сто процента измежду тях. Което не значи, че по презумция всички трябва да се водят по-преобладаващото мнение, ако не и мсе струва точно така.

И на мен би ми било интересно някой да даде пример за грозна жена, но аз лично не се наемам да дам такова определение.

# 209
Ето например тези две жени са далече от вида на Моника Белучи, но хората плащат за да ги гледат - от брадичката, и под нея:

Та нещо издиша това определение.  Wink

Дайте пример за грозна жена около който да се съгласим всички. Моля!

Общи условия

Активация на акаунт