Проклятието на красивата жена

• 76 099
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 390

Предполагам, че е защото като започнем да разглеждаме черта по черта и крайник по крайник, във всяка красавица могат да се намерят много неща, които не стават.
 Но възприемането на хубав, или не, обикновено е много по първосигнално  и затова ако не се влиза в детайли и не се разглежда целенасочено и продължително, хората много лесно и общо взето еднакво открояват по-хубавките сред себеподобните си.

# 391
  • София
Сега аз не разбрах, като не харесвам някого, но не съм констатирала несъвършенства, спадам ли към завиждащите или съм в друга група? Simple Smile
 И извинете, че намесвам пак баща ми, ама понеже вече съм го споменала, той като не харесва всепризнатата Анджелина, но очевидно няма за какво да й завижда, защо все пак коментира устните й, които на него му се струват несъразмерни, на него какъв му е мотива? И не ми казвайте, че е със сбъркани възприятия, защото измежду любимките му са Шакира, Каролина Вожняцки, Мишел Пфайфър, значи все пак в голям процент вкуса му клони към общоприетото.
Никой не говори за завиждане, а за чувство на превъзходство. Виж Анджелина не е класическа красавица. Един експерт казваше, че при нея всичко е на ръба, толкова е прекалено, че ако има само малко повече в която и да е зона на лицето би била не красавица, а изрод.

# 392
На баща ти може да не му аресва – по много причини. Възраст, изражение, пропорции, уста, поглед, недостижимост дори...
Но наричал ли я е някога откровено грозна?
Пък и тя е много специфична. Като говорим за знаменитости – ни влияят и ролите, дето играят, и като цяло изявите им, жълтините...Та в тая насока една такава личност може да ни се види отвратителна – ама въз основа на останалото – не само на външния вид. Например Мадона – няма бабка, която да оцени външния й вид – ако е видяла някои от клиповете и...ама че пример дадох
 Joy

# 393
  • Варна

Ментова Виктория Бекъм няма претенцията за красивица, а за модна икона, т.е. интересна е с друго. не съм срещала някъде да бъде определяна като "красавица".

Това е друга работа. Май я мернах в някаква класация за "най-красивите жени", но може и да съм се объркала в суматохата.
Мъжът ѝ е хубавец, може и леееко да завиждам. Grinning

# 394
Анджелина за мен има болезнена хубост. Може би и леко извратена. Не мога да гледам дълго нейни снимки, не ме пленява, а дори леко отблъсква. Но аз пък не съм таргет за тази хубост, тъй че...  Grinning

# 395
  • Сопот, Пловдив
На баща ти може да не му аресва – по много причини. Възраст, изражение, пропорции, уста, поглед, недостижимост дори...
Но наричал ли я е някога откровено грозна?

Откровено грозна - не, но не спря да повтаря как филма за Лара Крофт щеше да м ухареса пет пъти повече, ако главната актриса беше някоя друга, а не "тази, с подутите устни". Други впечатления от нея преди това не е имал, а не е чак такъв експерт на тема актьорска игра, за да се повлияе от това еввнтуално.

Аз лично харесвам Анджелина, но например предишната половинка на Брад Пит - Дженифър Анистън ми е по-красива.

# 396
Напълно го разбирам човека. У нея има нещо различно от всеприетите стереотипи за красива. Пък вие си ги отричайте...

П.П. филма беше такава боза, че който и да участваше – пак нямаше да може да се гледа...

# 397
  • София

П.П. филма беше такава боза, че който и да участваше – пак нямаше да може да се гледа...

Абсолютно!

# 398
  • Сопот, Пловдив
И аз така мисля за филма, ама човека си пада по екшъни и уестърни.  Grinning

# 399
  • Варна

но например предишната половинка на Брад Пит - Дженифър Анистън ми е по-красива.
А познаваш ли мъж, който да харесва Анистън? Аз нямам такъв познат, странно ми е защо не я харесват.

# 400

но например предишната половинка на Брад Пит - Дженифър Анистън ми е по-красива.
А познаваш ли мъж, който да харесва Анистън? Аз нямам такъв познат, странно ми е защо не я харесват.

Моля???  newsm78

# 401
  • Сопот, Пловдив

Не съм обсъждала Дженифър с Анистън с мъже, не знам дали я харесват. Но сега се сещам, че повечето мъжки коментари за Анджелина, които съм чувала, са че изглежда перверзно, а не че е много красива.

# 402
Трябва да спазвам някаква криворазбрана политкоректност, когато обсъждам зрителните си възприятия относно физическата привлекателност на даден човек, за да не засегна нечии деликатни естетически възприятия?

Анджелина също има корекции. Повечето публични женски лица в Холивуд имат. Повечето мъже, които познавам, намират Дженифър за по-хубава от Анджелина. Peace

# 403

Откровено грозна - не, но не спря да повтаря как филма за Лара Крофт щеше да м ухареса пет пъти повече, ако главната актриса беше някоя друга, а не "тази, с подутите устни". Други впечатления от нея преди това не е имал, а не е чак такъв експерт на тема актьорска игра, за да се повлияе от това еввнтуално.

Аз лично харесвам Анджелина, но например предишната половинка на Брад Пит - Дженифър Анистън ми е по-красива.

Е, виж сега, ние сме визуално преситени, филми, медии, билбордова, красивите хора са правзели всяко обществено пространство и затова дори обикновения човек, който никога няма да има досег с нещо подобно, дори през крив макарон може да има претенции и да изказва предпочитания.

Но ако подобно изглеждащи жени, като тук наречените коне Шифър, Жизел Бюндхен или несимпатичната ми и на мен иначе Анджелина се поставят в друг контекст, а именно сред по обикновено изглеждащите хора никой няма да се усъмни ни най-малко в красотата им, която е просто очевидна.

Помислете си за море от хора - примерно плаж, клас, аудитория, тълпа - почти всички наблюдатели  без проблем и без особени разлики във възприятието ще откроят красавиците.
  Е, после, ще почнем да им намираме кусури, то се знае.

# 404
Джоли е много слаба актриса, но е много хубава.
Анистън никога не съм я възприемала за красива - тя ми е в графата симпатична. Да, има поддържано тяло и лице, но на мен ми прилича леко на мишка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт