Екобебета и деца V

• 95 945
  • 518
  •   1
Отговори
# 150
Някой дърводелец, предполагам, че ще ти свърши работа.

# 151
  • сф
abel, бих ти препоръчала http://www.trikrakostolche.com/. правили са неща за мен и съм мн доволна.

# 152
  • София
bibs., много ти благодаря, виждам, че са правили подобни неща  Hug
Ще им пиша да видим какво могат да ми предложат.

А информативно, да ме ориентираш в кой ценови клас се движат - среден или висок?
Хубав ден   bouquet

# 153
Здравейте,
радвам се, че има такава тема. Имам един въпрос: трябва ли да се изварява кокосото масло (био екстра върджин е) както зехтина? Искам да намажа главичката на бебето ми, има кел. Засега използвам олио от сладък бадем, но искам да мажа и с кокосово масло.
Слънчев ден!

# 154
Az нищо не преварявам.

# 155
Няма нужда. Намазваш, изчакваш да се "понакисне" и после хубаво измиваш с шампоан. После поне при нас няколко дена поред падат/махам люспички с ръка или гребен, но те са омекнали и става лесно.

# 156
Благодаря ви за отговорите,
дано се изчисти скоро, че цял месец е така, и все мажа и уж падат, но пак си има доста.

# 157
  • София
 Момичета, хайде да подкрепим едно добро дело, на моите приятели от Аvaaz Simple Smile
http://www.avaaz.org/en/the_plan_to_kill_orangutans_cb2/?bvVkibb&v=24888

# 158
         Здравейте момичета, моля за малко помощ  Simple Smile
   Преди време имаше материали за аломиниево фолио за готвене ... сещате се, това с което покриваме гозбите, когато съдовете нямат похлупак. Търся достоверни източници с инфо, доказващи вредата от използването на такова в домакинството. Ще бъда благодарна, ако споделите вашите наблюдения, знания и проучвания по темата. Благодаря ви предварително   bouquet

# 159
  • София
Доколкото знам, не се отрича категорично употребата на алуминиево фолио в домакинството и при опаковане/приготвяне на храна (да, приготвяне, ще се учудите колко хора го слагат на дъното на тавата при печене на сладки, за да не загаря тавата  Wink). Но е доказано, че част от алуминия прониква в храната (2-6 мг.), което се води в здравословните граници на дневен прием на алуминий. Твърде честата изложеност на алуминий е причина за някои видове рак и Алцхаймер.

Източници:
Скрит текст:
   Gramiccioni L, Ingrao G, Milana MR, et al. Aluminium levels in Italian diets and in selected foods from aluminium utensils. Food Additives and Contaminants. 1996; 13(7):767-774. 1996.
    Lopez FE, Cabrera C, Lorenzo ML, et al. Aluminum levels in convenience and fast foods: in vitro study of the absorbable fraction. Sci Total Environ 2002;300(1-3):69-79. 2002.
    Nayak P. Aluminum: impacts and disease. Environ Res 2002;89(2):101-15. 2002.
    Pratico D, Uryu K, Sung S, et al. Aluminum modulates brain amyloidosis through oxidative stress in APP transgenic mice. FASEB J 2002;16(9):1138-40. 2002.
    Rondeau V. A review of epidemiologic studies on aluminum and silica in relation to Alzheimer's disease and associated disorders. Rev Environ Health 2002;17(2):107-21. 2002.
    Soni MG, White SM, Flamm WG, et al. Safety evaluation of dietary aluminum. Regul Toxicol Pharmacol 2001;33(1):66-79. 2001.
    Sugita T, Ishiwata H, Yoshihira K. [Migration of heavy metals into food-simulating solvents from aluminum pans]. Eisei Shikenjo Hokoku 1988;(106):124-6. 1988.

# 160
Момичета, имам един вероятно глупав въпрос? Blush
След секциото още ме е страх да вдигам количката за да излезем с малката на разходка, а много ми се иска да я извеждам вече на въздух. Дали разходката във слинга е еквивалентна на тази в количката? Имам предвид дали получава достатъчно слъчневи лъчи?

# 161
  • София
Ако му е открито личицето, а не е заспало сгушено в мама като му се вижда само върха на главичката, ще си получи дозата слънце Simple Smile Аз моето малко дете само със слинг съм го разхождала. Количка така и не пожела  Rolling Eyes

# 162
Еndira, благодаря  Hug
На няколко пъти обаче при поставянето на детето в слинга, то започва силно да плаче и така и не успяваме да потеглим...какво да направя в случая - пробвам докато стане?

# 163
Еndira, благодаря  Hug
На няколко пъти обаче при поставянето на детето в слинга, то започва силно да плаче и така и не успяваме да потеглим...какво да направя в случая - пробвам докато стане?
Не съм Endira, но тъй като също засега експлоатираме активно слинга и нямаме количка - ако се разплаче като го слагам, тръгвам и то не с асансьора, а пеш по стълбите. До 2 етажа по-надолу е млъкнал, а често и заспал. Т.е. тръгвайте и вижте дали ще се успокои. Като цяло бебетата обичат като са в слинг да се движиш. Дори в парка като се застоим нещо, започва протест Simple Smile Който се потушава веднага, щом тръгнем отново.

# 164
  • София
Да, движение е спасението Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт