Екобебета и деца V

• 95 943
  • 518
  •   1
Отговори
# 165
Доколкото знам, не се отрича категорично употребата на алуминиево фолио в домакинството ....

Благодаря!

# 166
  • София
Доколкото знам, не се отрича категорично употребата на алуминиево фолио в домакинството ....
Благодаря!

НЕ ИЗПОЛЗВАМ АЛУМИНИЕВО ФОЛИО, НИТО АЛУМИНИЕВИ ФОРМИЧКИ, ТАВИ И ТЕНДЖЕРИ, НИТО АЛУМИНИЕВИ СПЛАВИ ЗА ГОТВЕНЕ И СЪХРАНЯВАНЕ НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ.
има си информация, само за илюстрация ще кажа, че моя позната зъболекарка не използва паста за зъби от метални опаковки. Заради алуминия.

А това, което аз видях - баница покрита с алуминиево фолио, напълно ИЗЯЖДА фолиото, там, където е в контакт. Направите си експеримент и вие и ще спрете да търсите научни доказателства.

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 11:15 от ЗаСлон

# 167
  • Sofia
Момичета предстои да захраня бебо в 6 месец, от толкова схеми с пюрета, захар и масло се обърках.Може ли да ме насочите към здравословно хранене на бебе  Praynig

Благодаря  Hug

# 168
  • FRANCE
Момичета предстои да захраня бебо в 6 месец, от толкова схеми с пюрета, захар и масло се обърках.Може ли да ме насочите към здравословно хранене на бебе  Praynig

Благодаря  Hug

Например захранване водено от бебето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=719766.0

# 169

Благодаря  Hug

Например захранване водено от бебето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=719766.0
Друг вариант е педагогическото. Макар че на мен водено от бебето ми допада повече, но нека ги има и двете за пълнота. Може да си направиш и комбинация от двете, която ти е струва най-подходяща за теб и твоето бебе. Ето сравнение на различните подходи: http://lalechebg.com/2012/02/solids/

# 170
Аз също съм на тема здравословно захранване сега и се водя от бебето, още сме в началото но искам да го оставя сам да се захрани. Доста ме учуди че понякога майките приготвят пържени неща / т.е има ги като идеи в рецептите/ та се чудя , от кога според вас е ОК да се дава пържено. Аз смятам че е хубаво да се избягва въобще!

# 171
  • София
Цитат
та се чудя , от кога според вас е ОК да се дава пържено.
Към 70годишна възраст бих им дала да опитат , но подозирам, че ще ме изпреварят, когато тръгнат на училище  Joy. Честит празник на всички малчовци желая.

# 172
  • Sofia
Благодаря, благодаря за отговорите  HugЗапочвам да чета  Heart Eyes

Честит празник на децата ни  Two Hearts Да растат здрави, обичани и щастливи   ura

# 173
  • Пловдив
Цитат
та се чудя , от кога според вас е ОК да се дава пържено.
Към 70годишна възраст бих им дала да опитат , но подозирам, че ще ме изпреварят, когато тръгнат на училище  Joy. Честит празник на всички малчовци желая.

По тоя повод на едно мое изказване,че е добре колкото можем да се храним/и децата ни/ с домашна и качествена храна...тя ми вика.да,сега можеш да аго направиш,на като порасне и не го виждаш какво лапа цял ден... Tired

# 174
  • София
Ха ха, това ми е сред любимите реплики, с които постоянно ме "отстрелват".  Laughing
Обикновено отговарям, че той като порасне и алкохол вероятно ще пие, това значи ли, че трябва да му предлагам от сега Wink

Според мен децата се хранят и предпочитат каквото се хапва у дома или където ходят редовно - у баба, при леля и т.н. - там където храната им носи емоция и след време спомени. По-странното е, че хората си мислят, че аз се храня много по-различно от детето... Wink
И с храната като всеки друг избор - да не мислиш е най-лесно. Simple Smile

# 175
Ха ха, това ми е сред любимите реплики, с които постоянно ме "отстрелват".  Laughing
Обикновено отговарям, че той като порасне и алкохол вероятно ще пие, това значи ли, че трябва да му предлагам от сега Wink

много ми хареса отговора, ще се ползва!  bouquet

# 176

много ми хареса отговора, ще се ползва!  bouquet

и аз така Simple Smile)

# 177
Здравейте на всички!Прекрасна тема!Благодаря ви за нея.Мисля,че много ще я чета оттук нататък   bouquetМисля,че точно тук е мястото да попитам.Отучваме се с малкия от памперси...леко така с нежелание май.Искам да питам някои от вас ползвали ли са от многократните пелени?Можете ли да ми кажете нещо повече за тях?Какви видобе са,по-лесно ли става с тях?Гледам ги в продавалника и нищо не разбирам-има и по 7 и по 107 лв...за комплекти,но все пак.Ако ме светнете малко по въпроса ще съм ви много благодарна! Heart Eyes

# 178
Има отделна тема за многократните пелени в подфорум "На пазар".

# 179
Пумпал, ето темата за многократните пелени http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=697178.0
Тя ще ти е по-полезна по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт