Екобебета и деца V

• 95 923
  • 518
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря!  bouquet

# 181
  • София
Здравейте,
имам питане за маслото от шеа(карите), ако някой е ползвал 'virgin unrefined'.
Преди години съм купувала обикновено на Икаров, което беше бяло на цвят, но без никакъв мирис.

Миналото лято си взех едно органично, но се оказа с толкова наситен мирис, не особено приятен, малко даже на гранясало ми се стори и така и не го ползвах. Сега съм взела пак органично нерафинирано и макар и не колкото предишното, но миризмата я има и е доста силна...
За да си сверя часовника - има ли наистина такъв специфичен аромат или не трябва да има?
Направих микс с кокосово и какаово масло (в съотношение 1:1:1), с малко зехтин, жожоба и макадамия и пак ми избива този странен мирис Simple Smile
Ако е нормално, просто ще увелича какаото и кокоса още малко, за да го замаскирам... Wink

# 182
Има миризма, да.

На "Икаров" е преработено, затова не мирише.

# 183
  • София
Благодаря ти   bouquet
Понеже ще мажа малкия активно следващите седмици с тази смес, сега ще съм спокойна  Simple Smile
Довечера ще сложа още от другите масла докато ми допадне, на детето не му прави никакво впечатление явно, защото не казва нищо Wink

# 184
сложи няколко капки етерично масло и ще замаскираш миризмата, нещо леко, като за малко дете, лайка примерно, лавандула, капка-две розово...

# 185
  • София
сложи няколко капки етерично масло и ще замаскираш миризмата, нещо леко, като за малко дете, лайка примерно, лавандула, капка-две розово...
Не ми се иска да слагам етерични масла, защото имаме някакъв алергичен проблем, който предстои да изясняваме... но и какаовото в по-голямо количество ще свърши работа Simple Smile

# 186
Момичета,
Много ви моля да ми кажете някакъв естествен репелент срещу буболечки и по-конкретно срещу щипалки. Това лято се е напълнило с тия гадинки вкъщи. Намирах ги в дрехите на децата, в кухненската кърпа, в обувките ... навсякъде. Срещу комари съм чувала да ползват здравец, карамфил, разтворен във вода и т.н., но за щипалки нищо не намирам. Много ще съм ви благодарна за съвет!  bouquet

# 187
За щипалки и аз не знам, но лавандуловото масло го дават добър репелент по принцип.

# 188
ОК, Благодаря ти!
Но как трябва да го ползвам всъщност?
Да капна по няколко капки на прозорците или  Blush

# 189
С какво да забърша гранитогрес, по който ще лази бебето, така че да се дезинфекцира?

# 190
  • FRANCE
Бял оцет е добър дизенфектант

# 191
Благодаря!

# 192
Парочистачка също е вариант, но е по-голяма инвестиция.

# 193
Не мисля. Вкъщи имаме таквоз чудо, мирише на мокро куче след нея. Sick

# 194
Не мисля. Вкъщи имаме таквоз чудо, мирише на мокро куче след нея. Sick

А би ли могло да се сложи някакво етерично масло, по-леко, зко е малко детето, напр. лавандула?

Общи условия

Активация на акаунт