Екобебета и деца V

• 95 922
  • 518
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Еndira благодаря ти  bouquet

# 91
  • Sofia
Пак съм аз  Hug

Имам още въпроси  Embarassed

1. Жълтеница при новородено как я лекувахте? Разбрах, че в болницата, в която ще раждам давали глюкоза, а това малко ме притеснява.

2. За пъпчето- навсякъде пише спирт 70% Shocked и мехлем.Мехлема може ли да е хума или нещо друго  Thinking

3.По всички списъци  за новородени пише, че трябва физиологичен разтвор и аспиратор за нос.Помагат ли и не е по-добре разтвора да се замени с отвара от лайка или с кърма например?

4.Какво да купя за къпане на бебчето?Сапун или измиващ гел?И кой?

5.Против подсичане  newsm78

Предварително благодаря за отговорите  Hug Обещавам до месец -2 да се включвам със съвети  Heart Eyes

# 92
1. Само кърмене; третото ми дете нямаше почти никаква жълтеница, само много леко се жълтееха очите.

2. При No 2 и 3 не съм третирала с нищо; само с намокрена с вода клечка за уши.

3. Чак трябва...по-скоро при нужда. На мен са помагали.

4. Аз не ползвам нищо; само вода

5. крем с невен

# 93
  • T"A
Кърма за жълтеницата. За да се дава глюкоза, мисля, че трябва да е по-сериозна жълтеницата или нещо такова. (на моя син не са давали)

Пъпчето почиствахме със спирт, напоен в памуче.

Помпа за нос никога не сме ползвали, пък и нямаме. Запушен нос може да се оправи с кърма, но аз не съм имала притеснения да ползвам и морска вода (вместо физиологичен разтвор, идеята е еднаква - сол и вода)

Къпането - само с вода, първите седмици не сме къпали често (на няколко дни веднъж), само наакано дупе миехме Simple Smile

Крем с невен превантивно мазахме (никога не е бил подсечен)

За болницата бих се притеснявала най-вече да не дават АМ. Иначе друго неекологично в началото няма кой знае какво...

# 94
Кърма за жълтеницата. За да се дава глюкоза, мисля, че трябва да е по-сериозна жълтеницата или нещо такова. (на моя син не са давали)

По софийските болници, доколкото знам, за физиологична жълтеница нищо не дават. При патологичната, бебетата ги слагат на лампа. Някъде сигурно и глюкоза дават. Но това е само при много завишени стойности на билирубина.

Вери, чак сега зацепих какъв е тоя "млечен бар" в подписа ти.  Laughing Да ти е жив и здрав ползващият го !

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 11:54 от Гарга шарена

# 95
  • София
Момичета, бебешката кожа е много нежна и често реагира със зачервяване на невен. Имайте едно наум.

# 96
Вери, чак сега зацепих какъв е тоя "млечен бар" в подписа ти.  Laughing Да ти е жив и здрав ползващият го !

Благодаря! Simple Smile

# 97
  • София
Моля спешно за съвет - ТЪРСЯ ЗИМНА, ЕСТЕСТВЕНА ПРЕЖДА ЗА ДЕТЕ ( не за бебе Simple Smile )

Но въпреки спомените ми за пространно писане в тази тема, не можах да намеря нищо, освен линка на първа страница:
 Прежди - http://www.coatsbulgaria.bg/Crafts/Knitting/Features/Schachenmayr+Cotton+Eco.htm

Количество - колкото за жилетка  за ръст 116 см

Един приятел иска да помогне на жена в бедствено положение, като й поръча дрешка за моето дете. Но тя препоръчва акрилна прежда....

# 98
Аз съм поръчвала прежда от Хобиярн. Там не всички прежди са турски.
В някои магазинчета за прежда продават и на коутс. Сещам се за магазинче на пазара Борово за шевни неща и прежда. 

# 99
  • FRANCE
Пак съм аз  Hug

Имам още въпроси  Embarassed

1. Жълтеница при новородено как я лекувахте? Разбрах, че в болницата, в която ще раждам давали глюкоза, а това малко ме притеснява.

2. За пъпчето- навсякъде пише спирт 70% Shocked и мехлем.Мехлема може ли да е хума или нещо друго  Thinking

3.По всички списъци  за новородени пише, че трябва физиологичен разтвор и аспиратор за нос.Помагат ли и не е по-добре разтвора да се замени с отвара от лайка или с кърма например?

4.Какво да купя за къпане на бебчето?Сапун или измиващ гел?И кой?

5.Против подсичане  newsm78

Предварително благодаря за отговорите  Hug Обещавам до месец -2 да се включвам със съвети  Heart Eyes

1. Голямата ми дъщеря имаше тежка жълтеница и единствено я слагаха под УВ лампа и много кърмене

2. За пъпчето еозин и подсушаване със сушоар на студено. Еозина много помага и при подсечено дупе.
3. Физиологичния разтвор страхотно отпушва носле. Физотерапевката ми показа как се прави (дребното прихващаше ужасни хреми, че каката тъкмо тръгна на училище. Та бебето се слага на една страна и в горната ноздра се изсипва диретно една дозичка физиологичен разтвор, но бързо не на капки. После се повтаря и на другата страна.

4. Аз съм къпала всеки ден, като малки се лигавеха и повръщаха нон стоп, като по големи е ясно правеха се на прасета. И каката сам това я спасяваше от коликите. Използвах Cadume био.
За мазане на тялото и почистване на дупе тук има едно линимент който е на базата на зехтин. Ако някой го интересува мога да потърся рецепта за домшно приготвен такъв (перфектен е за сваляне на водоустойчива спирала Simple Smile)

# 100
  • Sofia
Вери, Mentha, Гарга шарена, Еndira, madame БЛАГОДАРЯ ВИ   bouquet

Те ако имат практика да дават АМ (изкуствена храна е това предполагам Embarassed) аз ...да се карам с тях ли  Rolling Eyes Защото определено не искам нито вода да се дава, нито такава храна...а ми искат 2 шишета да нося, предполагам за какво...

За мазане на тялото съм решила зехтин, видях и една рецепта  с невен и престоява 40 дни, та се чудя дали да не сложа и невен и да стане 2в1.

Убедихте ме и за физиологичния разтвор  Peace

madame Еозина на спрей или ампули..или няма значение  newsm78

# 101
  • FRANCE
Няма значение за еозина. Но мисля че срока на годност на спрея веднъж отворен е 3 месеца, ампулите не отворени могат да си стоят в шкафа Simple Smile И ако имашвъзможност слагай си медицински ръкавици, много боядисва ръцете Simple Smile, но дрешките се изпират няма проблеми.

# 102
  • Sofia
madame благодаря

Това ми попадна за физиологична жълтеница:

При физиологичната жълтеница  кърмачетата изчерпват запасите  си от  Ferrum phosphoricum в организма.
В тези случаи на кърмачето може да се дава ШС № 3 - 3 пъти по 1 таблетка дневно ,разтвотена в малко вода.
Друга подходяща сол е Natrium sulfuricum,която също се приема 3 пъти дневно по 1 таблетка ,разтворена в малко преварена вода.Тази сол не трябва да се приема от кърмещата майка.
от тук

# 103
  • София
 Момичета, моля за помощ. Някой от адресите на първа страница не работят и не мога да се ориентирам. Мъжете ми ще тръгват на градина, в която мога аз да си нося храната. Но не знам в какво newsm78. Не мисля, че бурканът е добра алтернатива, защото едва ли ще им сервират в порцеланови съдове. Трябва да е нещо като кутия, от която могат да се хранят. Благодаря на всички, които се включат и весела Нова година. Пожелавам си всички да сме здрави и да имаме шанса да видим този свят тръгнал  към по-добър от настоящия си път.

# 104
  • T"A
Мога да ти дам чужд сайт, ако ти върши работа. Продават кутии от неръждаема стомана, има международно доставяне, купувала съм от него и съм доволна.
(продуктът, който аз ползвам, не е водонепропускаем, затова не ти го препоръчвам... предполагам, че ти искаш да пращаш децата с някакво готвено, не със сандвич; но има и термусни кутии за тази цел Peace)

Общи условия

Активация на акаунт