Екобебета и деца V

• 95 872
  • 518
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз харесвам парочистачката, но задължително се минава след това със сух парцал.

Не се добавя нищо във водата на парочистачката, защото може да се повреди.

# 196
Ние сме с парочистачка и съм много доволна - отлично почиства без никакви препарати. Обаче е комбинирана с прахосмукачка, т.е. подсушава се всичко веднага, а във водата, с която се пълни водния филтър, добавям малко етерично масло и се ароматизира приятно. В резервоара за парата не бива да се добавя нищо, както каза Ендира.

# 197
  • FRANCE
Тези които имат парочистачка могат ли да ми препоръчат някъква? . С теракот сме в къща, девойките постоянно влизат излизат, редовно някой нахълтал с обувки, по ъглите се сабират мизериййки, а нещо не съм мотивирана всеки път на 4 крака с четка да чегъртам ъглите. А и не ми се използват много препарати (уж са екологични) , че девойките живеят на земята

# 198
Тези които имат парочистачка могат ли да ми препоръчат някъква? . С теракот сме в къща, девойките постоянно влизат излизат, редовно някой нахълтал с обувки, по ъглите се сабират мизериййки, а нещо не съм мотивирана всеки път на 4 крака с четка да чегъртам ъглите. А и не ми се използват много препарати (уж са екологични) , че девойките живеят на земята
Нашата е тази: http://www.karcher.com/int/Products/Home__Garden/Steam_vacuum_cl … aner/14393000.htm Както казах по-горе - комбинирана е парочистачка и прахосмукачка, поради което за съжаление е доста по-скъпа от обикновена парочистачка (1200лв някъде беше, доколкото помня). Но пък за сметка на това чисти, мие и суши едновременно, което спестява време и усилие. За ежедневна употреба не съм я ползвала още, тъй като бебето ми е малко и не пълзи. Но си е малко хамалогия пълненето на водния филтър и почистването и след това, така че не знам доколко е удобна за всеки ден, след някой и друг месец ще мога да дам отзиви най-вероятно Simple Smile  

# 199
  • София
Аз ползвам само парочистачка и също съм много доволна, това е модела:
http://www.karcher.com/int/Products/Home__Garden/Steam_cleaners/ … ucts/15122110.htm
Не мирише на нищо след чистене, леко на пара като от ютията, ако почиствам в банята повечко време и стане повечко парата в помещението.

Иначе когато се налага ползвам това: http://www.amazon.co.uk/Ecozone-Anti-Bacterial-Anti-Viral-Multi- … ;keywords=ecozone

Спомням си, че някой тук беше омаслявал мебели от масив. Може ли малко повече детайли - колко  пласта е добре да се сложат и колко време съхне маслото?

# 200
  • FRANCE
Благодаря

# 201
Парочистачката е много добра идея, но не знам дали ще има къде да я държа... ще видим.. а и не ми се дават много пари

# 202
  • София
Аз имам обикновен стийм моп. От тези, които ги рекламират масирано по националните ТВ. Може би като качество не може да се сравни с Керхер, но ми върши чудесна работа.

celika, не заема много място. Съхранявам я изправена, заема съвсем малко ъгълче.

# 203
Ендира, не ти ли мирише на мокро куче след нея? Аз пръскам малко от моя парфюм във водата, че иначе Sick.

# 204
  • София
Шушулче, на нищо не мирише  Rolling Eyes

# 205
  • сф
на някого известно ли му е дали и най-вече КАК действат кехлибарените гривни/гердани за облекчаване на дискомфорта при растеж на зъби? интересува ме механизма по който работи, но не успявам да намеря надеждна информация. мерси предварително.

# 206
  • T"A
Спомням си, че някой тук беше омаслявал мебели от масив. Може ли малко повече детайли - колко  пласта е добре да се сложат и колко време съхне маслото?

Някой друг е писал, но да си кажа какво правя - мажа веднъж и обикновено това е достатъчно, поема бързо (колкото е по-сухо дървото и "жадно" за омасляване, толкова по-бързо поема, според мен).

bibs, температурата на тялото "кара" смолата да освобождава вещества (подобни на етерични масла), които може да имат болкоуспокоителен ефект.
Цитат
Amber is a traditional European remedy for teething and
is worn by the child as a necklace, bracelet, or anklet. Amber
is believed to be a natural analgesic, and when worn, small
amounts of oil are released onto the skin, which is believed
to relieve the discomfort of teething. Amber is not an oral
remedy, and the beads are not to be sucked or chewed
От тук

# 207
  • София
Цитат
  Аз съм омаслила всички мебели на децата + паркетите, които обаче омасляваха с машина. Зависи от дървото - леглата им са от чам, никога необработвани и поема много, но съхне бързо, въпреки че го дават 24ч. Другите мебели изшкурих и нанесох маслото, но не поеха толкова много. Имай в предвид, че се получава цветова разлика при различината дървесина. Отгоре им нанесох запечатваща паста,нещо като фиксатор, защото първоначално не поставиха на паркета и една нощ, когато разсипах гърнето, на пода се появи красиво черно петно Laughing. Използвах маслата на IRSA.

# 208
В темата за преправяне на мебели хвалят много Осмо. Провери там, включително имаше описана и технологията за нанасяне.
Аз съм омаслявала кухненски плот от Икеа, с икейското масло. Тогава не бях чувала за Осмо, сега бих взела тяхното. За плот, който ще се мокри и т.н., трябват доста пластове - мисля, че 6-7 бях нанесла, докато започне да не попива вода (т.е. водата стои на капчици като го опръскаш). Важното е слоевете да са тънки и да чакаш до попиването им.
Ползваме плота вече над година и съм много доволна.

# 209
  • София
Благодаря ви,
поръчахме легло за малчугана от неотретиран масив. Мисля си да го омасля все пак и гледах тонираните масла на Осмо.
Ще споделя като пристигне каква съм я свършила Wink

Общи условия

Активация на акаунт