Отговори
# 165
KREMCHO и аз съм от Люлин. В коя част си ти?
sun_smile аз съм в 5-та част.
Мамчета днес пътувах в трамвай Simple Smile Отдавна не го бях правила, защото си предпочитам метрото. Wink Та в тоз трамвай не стига, че ватманката пушеше, апарата за билети не работеше, а на всичкото отгоре и продаваше продупчени билети, които най-вероятно беше събрала от седалките!  #Crazy Веднага се замислих да подам сигнал за таз нередност, но само записах телефона, а номера на трамвая докато дойда в работата ми излезе от главата. Как може да съм толкова разсеяна. ooooh!

# 166
  • На брега на морето
така да ми пуши главата, за първи път от 3 дена насам сядам да се нахраня спокойно.
сменяме си жилищете, но беше крайно непланирано да е за този момент.
голямо изнасяне уж е за понеделник, ако не мине котка път......не ми се мисли какво ще е. дано скоро да минава и да го забравя, ама знам си аз, че ще иде края на месеца докато всичко си дойде по местата.
ухото не спира да е запушено, днес ходих на УНГ, и утре пак за промивка след днешните медикаменти.
мъж ми и той луд човек ги измисля едни местеници по никое време, защото и той не търпи нещо да не е както трябва.
работя отнова по 12-14 часа, някаква лудница е. мисля, че е време просто да се спра, но кога ще е не знам.
малката е като подивяло конче, рита, блъска, какво прави това дете и аз не знам.
най-много ме радва фактът, че най-накрая отиваме да живеем в къща. друго си е двор и т.н. и че няма да се наложи радяла с кучо.
отивам да се трудя аз отново.
много Hugна всички и се пазете.

по казуса на Пуфи, честно казано щом сама казваш, че кумът ви е като брат на мъжът ти, значи е крайно време и ти го приемеш такъв какъвто е и да се научиш, че той просто си е такъв и никой никога няма да го промени. едва ли човекът има само лоши качества. за мен приятелите на мъжът ми са и мои приятели, няма как (говоря за много близки такива) без значение е дали ми харесват или не.

# 167
  • София
Мен киселини ме мъчат от началото още.Стигала съм до положение през ноща да ходим с мъжът ми за газирана вода до магазина.С отварянето на очите ги имам, даже и вода да пия....От банани, грозде и газирани напитки най ми се засилват.Вече почти нищо не ми помага, а не се издържа #Cussing out
Момичета, моля дайте съвет за запушен нос, че спя с отворена уста вече 2 дена и не знам какво да правя Thinking

Вчера цял ден и цялата нощ, малкият пакостник се биеше и беше хипер активен.Даже се замислих тази сутрин да не е от определена храна.Мъжът ми каза, че съм го накъркала детето с таз бира и за това е буйствало Mr. Green
Хетера, къде се загуби ? Всичко наред ли е?

А за погачата, ще си поканя приятелки, майка ми, свекърва ми и толкоз. Ще предопредя да носят сладки, а за подаръците нищо няма да казвам, че аз вече си имам всичко необходимо.Кой каквото иска да купи и колко може да отдели.Имам приятелка дето милата и 5 лв. са и много, та не мога да я задължа да купува скъпи неща.След погачата, съм решила да поканя приятелските ни семейства та така ще се отчетем пред всички, а и малкият Зи ще направи дебют в обществото хахахахахахаха

Момичета, не обръщайте внимание, като ви говорят глупости.Направете си една чистка от негативни и нахални хора и дишайте спокойно.Аз се изчистих от разни депресанти и емоционално обременени индивиди още в началото и сега съм спокойна и се срещам само със слънчеви хора, а и по улицата, в магазина, в тролея пак срещам такива.Вчера една лелка ми подари букет с цветя, друг ми се зарадва...абе не мога да се оплача. Hug Hug

KREMCHO, трудно ти се четат постовете с този цвят.

# 168
хей, мами, привет и от мен Simple Smile Ние най-накрая се завърнахме от нашето лятно турне....
Изписали сте доста, озорих се докато ви изчета  ooooh!
Експланет, много ми стана мило, че си се сетила за мен в предишната тема - ето ме, готова за подвизи и срещи Simple Smile
Меци - страхотна темичка, както винаги   bouquet
Да дам бърз отчет - ние не сме били на преглед от близо месец инямам търпение да дойде утре и да видя малкото Буби - имам чувството, че е пораснала много ...корема ми определено вече е бая голям  - Плежърче, вече няма да ми казваш, че не съм бременна  Mr. Green От гощавките у майките ни съм качила 3 кила за 3 седмици и съм направо бясна...да не говорим, че с това ядене насила ме мъчеха и зверски киселини...Добре, че вече сме си вкъщи и положението е под контрол. Най-омразната ми реплика по време на бременността е: " Яж, ти трябва да храниш две души"  #Cussing out
И моите гърди са с потъмнели ареоли, но поне засега спряха да растат. Имам си и целулит, но не смея да го третирам сега - ще почака  Confused
Лорито, стискам палци кучо да се оправи и да се радвате заедно на бебо през ноември  Hug
Плежър, мерси за списъчето.....аз тепърва ще сядам да творя списъци и твоя ще ми е много от полза  bouquet
Момичета, да ви споделя (или оплача) - мойто свеки е анестезиолог и аз реших да я питам за обезболяване по време на раждане - е, голяма грешка....като се започна една лекция колко са опасни епидуралните упойки (а аз питах за обезболяване въобще, не за конкретна), как еди кой си му станало еди какво си, как били опсани при ниско кръвно, колко трябвало да е опитен специалиста... и накрая ми вика : "ти не се плаши" ... А ние с мъжо седим и мигаме на парцали, добре че разиграхме театъра вечерта, та като се събудих на другата сутрин ми беше минал бяса и яда...
Нещо щях да ви питам, но ми изскочи от ума...нищо, по-късно като се сетя Simple Smile

# 169
Привет момичета,

angels ,за ендокринолог ако искаш пробвай в Майчин дом,там долу по-кабинетите,който е на смяна,само за там се сещам да ти препоръчам с направление,стига да не ти е далече де,ама то и с тези отпуски,дано да има дежурни.

За цигарите директно си казвам,ако някой смята да ми дими в лицето,все пак здравето на бебето ми е най-важно,пък който иска да ми се сърди.

С първото раждане помолих мъжа ми да стесним кръга от хора за изписване и висенето вкъщи на много хора ,все пак и майката и бебето имат нужда от почивка.На изписването бяха само родителите ни,а в първите дни идваха най,ама най-близките ни хора,като братя,сестри и т.н.Не,че криех бебето така смятах,че е най-редно.Кумовете ни не присъстваха на изписването,дори видяха малката половин година след раждането,въпреки,че живеем на 5мин,но те не проявяха интерес и така.И сега мисля,да е така живот и здраве.

Момичета с тези киселини няма как, като гледам почти  всички ги имаме,предният път не ми тежеше толкова корема колкото ме мъчеха те,не можех да спя по-цяла нощ постоянно се въртях.И сега имам ,спя на високо и взимам по-една щипка сода помага ,но за кратко.

# 170
След като ви прочетох Blush почвам отзад напред.
explanet права си мила и на мен нещо не ми харесва вече този цвят  Wink
mecani за предимството си спомням, че още при записването на ЖК бях уведомена, че на опашка в лаборатория имам предимство да мина най-отпред, ако няма друга бременна жена.
angels_zg за ендокринолог мога да те посъветвам да отидеш с направление в 25 ДКЦ  в Младост при д-р Иванова, но трябва да запишеш час на регистратурата не че ги спазват, но такава им е практиката.
Цветенце бъди спокойна и не им обръщай внимание. Hug Ето затова е хубаво понякога човек да не знае, за да има по-малко проблеми.
lorito0o невероятна си!!! Продължавай да си така силна и уверена, че всичко ще се нареди както трябва и ще ни зарадваш скоро с хубава новина за малкото ти кученце.
Добре дошли на новите мами: alex11, atallaya, miryana_gm и на другите, ако съм пропуснала някоя. Лека бременност и здраво бебе на финала. Споделете нещо за себе си, няма да ви изядем, а напротив много ще ни е интересно.  bouquet
За срещата на люлинските мами, в която са поканени и всички други желаещи - нека да я направим другите почивни дни (25-26.08).emili_vip, iiiv, sun_smile какво ще кажете? Някой беше на работа в събота, затова предлагам по-другата събота или неделя.

# 171
Здравейте пак:)
Ако ме искате,може и аз да дойда другата седмица,аз не съм от Люлин,но съм с кола,така че придвижването не е проблем.Вече познавам сладурката  iiiv,би ми било приятно да се запозная и с другите.
Иначе какво да ви кажа-аз ще се отърва от тия киселини,та каквото ще да става...Сега се сетих,ше вчера ядох огромно количество грозде,от това ще ми е раздразнен сега стомаха.Ама какво да правя като толкова го обичам ConfusedИ съм много щастлива,че сега,за разлика от предишните ми бременности(и двете бяха зимни)има такова разнообразие от плодове и зеленчуци,даже аз,каквото съм месоядно, съвсем забравих месото и съм само на такива неща.
Иначе за след раждането аз не мисля да слагам кой знае какво ограничение да не виждат бебето,но пък повечето ни приятели са също родители и за никой няма да е "чудо невиждано",че да се юрнат още на изписването.Така съм била и с големите-на една седмица в количката и на разходка,макар че при тях е различно,защото и двете са родени през април,а сега може да е студено и "грипаво" време,така че само това може да ме спре...
Посмях се малко на списъчето на Марито...извинявайте,ама за какво ви е "хигиенен кош за памперси"?В смисъл мръсните си се хвърлят в кофата за боклук,това да не е токсичен отпадък или???Или помпа за кърма и подплънки...това е нещо,което всяка жена трябва да си купи сама,те нито знаят каква ще искаш,нито е и много красиво за подарък,все едно някой да ти подари превръзки...кофти е малко според мен..За шезлонга също съм с известни резерви,според мен е по-добре да се вземе направо столче за кола за новородено,то върши същата работа,а може и да си носите бебчето в него,примерно на пазар.Гледах го и списъка в началото и там е същата работа,има неща,които трябват след 6-тия месец или такива,които може изобщо да не ползвате(като лепенките за пъпче например),пък и дори да трябват има сумати денонощни аптеки и може да се набавят веднага.Ох,айде да преставам и аз,че съм като някоя креслива тъща Laughingили тъщозавър,както би казал моя мъж Laughing

# 172
KREMCHO съгласна съм за среща на 26.08., понеже и на 25.08 пак съм на работа Sad
Darklady_A много ще се радвам да се запознаем Simple Smile И колкото повече-толкова повече Simple Smile

# 173
  • В къщурката на хълма на феите
Кремчо аз това, че съм с предимство в лабораторията го знам, ама дали в 7 сутринта ме тресе желанието да се карам с някви от гората хванати, дето са "най-заетите" и "най-бързащите" хора на света, все едно другите не ходят на работа и нямат други задължения, а по цял ден си клатят краката .. та аз културно си питам кой е последен и си чакам безропотно /в 99% от случаите Mr. Green / да ми дойде реда .. та затова толкова бях изумена сутринта Mr. Green
Дарклейди тъщозавър?!?!?! Joy Joy

# 174
Момичета за срещата другата седмица и аз бих дошла,само мъжа да се съгласи да гледа малката,че през почивните дни няма кой да ми я гледа и ще се радвам да се запознаем Simple Smile

# 175
  • София

Посмях се малко на списъчето на Марито...извинявайте,ама за какво ви е "хигиенен кош за памперси"?В смисъл мръсните си се хвърлят в кофата за боклук,това да не е токсичен отпадък или???За шезлонга също съм с известни резерви,според мен е по-добре да се вземе направо столче за кола за новородено,то върши същата работа,а може и да си носите бебчето в него,примерно на пазар.

Аз също мисля да си взема хигиенен кош за памперси.  Embarassed Верно е, можеш да си ги хвърлиш направо в обикновения кош, обаче им гледах принципа на действие на тези и наистина изглеждат по- практични и... хигиенични.  Blush Не казвам, че е 100% необходимост или пък, че е подходящо за подарък, но е нещо, което бих пробвала.  Peace

За шезлонга се убедих от други мами, че го ползваха до 9-10 месечна възраст ежедневно и им беше много полезен Wink Изобщо не е нужно да е скъп, аз купих за кумата ми един на "Чиполино" за 50-60 лева и й свърши перфектна работа! И ще продължава да й върши, защото пак чака бебе, този път сме заедно, 2 седмици разлика.  Heart Eyes

Много са индивидуални тези списъци, всеки трябва да ги отнася към себе си. Ние например все още сме без кола ( Embarassed) и такова столче не ни е необходимо изобщо. Значи, отпада от списъка.  Peace Може би на мамите с повече деца ви се струва, че ние, първескините понякога много се впрягаме за това- онова, но, да знаете- стараем се да не е така!  Crazy Спомнете си и вие как сте били с първото дете, как сте се чудели дали няма да забравите нещо важно и как после половината неща най- вероятно са се оказали излишни и неизползваеми.  Laughing Сега е наш ред!  Mr. Green

За баби, роднини и приятели непосредствено след раждането... все повече сме на мнение с мъжа ми, че искаме да сме си сами за известно време, никой да не ни се пречка в краката и да не се създава излишно напрежение. Особено бабите!  Naughty Да, ще сме неопитни, ще бъркаме сигурно в началото... но ще влезем в ритъм!  Flutter А после...ние сме много гостоприемно семейство, със сигурност Точица ще бъде представена подобаващо на всички желаещи!  Mr. Green

Аз още не съм се оправила напълно от разстройството... Cry Все още съм на диета, пробиотик и "Смекта"- нищо по- силно не ми е позволено, заради бременността Sad И от обезводняването (въпреки, че пия МНОГО вода) съм почти 2 кг. надолу- вместо да се радвам, аз се притеснявам дали не вредя на бебето. Sad Но няма начин, така ще съм още няколко дни, да се закрепя  Peace

Успешен ден, мамчета!  newsm51

# 176
За хигиенния кош - аз също мисля да си взема, защото освен, че не се разнасят микроби и не мирише....доколкото съм виждала сестра ми и приятелки, папмерси се сменят по 10 пъти на ден и колкото и да си хвъляш боклука всеки ден, пак се разсмърдява....е, аз не обичам да ми вони и смятам, че това си е практична придобивка...разбира се всеки си преценява сам за себе си Simple Smile

# 177
  • В къщурката на хълма на феите
аз пък досега за кошче за памперсите не съм мислила, ама честно казано не смятам и да мисля - купувам си найлонови пликчета от 1кг. увивам памперсчето вътре, цак в най-обикновено кошче за смет /не това, което използвам за другия отпадък, а такова, което ще ми е под ръка на терасата/ и сме готови .. колко му е мъжа ми като излиза за работа да го препразни в торба и да метне в контейнера за боклук .. той така или иначе и сега го прави, а тогава изобщо не мисля, че ще го направи на въпрос .. ама то света е шарен и всеки си има негова си гледна точка, та си мисля, че всички ще правим каквото си искаме и както ни е удобно Peace
Сноу уайт сега те прочетох внимателно и се зачудих - какво се ядосваш на 3 кила за 3 седмици - това е повече от чудесно, в крайна сметка не всичко е сложено на твойто дупе, а си има плацента, околоплодни води и най-вече малкото човече расте, нормално е да слагаш някое и друго килце .. по-ненормално щеше да е, ако не качваш нищо Peace

# 178
Darklady_A списъкът не е мой, а помолих, който вече има някакви идеи за други неща освен дрехи, памперси, кърпички и т.н. задължителни да сподели, защото аз преди 5 год когато раждах дъщеря ми съм взимала някои неща назаем от приятели, но сега няма как пак. Също има много нови неща, с които не съм запозната, та някой, който е обикалял вече магазини може да сподели нещо ново и идейно. А затова, че всеки купува каквото прецени, че ще е нужно и подходящо съм абсолютно ЗА. Ето, за теб е излишно кошчето за памперси, но за други е нужно! Шезлонг не съм ползвала, но сега съжалявам, че не съм взела. Дъщеря ми беше ли будна, беше на ръце, защото се засиняваше от рев, а с един люлеещ шезлонг може би щях да си спестя многочасовото люлеене на ръце. Та всеки сам преценява за себе си и детето си, аз просто ще се радвам на споделеното от всяка от вас Hug

# 179
  • София
Аз последно за прословутия хигиенен кош, харесах този на Tommee Tippee  Blush

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10593&cat=38

Общи условия

Активация на акаунт