Отговори
# 150
Дарк на мен ми минават от газирана вода.И ограничи консумацията на домати.  Hug

# 151
Добро утро, мамитаа Hug Тази сутрин към 5 часа бебчо беше толкова активен едни такива подмятания преобръщания чак ме изплаши честно казано.. той си е така от седмица някъде, но чак толкова много не е било. Хубав ден на всички   bouquet

# 152
Дарк на мен ми минават от газирана вода.И ограничи консумацията на домати.  Hug

Мерси за предложението,ей сега ще пратя някое от малките да ми купи газирана вода.А иначе аз домати не ям изобщо,имам някаква странна алергия и понасям домати само в обработен вид като лютеница или пюре в някое ядене,ама съм забелязала,че от тях ми излизат още повече и затова не ям.

# 153
Добро утро и от мен!

Darklady_A и аз страдам с тези киселини. Още от самото начало на бременността ме почнаха.
Най-много ме мъчат когато съм легнала smile3511. И аз пробвам с талцид - течен или на хапове, но често прибягвам и до содата. Отвратително е - каквото и да хапна, няма спасение от тях.
Със сигурност обаче не се получават от липсата на желязо.  Чувала съм, че киселото мляко ги погасява, но за момент. За друго ефикасно средство не съм чувала.

Хубав и изпълнен с положителни емоции ден ви пожелавам newsm03

# 154
  • Благоевград
Добро утро!
За киселините първата бременност ми бяха казали, че едва ли ще ми помогне лекарство, получавало се нещо като рефлукс.
Много ми стана весело от историите за пола. Първия път с мъжа ми решихме, че се радваме достатъчно и за нас няма значение и предупредихме доктора да не ни казва пола. После беше чудесно да звънна от родилна зала и да му кажа "имаме си момченце"Simple Smile
Това изнерви доста хора около нас, но пък сега когато пак незная поне не ме тормозят. Е пак има догатки- от формата на корема, от различната бременност, но необръщам внимание. Аз най се дразня когато се държат с мен като с инвалид- не ставай, не вдигай това, не носи онова, хапни си от всичко...
Мисля че всеки може да прецени за себе си какво му се прави, колко и какво му се яде:)
Ще мине и това. Чао от мен

# 155
# 156
А пък току-що звънна една приятелка и аз веднага и нея да я питам за хапче за киселини(нейната дъщеричка е на 7) и тя вика-"Бе то и аз имах много киселини и пиех едни шаренички хапчета,ама не им помня името..."И аз сега,какво-да отида в аптеката и да кажа-"Дайте едни шаренички хапчета за киселини..."Уфффффф smile3516

# 157

Изобщо не се учудвам-само като видя емблемата на МД и ми настръхва косата,с малката ми дъщеря беше подобен ад-5 лекари ти казват 5 различни неща,накрая не издържах и се изписах сама,никога не бих раждала отново там.Тая майка дано ги спука от съд тия некадърници!!!

# 158
  • София
Привет и от мен  bouquet
Да ви питам дали някой си е правил списък с нужните неща за бебето, като нямам в предвид дрехи, шишета, столче за кола, ами неща, които могат да бъдат подарени на бейби парти например? Ще се радвам да споделите идеи Heart Eyes

аз си направих един списък кой от приятелите и познатите какво да ни подари (според това колко ни е близък човека и какви са му финансовите възможности). И тъй като има бая хора, ето какво влиза в списъка ми, дано ти даде насоки да си направиш и ти за теб Simple Smile
- стерилизатор
- хигиенен кош за памперси
- слинг / кенгуру
- бебефон
- помпа за кърма
- ваничка / корито
- спални комплектчета (аз примерно от моите баби такова ще искам, та тамън ще са ми двечки)
- комплект за изписване (това вече го поисках от свекървата, тя сама ще го шие-плете)
- тепих / килимче / активна гимнастика / шезлонг
- кошара за игра
- столче за хранене

общо взето това са неща, които и сама мога да си купа (вярно някой са може би ненужни, но няма как да знам кое ще ми е удобно, кое не) но всеки ще иска нещо да подари, и даже от сега ме питат какво. Най-добрият вариант е направо да си кажеш какво ще те зарадва и ще ти е от полза, това е моето мнение

# 159
Здравейте, мами!!!!
И при мен ситуацията с пола на бебето беше почти същата - едно ръсене със сол от почти непознати и после взиране къде ще се пипна.......Направо щях да ги гръмна.Убедих се, че има много малоумни хора от квартала, в който живея.
За киселините моя мъж пиеше всяка сутрин на гладно сока от 1 или 2 сурови картофа. Имаше ефект.
Моите зърна също са станали големи и тъмни, а и доста ме сърбят.
Може някоя мама да ми препоръча фирма за циклене на дюшеме, което е боядисано? Благодаря предварително.

# 160
Добро утро мамчета  Hug

puphi , за цигарите  аз не чакам да видя дали са съобразителни хората или не, а директно моля да не се пуши около мен...може да им се струвам досадна на някои хора, но честно казано не ми пука....моето здраве и още повече на бебка са ми много по-важни Simple Smile А за гостите....по принцип не е хубаво в детската стая да влизат хора поне 40 дни...и това не е от суеверие, ами защото всеки човек е зареден с някаква енергия и в бебешката стая не е добре да има струпване на енергии....а за микробите, както казва snowflakely пък да не говорим...аз затова и съм решила погачата, живот и здраве, да я направя в много тесен роднински кръг...а приятелите по-нататък ще минават поединично или по 2 да ни видят....ако им е толкова зор да гледат бебчето отрано ще се разбирам с тях навън...така или иначе след 15-20 ден се почват излизанията....аз поне така съм решила да направя....само бабите ще пусна, освен мъжО разбира се.... Simple Smile И евентуално лелята с братовчедчето...друг няма да ми припари в стаичката (поне до 40ти ден и може би и до по-късно)... Simple Smile

snowflakely, подкрепям те напълно за ремонта....по принцип ремонт за 2 седмици никога не става...колкото и да ви кажат майстори и да го смятате времето винаги се утроява....така че дай зор малко, че наистина няма да смогнете...стискам палци  Peace

# 161
А аз моля някоя от вас да сподели къде могат да ми отрежат и обточат една пътека за коридора. Порових се в интернет - вариантът е Баумакс, но аз живея в Сливница и този магазин ми е ужасно далеч. Икеа също. Намерих една фирма в Захарна фабрика, но те не работели в събота и неделя. Мосю Бриколаж не предлагат такава услуга, а аз искам да си направим коридора най-сетне.

# 162
Здравейте и от мен  Simple Smile
Видях, че говорите за киселини и аз имам същия проблем най-вече вечер. До сега не бях прибягвала до хлебната сода, но снощи просто не издържах.. Мен и от обикновена вода минават, но и газираната помага много. Аз пробвах няколко вечери да хапвам по-рано до към 7 7и 30 най-късно и имаше ефект. Получавам ги от всякакъв вид храни честно казано. Лошото е че като ям по-рано към 10 или малко след това огладнявам пак  Embarassed ако успея да се укротя се будя в 6 като озверяла Ламя Mr. Green то ни така, ни иначе, ама ще потърпя още малко  Simple Smile

# 163
Привет мамчета! Stop
Да се запиша и аз в новата темичка.Киселините и мен ме мъчат, предимно нощно време.А и няколко сутрини към 5-6 ставам супер изгладняла.Ако хапна и се върна в леглото направо е кошмар, дори и най-леката храна.Затова четох че две три лъжички кисело мляко помагат или четвърт лъжичка сода разтворена в половин чашка вода.
В едно от двете списания моето дете или 9 месеца имаше дадени шуслерови соли против киселини но в момента не мога да ви кажа какви номера бяха.Не съм пила от тях никога.Познати казват че има ефект, но аз докато не пробвам лично не мога да препоръчам.
Когато се притесня, че бе ба не рита леко си потупвам с пръсти корема, това го видях от до ки когато бяхме на видеозон.Бебето се активира и го усещам.Така отново минавам бързо във фаза на спокойствие.
Връщам се да ви изчета.
Хубав ден изпълнен с много усмивки и позитивни мисли.

# 164
  • Шоколандия
На мен все още киселините ми се появяват от определени храни, които ако разбера какви са ги спирам.

За обшиването на пътеката.... Все си мисля, че в магазините, в които продават килими/ мокети предлагат такава услуга. Андреа Селесте, защо не провериш в такъв, иначе сигурно и в големите хипермаркети има такава услуга. А за Баумакс.... съжалявам, че не си от Варна, да ти дам ваучер за 10% отстъпка. Аз се зарекох, че там втори път няма да стъпя, та поне от горчивия ми опит някой да се възползва. Изобщо изключително недоволна съм от магазина и обслужването в него.  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт