Отговори
# 135
  • София
Цветенце, не се ядосвай, а им тегли една майна на всичките....ама не наум, а направо има кажи, че са зле....как може така да ти говорят!? И аз в началото много се дразнех като разбраха, че съм бременна и се почна: "О колко добре изглеждаш!(до тук добре) Момче ще е!".....грррр....много се нервирах....аз винаги съм знаела, че ще имам момиче и не можех да си представя да имам момче...и всеки път отговарях: "Не! Момиче ще е!"....те: "Не, не! Момче ще е!" ААААААААА smile3511
Това беше преди да разберем пола....не че ако се беше оказало момче нямаше да си го обичам....естествено най-важното беше да ми е живичко и здравичко....просто аз си знаех какво е и много се дразнех на всички многознайковци.....особено като почнаха и акъл да ми дават...сега това трябва да правиш, онова трябва да правиш.....и то хора, които все още нямат деца и нямат и планове за такива.......мами с опит разбирам да дават съвети.....както и да е.....майната им на всички и това е.....

хахаха, а аз се сещам онази твоя позната в Мегалан, до вас дето е ..
"Ти вика ще имаш момиче"
"Е, как пък разбра?"
"С момчетата се разхубавяват .."

хахаха, аз вече на ум си й подготвях един хубав такъв дълъг отговор .. не знам как ти се стърпя да не й отвърнеш (само заради теб си затраях и аз де)

# 136
  • София
честит празник на всички!

Аз нали работя в аптека на здравна каса и си имам постоянни пациенти и те така постоянно ме разпитват,дават предположения.Едни ме оплакват,че е пак момче,други викат - супер,баткото ще има другарче.Изобщо коментарите са ежедневни.

Днес бях на ЖК - бебчо е добре,всичко е ок според доки.Даде ми направление за обременяване с глюкоза и за ендокринолог.Чудя се къде да ида на ендокринолог,то с направление кой знае за кога ще има свободни часове при добрите.
На мен не ми казват ,колко тежи бебето,но то на снимката си пише.От днес пише,че е 1168гр.
Мен кантара обаче ме застреля яко.Показа 79кг. Shocked,което е към 14-15 кг. отгоре.Мислех,че този път няма да кача като с баткото(над 30кг.) ,ма явно натам вървя.Странното е,че в неделя излизах с дънките си от преди да забременея,как са ме събрали ако съм 15 кила отгоре не знам.

# 137
Хахахахаха.....Плежърче, аз тъкмо мислих тогава да кажа: "Е, мерси...." и тя почна да замазва положението....стана ми много смешно, защото и аз съм имала такива изцепки и знам колко трудно се замазва....е, моите не са били толкова груби, нооооо.....не го приех лично Simple Smile Но за бузите не съм съгласна! Аз съм си бузеста по принцип и не мисля, че са се увеличили.....

# 138
Ха ха, на мен не са ми казвали чак такива куриози, но зет ми (с 2 момичета) 2-3 пъти ми вика - "абе то да не се окаже момиче накрая" и се ухилва ехидно, нищо че 3 лекари са ми казали, че е момче, аз ще си го обичам милото, само да е здраво. А другото - като ме питат и кажа - момче - "А и вие ли" - "Защо"- питам аз - "Ами защото все момчета тая година"  smile3537 Луда работа.
Иначе да - всички с деца или без се започва - аз така бях, пък при мене... едни дълги разкази, съвети, на които аз само кимам и се усмихвам, какво да им кажа - че всяка бременна си е различна все пак, и че 2 деца на едни и същи родители са различни, та ...... пак махвам с ръка и гледам да не си го слагам, да съм позитивна и така. Бременността на това ме научи - да съм спокойна и позитивна Simple Smile
А за приятелите, всички имаме такива, които сме мислели за доста близки, а в един момент разбираме, че явно не е така, но пък аз продължавам да се раздавам за приятелите си, нищо че няма да го оценят или отвърнат  Whistling
Спокойна нощ  Hug

# 139
Записвам се в новата тема и бягам по задачи отново................
Като имам време ще седна да ви чета, защото доста сте изписали като гледам Simple Smile
При нас тече усилено ремонта, вече нямам търпение да си почина.

# 140
  • Шоколандия
Здравейте от мен, днес съм по - активна.
Вчера ни циклиха паркета, и аз обикалях покрай майстори, занимавах се с глупости, като това, че забравили да ни дадат нивелационните крачета за готварската печка и ходих да си ги търся.
За предположенията  в една и съща седмица двама човека "предрекоха" хем, че ще е момиче, хем че ще е момче и двамата с думите "Ще видиш, че съм познал" Стана ми смешно, естествено скоростта, с която ги отсвирих беше зашеметяваща. Покрай мен няма много бивши бременни, освен кака ми. Тя е човекът, който дава понякога непоискани съвети, но не й се ядосвам толкова много, прекалено ценен за мен човек е, така че съветите ги преглъщам, пък ако сметна за редно ги приемам.

Мен най- много ме дразни кумът ни. Те имат дете на 2г. Жена му е напълняла изключително много по време на бременността си. (над 30 със сигурност). Тъй като с мъжа ми двамата са близки като нещо повече от братя, познайте кой беше първият, след мъжа ми който разбра, че чакаме бебе. От там насетне започнаха едни обръщения "Шомби" и какво ли още не. Да съжалява мъжа ми как и аз като жена му ще чупя спалнята, защото съм много дебела..... Е, аз досега съм качила 5 кг. Подмятанията не спират, а най- ме е яд че се изказва "компетентен" по въпроси, които не го касаят. Приел е, че бременността на жена му е по еталон и всяка следваща е същата като нея. Все ме успокоява, че да не се притеснявам, но ще чукна 100-те килограма (та аз сега съм 80 newsm78), че не трябва да се ограничавам от нищо и това палейки цигара пред мен. Нито веднъж не си направи труда да ме попита приятно ли ми е, пречи ли ми.... Ама що пък, тя жена му не е отказала цигарите по време на бременността, кърменето и тн. К'во му пука, че аз гледам да се пазя, близвам по една глътка от бирата на мъжа ми седмично, избягвам цигарен дим, сладки ....
Онзиден ми заяви нещо, което ме втресе. Ти не си мисли, че няма да дойдем у вас на гости, когато ви изпишат от болницата. Аз моя син на третия ден го показвах на всички.  Shocked Естествено, че детето ми няма да е под похлупак 40 дни, но за секунда не съм чула момента с "Кога смятате да поканите гости при новороденото си бебе". Аз от сега водя преговори с цялата рода, че като родя не искам манифестации вкъщи, защото ще ми е достатъчно нужно да съм си няколко дена сама със себе си, съпругът си и детето си и няма да ми е до това разни хора да ми се мотаят из краката, а аз да се съобразявам с тях.

Да отговоря и на Белучи и да спирам със словоизлиянията. За Яков нямам мнение. Ако не се лъжа май точно Цонев беше лекарят, за който ти споменах, че е ходила Лорито, но тъй като не съм сигурна, може да се обърнеш и към нея. Славчев преглежда и събота, но предвид отпуската му в момента, ако решиш да се прегледаш при него, е добре още от сега да се обадиш за час, сигурно графикът му е сгъстен.

# 141
Здравейте коремчета,
как сте днес?
dmk8889 най-добре питай наблюдаващия те док. и си пусни едни кръвни изследвания, за да видиш как ти е хемоглобина. Ако е по-нисък може и от липсата на желязо да е, но провери нещата първо Simple Smile

Пожелавам на всички хубав, слънчев и успешен ден! Поздрав за добро настроение
http://www.youtube.com/watch?v=q1OqrXK-Fws

# 142
Добро утро мами.
Успокоявам се, че явно не само на мен ми се струват налудничави хората с манията си да контролират, дават съвети и изказват неподготвени  Mr. Green. Иначе едно е, когато се майтапим с близки хора, друго е, когато непознати се бъркат Tired.
Копирам последните коментари от снимката си във ФБ и преставам с темата. Последният коментар е мой  Mr. Green

smile3505 newsm47

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 10:38 от *Цветенце*

# 143
  • В къщурката на хълма на феите
Пуфи какво точно означава "водя преговори" .. как тъй ще ги уговаряш - директно им биеш шута, че не искаш никой да ти се мота в краката и това е .. и без това е достатъчно ново и непознато за теб да започнеш да се грижиш за бебето, че и да имаш един куп роднини, които да те заринат с "полезни" съвети започващи винаги с "трябва" .. а относно кума ти - той не е виновен човека, толкова може и си знае, това си приказва .. виновен е мъжа ти, че си мълчи и нищо не казва, защото в крайна сметка, ако той не те защити, кой да го направи - комшията ли?? аз също не бях слаба преди да забременея, сега още по-малко, но мъжа ми не дава и думичка да се издума в посока някой да ме бъзика на тази тема - той винаги е повтарял, че аз съм личност заслужаваща уважение заради това, което е и че си ме харесва дори и рог да ми излезе на челото и на който не е дорасъл дотам, че да разбира това и не му изнася - прав му път .. та и твоя мъж да вземе да се сапикяса малко, че адски се издразних на пасивността му Crossing Arms

да ви кажа аз тази сутрин ходих да ми вземат кръв за изследване на ТСХ и бях повече от ошашавена, как цялата опашка в лабораторията ми дадоха предимство, да не чакам .. направо не вярвах на очите си и се чудех дали не сънувам .. това си беше направо чудо Shocked

# 144
Добро утро, момичета!

Пуфи, като знаят толкова и са толкова смели - нека да залагат Simple Smile За кума ви - неам думи - дано не ви гостува прекалено често. А що се отнася до гостите, мисля че бих получила удър, ако толкова бактерии нахлуят наведнъж вкъщи  Shocked

Всички споделяте за ремонти, аз да ви се оплача, че още не сме започнали даже ремонта на детската стая. Никой не ме слуша, когато обяснявам, че няма време  Sad

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 09:12 от snowflakely

# 145
добро утро
Честит празник /на патерица/ на всички празнуващи мами бъдете живи и здрави   bouquet
лама къде се изгуби мила? как е почивката в Бг? скоро не си качвала снимки на малката принцеска  Heart Eyes
цветенце не им позволявай да те ядосат. има някои много злобни личности, които само се чудят какви интриги да завържат. така че не им се поддавай. гледай да си спокойна, така и ти и бебо ще сте добре
добре дошла на новата мама
незнам от желязото или не, но ми вървят едни киселини  Sick  

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 09:43 от tanya_t

# 146
Добро утро и от мен,сладурчета!
Да ви се оплача тази нощ хич не спах добре,половинката имаше стомашни проблеми и постоянно ме будеше като ставаше.Аз снощи не вечерях много,нали все внимавам за килограмите и по някое време сутринта умирах от глад,после след като си направих сандвич пък ме затровиха пак гадните киселини и направо се отказах да спя...та така от 5 часа съм на крак.Абе направо ми е странна работа с тия киселини,не мога да се отърва от тях и това си е,преди пиех Талцид по препоръка на доки,обаче не ми помага и си се върнах на добрата стара сода.Знам,че е вредна за стомаха,обаче то не се трае направо.Мацки,дайте идея какво мога да пия,в аптеката отказват да ми дадат лекарство,като съм бременна неможело без рецепта,пък доки е отпускар и не ми се ще да го притеснявам за това.С предишните бременности не съм била така,само с малката имах малко киселини,но само в последния месец,а сега са ме почнали почти от началото. Sad Sad Sad

# 147
Darklady_A пробвай с кисело мляко и ябълки , може би ще е краткотраен ефекта, но поне знаеш че е безвреден.

# 148
Привет и от мен  bouquet
Да ви питам дали някой си е правил списък с нужните неща за бебето, като нямам в предвид дрехи, шишета, столче за кола, ами неща, които могат да бъдат подарени на бейби парти например? Ще се радвам да споделите идеи Heart Eyes

# 149
Darklady_A пробвай с кисело мляко и ябълки , може би ще е краткотраен ефекта, но поне знаеш че е безвреден.

Пробвала съм-с киселото мляко ефект няма,а с ябълки-не повече от 10 мин. и след това ме почват наново Cry

Общи условия

Активация на акаунт