Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 68 968
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря!
През 2009г. когато посетих Истанбул ,в групата имаше един доста възрастен човек.Той по заръка на баща си отиваше да види този колеж,който са завършили баща му и чичо му.Също така посетил и гробищата,където е погребан този чичо.
Да в университета не го пуснали,гледал само през оградата,но и това му стигнало на човека.
Та за три дена престой възрастния турист само до тези две места посети и малко от пешеходния тур-не беше добре с краката човека.
Много се впечатлих тогава  по тази случай и до сега я помня.

# 121
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Страхотно, човека имал мисия и я изпълнил въпреки всичко - много обичам такива истории от живота.

В Истанбул има много важни за българската история места, които трябва да се поддържат от нашата държава и да се посещават, ама...Аз съм си заплюла едно специално място и много искам да го посетя - къщата където е подписан Сан Стефанския мирен договор 

Квартала днес се казва Йешилкьой, а мястото е дома на семейство Симеоноълу (Симеоноглу)  Wink Ама все още не мога да я локализирам къде точно в квартала е  Sad

# 122
Мисля, че в Истанбул нито един университет, вероятно училища също, не са достъпни за други, освен учащите в тях. По принцип разбирам доводите им, но жалкото е, че в такива случаи - когато сградата е историческа, свързана е със семейни спомени и т.н. няма шанс да се посети. Освен ако се пише писмо до управата с молба, вероятно би било сложно и дълго като процедура и накрая кой знае какво ще стане.

Шебече, много се радвам, че така се радваш  Simple Smile

Хм, аз съм чела, че там където е подписан Санстефанския мирен договор сега е летище Ататюрк, демек е сринато каквото е било  Thinking  Но не претендирам за достоверност никак.

# 123
http://fortisimo.eu/index.php?option=com_content&view=articl … hno&Itemid=90
Ето и тук една интересна история за тази къща! Peace

# 124

Тази информация 1 към1 я пускаха преди няколко години по БТВ или Нова в новините и от тогава си мечтая да я видяна живо.Дано не останат само мечти! newsm10

Въобще завладяна съм от тяхната архитектура.

# 125
Е, как да не се радвам, Пине - огледах мястото обстойно   Hug
Аз също им разбирам доводите, ама във виена влязохме в ректората на университета, разгледахме мраморните фоайета без ад ни закачат и си излязохме  Wink Без да пречим и създаваме проблеми.

Сисссс, страхотна статия - много благодаря  Hug Щом е частен дом, направо се обезсмисля ходенето  Sad

бТВ пък имат друго мнение по въпроса:
http://www.youtube.com/watch?v=5pdV55mPJNE

# 126
Много интересна статия! Значи на гугъл мапс веднага излиза в Йешилкьой къде е улица Истанбул. Не е никак дълга, може да се извърви и да се разпознае къщата. Около 1км е. Ако търсите - Istanbul Yesilkoy Istanbul Cd.

Шебече, ама във Виена нямат средно по един бомбен атентат месечно...

# 127
Щом е частен дом, направо се обезсмисля ходенето  Sad

Ами то този факт е като нож с две остриета! Може да не те допуснат да я разгледаш от вътре,ама пък може и да те пуснат! Wink Може и локум да те почерпят... Laughing Действай на принципа проба-грешка!

# 128
Да се избере една делегация от форума с председател и членове на комисията  Simple Smile и да тръгнат на експедиция. Да не ни черпят с локум поотделно, не за друго  Wink Наведнъж да слагат софрата.

# 129
Пине, не е ли това  newsm78

https://maps.google.com/maps?q=40.958366,28.827894&hl=bg& … &t=h&z=18

Поне по описанието с кооперациите и общия двор пасва, пък и покрива прилича да е същия   newsm78

Пък и има приятен обществен плаж наблизо:
https://ssl.panoramio.com/photo/43026113

Сисссс, така е ама мен ме е срам да нахълтвам в дома на хората  Blush

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 19:11 от Шебек

# 130
Шебече, Щатите ми излизат на твоя линк. Не е там  Joy

# 131
Аз съм навита да се включа в делегацията! Хич да не ни черпят с локум,поне да ни разрешат да разгледаме и да се наснимаме! Laughing

Пине, сега ако дадеш и с какъв транспорт се стига до тази улица Истанбул в Йешилкьой! С влакчето май е ок,а?! Thinking

# 132
И аз гледам, че влака има спирка там и после пеша. Точно до спирката на влака е Авиационния музей, аз даже съм писала тук за него. Никой не се е грабнал до там за него, все още. Може да се съчетае с къщата. Поне отвън може да се види и снима, да не е и от вътре.

# 133
бТВ пък имат друго мнение по въпроса:
http://www.youtube.com/watch?v=5pdV55mPJNE

Това е точно обратното на друг репортаж.
Къщата си стои и нас чака за посещение.Стопаните не знаят за миналото и ,но се надяват цената на дома им да се покачи с оглед на историята му.Накая бяха казали ,че всеки е добре дошъл в дома им.

# 134
  • Варна
Пу и аз в делегацията! Crossing Arms
Май и с новия Аквариум може да се съчетае,а? newsm78
И мен ме праща в Щатите линка.

Общи условия

Активация на акаунт