Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 68 976
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Аз знам, но публикувалият във Фейсбук не знаеше. Написах го във връзка с това, че явно водят български групи организирано. Но и аз не съм виждала познатите ни агенции да го предлагат, но има някои явно. Вероятно все повече ще стават.

# 196
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Е, ясно де, ама човек само като си помисли, че небостъргачите в цяла Америка ас средно толкова високи, не би трябвало да вярва на екскурзовода...
О, ще ни "крадат хляба" все повече, току виж се променили изцяло програмите им и Йеди тепе отиде в миналото за сметка на Чамлъджа  Laughing

# 197
Повечето хора не са много информирани, Шебече  Simple Smile Не, че е задължително, няма как човек да знае всичко, но повечето хора са учудващо неинформирани.

# 198
  • Варна
Когато ходих в офиса да доплащам, тъй като ние сме ходили навсякъде (уж, де) организирано и "просто няма какво да запишем" Wink, попитах дали нямат нещо ново... Споменаха, че се опитват да включат "един нов МОЛ, с 3D(!) симулация и други неща" но е доста скъпо и не се получава. Сигурно, ако цената е двойна, а и този обект е непознат, няма как да бъде предпочетен пред дворците или други класически неща, от хората, които отиват за първи или втори път. От третия нататък е ясно... hahaha
Нормално е да търсят разнообразие, все по-малко ще са хората, които не са ходили в дворците, Св. София и по Босфора. Не, че тези места не си заслужават, но когато отидеш 2-3 пъти, вече малко писват, а и има толкова други за гледане. Винаги ще има хора, които предпочитат да се движат организирано  (защото нямат инфо, или защото така им е по-лесно), така че да може и такива като нас да пътуват, и фирмите да имат печалба.

Сега погледнах офертата на Ели Рос - да не би да е вдигната входната такса на Сапфир, или тези си мислят, че хората хапват доматите с колците?

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 17:05 от beljata

# 199
Ще ви почета и аз.  Simple Smile

# 200
  • София
Писах, писах и докато сверявах едно име в друг прозорец, сама си затворих написаното с кръстчето.  Sick Ще се пръсна от яд. Друг път пак ще опитам да започна "пътеписа" си.

Джамията в Ортакьой е опакована цялата. Джамията на Мимар Синан в Юскюдар - също.

Билетите за Сапфир са все още 15 или 25 за комбинирания. Явно ни четат, защото все повече агенции включват обекти от тук споменатите, а освен това точно от Ели Рос споменаха, че екскурзията до мол Форум е 5 евро, почти колкото струват 2 билета за трамвая + 2 за метрото. Точно както ние ги изчисляваме тук.  Laughing

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 18:20 от Тaня67

# 201
  • Варна
Смешното е, че в тази оферта обявяват трансфера до Сапфир като бонус, и изведнъж праскат (извинявам се за израза, ама така ми дойде) входна такса 20 евро... дали хората няма да видят колко е всъщност... та това е почти двойно, пък иначе бонус ooooh!

# 202
Танче, добре дошла  Hug

Тази как ви се струва http://www.grupovo.bg/index.php?p=offer&id=5571&refid=23574&webid=67

а пък тази на Бохемия на редовна цена си е 287 лева http://www.bohemia.bg/prog.php?p=938&c=22

# 203
  • София
Танче, добре дошла  Hug

Тази как ви се струва http://www.grupovo.bg/index.php?p=offer&id=5571&refid=23574&webid=67

а пък тази на Бохемия на редовна цена си е 287 лева http://www.bohemia.bg/prog.php?p=938&c=22

Точно и аз щях да ти пиша, че редовните цени са такива. Освен това при никому неизвестна фирма има опасност да не се събере група.  Sad

# 204
Изкоментирахме въпроса с моя приятел и той се нагърби да напише един съветник за самостоятелна обиколка из Истанбул - като ще сравнява цените дадени от туристическа агенция и реалните разходи.  Peace Радвам се, че ще ме отмени, че аз ще го дам прекалено статистически, пък той може и малко творчество да вкара (дано)  Laughing

Иначе да четат, няма лошо - ако си търсят персонал съм насреща, много ме бива в организирането  Mr. Green

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 21:59 от Шебек

# 205
Искам да ви попитам къде според вас е най-доброто място за наблюдаване на осветения вечер мост Боазичи, дали от площадчето в Ортакьой или от друго място?
И на Бююкада дали има безплатни плажове, защото тези които видях са все по 15-20 лири, а ми се иска за 1 час да направим малко плаж там.
Вече не остана време до голямото пътуване и съм много нетърпелива  Grinning

# 206
Шебече, вие с твоя приятел сте златни!  Hug Доста работа си му възложила.  Как ще му се отблагодариш не знам, то май всички трябва да му благодарим Laughing

# 207
Вели, няма безплатни плажове на Буюкада, за съжаление  Sad
Иначе за гледката...Ортакьой ми се струва прекалено близко, ама е лесно за организиране на транспорта, така че е вариант.
Погледни на камерите, тази дава хубава гледка, но ми се струват непристъпни, особено по тъмно:
Анадолу хисар:
http://tks.ibb.gov.tr/noc-player.php?id=38&w=600&h=338
Дуатепе гледа към втория мост :
http://tks.ibb.gov.tr/noc-player.php?id=36&w=600&h=338
Юскюдар мисля, че също е удачен вариант, пък по време на пътуването с ферибота пак ще има хубави гледки  Peace

Хелънче Hug, аз ще събера цялото инфо по моя супер статистически метод, той ще разтяга локумите и ще оформя нещата. То е ясно, че ще му вися над главата, ама айде. Да стигнем до благодарностите, тогава ще му мислим  Laughing

# 208
  • София
За съжаление летят за Истанбул в 22:00 часа от тук, което значи,
че нищо няма да е отворено. Единствения им вариант да не стоят
на летището, си мисля, че е метрото, трамвая и разходка до историческия център
или до Босфора и после по обратния път  newsm78

tedizonova, благодаря ти за информацията   bouquet

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 22:48 от jullianna

# 209
Обаче, Джу, не забравяй работното време на транспорта  Peace

М1 [Aksaray - Havalimani] - метро