Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 68 959
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
     Привет отново!
     Добре завърнала се, Таня 67.
     Да докладвам с благодарност към всички, отзовали се със съвет, че обменихме пари в препоръчаните от вас бюра на Tavex. Наистина са коректни, дали са на съпруга ми различни банкноти като номинал, всичките - чисти и запазени (с изключение на 2х5 лири, но не е болка за умиране). Точно тези 2х5 всъщност са разликата в курса на тези бюра и на Варчев. Както се пошегувах и преди, ще пием по едно хубаво кафе или ще хапнем по балък екмек за здравето на дилърите. Laughing
     Сега отивам да си лекувам главата, която не спира да ме боли от 2 дни, за да мога да се приготвя най-после. Утре ще разпечатвам записките и ще приготвям багаж, а в четвъртък, живот и здраве, потегляме. Хем нямам търпение, хем не ми се тръгва, защото знам, че бързо ще свърши...

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 11:11 от beljata

# 181
Първо, огромно благодаря на Шебек,а и на всички други, отговарящи ми бързо и ясно на всичките въпроси, хрумващи  ми постоянно.
beljata и ние пътуваме в четвъртък. Wink С коя фирма сте?
Дай насам малко записки Wink
А исках да вметна ,че съм си направила нещо като таблица от къде до къде как се стига (изцяло взаимствано от линковете на първата страница) с кратки обяснения в  скобки (където е нужно) и номера на автобуси,метро и т.н . Ако искате след като го оформя окончателно мога да го кача и също да го поместите, защото го намирам за доста удобно и пригледно - с един поглед разбираш кое,какво,как Wink

Исках да попитам за този новия аквариум - той в самостоятелна сграда ли е или е част от нещо друго (като другия аквариум в е мола) и има ли нещо друго за гледане покрай него или  е само той единствената атракция на това място.
В страницата си във фейсбук са поместили графиците на безплатните трансфери за отиване и връщане  Peace

# 182
  • Варна
     Пътуваме от Варна с Караджъ.
     Записките ми не претендират за точност и подреденост, ползвах ги през октомври, сега ги допълних, но не съм си играла да ги изчистя и прецизирам. Ако държиш, ще ти ги пратя на лични (не знам как, но някак ще се справя), ти можеш да направиш същото и да се получи нещо добро (с необходимите корекции).
     Не е лоша идеята да се направи един файл със записки, които да могат да се ползват от тези, които нямат време да четат всички теми и да отбират важното инфо. Това е важна и отговорна задача, но мисля, че с общи усилия бихме могли да го направим, стига да има и други желаещи и одобряващи идеята. Добре е такова нещо да се прецизира от повече хора.
     Главата ми е малко по-добре...  Laughing

# 183
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Джу, няма транспорт от летището до аквариума доколкото се ориентирахме  newsm78

Пине, вербуваш си ме и това си е  Mr. Green Все пак няма да му е интересно (аз дори не знам какво е изтребител  Blush ), така че клюкарския надлез ме устройва напълно. И без това ще ходим във Франкфурт с едничката цел да видим на летището емирейтския Еърбъс А380  ooooh!

Беличке, бързо оздравяване  Hug

Ефче, самостоятелна сграда е.

Наоколо има плаж и парк. Танчето да каже, ама сигурно тропическата гора с бурята е много хубава  Peace Поне на снимките много добре изглежда, тази в будапещенския Тропикариум не беше хубава, но тя е и доста стара.

Иначе за записките е добра идея  Peace

# 184
Аууу, с А380 ми е мечтата да летя!  Rolling Eyes  Даже когато излизаше си гледах на карти и излезе, че ще пътувам с него през следващата година, която мина и замина...., а аз не съм го виждала на живо...

Изтребител е това, което управляваше Том Круз и колегите му в Топ гън  Laughing

# 185
О, и аз искам да летя на него, ама ще стане само след печалба от тото-то  Mr. Green А до тогава ще ходим на "сгляда", ама не е сигурно дали ще го видим въобще.

Айде пък сега, очаквай да съм гледала Топ гън.  Laughing Някакъв малък бърз самолет ще да е, щом е поверен на Том Круз  Laughing

# 186
http://www.deals.bg/Istanbul-Turtsiya-2-noshtuvki-3-sas-zakuska- … ;utm_campaign=173

За първи път виждам включено посещение на Сапфир (явно ни четат  Laughing), обаче вход 20 Е - айде бе  Twisted Evil  И Принцовите острови, дето са безплатни, въобще ги няма в програмата  newsm78

# 187
изтребител  - за няколко часа прави обиколка на земното кълбо.

А380 има и икономична класа, все пак  Simple Smile Аз още се надявам...  Confused

Може и да ни четат, но при мен във Фейсбук се е появявал клип на посетили организирано Сапфир и даже екскурзоводите са им казали, че била 5-тата по височина сграда в света, пък..........  newsm78  стандартната дезинформация екскурзоводска.

# 188
Юхуууу, брат ми имаше такова пластмасово като малък  Mr. Green

Икономична, Пине, ама не летят София-Будапеща, ами все едни дестинации...  Laughing

# 189
  • На юг от тук
Танче,относно маршрутките до аквариума-какъв е маршрутът им.Не попадат ли в задръстване?
И още нещо-колко време се пътува до там.Благодаря за поясненията.

# 190
Момичета, едно море време и направо ви изпуснах! Шебече, благодаря ти френската уличка-дано да я видя в най-скоро време!

# 191
  • София
Не попаднахме в задръстване, което нищо не означава. Микробусът тръгна по бул. Кенеди и известно време пътувахме по крайбрежието, после влезе малко по-навътре, но само колкото да не се вижда морето. Хванахме го в 14,35, но като че ли тръгна с 2-3 минути по-рано. Първата ни снимка от аквариума, след като сме минали и през касата, е от 14,56 часа. Свършихме около 18 часа и тъй като по това време няма безплатен транспорт се качихме на влака. До по-близката спирка се ходи около 30-35 минути. Влакът пътува точно 40 минути.

Тропическата гора беше внушителна и голяма. Мисля, че беше зала, която обхваща и трите етажа на сградата. От една страна е внушително, но от друга, тъй като животинките и рибките са в аквариуми, някак ме впечатли само при влизането. Сравнявам с подобни гори, които съм виждала в зоопарка в Кьолн и в една оранжерия в Холандия - там са много по-малки, но има живот в тях. Съвсем различно е около теб да пърхат пеперуди и да се разхождат птици и игуани и съвсем друго е да гледаш животинки в аквариуми. И дърветата си личаха, че са изкуствени, а на споменатите места бяха истински растения и орхидеи. Все пак в първия момент затаихме дъх. Още повече, че бяхме забравили за зала Амазонка и си мислехме, че е време да излизаме.  Wink

А на който му се гледат изтребители и авиошоута - чрез подписа ми можете да стигнете до доста снимки на тази тема. Но са все военни.  Laughing

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 15:15 от Тaня67

# 192
Привет   bouquet
Разкошни сте   bouquet Толкова ми е хубаво в тази тема  Hug
Мацки, моля за информация.
Бихте ли ми казали с какъв транспорт се отива от летище Ататюрк, до новия аквариум.
Познати имат около 7 часа престой и искат да видят поне нещичко от Истанбул, вместо да подпират седалките на летището.
Здравейте! Ако мога да помогна бих препоръчала следния маршрут от летището хващат метрото до спирка YENİBOSNA.Излизат от метрото и там има голяма спирка хващат авт.73Т за SOSYAL TESİSLER това е последната спирка на автобуса и отиват в аквариума после по обратния път на летището.Внимание вижте предварително разписанието на автобуса за делничен ден или за събота и неделя става въпрос съответно за отиване към аквариума и за връщане.Ако имате въпроси питайте.

# 193
Аз нещо започнах да се отчайвам... не мога да го нагоря плана и това е!Моля ви, помагайте!Разгърнала съм една карта на спалнята,на листчета по нея наслагах местата,на които искаме да отидем (да ги виждам по-добре) и мисля и мисля и не ми се връзва и това е!Искаме да посетим Пиер Лоти,Миниатюрк,Таксим + Истиклял,Френската улица, Сапфира, Аквариума (новия) и Ортакьой
Идеята ми е в голямата жега да сме на закрито (единия ден в аквариума например) а другия да сме на корабче по Босфора (става дума за най-топлите часове).
Много искам да отидем да видим Ортакьой - някаква идея дали още се реставрира и дали можем да стигнем до там с воден транспорт - например хващаме кораб/ферибот от Еминюню до там и после на обратно или пък ще се върнем с автобуса както дойде ?
Въпрос към прясно завърналите се - как е положението с парковете?Има ли цъфнали цветя, които си заслужава да се видят?
Друго чудене (понеже никъде не пише на моята карта на колко метра отговаря 1см.) ако отидем до Еюп с корабче от Еминюню, лифта за Пиер Лоти близо ли е до пристанището (че на картата ми се вижда далече може би 2-3км.)
Уфф... ще се удавя на плиткото май май..баш накрая като пиле в калчища се оплетох!

# 194
На снимките на Шеди се вижда, че още реставрират джамията в Ортакьой  Peace До нея има пристанище, но идват само частни корабчета превозващи малки групи туристи.
Иначе местата ти не са несъчетаеми - Пиер лоти и Миниатюрк са ти в едната посока - пиши ги една сутрин. Връщате се на Еминьоню от там с влака до новия аквариум и готово.  Peace
Ортакьой е приятно кварталче, можеш да го съчетаеш с парка Йълдъз (той е на предишната спирка-две).Поради ремонта аз бих отишла до Арнавуткьой вместо до Ортакьой - той е в същата посока. После от Кабаташ към Таксим и Сапфир - те са ясни, на връщане Истиклял и Френската улица.

Танче, авио-шоуто ви съм го изгледала отдавна  Grinning

Пине, Сапфира е най-високата сграда в Турция, но само толкова. Преди някъде четох, че е 30тата по височина жилищна сграда, ама дали е така...Далече от 5то място на каквото и да било  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт