Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 69 073
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Шебек, добре, че не съм попадала на подобни картинки  Laughing. Обаче се бях потресла от тоалетни в Анадола.  ooooh! Какви чешмички и мръсни канчета имаше...  Sick  В Истанбул съм виждала само обикновени тоалетни чинии с чучурче в задната част.  Wink

Файма, при по-дълга екскурзия преди 2 години се изхранвахме главно с храна от супермаркетите. Доста по-скъпо е отколкото при нас. Млечните продукти са съизмерими с качествените, които се продават тук, но месото е доста скъпо. А колбаси изобщо не ти препоръчвам да купуваш - салами от рода на нашия телешки салам или кренвирши, струваха по 14-15 лири килограма. Сега сигурно са по 20. А изобщо не ставаха за ядене. Интересно, че и котките не ги ядяха. Плодовете и зеленчуците също не са никак евтини. Цени от преди 4 дни - банани 3-4 лири, праскови 3-4 лири, смокини 7-9 лири. Бирата е 3,50-4 лири в магазина. Вода, безалкохолни напитки - съизмерими на българските цени. Може би зеленчуците са по-евтини на пазарите. Споменатите цени са от супермаркетите и малките магазинчета в центъра. Иначе бисквитки и подобни неща са евтини. Маслини, зехтин - също.

# 301
А най-интересно ми беше,че като си купиш примерно палка салам,направо ти я опаковат и ти я измерват "на око"! ooooh! Това в едно от малките магазинчета,около хотела. А пък с математиката са много напред,защото и калкулатор не ползват ,а направо ти казват колко струва "измерената" стока. Laughing

# 302
Ей, с тия чешмички съвсем ми се развихри въображението  Mr. Green 

Не знам дали ще го оцените достатъно,понеже е на френски, но като че ли специално в моя чест по тукашната телевизия даваха онзи ден много интересно предаване за Сюлейман Велики За тези, които са запознати с историята, с Рокселан и въобще съдбата на Сюлейман може би ще е интересно да видят филма поне заради кадрите от джамиите и отТопКапъ

http://www.pluzz.fr/secrets-d-histoire--2012-08-21-20h35.html

# 303
Някой посещавал ли е аутлет мола? Какво ви е мнението и как се стига до там от Лалели? Споделете и още изгодни места за пазаруване в Истанбул!

# 304
Искам да ви помоля за снимки и впечатления от новия аквариум, парка около него и най-вече плажа!Колко време да му предвидя за разглеждане?

# 305
Не знам къде е този outlet.  Mr. Green Повечето от нас не ходят в Истанбул на шопинг или добре се прикриват. Определено 99 % от списващите тук са посетили МОЛ Форум, обаче. Капалъ чарши не е за пазаруване на дрешки и злато, противно на мисленето на повечето хора за Истанбул. Квартал Лалели иначе е района с магазините, повечето са на едро, но има и артикули на дребно.

# 306
http://www.olivium.com.tr/ тава е страницата на мола! Мисля, че няма лошо да се съчетаят и двете неща!

# 307
Ето го адреса на аутлет мола

Olivium Outlet Center – Zeytinburnu
Prof. Dr. Muammer Aksoy Cad. No: 30
Zeytinburnu – İSTANBUL

Истанбул е и супер място за шопинг, ама кой ти успява да стигне до там. То си трябват още 3 отделни дни.

# 308
А някаква представа къде е това и кака се стига до там!

# 309
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
със събърбана се стига много лесно, хваща се от гара сиркеджи, например, и се слиза на Казличешме - от там до мола са около 10-15 минути пеша  Peace

Мола ти е с А, спирката се вижда в прозорчето с инфото:

http://maps.google.bg/maps?q=Olivium+Outlet+Center+%E2%80%93+Zey … .992678,28.913891

# 310
Благодаря много!!!!!!
Искам да оставя за последния ден от екскурзията ни посещение на парка Миниатюрк, докато другите са в мола Форум! Достатъчно ли ще ми е времето? Бързо ли е придвижването до там? Колко време отнема да се разгледа парка?

# 311
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Няма защо  Peace Иначе за плажа и за новия аквариум се пътува със същия събърбан, само че се слиза на други спирки  Peace
Миниатюрк може да се разгледа и бързо и бавно, то си е до човек.Самият парк е на края на Златния рог от дясната страна ако гледаш картата, което си е доста далече. Не се знае на какъв трафик ще попаднеш и колко редовни ще са автобусите. Ако смяташ да отделиш цялата неделя само за това и няма да ходиш другаде преди това ще успееш към 3-3 и нещо да си във Форум.

# 312
То от форум ли се тръгва или от самия хотел?Аз ще пътувам с Бутик травъл и ми е за първи път? А плажа при акеариума безплатен ли е?

# 313
В програмата пише отпътуване в 13 часа. Какво можем да посетим за това време, ако не ходим в мола?

# 314
яна87, и ние тръгнахме в 13:00ч. от хотела, но да ти кажа времето хич не ни стигна в неделя... може би от страх да не изпуснем автобуса, но успяхме в неделя да се разходим само до Новата джамия и на Египетския пазар, обиколихме, хапнахме балък екмек на Галата и си хванахме трамвая за на обратно, обиколихме дюкянчетата около хотела и то си стана време за тръгване. Ние тръгнахме от хотела и ни стовариха в мола, където обикаляхме час-два и потеглихме към Одрин.

Относно плажа до новия аквариум, мисля, че някой каза, че е платен, но за сумата не съм сигурна. Може на близо да има някой безплатен, но те май са доста занемарени, доколкото разбрах.  Peace
Извинете ме, дано някой ме поправи, ако давам грешно инфо.

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 04:28 от melanholly

Общи условия

Активация на акаунт