Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 69 065
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
В такъв случай добре дошли!  Hug
Явно Караджъ ни четат и са си взели бележка  Mr. Green

Анджи, теб те нямаше сума дни, което не остана незабелязано, но се появи още по-забележително!  Grinning newsm51

# 331
  • София
Явно Караджъ ни четат и са си взели бележка  Mr. Green

Е, ако съм накарала водачката Нели да се усмихне поне веднъж на пътниците - бих била безкрайно доволна, че съм допринесла с нещо.  Laughing

Добре дошли на всички!  Hug

# 332
Ухаа, в очакване на два пътеписа сме, нямам търпение Simple Smile
Добре сте се завърнали, момичета! Hug

# 333
  • Варна
     Благодаря! Май сме три завърналите се... някоя да не мине метър с пътеписа Naughty Даже си мисля, че пътувахме четири през тази седмица Thinking
     В момента се опитвам да си подредя в главата това, което беше... имам чувството, че съм сънувала.

# 334
Момичета, опишете по-подробно каква е разликата между двата аквариума, защо новият е по-хубав, качете снимки.

# 335
  • Казанлък of all places
Новият аквариум се рекламира като най-големия в света тематичен аквариум. Сега, с цялото ми уважение, на турците всичко им е най-голямото в света, но истината е,че с този аквариум наистина са си свършили работата както трябва. Тюркуазу е аквариум в търговски център, не е голям като площ и ако не си бил другаде в аквариум е добро начало.
Този във Флория е самостоятелна сграда , строен е 8 години от 4 организации и е посветен на световния океан с зали за всяко море. 6800 къуб, метра вода, 64 аквариума/резервоара, посетителска площ от 6 000 кв. метра, път , дълъг километър и половина, който 'води" от Черно море до Атлантик, около 1500 вида...Абе , току виж, този път излези прави комшиите с "най-голямото".Simple Smile

# 336
На мен пък точно това най-ми харесва в турците! Тяхното е все най-хубавото,най-голямото,най,най,най....Светът започва и свършва в Турция!
Иска ми се и ние българите да бяхме такива! Ама...много искам... Mr. Green

# 337
Момичета, бихте ли казали какви автобуси отиват до аквариум Флория от Лалели?

# 338
  • София
Браво на завърналите се!  bouquet
Чакаме снимки и разкази!
За водачката Нели искам да кажа,че благодарение на нея се спукахме от смях през целия път!
Дори я имам на моите снимки - забулена,а и пушихме нергиле заедно!
Ние с моите приятелки я кръстихме Карлсон Grinning Само перката и липсваше!Постоянно сновеше напред назад !Аз останах много доволна от нейното отношение и на шофьора,предполагам защото седяхме най-отпред и си говорихме през целия път с тях Simple Smile
От Караджа турс ние останахме доволни!Единственно от хотела Ейфел се разочаровахме,но го преживяхме!Тази малка душ кабина...чувствах се като сумист в нея Mr. GreenНо да не се повтарям!
Не спирам да ви чета!Все интересни и полезни неща намирам!Супер сте ,мацкииии Мяууу

# 339
  • Казанлък of all places
Съвсем встрани от коментираното, извинете, но като видя този виадукт знам,че съм в Истанбул.

Сега, за транспорта : crosswalk, имам спомен,че преди няколко страници някой даде инструкции как да се стигне до аквариума във Флория. На моята листовка пише "73F Флория - Таксим или 73Т Флория -Йенибосна "обаче дали минават покрай или през Лалели идея нямам. Аз бих препоръчала наземното метро или т.нар. събърбън, който се хваща от Сиркеджи и билета струва 2 лири. Т.е. може да се ползва Истанбулкард.

# 340
  • Варна
     helenadevil, права си за душ-кабината, но поне можеш да се сгънеш и да си стигнеш краката Laughing... в кабината в Далан това бе невъзможно. Виж, влизането, т.е качването, и излизането, по-точно слизането от нея, си бяха истинско изпитание, особено преди тръгване, когато вече ни бяха прибрали кърпата, на която се стъпва).
     Определено твърдя, че в сравнение със Сиде, а особено с Делта (той просто няма база за сравнение с другите два), Ейфел е най-добрия, в който сме били - като започнеш от факта, че имаше къде да седнем, преди да ни настанят, минем през поносимите стаи с удобни легла и възглавници, и приключим с много добрата закуска. Пропуснах ли да кажа, че отношението на персонала бе отлично, като рецепционистите знаеха английски, които досега е било лукс.  
     Като локация също е най-добър - най-близо до Орду (дели ги само един хотел, а не магазини, заведения и разни дупки), светло е като ден, което при прибиране вечер е извор на спокойствие. Честно казано, в предишните, прибирането малко ме държеше на тръни... спускането надолу от булеварда не бе от най-хубавите ми преживявания посред нощите, предвид хората, които се движат там нощем.

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 17:03 от beljata

# 341
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ейфел е с наистина много добра локация спрямо спирката, а ние като бяхме си говорехме с рецепциониста на български.  Peace То и водачката така му говореше де, та аз чак накрая се усетих, че сме в чужбина и не е нормално да му говорим на български  Blush

Та...добре завърнали се на всички другарки  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Ще чакам с нетърпение да коментирате, разказвате и показвате  Hug Hug Hug Hug

# 342
  • Варна
     Шебече, в нашия случай камериерката си направи добро упражнение на българския - оказа се, че е от Силистра и от 4-5 години е там. Дръпнахме му един лаф, а после качвахме баира на Чамлъджа в най-горещите часове на деня, но не съжалявам.
     А това с българския в чужбина... винаги ме е дразнел факта, че ние постоянно се опитваме да говорим на езика на чужденците, независимо дали са ни гости, или ние им гостуваме. Вярно е, че българския не е интернационален език, но и турския не е, нали. Аз упорито им говоря на английски, тук таме може да вмъкна едно "тешекюр", или нещо от сорта, но руски не говоря нарочно... най ме дразни като ми кажат "девушка" или "Наташа Ивановна"... аууууу ooooh!

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 17:28 от beljata

# 343
  • София
beljata Същата тази камериерка от Силистра...една нисичка,така ни разясни за "Лесните пари" в Истанбул,за с..с туризма и т.н. разбираш ме какво искам да кажа!Моята приятелка дори и се ядоса,да не сме дошли да си вадим хляба в Турция Mr. Green Иначе не е лоша жената,много обеснява! Вярно е за рецепционистите,много дружелюбни и масажче предлагат Grinning Закуската беше съвсем съвсем обикновенна,дори постничка,но гладни не останахме!За локацията какво да кажа,аз бях за първи път в Истанбул и нямах представа къде точно ще сме!Виж,следващия път ще сме в Таксим!Ох...мога с часове да си пиша и говоря за този град!Чакам с нетърпение разказиииииииии

# 344
  • Варна
     Жената обясни с "лесните пари" присъствието на толкова много рускини. Не е правила, поне пред нас, намек, че българки имат същото препитание.
     Колкото до закуската, ако тази е обикновена (не, че е необикновена, де, но поне има някакво разнообразие), не знам как биха ти се сторили другите. В Сиде бе по-бедна, в Делта - още по-ограничена, а в Далан - направо мизерна. Тук само хлябът беше 4-5 вида, имаше още толкова видове сладко и дори топено сирене, наред със супа, корнфлейкс, кашкавал, салам, сирене, маслини, варени яйца, дори бъркани яйца видях да хапват, а кафето приличаше на кафе. Била съм в наш четиризвезден хотел, където закуската е много по-бедна от тази. Всъщност, не мога да си представя какво още трябва да има в една закуска...
     При нас се получи така, че трите ни ходения през миналата и тази година по отношение на хотела бяха във възходяща градация (Делта, Сиде, Ейфел). Вие сте тръгнали от много добър хотел (имам предвид от контингента, използван от нашите агенции за стандартните уикенди.) и не очаквайте повече от следващия хотел.

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 17:43 от beljata

Общи условия

Активация на акаунт