Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 69 089
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте,
Може ли да ми каже на какво разстояние се намира стадиона на Галатасарай от центъра на града?
Пепинка,да не си фен на Ман Ю?  Мисля че от Еминюню трябва да има 30 километра поне,ако не и повече newsm78

Да и обмислям да отида на мача в Истанбул, та ми се искаше да го свържа и с малък оглед. Все пак има ли някакви по-големи забележителности около стадиона?
Е,той и стадиона си е забележителност,поне за мен де, Mr. Green но около него в частност,по-известни места няма. Преди мача ще си направиш еднаобиколка на някои от местата,които обсъждаме тук,то пак зависи какво искаш да видиш и колко време имаш. Hug

# 496
Здравейте момичета, чета, пиша, поправям, добавям, ноооо нищо не махам. Май май няма да се спи в Истанбул. Там ще ходя за трети път, но няма да е последен.
На 06.09 тръгваме вечерта. Този път без група. Ще пътуваме с Метро от Пловдив, които ни осигуриха и хотелче близо до Аксарай. Ще споделя впечатления, маршрути и снимки след завръщането ми.
Искам да попитам къде да намерим сладолед като "ластик" и турска боза.  А също така дали някой е посетил турска баня /къде и колко лири да си отделя за това удоволствие/.
Искам да БЛАГОДАРЯ на всички които са споделили информация тук. Аз от седмици събирам такава и чак сега попаднах на Вас.  Hug

# 497
Здравейте,
предстои ми ходене в Истанбул и имам няколко въпроса, ще съм много благодарна, ако някой се включи с отговор. Изчетох доста неща от темите за Истанбул, но със сигурност съм пропуснала много, съжалявам, ако моите въпроси са обсъждани вече.

Ще пътувам с Караджъ и се записах на Нощна автобусна обиколка на град Истанбул и Дневна панорамна екскурзия на града. В агенцията ми казаха, че нощната обиколка била 3 часа  Shocked Вярно ли е това? Не ми се вярва някой да ни разхожда из града до полунощ, дори и с автобус. За дневната момичето така и не успя да ми каже какво точно ще разглеждаме...

Но основното и най-важно нещо, което ме интересува са такситата. Понеже имам намерение да излизам вечер, единственият вариант да се прибера в хотела (лалели) е с такси. Откъде мога да взема такова, трябва ли да го поръчам (от заведението например) или мога да го взема от улицата. До колко е безопасно? И какви тарифи имат? Можеш ли да се спазариш или е както у нас, само на апарат.

Благодаря!

# 498
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
mama_AJ то типичния турски сладолед (дондурма) си е все на ластици. На Истиклял има доста павилиончета за такъв сладолед, на различни туристически места също. Гледай порсто за количка сладолед и продавач в носия  Peace

MarianaMariana, такситата дерат кожи  Peace колко среднощни планираш да са тези прибирания  newsm78 Имаше автобус от Таксим до Аксарай, някой споделяше, че пътува и след 00 часа - ще потърся да видя кой беше.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 23:11 от Шебек

# 499
Шебек, благодаря, означава ли това, че ако се разбера с шофьора да кажем за 10 лири да ме закара от Галата до Лалели, когато стигнем може вече да са 20? Иначе планирам да се прибирам към 1-2, пък ще видим.

# 500
На мен от кулата Галата до Лалели,района на Лале джамията,ми взеха почти 12 лири. Но това през деня.Незнам дали нощните тарифи са им други.

# 501
Предполагам, че нощните са по-високи както навсякъде другаде  Peace

Иначе, Андж препоръчва "съвтаксате" - били свестни  Wink

Не успявам да открия номера на автобуса (тоест в коментара си Танчето пише, че не си спомня номера, но е било след 00 часа), а има и бая маршрутки от Таксим. Ако ти се рискува отиваш на Таксим и с питане намираш нужния рейс или маршрутка. Ако не такси и така  Peace

# 502
Мерси, аз ще бъда с приятелка, двете ще сме сами и ме притеснява повече ходенето нощем, не знам какви индивиди можем да срещнем по улиците, иначе пеша бих се прибрала. Grinning

# 503
Здравейте,
Може ли да ми каже на какво разстояние се намира стадиона на Галатасарай от центъра на града?
Пепинка,да не си фен на Ман Ю?  Мисля че от Еминюню трябва да има 30 километра поне,ако не и повече newsm78

Да и обмислям да отида на мача в Истанбул, та ми се искаше да го свържа и с малък оглед. Все пак има ли някакви по-големи забележителности около стадиона?
Е,той и стадиона си е забележителност,поне за мен де, Mr. Green но около него в частност,по-известни места няма. Преди мача ще си направиш еднаобиколка на някои от местата,които обсъждаме тук,то пак зависи какво искаш да видиш и колко време имаш. Hug

Да, а и то всеки стадион си е забележителност. Simple Smile Но явно ще се ходи на специална екскурзия, за да се видят по-известните места в града, тъй като няма да разполагам с много време.
Последно запитване относно въздушния мост на галата - дали е близо до съоръжението? 

# 504
  • Бургас / UK
На мен от кулата Галата до Лалели,района на Лале джамията,ми взеха почти 12 лири. Но това през деня.Незнам дали нощните тарифи са им други.

Ние се качихме на едно такси точно пред Египетския пазар,казах на шофьора името на хотела и той вика до там 20 ТЛ,но не искаше и да пуска апарата и щял да мине по крайбрежната улица,а аз си представям,че все пак може да мине и по по-вътрешни улички,по-напряко.Както и да е накрая ни изгони от таксито и каза да си намерим друг да ни закара.Аз му теглих една майна и слязохме Mr. Green Тръгнахме и по пътя спряхме такси в движение,казвам му пак името на хотела,той пуска апарата,тръгва и след няколко метра(явно вече размислил) прави обратен завой и тръгва надолу в посока морето и познайте Mr. Green ето ни на крайбрежната улица Joy Така или иначе с пуснат апарат даже и по крайбрежната платихме 12 лири Grinning

# 505
Ммм, то аз в Истанбул се чувствам по-сигурна, отколкото в София - но все пак не ходя сама, а с приятеля ми.

Иначе, нощните автобуси в Истанбул се движат между 00:00 и 5:30 и са следните номера:

15F Kadıköy – Üsküdar – Beykoz Ortaçeşme
110 Kadıköy – Taksim (Passes through Beşiktaş)
112 Taksim – Kadıköy – Bostancı (Passes through Mecidiyeköy or Beşiktaş by the departure time)
E-10 Kadıköy – Kurtköy - Sabiha Gökçen Airport
11ÜS Üsküdar - Sultanbeyli
130 Kadıköy - Tuzla
25T Taksim - Sarıyer
40 Taksim - Sarıyer
34 Avcılar - Zincirlikuyu (Metro bus)
34A Edirnekapı - Söğütlüçeşme (Metro bus)
73 Taksim - Atatürk Airport
89C Başakşehir 1-4. Etap - Taksim
76C Büyükçekmece – Bakırköy

Остава да се провери кой спира на Аксарай.

# 506
MarianaMariana, нашата нощна обиколка продължи до 1.00 часа. Съвсем нормално е 3-4 часа.
Сега започнах да планувам Нова година да я посрещна на яхта по Босфора. Praynig 

# 507
debora R, ти ме уби, вече съжалявам, че записах тази екскурзия, не очаквах, че ще толкова много, замина ми първата вечер, надявах се да я прекарам в някой бар. Crazy

# 508
debora R, ти ме уби, вече съжалявам, че записах тази екскурзия, не очаквах, че ще толкова много, замина ми първата вечер, надявах се да я прекарам в някой бар. Crazy

Аз пък съжалих, че не я записах. То барове и в София има. Но, както се казва, колкото хора, толкова вкусове и интереси. Peace

# 509
  • Казанлък of all places
MariаnaMariаna, можеш да се пазариш в такситата , можеш да помолиш и в заведението да ви извикат, можеш да попиташ преварително от хотела до едикъдеси колко ще ви вземат. Много е типично също такадокато вървиш по улицата и се оглеждаш с вид на ошашавен турист да свирне такси и да намали с готовност да спре. Ако ще се прибирате от заведение към хотела, помолете от заведението да ви го повикат като първо попитате колко пари е и след потвърждение от ваша страна се качете.
Ориентировъчно : Ая София - Таксим - 18тина лири, вече може да с пвоече, че бензинът поскъпна
Еминьоню- Лалели, хотел Метро , това е около Университета - 8 лири
Ая София - Карие Джами ( квартал Еюп /Фенер) = 20 лири
Ая София - Форум Истанбул - 20-25 лири, но не си спомням колко точно, може и повече да са били
Таксим - Аерогара "Ататюрк" - 50 лири

Какви хора ще срещнещ по улиците нощем? Не са двуглави, не хапят и по нищо не се различават от контингента , които скитори по софийските улици нощем, например. Колкото е опасно в София, толкова е опасно и в Истанбул. Не, в София ми е някак си по-притеснено. Simple Smile

Аз бих препоръчала разучаването на маршрутите на автобусите, препоръчани от Шебек и ходене пеша.
А , и между впрочем, не е по-кратко през уличките от Емоньоню до Лалели, средноголям кошмар е и сигурнощеше да излезе същите пари. Такситата минават по крайбрежната , както и разумните шофьори, нормална практика си е. ( Аджамиите с джипиес, които си мислят, че всичко знаят,  Mr. Green и са задали на джипиеса най-краткия път, минават през уличките  и нанагорнищата на Лалели и псуват джипиеса, а не себе си, неизвестно защо.Simple Smile))) )

Общи условия

Активация на акаунт