Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 69 089
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
MarianaMariana, въобще не съжалявай. Нощен Истанбул е нещо разкошно, което няма как да го видиш сама. Времето до 1.00 часа просто литна и ми се искаше, ако може да не се прибираме в хотела, но уви...

# 511
  • Бургас / UK
Цитат
А , и между впрочем, не е по-кратко през уличките от Емоньоню до Лалели, средноголям кошмар е и сигурнощеше да излезе същите пари. Такситата минават по крайбрежната , както и разумните шофьори, нормална практика си е. ( Аджамиите с джипиес, които си мислят, че всичко знаят,  Mr. Green и са задали на джипиеса най-краткия път, минават през уличките  и нанагорнищата на Лалели и псуват джипиеса, а не себе си, неизвестно защо.Smile))) )

Анджи,мерси са инфото Hug Аз не бях напълно сигурна за тези улички Mr. Green,просто предположения Wink Така или иначе първия "бакшиш" се опита да ни прекара с парите,а втория като тръгна и после обърна пак реших,че има нещо гнило Thinking,ама за задръстванията изобщо не се сетих(руса съм Mr. Green)Явно зависи на какъв човек ще попаднеш.При предишно ходене пак ползвахме такси и нямаше такива "филми"...

И аз съм ЗА нощен Истанбул.Няма такова изживяване,все едно си на друга планета #Crazy
(мое мнение)

# 512
Чефи-то, за нощен Истанбул по принцип или конкретно за туристическата автобусна обиколка 'Нощен Истанбул'? Какво ви правят там по 3-4 часа? Какво толкова гледате? И какво толкова си струва? Свекърва ми е ходила на тази програма и не беше впечатлена, очаквала да е по- осветено.

# 513
Явно с такситата е въпрос на късмет, надявам се да имаме такъв. Simple Smile

Ходила съм 2 пъти в Истанбул, но така се случи, че нямах възможност да се 'отдам' на нощен живот. Този път реших да наблегна главно на това и да огранича организираните екскурзии. Предишните пъти от хора в автобусите чувах, че това било незабравимо изживяване, но дали действително е така не знам, ще видим, дано. Grinning

# 514
Здравейте. Бих искала да ми дадете няколко съвета за пребиваването ми в Истанбул. Чета за транспортите и че такситата режат глави, но аз май няма и да има смисъл да губя време. Съжалявам много, че когато започнах да работя по корабите , първите 6 месеца сме били всяка седмица в Истанбул, но оттогава са минали 6 години и сега имам възможността да се върна отново там. Тогава ходех ме много с колегите да ядем, на един голям пазар близо до порта. Минава се по познатия мост(не знам имена) , където има много хора и ловят риба. Ходила съм на Света София и синята джамия. От порта един ден взех ме такси и тръгнах ме на дясно в един доста богат квартал, не далече от порта. Имена не знам на нищо, но доста сме обикаляли, а сега се оказва , че нищо не съм видяла от този прекрасен град. Сега от 26 септември до 18 октомври ще бъда 2 пъти там, но отново с кораб. Времето е ограничено и май е най - удачно да си взема единия път екскурзия, която се организира от кораба, а другия път да се разходя по този пазар , който е на близо. Понеже не знам имена и ако някой знае за кой пазар говоря и дали се ориентирам да ми помогне. Искам и да си напазарувам някои неща, а и подаръци разбира се(локум, баклава или разни пакетирани неща, които стават за подарък). Единия път ще съм със съпруга си , на екскурзията, а другия път само с малката. Съпругът ми е офицер и отива ме при него о надали ще може и двата пъти да е с нас. Дали е опасно да се разхождам сама с малката там по пазара, че аз съм си доста параноична. Спомням си тези бързите влакчета, като трамваи, бяха ужасни, пълни и понамирисваше вътре, което си е нормално при толкова хора. Това не ме притеснява. Интересува ме дали е спокойно да съм само с малката на разходка там? Благодаря предварително за отговорите. Модерната, с моловете и ресторантите част близо ли е до порта? Много се надявам да има екскурзия, която да е като тур през града и да обхваща повече за виждане. Скоро ще имам конспект с екскурзиите и ще кажа какви са, евентуално за предложение коя си струва най - много. А ако трябва и двата пъти ще се запиша на различни екскурзии за по сигурно. От опит знам, че се вижда доста, водят те на такива пазари, за да си купиш сувенири.

# 515
Аз вчера пристигнах безпроблемно, хотела е добре. Днес ходих до Йеребатан, Св. София, Синята джамия, Капалъ чаршъ. Влязох само в Йеребатан, защото на останалите места имаше километрични опашки, а си бях предвидил за обикаляне до 13:00 часа. Много съм лаконичен, защото имам доста да чета за обучението, което ще ме погълне от утре до петък. Другата събота ще обикалям цял ден и в неделя като се прибера - разказ и снимки.

В неделя полета ми е в 7:30, което значи, че трябва да съм на летището най-късно в 5:00, което значи такси от хотела. Смятам да помоля на рецепцията да ми извикат. Разстоянието е 5 км. Днес никъде не видях цени по такситата и нямам идея какви са цените. Идеята е да знам колко лири да си оставя като за последно.

И все пак поздрав - http://www.youtube.com/watch?v=1RRY42V4pHo&feature=plcp

# 516
  • Казанлък of all places
20 лири си остави. За всеки случай. По-малко ще е таксито.

# 517
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
bambi2009 вероятно говориш за моста Галата и за Египедския пазар и битака над него в посока Капалъто  newsm78

Не мисля, че 2 дни са малко за да се разходиш сама. Града се е променил страшно много за тези 6 години. Няма от какво да се притесняваш, че си сама с дете. Най-много да ти отстъпват място в трамвая и да подаряват на детето разни лакомства и да го щипят по бузките.  Peace

Можеш да се разходиш при Топ капъ и парка Гюлхане, покрай Света София и покарй Босфора - това в старата част. В новата имаш кулата Галата, целия Истиклял, площад Таксим, Нишанташъ с Шишли (вероятно богатия район, който споменаваш ти), Левент, при Долмабахче. Все дестинации много близко до твоя порт (говориш за Каракьой вероятно, там спират големите кораби). Особено Кулата, Истиклял са ти буквално по баира нагоре.  Wink

bimbargo радвам се, че насоките са свършили работа  smile3501 Като се прибереш ще чакаме подробно да разказваш как се придвижи и какво те впечатли  Peace

Тешеккюрлер за поздрава  Mr. Green

# 518
  • Бургас / UK
Чефи-то, за нощен Истанбул по принцип или конкретно за туристическата автобусна обиколка 'Нощен Истанбул'? Какво ви правят там по 3-4 часа? Какво толкова гледате? И какво толкова си струва? Свекърва ми е ходила на тази програма и не беше впечатлена, очаквала да е по- осветено.

Пине,в случая писах за туристическата обиколка Simple Smile ,а 3-4 часа отнема,защото от хотела ни заведоха на Таксим(не,че предния ден не бяхме там,но има доста хора,които не са ходили Mr. Green)30-40 мин разходка по Изтиклял и обратно в автобуса.От там през моста и на Йеди Тепе и там 15-20 мин за снимки,от там ни свалят на Ортакьой отново да се насладим на моста и светлините,хапване на кумпири и айде в хотела.В тази екскурзия се включих,защото бях с майка ми и нямаше как,след цял ден трамбоване по улиците,да я тормозя и с нощни разходки Mr. Green

# 519
Миниатюрк с кои завележителности е добре да се съчетае?

# 520
A, разбрах! Аз помислих, че 3-4 часа кара автобуса без да спира. Не звучи лошо обиколката, само Йедитепето ако го бяха сменили с Чамлъджа - грешка нямаше да имат!

Бамби по- скоро си представям, че има предвид Бешикташ надясно от Каракьой, не Нишанташъ. А може и на Таксим да са ги оставили с таксито  Thinking  Този синдром е типичен за пампорджиите- хем са били, хем не са.

# 521
Чета ви най-старателно и постоянно откривам колко още много неща има за откриване из този невероятен град 

А тази баба беше на Истиклял 

Mузикален поздрав!

# 522
Тези автобусите за туристическите обиколки, предлагат ли нощна разходка и каква е цената?

# 523
  • Казанлък of all places
Една от линиите - да, сега ще ти потърся брошурата да я скенирам.

О, те си имат сайт, на мързеливото гардже Господ гнездо му свива Simple Smile

http://www.citywindows.com.tr/Map.aspx

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 14:09 от angelina.bgk

# 524
Шебек, благодаря много за отговора. Да, повечето поморджии по принцип са така, но аз почти на всеки порт съм била на екскурзия и е по добре от безцелното лутане. Само, че сега съм с малко дете и е малко по различно. Искам пак да видя много и се надявам да успея. Надявам се да има какво да споделя после.
Усмихнат ден, момичета.

Общи условия

Активация на акаунт