Паническо разстройство-част 10

• 80 296
  • 694
  •   1
Отговори
# 600
alinnnna,аз съм в твоето положение. Дълги години, около 15 бях забравила какво е ПР, но то се върна с троина сила. Разбирам и отчаянието ти, защото ми е много, ама много познато. Първо се питаш, защо отново, няма ли краи, пак ли ме чакат години страдание, след това идва ред на онова гадно чувство или по скоро мисъл, която се закача толкова здраво в съзнанието ти, че не ти дава мира нощ и ден. Мисълта да не изгубиш това, за което си мечтала. Опитаи да промениш отношението си към работата ти.  Вместо да мислиш, че може да я изгубиш, си кажи и "и какво от това",може пък Господ да има други планове за теб. Мисля, че в момента си внушаваш някаква вина, за това че си получила това, което искаш, а неможеш да го задържиш и това те вкарва в порочен кръг.Аз няма да ти предлагам АД, но някакво успокоително,за да си почине тялото и мозъка, да. Много труден е момента, в които си, знам, но ще премине, ще видиш, просто си повтаряи, че ничии живот не зависи от работата ти, колкото и да си сигурна в момента, че е точно така.Не претендирам, че съм права, просто споделих аз как се чувствам в момента, като го насочих към теб. Аз съвети не давам, първо защото е много лесно, когато се справиш с това състояние да даваш съвети, а аз не съм се справила, но не се отказвам. И ти не се отказваи, моля те.

# 601
Няма ,Габриела! Обещавам ти. Няма да се откажа. Дори мисля в събота да отида на холотропно дишане, колкото и да ме е страх. Вярно е, че рецидивът е много по-страшен от първата ПА. Да, права си много е лесно да се дават съвети, особено пък ако никога не си изживял подобно нещо. Особено съвети свързани с питиета, когато е ясно, че АД не се комбинира в никакъв случай с алкохол. Ами, Габи аз взимам вечер успокоително. Нали ксанакс СР е такова. Но не ми действа. Нямам идея  какво се случва. Обикновено предишните ми състояния са били свързани с умора и дълъг сън. Винаги съм спала прекалено много. Никога през живота си не съм страдала от безсъние, дори ,когато преди 11 години се роди детето ми. Може би затова сега се плаша толкова много. В момента в ,който помолих  психиатърката да ми изпише успокоително с антидепресантите, тя нададе вой, че към успокоителните се привиквало и ми отказа. Ако нямах ксанакс и лексотан вкъщи и разчитах само на антидепресантите сигурно щях да лудна съвсем.

# 602
аз си мисля, че безсънието ти е от АДто, незнам, понякога АД влива енергия, която ни идва в повече,аз също с АД месец, два в началото бях доста по напрегната, после отшумя, но се появиха др. постоянни симптоми, та затова на мен лично АД не ми помогна, напротив.Е, да нямах ПА, ама затова пък постоянно ми беше нервно и напрегнато. Ксанакса от колко мг ти е. Аз пиех ксанакс един месец с АД, изписан ми беше.

# 603
Възможно е да е от АД,защото паническите ми атаки спряха. Но ,именно, постоянно съм тревожна и депресирана. Ксанакс СР ми е от 1 мг. Той всъщност Ксанакс СР бил спрян в България, така ми отговориха във всички аптеки. Само в една намерих случайно, но личната ми написа рецепта, поради отказа на психиатърката. Обикновен ксанакс не съм пила. Не знам дали има разлика в действието.

# 604
Ами моя се казва Транкимазин ретард, акт. съставка е алпразолам, каквато е и на ксанакса. Моя е от 0.50, беше ми изписан сутрин и вечер по една таблетка. Незнам, тук само това изписват. Иначе съм питала има ли разлика с ксанакса, казват същото е. Сега вземам половин или една при нужда, ама гледам маи нуждата взе да става всекидневна. аз да попитам имате ли горещи вълни, ама такива сякаш ви изгарят.Мн. неприятно е.

# 605
  • София
Аз пия Ленуксин, което е същото.
Горещите вълни и аз ги имам. Всъщност не са точноо вълни, а чуство за парене по гърба и ръцете. Адски неприятно е.
Започнах Ленуксина през Юли. След първоначалният адаптивен период, който беше ад, за дълго време бях ОК. Но от няколко дни усещах, че всичко се завръща. А снощи направо мислех, че умирам. Толкова зле се чувствах, даже ходих до Неотложното звено. Кръвното ми беше 140/90 ( апия ежедневно бетаблокери). Тежест в главата и цялото тяло, сърцебиене, гадене и умирах от студ, направо се тресях неконтролируемо Sad Днес пак ми беше замаяно. Ужасена съм Sad Тъкмо си бях помислиля, че съм се оправила....

Една съседка каза, че тя е изкарала една година с Ксанакс (каза, че това е била най-щастливата година в живота й) и после той е спрял да й действа. Аз изкарах само 4 месеца щастие Sad

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 21:14 от ВаняМ

# 606
Аз съм същата и с кръвно и със всичко, нищо не пия за кръвно и сърце, нямало смисъл това  били ПА. Един път само отидох в спешното с кръвно 160 на 90 и ме отсвириха, защото го свалих до 140 от само себе си. Много ме плашат историите с кръвното, ама пък вече няма какво да направя. Виждат го лекарите че се вдига и нищо, ми пък да става каквото ще.

# 607
  • София
Цитат на: gabriela1121  ми пък да става каквото ще.
може би, това е точното определение  Simple Smile[/quote

# 608
Горещите вълни и аз ги имам. Пари ми и по кожата. Направо чак болка усещам.  Но и много се потя, направо се обливам.Но при предишните случаи, това го нямаше. Явно всяко завръщане е различно. Ами то към ксанакса се привиква. Тя как го е пила цяла година. Доколкото знам, не бива повече от 3 месеца.

# 609
И аз имам познати, които си пият ксанаксче дълго време и хич не им дреме. Аз ако изпия половинка и изпадам в ужас да не се пристрастя, Еи, хората без ПР хич и не си четат листовките, нито пък се замислят ще се пристрастят ли, няма ли.Пият си хап4ето и си гледат кефа. Много четем ние, на лекари не вярваме... само висим в нета и си мътим мозъците.Това си е страх от симптоми и страх от лекарства срещу тях, недоверие в психотерапията... замислям се защо ли е тази съпротива  newsm78

# 610
Мила alinnna,като чета за твоето безсъние и страшното ти състояние ти препоръчвам да смениш псито и да искаш второ мнение  Rolling Eyes Ако не греша ти май беше от моят град,ако е така,ако желаеш отиди при моя психиатър.Аз още в началото се учудих на изписаните  ти два антидепресанта.Вярно е ,че се привиква към ксанакс, ривотрил и други подобни ,но приемани по схема едва ли ще има проблем.Това безсъние само тормози организма ти и води до болести,трябва ти помощ от друг лекар.  Peace

# 611
  • София
Тук чета за много странни неща, казани от психиатър?! АД обикновено се предписва точно с някакво успокоително, което действа като помощно средство. Приема се по схема и под лекарско наблюдение. Използва се за да облекчи началния момент, когато организмът се приспособява към конкретния АД и когато симптомите на състоянието са най-силни и неприятни. Още повече, че АД действа с натрупване, подобрението идва след известно време.

# 612
  • Варна
ей момичета в някой преден пост четох че АД с алкохол не става...но мисля че по една чаша винце или някой друг аператив би помогнал много също...даже е за предпочитане...Simple Smile

# 613
Мили момичета, вчера ходих на холотропно дишане. Смятам да продължа. Мисля, че това е единственото спасение от ПР. Много е драстично, много е страшно, нямам думи да го опиша, нито пък да разкажа това, което изживях. Но след сесията, буквално чувстваш, че си свалил планина от себе си. Снощи за първи път вечерях и то сама поисках храна. Изядох цели 2 пържоли с купа салата. А бях на ръба на анорексията от стреса. На сила ми бутаха по някоя кубета, ама чак до плач съм стигала от нежелание да се храня и това цял месец. Снощи пак не можах много да спя, но за разлика от други нощи не плаках и не се потях и въртях, а спокойно си гледах тавана и си казвах- е нищо де, утре пък ще спиш......Снощи не съм пила успокоително, а само байкалски шлемник и от утре започвам и солите. Да, тази психиатърка вярно се е изгаврила яко с мен, но пък не смея да спра рязко АД да не стане бела. След една седмица ще си взема направление и ще отида при друга. А и видях, че валдоксана бил много опасен за черния дроб. Аз не смея да пия алкохол да не си товаря дроба, а това направо  било  много по-страшно.

# 614
Браво Alinnna  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт