Паническо разстройство-част 10

• 80 304
  • 694
  •   1
Отговори
# 570
Момичета,четете тук:
http://dreamland-bg.com/index.php/topic,669.0.html
Аз започвам от днес Grinning

# 571
Аз усмивката и сутрин и вечер в огледалото не я пропускам и всеки ден започвам с думите, че ме чака един чудесен ден, но вътрешно душицата ми плаче и трепери от тревога.
Момичета, грипната вълна започна, а аз изобщо нямам идея тези АД дали се връзват с антибиотици, че изобщо не ми върви на лекари, да не стане някоя бела.

# 572
  • София-в сърцата на моите деца
Аз усмивката и сутрин и вечер в огледалото не я пропускам и всеки ден започвам с думите, че ме чака един чудесен ден, но вътрешно душицата ми плаче и трепери от тревога.
Момичета, грипната вълна започна, а аз изобщо нямам идея тези АД дали се връзват с антибиотици, че изобщо не ми върви на лекари, да не стане някоя бела.
Усмивката започва отвътре ,от сърцето и душата,а това вън е фасадата!
Иначе останалото е озъбване пред огледалото!! Laughing Laughing  bouquet

# 573
Когато си обсебен от страх, паника и тревога е много трудно да наредиш на душата си да се усмихне. Като се замисля от месеци не съм се смяла от сърце.

# 574
Когато си обсебен от страх, паника и тревога е много трудно да наредиш на душата си да се усмихне. Като се замисля от месеци не съм се смяла от сърце.
Вземи си весел филм-комедия,чашка с питие ,весела книжка и вечер разпускай!Всеки ден се мъчи да пребориш един страх от собственото си въображение!Не искам да звуча  като ментор, но за да се спасиш от себе си, ти трябва и желание и воля!Не искам да се натрапвам в темата, но повече няма да ви убеждавам , че вие сте Господарите на живота си!!От вас зависи коя роля да изберете-на жертвата или на господаря!! Peace

# 575
Знам, че си права и не се натрапваш, но е ужасно трудно.........страх трупан с години и то още от най-ранно детство, да затриеш с един замах!? Родителските модели се побеждават много трудно. Аз още детските си страхове едва успявам да преборя.....а дали изобщо успявам.....

# 576
Ще се намеся и аз да си кажа мнението Simple Smile Не става така. Да се погледнеш в огледалото и изкуствено да си казваш колко си щастлив и колко е прекрасен денят и целият живот. Това с позитивното мислене насила не мисля, че има някакъв ефект, да не говорим пък когато изживяваш някаква криза. Това е все едно да пломбираш един болен зъб, всичко отвън да му е наред, изрядно, а отвътре да кърви и да гноясва. И в един момент това отвътре да започне да разяжда външната така добре оформена обвивка. Това се получава. Когато душата ти страда, това не минава. Трябва да намериш проблема, причината за проблема си, да работиш върху него, да го отстраниш (разбира се това изисква време) и след това да промениш цялостната си нагласа към положителна насока. Трябва дълбока вътрешна пренастсройка на подсъзнателно ниво. Как ще стане така - душата ти да кърви, да имаш все едно забит нож в нея и в същото време да се правиш, че не го усещаш, не го забелязваш, да потискаш болката, която ти причинява и да заставаш всеки ден пред огледалото и да се залъгваш в очите (да, сам себе си), че всичко ти е наред. Ами, няма как, ще трябва да извадиш първо ножа. То пак ще си излезе рано или късно това притъпеното. Според мен (говоря от личен опит), първо трябва да изживееш драмата си, да я разбереш, да осъзнаеш защо ти се случва, за да може после да я пуснеш да си отиде, след съответно взетите мерки. Няма нищо случайно и трябва да обръщаме внимание на сигналите на душата си, оттам и на тялото си и да видим какво искат да ни кажат те.
Както казва alinnna - Когато си обсебен от страх, паника и тревога е много трудно да наредиш на душата си да се усмихне. Така е наистина. Ние не сме роботи. То ако можеше така да се програмираме в позитивен режим когато си искаме...щеше да е много лесно. Насила хубост не става.
И да, не казвам, че това с хубавата книжка, филмчето и хубавото питие не върши работа...Разбира се, че е приятно...Това са си вид малки удоволствия, които могат да ни накарат да се почувстваме по-добре, но не и трайно. Нямат, за съжаление , онзи ефект, дълготрайния, който търсим.
А че ние сме Господарите на живота си, няма спор. Важно е наистина да осъзнаем какви сме в момента - жертви или Господари на живота си и какви искаме да сме.
Искам само да кажа, че аз също не налагам и не искам да натрапвам мнението си. Така виждам нещата аз и така съм ги усетила на базата на своя личен опит.
Усмивката започва отвътре ,от сърцето и душата,а това вън е фасадата!
Иначе останалото е озъбване пред огледалото!!
alinnna, сега виждам друг твой пост, с теб мислим еднакво Simple Smile Точно това се опитвах да кажа и аз Simple Smile

А за антибиотиците с АД - аз лично съм ги приемала заедно, както и съм си слагала противогрипна ваксина, за това специално бях питала психиатърката преди няколко години, каза, че не било  проблем.

# 577
  • София
каква причина да търсяи къде да я търся  като както си седя и ей така от нищото ме връхлита ПА

# 578
Хубавата книжка върши работа, ако можеш да се съсредоточиш да я четеш. Обаче ако си обсебен от мислите си и драпаш като Сизиф нагоре, мъчейки се напразно да се освободиш от постоянно връхлитащата те тревога-не става. Питието върши работа само за момента. На другия ден след питието си още по-потиснат и депресиран,защото за миг ти е дало празна надежда.....а на другия ден -няма никой. И аз искам да махна с вълшебна пръчка и всичко да се оправи за миг.

# 579
добре де , алинна, ако противоре4иш така на всяко предложение как то4но си преставяш да се справиш? Нали вместо да стоиш и да викаш ах, горката и оба4е и но и ако и ами и все пак и ... може би би трябвало да опиташ ?
И не си ли мислиш, 4е след като никой не може да ти даде съвет, защото веднага правиш контра, то и ад не могат да ти помогнат, защото съм сигурна , 4е подсъзнателно и там слагаш контра?
Не можеш да о4акваш, 4е някой ще се появи в живота ти с вълшебна пръ4ица и хап4е за безметежен живот и 9е ти разреши от раз вси4ки проблеми и ще ти обещае, 4е пове4е никога, ама никога няма да имаш трудност.
Ето на, имаш трудности. Ок. Нормално, нали си 4овек ... недей да се бориш да ги няма, за9ото не може да ги няма, ами се бори да им намериш решението .
Винаги съм се 4удила колко усилия им струва на някои да се опитват да плуват срещу те4ението ,а не по него, да кажат на 4ерното бяло, при положение 4е им е ясно 4е е съвсем 4ерно и да си крият главата в пясъка ... при положение 4е това не прави нещата невидими, ами им затваря просто о4ите. И се 4удят после, 4е като извадят главата от там пак виждат същото   Shocked  Айде . Успех.

# 580
Оф, не е контра , Северина. Аз се нервя сама на себе си, че толкова книги изчетох и толкова труд полагам, обаче , явно има дебелоглави чешити като мен, дето страхът надделява над тях и ги събаря, каквото и да правят. Ето миналата вечер се включих и в Чи гонга  Laughing на половинката си. Като гледам с каква лекота го прави години наред и колко е усмихнат и позитивен. Аз оревах света, всичко ме заболя и после два дни ходих с мускулна треска  #Crazy Вече бяс ме хваща на самата мен.

# 581
Ясно е, 4е ще намериш думи за вско становище - но истината е , 4е The choice is yours !

# 582
alinnna,вземи си Ривотрил или Деанксит и го туширай това напрежение  докато стане време да отидеш на друг психиатър.Явно тези АД не ти действат,аз чак се измъчвам като чета колко време не си спала и как непрекъснато ти трепери отвътре.Вземи успокоително не се самобичувай така, моля те.

# 583
Ривотрилът е със зелена рецепта. Няма как да си взема.  А пък вечер започнах да пия ксанакс ср  с валдоксана, обаче  изобщо не ми действа. Така както вървят нещата май в събота отивам във варна да дишам холотропно. Вече  се изморих. Страх-не страх- не издържам.  Sad

# 584
Ясно е, 4е ще намериш думи за вско становище - но истината е , 4е The choice is yours !
newsm10
,alinnnaКогато човек няма желание ,намира причина ,за да  да не постига нещата,които иска!!На всяко предложение,което ти се прави,ти намираш причина , за да не го правиш!!Всяка ПА е в главата ти!!Но явно има хора, които цял живот са мрън-мрън!Познавам доста такива и затова се дистанцирам от тях!Когато някой ме помоли за нещо и му кажа как аз съм го постигнала, той почва да ми вади вода от сто кладенеца,за да ми докаже,че това при него не работи! Ами да опита поне,ама не!!Най-лесно е да се контрира, и да се пише колко е трудно!!Определено на всички е трудно!!Ами ,не обичам негативните хора! ooooh!Те са се отказали още ,преди да почнат!!

Общи условия

Активация на акаунт