подарък за сватба пари - колко?

• 33 513
  • 330
  •   1
Отговори
# 270
Хайде като ще се правиш на много оригинална, вземи се ограмоти поне. Пише се някои, ужас, елементарни грешки.  Whistling

Joy

До колкото разбирам си доста малка още, че да ми правиш неуместни забележки.
Още по-зле. И си е много уместна забележката.

# 271
Другото, което ми е правило впечатление по сватбите е облеклото на някой гости. В никакъв случай не казвам, че всеки трябва да отиде да си купи тоалет специално или да покаже фешън рокля, но мн се възмущавам като видя гости по дънки, тениски, плажни рокли, ежедневни дрехи. Ако щеш ходи с един тоалет на всички сватби, но според мен всеки съвременен човек трябва да има в гардероба си поне една официална дреха и не може да има оправдания за това.
Виждала съм даже шаферче, което пуска листата пред младоженците по дънки и цветна блузка.  Shocked Много грозна картинка беше.
Шок и ужас, жал ми е за горкото шаферче, което всичките ти познати обсъждат.
Всеки си се облича както си иска.
Важна е забавата.
По темата- на малко сватби сме ходили, подарявали сме ел. уреди, от които семейството има нужда след като сме питали, естествено. Но ако трябва да дадем пари, около 100 лева мисля, че ще дадем плюс букет и картичка.

# 272
Добре,че приятелите ми се изпожениха и не се налага да ходя по сватби ooooh!.

То станало като цирк-украси,пликове,тоалети,камери,тъпани,зурни,питки,пилета,кокошки,пиене,ядене и насиране  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!....и това на цената на 2 седмици в Париж с любимия,седмица на Малдивските острови,10 дни в Тайланд,дори една малка яхта на брега на гръцки остров....

П.С.Много се радвам на разкази на младоженци със светнали очи ,колко добре са прекарали някъде заедно, без тетки и лелинчивци,с куп интересни сними в албума и незабравими спомени Heart Eyes.

# 273
  • Там,където се събуждам щастлива.
Канена съм на сватба и понеже в родата ми е нямало сватби от 100 години, се надявам да ми отпуснат някой свободен ден, за да отида. Иначе, ще пратя само подарък. Братовчед ми и бъдещата жена са се запознали покрай заниманията си със сираци в "Покров Богородичен" и може би най-накрая ще решим да дарим икона. От друга страна, с пари биха си избрали такава, която им е на сърце. Та още съм в чуденка какво да правя. Иначе 100 лв (от моята камбанария) ми се вижда малко, но за сестра ми са много. Затова е най-добре всеки според възможностите си.

Покрай организацията на тази сватба се шашнах какво се предлага в България. Тук съм била на 3 сватби и нямаше такова нещо. Украси пък съвсем. Много семпло. И хората се обличат така, въпреки че аз съм за елегантните дрехи по време на такова събитие.

# 274
  • Варна
Е, хайде сега, дайте пък да се женим направо само с подпис и дори без Менделсон, че поне е безплатно. Всеки сам си решава каква сватба да направи и не виждам какво толкова се възмущавате, че някой дал 10 хиляди за сватба и имало украси ooooh!. Всеки си преценява според възможностите и желанията, едни предпочитат само подпис без гости, други - да си направят един хубав празник, за мен пък целия този "цирк" си струва също толкова, колкото екскурзия в Париж например, защото си си направил един хубав празник и си го споделил с най-близките хора и ти остава хубав спомен. Не виждам защо трябва да се лишавам от мечтата си да се видя булка и да имам красива сватба, заради това, че някой си мислел, че било неоправдан разход. Пътувания в странство човек може да има много в живота си, но се жени веднъж /или поне така се предполага Laughing/.

# 275
  • Там,където се събуждам щастлива.
Maria_I,
  Красива булка и хубаво тържество, може да имаш без да изпадаш в крайности (като някакви безумни огормни панделки по масите). Според мен, някои хора много се изхърлят по лъскавото (почва се от сватбата и след това другата малка сватба: кръщенето и абитюренския бал, което също е безумие). Ако в страната имаше друг стандарт на живот, бих разбрала всичко това.

# 276
И какво сега не трябва да правим сватби ,кръщенета ,рождени дни ,юбилеи вместо това да ходим по екскурзии или въобще да не празнуваме/почиваме щот стандарта ни бил нисък  newsm78

# 277
  • София
Ама то няма лошо - ако човек го кефи и може да си го позволи, то ако иска и за 100 000 лв сватба да си направи, нали... въпрос на виждания и възможности, както и всичко в живота е така... То смешното идва когато картинката е малко на гол тумбак чифте пищови и очаквания гостите да платят за цялата тази работа...

Колкото до шаферчетата. За мен те трябва да са на близки хора дечица, така че да не е неудобно да се разберете кой как ги вижда нещата и за какво се бори в крайна сметка. На моята сватба се получи много смешно - аз имах уговорена шаферка, една прекрасна млада дама, на 4 г тогава.  Heart Eyes Майка й даже ми беше звъннала, за да може рокличката да спази и тоналността на моята рокля. В деня на сватбата обаче, детето на приятелка на сестра ми, ме видя в бялата рокля и ревна, че иска и то да е шаферче. Момченце. Разбира се, нищо не ми костваше и моментално се съгласих, в този момент хич и не ми пукаше как е облечено. Обаче майка му ми каза, че от 1 седмица ревял, че иска да е шафер и тя за всеки случй му купила костюм и риза и папионка  Laughing, а било неудобно да ме пита, защото знаеше, че имаме шаферка. Та тя без да иска ми сбъдна мечта - да имам две шаферчета, момче и момиче ...

# 278
  • София
Е, хайде сега, дайте пък да се женим направо само с подпис и дори без Менделсон, че поне е безплатно. Всеки сам си решава каква сватба да направи и не виждам какво толкова се възмущавате, че някой дал 10 хиляди за сватба и имало украси ooooh!. Всеки си преценява според възможностите и желанията, едни предпочитат само подпис без гости, други - да си направят един хубав празник, за мен пък целия този "цирк" си струва също толкова, колкото екскурзия в Париж например, защото си си направил един хубав празник и си го споделил с най-близките хора и ти остава хубав спомен. Не виждам защо трябва да се лишавам от мечтата си да се видя булка и да имам красива сватба, заради това, че някой си мислел, че било неоправдан разход. Пътувания в странство човек може да има много в живота си, но се жени веднъж /или поне така се предполага Laughing/.

Всичко това е супер, щом това е вашето желание.

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 10:04 от Little Evil

# 279
Aз явно говоря и съществувам на друг български, защото ако видя плик с надпис 'за поздравления' бих си помислила, че вътре има лист, на който трябва да напиша поздравление  Laughing Откога поздравлението е пари?
Още по малко разбирам пък защо трябва непрекъснато да се съпоставяме с някой. Такава ни е нацията, такива са ни и традициите, и разбиранията, а и в крайна сметка всеки си знае и джоба, и дерта. Може да иска панделки, или сватба само с 4ма гости, или с 400, може да иска екскурзия,  китайски кич,  бял лен с бял монограм- свят широк, хора всякакви. В крайна сметка никой не ви иска съдействието, а ви кани.
Никога не съм разбирала това взиране, ама заплатат му била малка, все едно не може да има странични доходи, ама живеел в грозен панелен блок, все едно всички си мечтаят за живот в къща или за екскурзия в Тайланд или почивка на Малдивите.

# 280
  • София
Aз явно говоря и съществувам на друг български, защото ако видя плик с надпис 'за поздравления' бих си помислила, че вътре има лист, на който трябва да напиша поздравление  Laughing Откога поздравлението е пари?

Нямаше лист.

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 10:05 от Little Evil

# 281
  • град-държава
Каквито сватбарите, такива и гостите.

п.п.
Сандъка кърти от креативност... Crazy

# 282
Aз явно говоря и съществувам на друг български, защото ако видя плик с надпис 'за поздравления' бих си помислила, че вътре има лист, на който трябва да напиша поздравление  Laughing Откога поздравлението е пари?

Нямаше лист хихихихихи, за писмени поздравления имаше книга...а и когато водещият натърти, че ей сега ще минат младите да ги поздравим отзад се мъкнеше шаферка в кошница да събира поздравленията  Tired. Не става дума само за едно сватба.
Именно, де, не става въпрос за една сватба.
Какво грозно има, че шаферчето ходило с кошница?
Това е масова практика.
Другият вариант е с някаква кутия или нещо подобно.
Ама явно на какъвто и вариант да се спрат младоженците , на гостите все им се вижда грозно/или поне на съфорумките/.
Вие какво предлагате?

# 283
Елена Ди, отделя се една маса, на която всеки отива и си оставя подаръка, или плика. Семпло и ненатрапващо се.

# 284
Семпло и ненатрапчиво, за теб. Но назад в темата имаше дами, които споделиха, че и това било много грозно , защото цяла вечер им напомняло, че трябва да се разплатят.

Общи условия

Активация на акаунт