подарък за сватба пари - колко?

• 33 929
  • 330
  •   1
Отговори
# 135
Не можах да разбера логиката на една от списващите тук дами - ако било подарък, щяла да даде 300лв за такъв, но щом са поискали пари - 50лв им стигат. Наказва ги един вид  Laughing

# 136
Не можах да разбера логиката на една от списващите тук дами - ако било подарък, щяла да даде 300лв за такъв, но щом са поискали пари - 50лв им стигат. Наказва ги един вид  Laughing
Ти това вярваш ли го?
Човек,който дава 50 лв,да е способен да отдели 300 за подарък.Абсурд е просто.
Просто подаръка никой не му знае точната цена.Може да струва 30 лв,а да се представи все едно е 130 лв..Ето поради тази причина подаръците са предпочитани.
Носят големи,обемисти пакети,които хващат окото и създават впечатление,че струват много.

# 137
Офффф, и Затова ли се ходи на сватба бре..... Whistling ooooh!

# 138
Офффф, и Затова ли се ходи на сватба бре..... Whistling ooooh!
Ами така май излиза,далавера,далавера... #Crazy

# 139
Не може да струва 30 лева,а да изглежда за 130.Няма как например да получа сервиз чаши Тулип и да си помисля,че са Бохемия.Разликата в качество,а от там и в цената е очевидна.

# 140
  • Sofia
Парите са по-удачен вариант, независимо колко са, защото никой не е наясно аз от какво се нуждая в момента, а и подаръци, които не ги избирам аз много рядко ми харесват. Едва ли някой ще е щастлив да трупа купища безполезни неща в къщи като скъп спомен от сватбата си. По-скоро едно весело изкарване би било по-ярък спомен според мен.

# 141
Добре, че на моята сватба нямаше никой от ССФ-тата  Praynig ooooh! Не сме канили за пари, не са идвали, за да ни спонсорират. Дойдоха, защото бяха най-близките ни приятели и най-близките ни роднини. Нямаше нито един братовчед или леля, които да не познаваме - с всички сме много близки. Повечето бяха приятелите ни. Бяхме 110 човека (от 120 поканени). Всички ни се радваха толкова много, ние бяхме най-щастливите в този ден, че може да го споделим със 110 любими хора (дай боже всеки да има 100 човека, с които иска да сподели такъв момент, а и те искат да го споделят с него - истински късметлии сме). Забавлявахме се искрено, не ме интересуваше колко пари сме събрали и какви подаръци сме получили. Истината беше, че нямахме нужда от никакви ел. уреди, картини и пр., защото бяхме обзавели дома си близо година преди сватбата с всичко нужно.  Не знам някои как могат да разсъждават така за един толкова хубав и емоционален ден  Sick Явно толкова са им и радостите в живота, знам ли...

Сватбата не сме я правили с цел да "спечелим" пари - ако беше така щеше да е в квартален ресторант с шопска салата, кебабчета и пържени картофи. Направихме го за нас, за родителите ни, за роднините ни, за приятелите ни. И стана страхотна сватба. Истината е, че дори не знаем кой колко ни е дал. Сватбата приключи в 4 сутринта, просто защото не можехме вече, почти всички бяха още в ресторанта, нямаше един напил се, защото нямаше кога да се седи по масите. Ако гостите ни бяха с нагласата на повечето тук, сигурно щяха да седнат превкиснали, че им се е наложило да сложат 50 лв. в плик и цяла вечер да смучат, поне да си ги избият, да не са се нахабили  Tired Добре, че бяхме така добри (и за едната и за другата страна) да пропуснем подобни индивиди. Та прибрахме се в 5 сутринта и капнали си отворихме пликовете, но за всеобща изненада не да броим пари, тях направо сложихме в една кутия, и си прочетохме картичките - не искахме да свършва, плаках на пожеланията, бяха ужасно, ужасно трогателни и мили. Парите преброихме 2 дена по-късно и бяха на половина в сравнение с това, което дадохме за сватбата (една трета платихме ние, една трета нашите и една трета техните), нито сме били разочаровани, нито нищо, бяхме просто щастливи, защото всеки беше дал нещо от себе си и то с любов (имахме няколко подаръка и са много хубави)  Peace

Един съвет - не ходете по сватби, че с тая злоба и свидливост + вкиснали физиономии първо ще се чувствате прецакани дълго време, после ще го пренесете и на младоженците, а те повярвайте ми, в този ден искат да празнуват, не да гледат селски изпълнения и пресметливи "приятели". Ние също ходим само по сватби на близки хора и ако им сложа 50 лв. за двама ни няма да се обидят и да ни разнасят по форумите, защото ще са сигурни, че към момента това сме могли да отделим, но пък е било от сърце. Никой няма да си помисли, че е от свидливост, така както и на нас не ни е минавало през ума подобно нещо - защо Х е дал 50 лв. за трима човека... Не всичко е пари бе хора...

# 142
Не може да струва 30 лева,а да изглежда за 130.Няма как например да получа сервиз чаши Тулип и да си помисля,че са Бохемия.Разликата в качество,а от там и в цената е очевидна.
Аз, примерно, не разбирам от чаши. Каквито и да ми подарят, все ще се радвам, защото много чупя чаши и чинии. Rolling Eyes Даже по-добре да са от 30 лв  Joy

# 143
Оф,това за чашите може да ми е професионално изкривяване.Дълго работих на домашни потреби,сега на сувенири и имам представа кое какво качество е и на каква цена.Но може да е евтино и качесвено,ако става дума за чаши,чинии-дуралекс.Такива няма да откажа,но пак зависи кой какво си има и от какво има необходимост.

# 144
И аз не разбирам, защо подаръкът е по-добре от пари.  newsm78
Ако толкова някой държи да даде сервиз или подобно - да го направи.

Сестра ми се омъжва преди 2 седмици. Сватбата беше с около 50 човека.
Най-тесен кръг роднини и останалото приятели и колеги.
Получи 4 подаръка и всичко друго пликове с пари и картички.

Сумата беше достатъчна да си платят ресторанта и да си поръчат кухня и ламинат.
Мисля че и кафе машина и някакви дребни, необходими им неща са си взели.  Peace

# 145
Сестра ми се омъжва преди 2 седмици. Сватбата беше с около 50 човека.
Най-тесен кръг роднини и останалото приятели и колеги.
Получи 4 подаръка и всичко друго пликове с пари и картички.

Сумата беше достатъчна да си платят ресторанта и да си поръчат кухня и ламинат.
Мисля че и кафе машина и някакви дребни, необходими им неща са си взели.  Peace

Ето това не разбирам - правиш сватба, а нямаш парите за нея. Ами ако не получиш очакваните суми?

Бях свидетел на нещо такова преди две години - младоженците са очаквали пари, а са получили предимно подаръци. Не можаха да си платят ресторанта. Беше много хм, неприятна ситуация...

# 146
Зависи колко е близък до твоето сърце този който те кани на сватба !
ако е далечен познат бих дала пари /поне 50лв./ и хубав букет !
Ако са ми близки определено ще търся хубав подарък специално за тях без значение от цената /така или иначе всички си слагаме някаква предварителна сума ДО -около...ххх лева/ и пак хубав букет.

# 147
Е, ресторантът не се ли плаща предварително? Нали трябва да знаят колко порции от всичко да приготвят...

# 148
На нашата сватба предварително платихме само капаро на ресторанта.
След сватбата,същата нощ,направиха аритметиката и платихме цялата сума.

# 149
Е, ресторантът не се ли плаща предварително? Нали трябва да знаят колко порции от всичко да приготвят...

Щом хората чакат да съберат парите от сватбата, че тогава да го плащат...)))) сигурно не навсякъде е така. )

Сметката в ресторанта за нашата сватба излезе 3пъти повече, отколкото събраните пари. Трудно ми е да повярвам, че с 50човека можеш да си платиш ресторанта, да поръчаш обзавеждане и др. дреболии. Освен ако всеки не е давал по 300лв.

Общи условия

Активация на акаунт