Пъб "Добре дошли в Рая" (кафене на езиколюбителите - 3)

• 17 142
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
Разбрах, мерси. Не става за случая, който съм цитирала, там се имаше предвид герой А да се постави на мястото на герой Б и да помисли как би искал от тази позиция да се отнася към него герой А. Аз май почти никога не разсъждавам ситуационно, пяхти.  Tired

Све, на ти кафе, на ти музика.  Mr. Green

# 46
  • Mars Hotel

Благодаря, обичам те! Heart Eyes

# 47
 Hug Любов да има! Ай пусни ми и ти на мене музика, де. А да та вида сига.  Mr. Green

# 48
# 49
  • n/a
bowuu Защо "мерси"? Кажи, баба, тенк'ю ...
Извинявай, но като ми изскочи някоя такава простотийка,
не мога да я сдържа и туй то  Laughing

# 50
  • Mars Hotel
Ба, тенкю. От мен само някое Ой! може да се чуе напоследък.

# 51
  • София
Добро ви утро!  Hug
Вождам - нощта е била спокойна...

Книгата, бря ... Как момата? Нал' и аз мома, солидарност, ала-бала  Mr. Green
А книгата е ей това ...
Скрит текст:

какъв и е случаят на тази книга? Би ли Спойнала (от модерност я използвам тая дума)

# 52
  • n/a
Е, хайде сега, книгата, та книгата ... Какво общо има с темата? Mr. Green

Да се върнем към същественото ... Как ще отбележим петъка?

# 53

Да се върнем към същественото ... Как ще отбележим петъка?

Как, как, по обичайния начин.  Mr. Green

# 54
  • гр. София
Е как да го отбележим? Ш'пийм, ш'пейм, такива ми ти работи, драги ми смехурко.

Попаднах на една статия, пълна с красоти (красоти по моите скромни критерии, ъв корЗ), та споделям:

Цитат
Step Up вече е стабилен и печеливш франчайз, "Революция" е четвъртата му серия. Отделно на наш екран гледахме и двете части на европейската продукция с подобна тематика "Улични танци". Във всичките притегателният за юношеската публика център е един: младежи танцуват, съпротивлявайки се на законите на гравитацията, сред яка хореография и костюми, а от кумова срама сценаристите слагат и по някоя сюжетна врътка "момче среща момиче".

Всъщност замисълът е друг - лято е, дайте да се поразкършим или поне да гледаме как други го правят, като пътем докараме някой лев на продуцента. В първия Step Up изгря звездата на Чанинг Тейтъм, оттогава актьорите в поредицата са по-скоро незабележими. Но филмите остават все така ефектни, пъстри, забавни и ритмични - макар да не претендират за висока художествена стойност.

Режисьор на новата лятна фиеста е калифорниецът Скот Спиър, който досега е заработвал предимно с музикални клипове. Това си личи. Върховите моменти на филма му са петминутки: пет сложно хореографирани флаш-моба - на улицата, в музей на модерното изкуство, в гъзарско заведение, в общината и на градското пристанище, с които героите от уличната трупа "Тълпата" искат да бъдат забелязани. В началото - с цел да съберат 10 милиона кликав YouTube и да спечелят едни пари. После лидерът им (Райън Гузман, бивш състезател по смесени бойни изкуства), който между другото припечелва като сервитьор, се влюбва в дъщерята на тлъст хотелски предприемач. Тя е Катрин Маккормик, победителката в щатско риалити за танци, той е Питър Галахър - с патентованата физиономия на американски гадняр още от "Американски прелести". Бащата иска да бутне гетото край пристанището, за да вдигне ваканционно комплексче, а щерката е начинаеща балерина, която търси вдъхновение. Събираме две и две и хоп - богаташкото девойче призовава пролетариата към бунт и социална промяна.

Аз съм в ступор! Хвала за такъв изказ! Как само плавно се редуват чуждици и улично-разговорни своици! Каква словесна еквилибристика!
Ако бях лингвист щях по-добре да мога да опиша чуФствата, напиращи в мен след прочита, но не съм, затова сал кротко шса поклоня пред творческия гений на автора... newsm20

# 55
  • n/a
Аз съм неизразимо толерантна  Mr. Green към своиците. Архаичният дъх в изказа
винаги ме радва - като на отлежало вино аромата. Нравят ми се и уместно
използвани жаргонизми Simple Smile, че насищат съдържанието с екзотичен вкус.
Но чуждиците ме дразнят. Много.
сюжетна врътка - харесвам
гъзарско заведение - харесвам
франчайз и флаш-моб - не

# 56
  • Казанлък of all places
Мьорген!
Пуце,чорапче мое най-добричко,метни насам едно кафе,пък аз щ'и донеса камъче от Констанца,а?
( един вид -с твойте камъни по твойта глава,ой,ой,давай кафето !)

# 57
  • Ænima/Albuquerque
Констанца...
...един вид -с твойте камъни по твойта глава...

hahaha hahaha hahaha

# 58
  • n/a
СПА ...
Не бе, не спя неграмотно, а се чудя - това какво е, защо се пише с главни и стои
ли зад тях нещо, което да значат?

# 59
Наливам, наливам.

( един вид -с твойте камъни по твойта глава,ой,ой,давай кафето !)

Точно това си помислих!  hahaha

Не знам защо СПА е с главни букви, не е съкращение. Чели-недочели, отново.

И аз обичам архаизми.

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 12:04 от ИрПуц

Общи условия

Активация на акаунт