Почти порасналите деца и секса

• 13 895
  • 84
  •   1
Отговори
# 30
И моите синове знаят къде стоят презервативите вкъщи Peace
Казала съм им, ако им потрябват, да си вземат, много по-разумно е това, отколкото да се чудя какво да правя после.

# 31
Казала съм им, ако им потрябват, да си вземат, много по-разумно е това, отколкото да се чудя какво да правя после.
Joy...Ето идея- и нашите никога не сме ги крили, но пък може да е дошло времето да си ги делим Crazy.
 Ьа момента обаче не бих си позволила зорлем да го карам да бърза ей така, за спорта, или да забранявам. Ама признавам си, любопитна съм  всъщност какво се случва, обаче не смея  да питам.

# 32
  • София
Защо трябва да ни е неудобно да разговаряме с децата?
Аз не се интересувам от "техническите" подробности, а от стадия на връзката и нейното качество, чувствата, които изпитва, притискан/а ли е от отсрещната страна да направи нещо, за което все още не е готов/а. Ей такива неща, за които не смятам, че се изисква особено усилие да се разговаря.

# 33
Joy...Ето идея- и нашите никога не сме ги крили, но пък може да е дошло времето да си ги делим Crazy.
 Ьа момента обаче не бих си позволила зорлем да го карам да бърза ей така, за спорта, или да забранявам. Ама признавам си, любопитна съм  всъщност какво се случва, обаче не смея  да питам.

В къщи нямаме,но на почивката бяха оставили в банята.Попитах,дали знаят какво е и как се използва,отговора беше положителен.Значи до тук добре,но разбрах,че съм изоставаща -на тийновете редовно подарявали другарчета презервативи за ЧРД.Дано са разумни децата,че още малки ми ги възприемам за такива неща.

# 34
  • София
Според мен е важно особено момичетата да бъдат подготвени и научени да държат контрола в интимностите и да не се поддават на настойчиво убеждаване и дори на емоционално изнудване от страна на възлюбения или което и да е друго момче. Нека майките на момчета да не се обиждат, но на момчетата някак им идва отвътре да са по-настоятелни, пък и външният натиск от страна на групата да вкарат момиче в "онзи списък"! Ако ние не научим дъщерите си как да контролират нещата, не виждам кой ще ги научи, хич не ми се иска да попадат в кофти ситуацията и да се съгласяват, защото им е неудобно или се срамуват да откажат. До известна степен важи и за момчетата, сега има достатъчно много момичета, които са доста напреднали и агресивни сексуално, бройките вече не ги навъртат само момчетата, а и момичетата. Изобщо, има си работа и за майките на момичета, и за майките на момчета още доста преди да се е стигнало до първата целувка!

# 35
Според мен е важно особено момичетата да бъдат подготвени и научени да държат контрола в интимностите и да не се поддават на настойчиво убеждаване и дори на емоционално изнудване от страна на възлюбения или което и да е друго момче. Нека майките на момчета да не се обиждат, но на момчетата някак им идва отвътре да са по-настоятелни, пък и външният натиск от страна на групата да вкарат момиче в "онзи списък"! Ако ние не научим дъщерите си как да контролират нещата, не виждам кой ще ги научи, хич не ми се иска да попадат в кофти ситуацията и да се съгласяват, защото им е неудобно или се срамуват да откажат. До известна степен важи и за момчетата, сега има достатъчно много момичета, които са доста напреднали и агресивни сексуално, бройките вече не ги навъртат само момчетата, а и момичетата. Изобщо, има си работа и за майките на момичета, и за майките на момчета!

Така е, напоследък все по-често чувам:"Майки ,пазете синовете си!".

# 36

Така е, напоследък все по-често чувам:"Майки ,пазете синовете си!".

И моите наблюдения са такива.  Simple Smile Сигурно и масовата `почит` към чалга-стила не е без вина за което.  Whistling

# 37
Защо трябва да ни е неудобно да разговаряме с децата?
Аз не се интересувам от "техническите" подробности, а от стадия на връзката и нейното качество, чувствата, които изпитва, притискан/а ли е от отсрещната страна да направи нещо, за което все още не е готов/а. Ей такива неща, за които не смятам, че се изисква особено усилие да се разговаря.
Ами не ми изглежда притиснат да ти кажа, дори без да полагам усилие виждам, че е много щастлив, направо не стъпва по земята, говорим си естествено...но ми е неудобно да питам _секс правите ли?_, Надничам му в страничката във Фейса-прави ми впечатление, че приятелите им много им се радват, това ме успокоява, че Ако и да правят секс, поне става въпрос и за чувства...Двамата са усмихнати и влюбени на снимките...може би и за това при мен тревогата и умъчняването липсват, просто любопитство, и леко притеснение дали така трябва да се държа, да говоря...

# 38

Ами не ми изглежда притиснат да ти кажа, дори без да полагам усилие виждам, че е много щастлив, направо не стъпва по земята, говорим си естествено...но ми е неудобно да питам _секс правите ли?_,

Радвам се, че са щастливи и се обичат. Hug
Таткото дали не би могъл по мъжки да попита?
То сега на думи и аз съм силна , ама като му дойде времето, не зная. Че и аз бях от задръстените на младини  Blush , да видим как ще се справя  Simple Smile, но имам още време за `ошлайфане`по въпроса за комуникациите по м/у ни. Laughing

# 39
Таткото пък е много прям, и ще го изплаши, а не искам да губя комуникацията, която имам в момента.
Сега като си мисля по въпроса обаче, не зная дали ще съм толква спокойна с дъщеря си след време, може би наистина има разлика.

# 40
Таткото пък е много прям, и ще го изплаши, а не искам да губя комуникацията, която имам в момента.
Сега като си мисля по въпроса обаче, не зная дали ще съм толква спокойна с дъщеря си след време, може би наистина има разлика.
За тия неща трябва деликатност, така е.  Peace
За пола на децата - сигурно да има разлика. Поне аз усещах разлика точно по този въпрос спрямо мен навремето, и спрямо брат ми. Rolling Eyes  Нямам дъщеря и не мога да кажа, но си спомням думите на баща ми и до днес:" Пожелавам ти един ден да имаш дъщеря, за да разбереш нашите притеснения..."
Макар, че загрижените родители винаги се притесняват, независимо от пола на чедото/та/ си, може би само по различен начин и за не съвсем еднакви неща. Rolling Eyes

# 41
Майка съм на 14 годишна дъщеря и за сега и двете сме на мнение, че 14-15 год. е твърде рано. Осъзнавам обаче, че няколко години ще минат бързо и все някой ден и моето момиче ще порастне. От сега се чувствам неспокойна, мислейки си за този ден.
Преди няколко месеца случайно попаднах на една потресаваща тема в интернет (http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/405185-%D0%9C%D0 … D0%90%D0%A2%D0%90). Някой я намират за смешна, но... Предполагам, че почти всичко вътре е измислено, но дори и малка част от написаното да е исина...  ooooh!

# 42

Преди няколко месеца случайно попаднах на една потресаваща тема в интернет (http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/405185-%D0%9C%D0 … D0%90%D0%A2%D0%90). Някой я намират за смешна, но... Предполагам, че почти всичко вътре е измислено, но дори и малка част от написаното да е исина...  ooooh!

Whistling Срещала съм и по-гнусни тийн-темички в нета. Дано са измислици.

# 43
Като отговорна леля, водя такива разгори с племенницата ми, която е на 15. Нейните родители са категорично против дори споменаването на думичката "Секс" и в тяхното семейство като цяло темата е табу. Според баща й, тя трябва да завърши висше и чак тогава да мисли за мъже #Crazy
Според мен (може би защото не съм родител) на към 13-14 години трябва да се проведе онзи сложен разговор за безопасния секс и т.н, а на колко години е нормално си е напълно индивидуално. Аз лично започнах на 15 (и първия ми мъж е последен, поне за сега), а на племенницата и казах че никой не трябва да я насилва за нищо и че тя ще си го почувства когато е настъпил момента.Като най-остра и категорична бях,по темата за изнасилванията(напълно наясно съм, че никой ама никой не е застрахован от това) , защото адски много момичета премълчават изнасилвания от страх и срам.
Та моето мнение е ГОВОРЕТЕ с децата си, няма нищо по лошо от това друг да ги образова.  Naughty

# 44
  • София
Според мен на 13 вече е късно да се проведе разговор на тема безопасен секс. Децата трябва да свикнат с мисълта за безопасния секс още преди да са го практикували, още повече, че се носят всякакви митове и легенди сред учениците. Щом едно дете на 11-12 може да се кълчи и припяява хитове с откровен сексуален текст, значи е достатъчно голямо да знае и за мерките за правене на безопасен секс.

Общи условия

Активация на акаунт