Набор ' 93 света ще покори! - 4 тема

• 47 799
  • 388
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Нашата - на българска земя - сесия е зад гърба ни. Доволни  bowuu
Но сега бригадата  - на американска земя  -ни вълнува.
Жалко, че няма мами да дадат някой и друг съвет. Иначе вече се ориентирахме към фирма, протягаме ръка наляво и надясно за заемчета, че не ни се връзва с банки, такси, лихви. Е, не като повечето от вас, но и ние искаме да покорим чужда земя, макар и за няколко месеца  Grinning

# 241
мама Меца, защо само за няколко месеца? Знаеш ли, че имам две познати семейства, чиито деца са десетина години в САЩ. Останаха след студентски бригади  Laughing

# 242
  • София
И моят син миналото лято планираше студентска бригада в САЩ. Тогава, мисля че беше посетил офиса на Ориндж център до НДК. Бяха му казали да  отиде в началото на януари за подробности и предложения за работа. За момента обаче това намерение не е актуално, че младежът започна работа и загърби идеята за САЩ.

Иначе вече е с три успешно взети изпита, като му остава най-тежкия предмет за този семестър. Определено е доволен от следването, от повечето преподаватели и от колегите си. Но пък аз не съм доволна, че от много учене и работа, няма време за "сериозна"връзка.  Rolling Eyes

Как я карат вашите студенти? Харесват ли им избраните специалности? Адаптираха ли се в новата среда далеч от дома?
Успех на всички влезли в сесия!

# 243
  • София
мама Меца, защо само за няколко месеца? Знаеш ли, че имам две познати семейства, чиито деца са десетина години в САЩ. Останаха след студентски бригади  Laughing

А, не! Тази муха по-добре да не ни влезе в главата! Те явно са имали почва, на която да стъпят.

# 244
Как я карат вашите студенти? Харесват ли им избраните специалности? Адаптираха ли се в новата среда далеч от дома?
Успех на всички влезли в сесия!
На дъщеря ми не й допадна особения холандски климат. Тя е зиморничава /като мен/, а и намусеното дъждовно време не й е по вкуса. Иначе е очарована от специалността си /международно и европейско право/. Казва, че й е страшно интересно и учи с желание. Намери си среда, приятели. Дори в края на коледната ваканция каза, че вече Хага малко й липсва  Laughing
Дано да се задържи така и занапред . Успех на всички в предстоящите сесии  Peace

# 245
Дъщеря ми засега още е някъде из облаците - всичко в града й харесва, специалността е "нейната", очарована е от колегите си в групата - всичките германци. Казва, че не й е скучно или самотно. Досега минуси не е открила, дано да няма и занапред  Laughing
В другата тема май писах, че беше тук едва десетина дни за Коледа и последната вечер каза, че няма търпение да се върне "вкъщи".

# 246
  • Burgas, Bulgaria
Завиждам на всички на които децата им учат в България.Мен тези изпращания по летищата направо ме убиват,казвам си,че ще свикна ....но с всеки следващ път е по-гадно чувството на липса.Гледах интервю на Стефан Цанев ,говореше за децата,които напускат България ....как вече общуването е по скайпа и...абе тъжно ми стана.Иначе дъщеря ми е добре,учи и се справя прекрасно,даже работи(толкова иска да е самостоятелна,чак свръхамбициозна),но я няма ...у дома.

# 247
Момичета  и ние сме в сесия,засега всичко е добре.Имаме още два изпита.Но това пътуване ме притеснява. Сина ми упорито отказва да учи в общежитието  и пътува за всеки изпит.На мен ми е добре ,но сега през зимата е опасно по пътищата и така ....Живея с неговите вълнения и преживявам дори май повече от него.Но за вас чиито деца са в чужбина определено е по -трудно.Желая  здраве на всички!

# 248
;f;rМомичета прочетох нещо ,което ми хареса   .Вижте го и вие. http://www.estir.net/index.php?option=com_content&view=artic … -32&Itemid=29   

# 249
Всъщност вчера се изразих неправилно.Това писмо не ми хареса, а ме натъжи.То и при нас нещата не са кой знае колко по-различни.Е не чак дотам  ,ама....В повечето случаи все подпитвам и тогава  ми се дава някакво обяснение.А пък и не искам да съм досадна ,абе сложно е.

# 250
Писмото на тази майка наистина е тъжно...
Много от децата в тази възраст на тинейджъри се отчуждават от родителите си,живеят в собствен свят и проявяват своите капризи.
Но и ние родителите имаме своята вина.В забързаното и напрегнато ежедневие намираме все по-малко време да общуваме с децата си.И някъде тука се губи връзката между родители и деца.
Според мен и от двете страни са допуснати грешки, за да се стигне до липсата на контакт.

# 251
Излишно драматизиране.
Описаното е едно временно отдръпване,нещо като откриване кой си,а това не може да стане,докато си на мама детето.Обикновено свършва в края на пубертета,когато осъзнаваш,че каквито и приятели да имаш,семейството никой не може да ти го замени.
Позната ми е ситуацията "мамо,излез".Излизам без да се сърдя и без да вменявам вина,че обидила горката мама...
Аз самата не искам детето ми да е вързано за полата ми,да има постоянно нужда от мен,да ми споделя всичко,да сме приятели(точно пък приятел не искам да им бъда).Нека остане сам,да си изясни мислите и чувствата,нека има пространство.Нали за света ги подготвяме,не за себе си.Като е готов/а,пак ще дойде.И не е необходимо да бързаме и да ги притискаме,защото сме остарявали.Всяко нещо с времето си и ако е писано.
Това дори донякъде е полезно за нас.Като ме отсвири от стаята си,аз спирам да се държа като квачка и си припомням коя съм.Моите интереси,моите приятели и т.н.И хич не ми е зле.
За разлика от авторката,аз не виждам в това сърцераздирателна драма,а нормално,здравословно израстване и за двете страни.

# 252
LilaC   bouquet

Не смеех да се обадя, щото си помислих, че аз не съм в ред, като въобще не се трогнах. 

# 253
Що бе,ние тука уважаваме чуждото мнение.
Това е моето:животът е достатъчно труден,особено след определена възраст,и няма нужда да търсим под вола теле.
Голям праз,че малката пръдла се затворила в стаята и мълчи,или е нервна.Все ще излезе от там и ще ме потърси,за да се разтовари.Може да ме намери, може и да не ме намери,аз не съм куче пред вратата й.И когато се върна,ще бъде една идея по-мила(временно).
Следя и се интересувам от всичко,свързано с децата,но не го показвам.Покажа ли го,те се чувстват притиснати,несамостоятелни и тръгват на ненужна битка срещу обсебващата мама.И аз така съм се бунтувала.Нека бъдат свободни да ни оценят  Wink
Отдавам сълзливите настроения на авторката по скоро на хормоналните проблеми и емоционалното износване на нашата възраст.

Иначе моята студентка е във ваканция,но пак има за учене за някакъв колоквиум веднага след започване на втория семестър.Днес има слънце,но е студено.Обу се и хукна да тича,да не качи някой кг.-луда работа...

# 254
  • София
Писмото на тази майка наистина е тъжно...
Много от децата в тази възраст на тинейджъри се отчуждават от родителите си,живеят в собствен свят и проявяват своите капризи.
Но и ние родителите имаме своята вина.В забързаното и напрегнато ежедневие намираме все по-малко време да общуваме с децата си.И някъде тука се губи връзката между родители и деца.
Според мен и от двете страни са допуснати грешки, за да се стигне до липсата на контакт.

+1

Не обсебваща квачка, но все пак заинтересована мама.
Свобода - да, но не свободия! Когато се скъса връзката, вече е мноооого късно....

Общи условия

Активация на акаунт