Баба каза така... Тема № 3

• 120 301
  • 774
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
ако ММ се прибере навреме, ще прая него да търси немариновани, че аз с дребния не смея никъде да мръдна сама...

Още веднъж - благодаря и още утре ще дам отзив имало ли е ефект   bouquet

Отчитам се, че забравих...
По-предната нощ си сложих семки от маринована чушка, защото нямах прясна - имаше кашлица, но определено бях по-добре Peace
Снощи сложих семки от зелена и цяла нощ не съм кашляла Shocked Mr. Green

Довечера е ред и на отрочето Simple Smile

Още веднъж - благодаря!!!

# 286
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Радвам се за спокойния сън който си имала , радвам се че и аз помогнах с нещо  Peace

# 287
  • Пловдив
И аз го пробвах това със семките от люта чушка /сушена, червена/.
Наистина успокои кашлицата /силна, непрекъсната, суха, мъчителна, лаеща/.
Две нощи с лепенка със семките и малко чай с мед през дена и детето се оправи.  Peace
SVETLA BO,   bouquet

# 288
  • Ланкър, планините Овнерог
SVETLA BO, това при всякакъв тип кашлица ли действа и само нощем ли си го прилагала? Питам, защото малката вчера цял ден кашля - едно никакво кашляне, все едно я дразни нещо на гърлото. През нощта спа спокойно, още не е станала и не знам дали ще продължи с кашлицата от вчера, но да имам план, ако пак ще кашля.

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 11:02 от Гита Ог

# 289
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
SVETLA BO, това при всякакъв тип кашлица ли действа и само нощем ли си го прилагала? Питам, защото малката вчера цял ден кашля - едно никакво кашляне, все едно я дразни нещо на гърлото. През нощта спа спокойно, още не е станала и не знам дали ще продължи с кашлицата от вчера, но да имам план, ако пак ще кашля.
Слагам лепенки нощно време при суха и неспираща кашлица , при отхрачваща кашлица не съм слагала лепенка тъй като децата ми нощно време спят спокойно , правя този метод главно за да се успокоят и да спят децата ми спокойно.Ако сложа семките през деня -дъщеря ми ще махне лепенката веднага защото нетърпи нищо, Но ако мислиш че детенцето ти няма да маха лепенката сложи и пробвай  Peace

# 290
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
И аз го пробвах това със семките от люта чушка /сушена, червена/.
Наистина успокои кашлицата /силна, непрекъсната, суха, мъчителна, лаеща/.
Две нощи с лепенка със семките и малко чай с мед през дена и детето се оправи.  Peace
SVETLA BO,   bouquet

Радвам се че и на теб подейства и помогна на детенцето ти  Peace

# 291
  • Русе
Ей, сега ще пробвам това, но с маринована, нямам друга. Ама единия така кашля, не е истина, отдавна не го е правил, а по принцип той не кашля много. А другия е с висока температура, сваляме и нея сега.

# 292
Ей, сега ще пробвам това, но с маринована, нямам друга. Ама единия така кашля, не е истина, отдавна не го е правил, а по принцип той не кашля много. А другия е с висока температура, сваляме и нея сега.

НаЩа фирма предлага и инхалатор ако имате нужда. Аз съм много доволна от него и минаваме без лекарства.

# 293
  • Пловдив
Снощи ми казаха за един "трик" за вис.Т-маже се гръбнака с лимонов сок или направо мажеш с отрязания лимон.
Някой да го е пробвал?Казаха,че помага много.

# 294
  • Русе
за лимоновия сок незнам,но за мазането на ходилата с белтъка съм го пробвала и действа

# 295
Лимоновия сок действа на принципа на оцета. За мазане на гръбчето не съм чувала, но за мазане на крачетата или пък чорапки напоени с лимонов сок - да.

Аз лично използвам метода на обратна психология, но все още не бих го приложила на детето си. Когато съм с температура или независимо по каква причина ми е зле, си тегля един горещ душ и доста ме облекчава болката или неразположението. Обяснявам си специално при температурата, че тялото действа на прнципа на естестено охлаждане. В смисъл когато е претоплено, то само си цели да се охлади. Както през лятото - теглиш си горещ душ и после тялото само се охлажда (макар че аз лятото не мога така, а си тегля буквално леден душ и после ми е пак адска жега)

# 296
  • Русе

НаЩа фирма предлага и инхалатор ако имате нужда. Аз съм много доволна от него и минаваме без лекарства.

Ще трябва май да си купя и аз, крайно време е.
Не знам дали подействаха семките и докога се седяли. Сякаш сравнително малко кашля, но пък сутринта пак много. Преди съм провала мед, масло и ванилия, но едва едва 1-2 л изяждаха. Давам по принцип ряпа с мед има доста ефект. Ей сега я слагам да се прави.

# 297
При нас ряпата с мед не подейства. Ако имаш нужда от инхалатора, пък било то и за проба - насреща съм. Няма да се изтърка уреда  Mr. Green

# 298
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ

Ще трябва май да си купя и аз, крайно време е.
Не знам дали подействаха семките и докога се седяли. Сякаш сравнително малко кашля, но пък сутринта пак много. Преди съм провала мед, масло и ванилия, но едва едва 1-2 л изяждаха. Давам по принцип ряпа с мед има доста ефект. Ей сега я слагам да се прави.

мила маринованата чушка не помага така както суровата или сухата

# 299
  • Русе
За съжаление нямам никаква друга, а и днес не знам дали ще успея да се сдобия. Ще знам като излязат пресните да си изсуша няколко за такива цели.

Общи условия

Активация на акаунт