Баба каза така... Тема № 3

• 117 146
  • 774
  •   1
Отговори
# 75
  • Талант на 2012,2013 г.
Мили момичета, спешно ми трябва нещо за против гадене и повръщане. Praynig Става въпрос за голям човек. В смисъл не за детенце.

# 76
  • в огледалото на живота
Мили момичета, спешно ми трябва нещо за против гадене и повръщане. Praynig Става въпрос за голям човек. В смисъл не за детенце.
Натриев цитрат,сода с лимон.
Зависи все пак от какво е предизвикано повръщането.

# 77
  • Талант на 2012,2013 г.
вирус според мене.

# 78
Натриев цитрат,сода с лимон.
Зависи все пак от какво е предизвикано повръщането.
Каквато и да е причината - 4-5 зрънца сухо бъзи/бъзак/. Нали не е натровен??? Бъзито обира отровите в червата .. става и за разстройство, за повръщане и за запек /но за запек е във форма на сироп/
Ако повръщането е повече от 4-5 пъти на ден, оставете го човека, нищо не му давайте първите 24 часа. Може само електролитен разтвор за оводняване 1 с.л на 15 мин. / в 1 буркан пр вода 1 малка лъжичка сол, 1 малка лъжичка сода,  1 малка лъжичка захар/
Червени сиропи , компоти НЕ, може само жълти.

# 79
  • Талант на 2012,2013 г.
4-5 пъти бяха повръщанията. Дадох деган, хидратин алфа и натриев цитрат.

Преди малко и две суп. лъжици компот от кайсия.

# 80
  • Пловдив
Компот не е добра идея...власинките от плода дразнят стомаха.По-добре лимонада/тоник/+сол+сода и на интервали по лъжичка.

# 81
  • София
Компот не е добра идея...власинките от плода дразнят стомаха.По-добре лимонада/тоник/+сол+сода и на интервали по лъжичка.
Тук мога да споря,в нашето семейство и деца  и стари лекуваме:
 1. стар компот от череши ,от миналата година  по 1с.л на 10-15 мин
 2. чаена чаша с 1с.л сол и чаена чаша с 1с.л захар разтворени  се взема по лъжичка на 15 мин.
 Препоръчано ми е от лекар първото а второто от мед.сестра

# 82
  • Пловдив
Тук мога да споря,в нашето семейство и деца  и стари лекуваме:
 1. стар компот от череши ,от миналата година  по 1с.л на 10-15 мин
 2. чаена чаша с 1с.л сол и чаена чаша с 1с.л захар разтворени  се взема по лъжичка на 15 мин.
 Препоръчано ми е от лекар първото а второто от мед.сестра

Ок,само че аз казах Власинки...черешите нямат такива Stop А по-горе се спомена компот от кайсия,така че...

# 83
По-добър вариант от черешите /особено миналогодишни - от костилката се отделя вредно вещество/ са дренките , щом искате червени. При нас компот от череши се повръщаше веднага - за деца става въпрос и тежко повръщане с дехидратация.
Докато компота от кайсии и праскови, въпреки власинките се приема по-добре. А съвета за жълти компоти също ми е от лекар. Също и разтвора с вода, сол, захар и сода - замества системата , който е венозно вливане.

# 84
  • Талант на 2012,2013 г.
Вече е и с температура.

Уверих се, че е вирус.

# 85
Харесах много в подписа на Мон.. "За едно дете няма по-голям ужас от това да не го обичат, да го отблъснеш е за него пъкълът, от който трепери...ако можехме да ликвидираме отблъскването човекът щеше да бъде друг.Може би шантавите щяха да са по-малко...и затворите щяха да са по-малко." Стайнбек
Обичта най-силното лекарство!
И аз много харесах това. Много ми е болезнена тази тема...   Cry

Момичета, моля ви за помощ.  Praynig
Какво може да помогне за високо кръвно?
По принцип винаги съм със 100/60, но в последните 2-3 дни съм все със 120/70, което за мен е доста високо и ми е много зле. С какво мога да го нормализирам?
Предварително благодаря на тези, които биха ми помогнали!  Hug

# 86
  • Бургас
Яж чесън ако ти понася.

# 87
Харесах много в подписа на Мон.. "За едно дете няма по-голям ужас от това да не го обичат, да го отблъснеш е за него пъкълът, от който трепери...ако можехме да ликвидираме отблъскването човекът щеше да бъде друг.Може би шантавите щяха да са по-малко...и затворите щяха да са по-малко." Стайнбек
Обичта най-силното лекарство!
И аз много харесах това. Много ми е болезнена тази тема...   Cry

Момичета, моля ви за помощ.  Praynig
Какво може да помогне за високо кръвно?
По принцип винаги съм със 100/60, но в последните 2-3 дни съм все със 120/70, което за мен е доста високо и ми е много зле. С какво мога да го нормализирам?
Предварително благодаря на тези, които биха ми помогнали!  Hug
Анджали, първо е добре да уточниш причината за високото кръвно и да се опиташ да решиш проблема ГНМ. Иначе чисто симптоматично отново СИРОП ОТ БЪЗИ, чубрица и негово величество чесъна.
 Има още една билка, който сваля кръвното /лично го изпитах/ невен - 1 бр цвят от невен се запарва в 1 чаша вода и се пие. Действа прочистващо организма от токсини и сваля кръвното. Не знам за какъв период обаче се пие. Моето кръвно падна много след 1 седмица - 7 чаши и го спрях.

# 88
  • София
При високо кръвно се приема малко храна и се пие малко вода. Пий мента, глог и валерян. Кисни краката в гореща вода (стига да нямаш разширени вени). От високата температура се разширяват кръвоносните съдове и кръвта слиза надолу.

# 89
Много ви благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт