Баба каза така... Тема № 3

• 120 283
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
Черният бъз не е ли токсичен в по-големи количества? Мен затова ме е било страх да давам на малката, че не знам коя е правилната дозировка.

# 601
Това бялото, от което се прави сок с лимони ( и мед) е ТРЪМБЪЗ и расте като дърво/храст. А черният бъз е едногодишно растение. Пак цъфти с подобни цветове и пак плодовете му са същите, но определено има разлика.

Майка ми всяка година прави сок от тръмбъз с мед и лимони и много се пие в нас. От как го има и детето, аз не мога да се вредя до него, а го обожавам. Той е полезен и за чай (сушен).

Аз точно се зачудих от кое точно растение се прави този сироп. За мен БЪЗ е точно това едногодишно растение, за което знам и аз че е отровно, понеже и животните не го пасът.

Моля ако има някой компетентен по въпроса да се включи  Praynig

# 602
Бабин метод за ангина? Разбрах за мед и извара.
Не съм чела темата, пратиха ми я. Не искам да давам антибиотик, но ще давам първите 3 дни.
Благодаря!

# 603
  • Варна
Чудесна и многоооо полезна тема,едва сега ви открих! HugДа споделя и аз една не бабина,а мамина рецепта с която и до днес си се лекувам.За лесно изхрачване- 1 ч.л. лимонена киселина в кафяна чашка  и сипвате вода до половината на чашката и гаргара.С това без да се мъча лесно "вадя" всичко Peace

# 604
  • в огледалото на живота
Бабин метод за ангина? Разбрах за мед и извара.
Не съм чела темата, пратиха ми я. Не искам да давам антибиотик, но ще давам първите 3 дни.
Благодаря!
МБ правихте ли?
Каква е ангината:вирусна или бактериална?
Ако се докаже за втората не бих рискувала да не дам АБ;опасничко си е с бабини лекове
  Rolling Eyes
-мед и сода;объркани по лъжичка 3 пъти дневно
-нишадър
-инхалации с лайка
Това по домашному лечение.Успех и дано се преборите  Hug

# 605
Благодаря!
Не сме правили МБ. Не знам каква е, не ми казаха, а и не знаех какво да питам. Хич ме няма с болестите.  Давам си АБ, извара му сложих днес  Embarassed.
Добре е днес младежа, само не иска да яде, дразни го явно.
Утре сме на преглед.
  bouquet

# 606
  • Пловдив
Дайте лек при ставни болки в коленете след голямо натоварване? Компрес някакъв, но какъв? Идеи?
А при мускулна треска?

# 607
"Компрес" от настъргани моркови: Компрес, „възкресяващ" ставите на Петър Димков
Един килограм моркови се нарязват ситно, като за салата. С тях се прави компрес, покриващ цялата „болна част" (ако е ставата на коляното - морковите се разстилат до покриване на цялото коляно от всички страни).
Поставяте найлон за да не може сока да изтече. Увивате с марля или парче плат (стегната превръзка)и държите така компреса от 24 до  48 часа.

А иначе мускулна треска вкъщи лекуваме с коластра (капсули)  Peace

# 608
  • София
Дайте лек при ставни болки в коленете след голямо натоварване? Компрес някакъв, но какъв? Идеи?
А при мускулна треска?

Замесва се тесто от 1 ч.ч. оцет и брашно. Връзва се на коляното и се държи цяла нощ. Повтаря се 10 дни.

# 609
А при мускулна треска?

Замесва се тесто от 1 ч.ч. оцет и брашно. Връзва се на коляното и се държи цяла нощ. Повтаря се 10 дни.
За всяка вечер ново ли тесто се прави ?

# 610
  • Ланкър, планините Овнерог
Най-бързо е равни части вода и спирт - на компрес.

# 611
  • София
А при мускулна треска?

За всяка вечер ново ли тесто се прави ?

Да.

# 612
Привет на всички  Hug
Дъщеря ми е на 4 г и от 1-2 дена нослето й е запушено,но се чува да е и влажно,а няма сополки и освен това се закашля,но някак отхрачващо  Rolling Eyes Поглдна й гърлото не е зачервено или поне не много,но нз за какво да търся рецепти,ни е за кашлица ни е за сополи... Sad
Преди няколко месец ни откриха трета сливица,откакто тръгнахме на градина са ни проблемите..... след това поотихнаха нещата,но периодично това носле е запушено или както в момента,все едно има някакви сополи .... Ужасно е Tired
някой ако е имал подобен проблем ще се радвам да сподели от опит   bouquet

# 613
  • Варна
Бихте ли ми дали някоя рецепта за болни сливици?Не ми е зачервено гърлото ,а просто съм настинала и ме боли само дясната сливица newsm78

# 614
За сливици и ангина като цяло мнго ми хвалеха Ангин Хил и го купих за детето. С арника е. Иначе за гърлото можеш да си пийваш прополис разтворен в ракийа/спирт или от аптеката да си купиш клеева тинктура. Едно и също е, но едното е правено. За възрастни дозата май беше 40 капки разтворени във някаква течност и така сутрин и вечер. Помага за много неща това.

Общи условия

Активация на акаунт