Баба каза така... Тема № 3

• 120 280
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
За сливици и ангина като цяло мнго ми хвалеха Ангин Хил и го купих за детето. С арника е. Иначе за гърлото можеш да си пийваш прополис разтворен в ракийа/спирт или от аптеката да си купиш клеева тинктура. Едно и също е, но едното е правено. За възрастни дозата май беше 40 капки разтворени във някаква течност и така сутрин и вечер. Помага за много неща това.
Аз имах  клеева тинктура /мама я прави/,но я изпих.Трябва утре да си купя.Благодаря много за бързия отговор Hug А Ангин хил от аптеката ли,или от билковата?

# 616
На хапченца е с вкус на брашно  Laughing и аз го намерих в аптека, но е факт, че доста трудно го открих.

# 617
  • у дома
Привет на всички  Hug
Дъщеря ми е на 4 г и от 1-2 дена нослето й е запушено,но се чува да е и влажно,а няма сополки и освен това се закашля,но някак отхрачващо  Rolling Eyes Поглдна й гърлото не е зачервено или поне не много,но нз за какво да търся рецепти,ни е за кашлица ни е за сополи... Sad
Преди няколко месец ни откриха трета сливица,откакто тръгнахме на градина са ни проблемите..... след това поотихнаха нещата,но периодично това носле е запушено или както в момента,все едно има някакви сополи .... Ужасно е Tired
някой ако е имал подобен проблем ще се радвам да сподели от опит   bouquet
закашля от задната хрема.Ние сме така,бабините церове не помагат.Доволна съм от"цинабсин'и еуфорбиум капките,но през устата(и двете са ХЛ)

# 618
Здравейте,моля ви за съвет!Днес от сутринта сме с висока t° - до 39.5,дадох веднага осцилококцинум и лекарство за t°,но успя да я смъкне само до 38°.После пак дига и така цял ден.Ходихме на лекар,имаме червено гърло и ни изписаха антибиотик.Дайте съвет,не ми се иска да го купувам,но при нас много бързо слиза надолу и много ме е страх.

# 619
Не е добра идея да давате хомеопатично заедно с алопатично лекарство. Друг е въпросът, че осцилококцинума е спорен препарат  Rolling Eyes Същото се отнася и за хомеопатичните "коктейли" по аптеките - ако едно(единствено!) хомеопатично лекарство не ви е предписано от хомеопат след обстоен преглед на детето - по-добре не го давайте!
АБ след антибиограма ли е изписан, в смисъл знаете каква бактерия борите? Ако е вирусно, не е за антибиотик.
За сваляне на температурата - ваничка с телесна температура - да оставите детето вътре да си играе (ако се чувства добре). Може да разтворите във водата малко морска или хималайска сол и да постои докато водата постепенно изстива.

# 620
Да,точно затова не исках да давам АБ,при положение че не са правени изследвания.Ходихме при друг лекар,имаме си херп-ангина,изписа ни дактарин и гранофорин   Sick

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 21:13 от nev4u

# 621
Здравейте,моля ви за съвет!Днес от сутринта сме с висока t° - до 39.5,дадох веднага осцилококцинум и лекарство за t°,но успя да я смъкне само до 38°.После пак дига и така цял ден.Ходихме на лекар,имаме червено гърло и ни изписаха антибиотик.Дайте съвет,не ми се иска да го купувам,но при нас много бързо слиза надолу и много ме е страх.
Не се паникьосвай. Вярвай че детето ти има защитни сили да се справи.
Не бих дала антибиотик по рано от 3-4 ден на температурата, за да се види за какво става въпрос. Ако е шарка може да се обърка доста процеса на самолекуване и да се стигне до усложнения.
Лекувай гърло, щом е зачервено. Има много изписано за ангина и зачервено гърло. Най- простото е чая. Аз при една ангина 39-40 градуса темп давах топла вода със сода в нея /на 15 мин/ , хем за оводняване, хем за очистване на гърлото. Много добре му се отрази на 2 я ден следобяд започна да сваля температурата. Температуропонижаващо чак когато видя че детето почва да се мъчи, да плаче и да отпада /наложи се веднъж през деня и преди лягане /. Помагам с комплеси, разтривки, музика и т.н. танц около пациента както се изразява д-р Хамер.

# 622
При подобно състояние при нас отлично действа комбинацията Меркуриус Корозивус + Ангин-Хил Peace Вече 3 пъти се справяме с това + незаменимия помощник - сребърна вода:).

# 623
  • София (Възраждане)
Вместо запис: най-добрият лек против хълцането е кихането Peace

# 624
Вместо запис: най-добрият лек против хълцането е кихането Peace
Малкият ми син много често започва да хълца ,най-вече като се разсмее и това води до повръщане(има рефлукс ,който се задейства лесно) .Голям проблем е това хълцане ,та въпросът е сега-как да го накарам да кихне веднага като се разхълца ? Rolling Eyes

# 625
  • София (Възраждане)
Дай му да смръкне малко пипер, например

# 626
Дай му да смръкне малко пипер, например
Надявам се да е шега  Shocked
Гъделичкане по нослето с нещо дали няма да помогне?

# 627
  • София (Възраждане)
Не става въпрос за смъркане като на емфие, а просто поднасяне близо до носа.

# 628
Добро утро!Посъветвайте ме,от вчера сме със хрема.Реших този път да опитам не с капки,а със сребърна вода.Днес сополките са вече жълти и гъсти,почна и да покашля.Чудя се да продължавам ли така или да взема капки.След малко сме на лекар,но от сега змам какво ще изпише- виброцил и сироп за кашлица.

# 629
  • София
Добро утро!Посъветвайте ме,от вчера сме със хрема.Реших този път да опитам не с капки,а със сребърна вода.Днес сополките са вече жълти и гъсти,почна и да покашля.Чудя се да продължавам ли така или да взема капки.След малко сме на лекар,но от сега змам какво ще изпише- виброцил и сироп за кашлица.
аз знам, че щом сополите почнат да стават жълти и да се сгъстяват занчи сте в правилна посока и се лекувате:)

Общи условия

Активация на акаунт