Баба каза така... Тема № 3

• 117 152
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Дъщеря ми започна да кашля много , сиропчета , топли напитки , какво ли не - не минава.

Излизам до аптеката , споделям на една съседка ,че тя е болна и тя ми казва, ама ти незнаеш ли ?

При кашлица се прави чай от босилек , даде ми жената малко , прибрах се направих и , на следващия ден и нямаше нищо,а кашляше като магаре.
Пресен,сушен?

# 706
Щом е за чай, трябва да е бил сушен  Peace  На мен ми дадоха някакъв планински чай (само с билки е вътре), който е против кашлица, но дали действа незнам. В него момент давах какви ли не ла*на (с извинение).

# 707
  • София близо до Витоша
Сушен , защото пресния бил много силен за малки деца

# 708
  • Козлодуй
За кашлица на нас много ни помага ряпа с мед. Измива се и се издълбава ряпа. Пълни се с мед и след няколко часа вече си е пуснала сиропа. Хубаво е ряпата да се сложи в една купичка в хладилника, защото може да прелее.Пие се сиропа по 1 суп.л. 3 пъти на ден.

# 709
Хора, кажете някакъв лек срещу изгубен глас. Оперните певци, преподавателите и други такива професионално натоварени с гласните си струни с какво си помагат?

# 710
  • в огледалото на живота
Хора, кажете някакъв лек срещу изгубен глас. Оперните певци, преподавателите и други такива професионално натоварени с гласните си струни с какво си помагат?
1 супена лъжица хлебна сода + 1 суп лъжица мед + 1 суп лъжица ракия смесваш и взимаш сутрин и вечер по една чаена лъжичка от смета.Може да замениш ракията със зехтин ако не ти се нрави.
Много течности за овлажняване на лигавицата и по възможност пазене на гласаот напрежение.

# 711
А суровото яйце за какво се пиеше? Не беше ли пак за гласните струни  newsm78

# 712
  • София
А суровото яйце за какво се пиеше? Не беше ли пак за гласните струни  newsm78
Май да, но сурово от магазина...  Whistling

# 713
Е аз си имам село, та от там ми носят пресни. Но по пазарите има баби дето продават селски яйца. Аз едно време първо питах пресни ли са, че ги искам за бебе... До сега никой не е казвал НЕ, но пък знае ли човек.

# 714
  • София
За изгубен глас съм правила : 1 жълтък с коняк. Хубаво се разбърква и се пие на екс. Може да се наложи 2-3 пъти на ден. Ако имаш възможност, легни и се завий хубаво. Има резултат. Спасих концерт преди години. Simple Smile

# 715
Днес си филтрирах  Mr. Green сиропа от черен бъз. Бях го забравила на терасата. Минах го първо през цедка и после през марля. Остана още доста в буркана, но нямам подходящ съд където да го складирам сега, та като свърши това бурканче, ще пълня ново. Предполагам няма да е проблем да стои на терасата сиропа с плодовете. Там е хладно, но не баш студено, че е остъклена тераса.

# 716
Някой да знае лек за кокълче на ходилото  - това дето расте отстрани под палеца  Praynig

# 717
  • София
Някой да знае лек за кокълче на ходилото  - това дето расте отстрани под палеца  Praynig
За съжаление бабни лек не знам. Майка ми имаше преди години и й ги оперираха и изрязаха. Повече не е имала проблеми. А си спомням, че едвам ходеше и все не си намираше удобни обувки.

# 718
  • София
Не се препоръчва операция. Самата операция е много болезнена и дълго време зараства. След време, отново израстват.

# 719
  • у дома
една приятелка каза,че ги намалила с мазане с йод

Общи условия

Активация на акаунт