Отговори
# 420
Момичета изчетох ви:)

Честито на новите мами и успех на чакащите Hug Hug Hug

Аз съм още не много в час, че с двете деца още ми е трудно.

Нямам време да се включа в нищо, само искам да питам някой дали му се подуват глезените след раждането?  newsm78 newsm78 newsm78 аз цяла бременност не се подух, но сега от както сме си вкъщи глезена на единия крак ми е двоен? newsm78 newsm78 newsm78 Звъннах на доки и тя каза да пия Аспирин с вит Ц, но се притеснявам? Някой има ли такъв проблем? Hug Hug Hug

# 421
  • София
Тринити,мила, на мен по време на бременност, в края ми се подуваха и сега още не са спаднали ooooh! И за изписването няма да ти кажа каква картинка бях - приготвих си едни сандали с висок ток с тънки каишки, цветя от сваровски  Crazy, а не успях изобщо да си навра свинското краче вътре, подпитих задните каишки, страничните едва издържаха под напъна за да не се спраскат ooooh!  И бях същинско Айше Embarassed
Мамите със секцио - ще слагате ли стягащи колани и ако да - от кога?

# 422
  • София
Amorevole, благодаря за отговора, много точно си ме разбрала  Hug
Течовете ги имам предимно сутрин, вероятно защото през нощта имаме по-големи почивки и много лесно тече - само като си допра гърдата отстрани и започва да тече, но трябва да засмуча леко и с помпата за да омекнат. Надявам се скоро да се регулират нещата, че мъжа ми вече казва, че мириша на цвик  Crazy .

Екзо на драго сърце бих ти давала кърмичка само да имаше как да ти я изпращам  Hug

Уф аз бях оставила всичко на волна програма - яде когато иска и по колкото иска, но нали и в родилно и педиатъра ми казваха, че трябва да суче по 20 мин, а тя обикновенно се наяжда за 10 и заспива, та днес реших да я храня, както казват докторите и я държах по-дълго, в резултат на което повърна

# 423
Привет и от мен Hug
Тринити,аз бях по същия начин-цяла бременност нямах никакви отоци,но след раждането глезените ми бяха станали тройни.Бях се притеснила,но док ми обясни,че било нормално и до десетина дни ще отмине от само себе си,така и стана.
Мамите със секцио - ще слагате ли стягащи колани и ако да - от кога?
Белверде,точно днес ходих да си търся такъв колан,че много почна да ме боли корема.Навсякъде чета,че не е много полезно,мускулите се отпускали уж,ама като го сложих днес,направо се родих-придържа ми корема,прибира го,и визуално изглежда много по-добре,а и не ме боли толкова.В магазина ми казаха,че трябва да се носи дълго време,поне месец-два,но не трябва да се слага по-рано от 20-тия ден,не знам обаче защо.
Ние днес си направихме една дълга разходка по крайбрежната алея,голям кеф.Вкъщи малката плака цял преди обяд,криви се,но в момента,в който излязохме навън на въздух, заспа и спа почти 4 часа,направо чудо невиждано.Сега се притеснявам какво ще правим довечера.
Блонди,коша ми за новородено няма каишки,той е от количката.Понеже кошницата за кола няма легнало положение,в колата возим Велизара в коша,по-безопасно ми се струва,омотвам самия кош с коланите от колата и така,просто нямам идея как да я возим по друг начин.

# 424
Маги-Г, 20 мин. е много относително понятие, всяко бебе е рзлично, да не кажа че всяко хранене е различно. С Емка се опитвах да се вкарам в някакви часови норми, сега си ползвам часовника само, за да не откара повече от 4 часа сън през деня  Simple Smile А за банята мисля че +/- 2 часа не е проблем, та дори и повече. Ние гледаме да е буден и да е около час преди предполагемо кърмене, за да не е прегладнял.

за аспирина- според мен не е добра идея, майка която кърми да пие аспирин. Той преминава в кърмата, а аспирин на бебета и малки деца не се дава до определена възраст.

за коланите, аз няма да ползвам. Логиката ми е, че добре стегнатата мускулатура прибира корема.

Екзо
, така не знам дали е редно някоя мама да ти дава кърма. Когато Емка беше бебе ми искаха от замръзената за едно бебенце с алергия и проверявахме. Кърма се взима само от банката за кърма. Там правят изследвания и ако е чиста тогава я взимат. Имаше случай на майка и бебе с коки и това за тях си беше ОК, но за друго бебе няма да е така. Нямам идея каква е цената, но можеш да се поинтересуваш ако сериозно обмисляш такова нещо. Hug

# 425
Привет, мами!
Нещо не успявам да пиша тия дни, два пъти почвам и всичко затривам и тотално забравих какво на кого... та дано този опит е успешен.  Wink
Ние сме добре, Криси постоянно спи, аз цедя... и те така!  Laughing
От днес имам нов дразнител - отиде си майка ми дойде свекървата, ама и двете не ги понасям... така и не разбраха че са тук за да помагат, а не за да се налагат. ooooh! Close И като не стане на тяхното (примерно да го завия и да му обуя чорапи на 35 градуса) настава едно сърдене, цупене...на всичкото отгоре мъжа ми гледа да угоди на майка си и взе да се държи с Бобо както тя - да му се кара за всяко нещо - изобщо много търпение и железни нерви ще са ми нужни в близките 7 дни. Praynig Whistling

Малко отзад напред почвам:
Белверде, колан категорично няма да слагам! Разчитам на природата да си свърши работата - аз и помагам с редовно и всеотдайно кърмене! Peace Flutter
Тринити, радвам се че те "виждам", дано влизането в час по всички точки ти се получи по-бързо!  Hug
Софи, и ние яко хълцаме... чакам, чакам..пък накрая давам цицата... работи засега!  Peace
Маги, ти нали си още по Родопите - питай там за някаква рецепта, че ние с теб май трябва сирене и кашкавал да почваме да правим  Mr. Green hahaha bombs bombs
Луничке и  други мами имаши с такива "оплаквания", бебетата не се учат да се носят на ръце, това е най-нормалното и естествено нещо, което им е вродено и от което те имат нужда на този етап.  Peace Дали ще откликвате си е ваша преценка, всъщност всички видови шезлонги и такива подобни за измислени именно за удовлетворяване на тази им потребност.  Wink
дбс,  Hug, за гащите - казаха ни, че едното и краче не се е наместило добре в тазовото дъно и затова трябва да ги носим...  Confused
... ами много още имах за писане, ама бебка ме вика - най-сетне се събуди!

Прегръдки на всички и до скоро!  Hug Hug Hug

# 426
Ей мамчета здравейте, познайте къде се бях затрила  Laughing С голямо закъснение давам отчет - след като последно измрънках във форума, че бебо пак не иска да излиза такива контракции ме свихаааааа  Simple Smile Та на 16.08. родих бебе Борис, 51 см, 3,300 кг и сега се махам, че пак реве от глад, направо няма смогване.... после ще разказвам  Hug

# 427
  • Добрич
белверде, аз имам колан от преди и ще си го сложа мисля утре, след като ми свалят конеца, стига да се чувствам добре. Носих го кратко, около 15-20 дни, но просто корема ми се прибираше сравнително бързо и го свалих. А и спарва малко в тая жега.  Wink

В колата се возим само в подходящо столче за кола и компромиси не правя. Може би заради това постоянство Камен се научи да пътува правилно, без драми и мераци да става от столчето по време на път. С Матей ще процедирам по същия начин, който е и най-безопасния между другото.  Peace

Аз да се похваля, че с Меделата най-накрая говорим на общ език.  Laughing Принцеската като разправяше, че се е пристрастила към нея, направо не ми се вярваше.  Mr. Green

# 428
Благодаря на всички за отговорите:) Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 429
  • Бургас
Влизам само да се похваля:
На 23.08 се роди Виктор- 3090 гр и 50 см. Прекрасен!
От днес сме вкъщи и е хубавооо.
Надявам се скоро да ви прочета!
Честито на всички, които са станали мами докато ме нямаше!

# 430
Екзо,  newsm05 направо ми се струва невероятно как се справяш. Ама от невероятна жена какво друго да се очаква.  Hug Понеже виждам, че ти се иска мъниците да са само на кърма защо не се обърнеш към "Банка майчина кърма". Преди години сестра ми вземаше от тях, носеха кърмата направо у дома. Сега не знам как стоят нещата  newsm78 И да те попитам - ако педито ви ти е препоръчал да премахнете нощните хранения - колко имате през деня (като бройка). И моята ми предложи да махна поне едното, а моят мъник дори не се буди, но аз си го събуждам и за двете.  Embarassed Embarassed Иска ми се да папка добре! Но ми е интересно колко хранения имате  Hug
Елсън, много кофти това с майка ти и свекървата. Дано се спогодиш или поне да не се изнервяш толкова. При мен мама е у нас и ако не е тя не знам. Разбираме се отлично, тя е поела цялата дом. работа иначе досега да сме затънали и да ядем боклуци. Да ми е жива и здрава!
Днес го сложихме за малко в люлката-шезлонг. Ама все ми се струва, че е някак рано, понеже малко или много стои превит, а не изпънат. Иначе коликите ни побъркаха, съкровището беше неспокоен с часове и бяха писъци, чудо... Егати и гадните колики, наистина ли са до 5 месец?  Shocked
За колана след секцио - и ас се чудя, остана ми съвсем малко коремче, но мнг ме дразни. Страх ме е да не остане такова, пък и сякаш преди дни беше по-мъничко  newsm78 Има ли шанс още да се посвие само (ама скоро) или само с колан или стягащо бело?
И честито на новите мами! Да са ви здрави дечицата!

# 431
Amorevole, благодаря за отговора, много точно си ме разбрала  Hug
Течовете ги имам предимно сутрин, вероятно защото през нощта имаме по-големи почивки и много лесно тече - само като си допра гърдата отстрани и започва да тече, но трябва да засмуча леко и с помпата за да омекнат. Надявам се скоро да се регулират нещата, че мъжа ми вече казва, че мириша на цвик  Crazy .

magi_g, как мислиш - щом почувстваш напрежение през нощта, дали ако не опиташ да даваш на Теодора да посуче, дори и в полусън, няма да облекчи леко? Thinking Възможно е така на сутринта да няма такива големи "течове".  Peace Обичайно, след първите седмици, лактацията плавно се урегулира спрямо нуждите на бебето, дано и това потичане да премине, за не се усеща от обонянието на таткото на Теди. Grinning

belbervde,  Hug

# 432
  • София - град
magi_g , За къпането принципно е така Трябва да е по едно и също време за да се създадережим. Но според мен на толкова малко бебе режим не можеш да му създадеш = Ние се къпем към 21ч., но към значи и 20,30, значи и 21,30 според това как се е изместил съня на Емма. Къпем малката преди хранене ,защото иначе или спи или е току що наяла се и ще повърне.

Absolut Illusion, при нас пречи единствено на съня.
Хати, аз давам гърдата но сученето за успокоение на Емма се различава от онова активното за нахранване.

Елсън, съчуствам ти . Това свекървите ... Whistling Аз обаче не мога да се оплача от моята , не се меша  Peace

Прочетох че Елсън е писала за шезлонги . Днес ни подариха такъв който става и за 0 месеца. Обаче моята мишка е като карфичка хахаха не може да лежи в него нито да стои нормално. Поредното нещо което ни е огромно  hahaha

Twe, калка  честито  Hug

Мъничката днес пак направи 3 часова сън пауза, хапна добре и сега да видим кога ще се събуди. Ще е хубаво вече да спинка по 3 часа. А на мен цицките ми решиха че малката ще спи само 2 часа и като потекохааа  ooooh! ама нека поне има млекце  Laughing
Утре сме на контролен преглед при неонатолога да видим дали е наддала , на мен ми се вижда по -обличка ама... стискайте палци Емма да е над 2 420  Praynig

Лекинка отивам да поспя, че след малко се почва  1crib

# 433
Белверде, благодаря ти, миличка  Heart Eyes Аз зяпах пак онзи ден снимки в снимката и си освен толкова мила, внимателна и добричка, си ужасно красива и секси  Embarassed Heart Eyes

Ох, момичета, дето се оплаквате от много кърма... завиждам ви  Blush Май този проблем е за предпочитане, пред този да не достига  Rolling Eyes

Absolut Illusion, не се лекуваме, за тях няма лек и затова не я тъпча с нищо, просто няма смисъл. Иначе взех едни хомеопатични капки, ама я давам веднъж на ден, я не  Simple Smile
Но и малката ги търпи стоически, само пъшка и се напъва понякога.

Хати, давай си на малката винаги когато поиска, няма проблем, не се притеснявай, това не е АМ и не се преяжда  Hug Иначе за свеки - съчувствам ти  Rolling Eyes

Ивка, че то кои кошчета за кола имат легнало положение?  newsm78 То не трябва да имат, формата им е специфична и специална за возене в кола, не трбява да са легнали. И в нашето не е легнало. Иначе и нашият кош за новородено си е от количката, но има и колани вътре за бебето. Но е само за задна седалка и се вози настрани бебето.

Twe, Калка, честити бебенца  Hug

Софи, ама много сте мънички, бее  Crazy Heart Eyes

# 434
Ivy, след тази статия се притесних съвсем. При мен май нито един фактор не се проявява, но пък знам ли... Най-добре ще е наистина да говоря и с педиатърката да видим тя какво ще каже.

А от снощи май сме и с колики вече - не съм сигурна дали е възможно бебе на 14 дена да има, но се свиваше вечерта на две и не спираше да плаче. Добре че майка ми е покрай мен постоянно да помага, защото след тричасово будуване и плач се почувствах супер безсилна и неспособна майка. Даже и сега си мисля, че не ме бива, защото само майка като я вземе се успокоява и заспива. И само  ме гонят някакви такива черни мисли и депресийки.

Absolut Illusion, ти си прекрасна майка и си най-невероятната такава за твоето бебе. То не познава друга майка, освен теб. Нормално е да ви е нужно да свикнете двете заедно. Да се научиш да разпознаваш постепенно сигналите и, да започнеш да откликваш на тях с по-голяма лекота. Прекрасно е да имаш подкрепата на близките, а вероятно майка ти има много опит и се опитва да е полезна за собственото си дете и за внучето си! Когато си майка за първи път, всичко е ново за теб и е съвсем естествено да отнеме време да се напаснете, да се нормализират хормоните след раждането, да преминеш прехода от бременността, към времето след това.

След като при теб ги няма симптомите за гъбички, това е много добре! Все пак, ако прецениш,  можеш утре за собствено спокойствие да се обърнеш към педиатъра на детето да го погледне. На много бебчета езичетата са бели от млякото и е напълно възможно всичко да е наред!
bouquet

Общи условия

Активация на акаунт