Отговори
# 435
  • Пловдив
Честити бебчета на всички новородили мами Hug да си гушкат малките съкровища и да се наслаждават на всеки еден миг с тях.

ифка браво за силата да изтърпиш усложненията с раждането. Бързо въздтановяване

Пожелавам на всяка от вас лесно справяне с проблемите.

# 436
  • София
Иви, благодаря за отговорите.  bouquet
Absolut Illusion, препоръчвам ти дерматолог да те види за обривите, но ще ти кажа аз с какво се мажех там, където беше лепенката от секциото и имах страшен сърбеж. Пръсках оксикорт и след това мажех Дипрозон. Веднага ме облекчи. Док каза да мажа 14 дни. Hug
Елвирка, а като се прозява Брани можеш ли да му видиш небцето дали е хубаво затворено? Дано да няма проблем  Hug
Белверде, и аз се чудя за стягащ колан и какъв? newsm78
Ивка, какво те боли, операцията ли, защо ви боли още? Какъв колан си взе? Гледах едни на Триумф по 70лв.
Екзо, дбс, аз пък не бих взимала от банка за кърма. Основно там кърма дават циганки, те имат най-много кърма и в общи линии си спомням, че при изследването на кърмата не можеше да се разбере дали са били болни от някой от хепатитите, не си спомням кой. Естествено какво са яли също - шоколад, газирано, цигари...
Twe, калка, честити ви дечица! Hug
И аз като Блонди благородно завиждам на мамите с много кърма, искаше ми се да имах повече. Sad
Аз виждам част от проблема при мен, но не основният. В тази връзка към ЛЛЛ:
Скрит текст:
Когато се цедях с помпата последните дни, забелязах следното: първоначалното трябва да помпам няколко минути на празен ход, после потича силно и обещаващо кърма, но бързо спира и сякаш няма повече. Обаче аз си казах "ще помпам още да стимулирам" и след малко пак излязоха струйки, продължих невярващо да помпам, но бързо спря. Същото нещо се повтори многократно и на двете гърди, но въпреки всичко за близо час изцедих само 40мл. То явно и няма повече /това е между храненията/. Въпросът ми е дали защото гърдите са ми големи се получава това бавно слизане на кърма? Предполагам, че това е причината Сашко да заспива постоянно, той си мисли, че няма повече мляко и спира, после пак почва, но по този начин губи интерес. Сигурно е по-добре да се цедя и така да му давам, поне на шишето се хвърля с голяма охота и ще виждам колко е изял. Дохранването с АМ вече го приех, ясно е, че 40мл не стигат, а и това, което описах, ни е карало да висим с часове и той пак да не се е наял. Основният проблем все пак е, че не мога да си отговоря на въпроса "къде е млякото?"  Mr. Green

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 07:31 от bi_bi

# 437
  • София
Влизам само да съобщя, че снощи в 22:20 ч. , Vivien_ е родила своята принцеса Изабела. Тежи 3700гр. и е 51 см. Да им е жива и здрава, много щастлива, много послушна и много да ги радва   bouquet Чувстват се добре. Желаем бързо възстановяване на мама Hug

# 438
Честито на Калка, twe и Вивиен - да са ви живи и здрави рожбите!  Hug
Аз вече много се чудя дали да не започна само да цедя и да давам, не можем да се нагласим с позите и това е. И на мен ми е неудобно и той взема да се сърди - просто не ни се случват нещата. Едното ми зърно вече адски боли и още повече ме отказва  Cry На клипчета и снимки всичко много лесно изглежда  Cry

# 439
Vivien_, честита дъщеричка, да сте много щастливи и бързо възстановяване  Hug
Калка, Twe, честити бебенца, много да ви радват  Hug

Мами 2 в 1, да се размърдаме и ние към родилното тези дни  Hug Praynig

Днес ми е термина, но си чакам още, утре съм на преглед и дано има добри новини  Simple Smile

Лек ден на всички!

# 440
Бют, като мама, която се цеди и дава те съветвам - ако Анди си цока от теб - продължавайте така. Ако нямаш рагади и дискомфорт - временно става, но иначе не се отказвай  Hug Иначе цеденете (като изключим "доенето" на всеки 3-4 часа, стерилизирането и закупуването на набор от едно известно количество шишета, биби и чашки (Виа на Авент) си има и преимущество - знам колко яде и не се притеснявам дали в края на месеца ще наддаде, спи си доволно по 2-3 часа (освен ако няма колики) понеже е сит, мога да излизам за по-дълго време навън (стига да има кой да го гледа) и винаги може и някой друг да го нахрани. Таткото обожава да го прави, поема и поне едно от нощните хранения  Embarassed , понякога и двете  Mr. Green Но пък стои рискът от това след известно време кърмата да намалее, поне така пише навсякъде. Макар и като изцеждам редовно не знам защо пък да намалее. Сега вадя по минимум 100 на цедене, но има и пъти по 180.
Биби, доколкото знам кърмата в "Банката за май. кърма" минава под строг контрол, често от нея вземат недоносени бебчета за които това понякога е животоспасяващо. Никой няма да рискува с болна кърмачка или тн. Една приятелка миналата година искаше да дава там, но като и казаха през какви изследвания трябва да мине и на какви условия да отговаря се отказа. Не знам, може някой да провери за условията там, цената и пр. А иначе затова дали циганките дават там...

# 441
Ох, Тефи - така е. Аз засега ще цедя само от тази гърда, която ме боли зърното - от ЛЛЛ ми казаха, че ако три пъти я оставя да почине един вид, щели да минат раните, та искам да пробвам наистина ли ще е така. От другата гърда засега кърменето си върви добре, въпреки, че и там изглежда напукано не ме боли все още  Praynig та ще си го слагам на цица.. ама то милото надявам се няма много да обърка от цица и от шише за 1-2 дни  Cry
И аз не виждам каква е логиката да намалее, но пък ти вадиш доста, ще си замразяваш и ще имаш запаси  Hug аз имам само около 100 мл. замразени, ама мисля да ги използвам като стане време за кашички и пюрета вместо мляко - кърмичка  Twisted Evil

# 442
Честито на Калка, Twe i Vivien  Hug

Момичета от дълго време се каня да ви питам, защо когато бебетата спят ги будите да ги храните, особено пък нощем Grinning

# 443
Здравейте, момичета Simple Smile Честито на обебелите се и успешно начало Wink

Чак сега намерих време да споделя радостта си с вас. На 12.08 се роди дъщеричката ми Биляна (2850гр, 48 см). Бюти, моля те да ме впишеш на първата страничка. Сега се адаптираме една към друга, учим се да се кърмим, да се успокояваме с гушкане, люкшане, пеене.  Имаше доста стресиращи моменти в началото, но си давах кураж, че и при вас се повтарят ситуациите и явно е нормално състояние, а не сме изключение. Не намирам много време да пиша тук, но докато кърмя успявам да ви изчета през телефона.

Ето и моите въпроси към ЛЛЛ:
1. Наскоро ми се разраниха зърната и ме болеше в началото на всяко кърмене. В допълнение към болките от епизиотомията това значително ме изнервя и стресира. Мажа се с Лансинох, не изплаквам преди кърмене, мажа се и с кърма. Оставям да подишат въздух и ходя без сутиен. Но си взех и силиконови накрайници, с които мисля да кърмя около седмица, докато се пооправят зърната. За сега нямаме проблем. Малката захапва добре, сучи си и не виждам нищо притеснително, въпреки че и с накрайниците се усеща дискомфорт и лека болка. Смятате ли, че това ще има неприятни последствия и доколко са вредни тези силиконови накрайници за бебето?
2. Избрала съм за нашата кърмаческа двойка кърмене на поискване и се придържам стриктно към съветите на ЛЛЛ. Препоръчвате да не се дава вода, защото не е необходимо. Не давах и глюкоза при борбата с физиол. жълтеница. Притеснявам се обаче, че всички около нас ни агитират да даваме вода със захар. Така казват се предотвратяват колики и се избягва млечницата. Може ли да обясните по-подробно защо не се дава вода и как тя вреди на бебето. Така ще съм по-уверена в избора си. Направи ни впечатление, че докато я къпехме и тя започна да си смучи ръцете и да смуче водата от тях. Съпругът ми го прие като знак, че е жадна. След къпането последва кърмене, можеби наистина е била жадна, но си набави водата от кърмата.

# 444
Vivien_, честита щерка, да сте много здрави и  щастливи и бързо възстановяване Hug Hug Hug
Калка, Twe, честити бебенца, много да ви радват  Hug

Биби
- предлагам да сформираме клуб "Къде е млякото" tantrum tantrum tantrum щото и в моите гърди не е....тъкмо ми се падна лакомо бебе (след зловещо злоядата кака) и то да няма какво да яде горкичкото #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Аз от 2 часа съм само с едно дете (каката замина на градина) и чак ми е скучно hahaha hahaha hahaha hahaha Ама сутринта беше ад....по едно и също време се събудиха и двете...едно пищи от глад....другото мрънка, че му се пишка и да ходя да му избърша дупето и т.н....плюс, че сме в мезонет и бебето на 2-рия етаж, каката на 1-вия оправям...търчах като луда по етажите...Маги не засписва на яденето и после в повечето случаи будува поне 40-50 мин и от време на време си помрънква за гушкане или галене...ама като съм заета с каката си остава сама горкичката и си поревава малко...мамите с 2 деца - как се оправяте, когато и двете имат нужда от вас newsm78 newsm78 newsm78

# 445
Честити бебчета на Вивиен,Twe и Калка,да растат живи,здрави и много послушни,а на вас скорошно възстановяване!
viv-miv,успех ти желая,дано скоро и ти гушнеш своето съкровище!
Ей,май почти всички се разписахме вече,ще се местим скоро в Родени.
Ивка, какво те боли, операцията ли, защо ви боли още? Какъв колан си взе? Гледах едни на Триумф по 70лв.
Би би,мен ме боли корема,в горната част,не където е операцията.Особено боли като се напрегна,като вдигна нещо по-тежко,като кихам.Явно имам някакво срастване там,още от първото секцио,щото и през бремеността си ме болеше.Обаче с колана е много по-добре,знам,че ги отричат,но на мен ми помага определено,от вчера го нося и виждам разликата,даже днес се намъкнах в едни стари дънки,което ми се струваше невъзможно LaughingИначе колан имах от тия бабешките,и той върши работа,но си взех и такъв  http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=2931   ,да ги сменям.
 bg_trinity,направо ти съчувствам,мила,и на другите мами с по две малки дечица,аз с бебка едвам се оправям.Аз съм облагодетелствана в това отношение-каката много помага,мога да разчитам на нея,но пък и много ревнува от бебето,въпреки,че е голяма и уж разбира.А при вас ми се струва,че просто трябва време,да се нагодите,да свикнете с промените и да си създадете някакъв режим и всичко ще се нареди Hug.
Гледам обсъждате шезлонзите(не знам така ли се пише Embarassed),ние имаме вибриращ и откакто сме се върнали от болницата слагам бебка там през деня,голямо удобство е,една от най-полезните покупки се оказа.
Следобед сме на консултация,дано всичко е наред и малечка да е наддала.
Лек и спокоен ден от мен  bouquet

# 446
Добро и прекрасно утро!
Честито на Вивиен да и е жива и здрава малката Изабела!
Не искам да звучи като реклама, но при моето момче тези капки Колиф имат много добър ефект. От два дни ги даваме и спря да се гърчи през нощта и да повръща и съответно да иска да се успокоява на гърдата нон-стоп. Прави паузи през нощта от 2,5 до 3 часа. за съжаление много неприятно се дават. Трябва да се разтворят в кърма и аз трябва да изцедя 15 мл преди всяко хранене ,което е страшно неприятно за мен, но цената си струва, поне се наспивам. Само се чудя да не си предизвикам свръхлактация като се цедя така.

# 447
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile Честито на обебелите се и успешно начало Wink

Чак сега намерих време да споделя радостта си с вас. На 12.08 се роди дъщеричката ми Биляна (2850гр, 48 см).
Опа, още една адашка! Честитооо! Hug
Честито на Вивиен, чакахме те отдавна! И двете с какви интересни имена сте, пу-пу Hug
Ивка, мерси много, този колан ей сега си го поръчвам. Ако не друго, поне за погачата да изглеждам с по-малък корем  Wink Hug
Кашпи, аз будя Сашето, защото иначе няма да му се съберат и 5 хранения, много поспаливо ми е понякога детето. Особено в началото с жълтеницата. С Пепи не се е налагало, той сам надаваше вой, но Сашето е друга песен.
Забелязвам, че от няколко дни, откакто дохранвам с АМ, той си се буди и сам навреме. Явно милото се е изтощавало от дърпане и смукане без да е било нахранено, а сега си знае.
Тринити, и аз се ядосвам защо да нямам повече  кърма ама нищо повече не мога да направя. Дохранвам, а и виждам, че той е по-доволен и дръпва на кг, това ми е важно, особено като видях колко малко беше наддал. Hug
При мен най-използваният уред е стерилизатора, по няколко пъти на ден бачка - шишета, помпи, биберони, силиконови зърна...
Шезлонгите ми изглеждат интересни ама си мисля, че още малко ще се ползва, то нали като почне да се върти и може да падне и не става. newsm78

# 448
Здравейте, момичета,

спи ми се, та две не виждам  Tired Камито нощес реши, че й е дошло време да ака, обаче й отне напъване и пъшкане чак до 6 сутринта  ooooh! Дремнах после 1 час и това беше.

бг тринити, не знам как се оправяте с две малки деца, за мен е абсурдно, никога не бих се навила та малка разлика  Crazy Трябва по-отгоре да гледаш на нещата, да не се опитваш всичко да е навреме и идеално, колкото и когато - толкова и тогава и това е  Hug

Честито бебче на Вивиен и ladysherry  Hug

Ивка, успех на консултацията, после да пишиш  Hug

Би би, шезлонгите са с колани  Simple Smile

За кърменето - вече успях месец, един добър старт е даден. Знам, че всеки един ден е от значение, ще караме ден за ден и всеки един ще го броим за бонус. Пък колкото изкараме - толкова. Няма да го изживявам като драма и да се тръшкам. Синът ми е здраво дете само с две седмици кърмене, както и много други деца, та ако се наложи - ще минем на АМ и това е  Blush

# 449
Шезлонгите ми изглеждат интересни ама си мисля, че още малко ще се ползва, то нали като почне да се върти и може да падне и не става. newsm78

Bi-bi, те си имат колани http://images21.snimka.bg/004308634.jpg?r=0  или поне нашия има  Simple Smile

Тринити, не сме меродавен за вас пример защото разликата между Емка и Мишето е по-голяма и тя е склонна да изчака или да помогне с нещо, за да може по - бързо да се уреди и тя  Mr. Green
Имай предвид, че първите няколко дни провокациите от страна на Никол ще са много, докато не й докажете, че тя все още е вашето обичано дете със собствено място в семейството ви.  Hug

Вивиен,Twe и Калка, честитио бебчета, да са ви здрави и щастливи и много да ви радват  bouquet

за "Банката за кърма" - нямам наблюдения за това кой дава кърма, но е факт, че изследванията са сериозни и скъпи и освен това имат изискуем минимум на ден. Заради това наша позната се отказа да дава (няма как да им го гарантира)
Още щях да пиша, но..... няма да е сега.

Общи условия

Активация на акаунт