Отговори
# 645
Стигнах и аз до компа Simple Smile

Вив-мив, много стиснати палчета за леко раждане и здраво бебче  Hug

Честити рожби на мамчетата от вчера и днес  Heart Eyes

Блонди, разсмя ме вчера с твоите 5 глави лук, дано все така да има ефект!!!

Месечинка, моето бебче също повръща пресечено мляко, явно е нормално (дано).

Аз днес купих капки Колийф, ще спирам Инфакола. Освен, че не виждам ефект, Ева така се възмущава от вкуса му, че всеки път сърцето ми се свива като дойде момента, реве и почервенява, ужас.. дано новите капки имат по-голям ефект, че много ни мъчат тези колики и двете Sad В края на всеки ден си казвам "още един ден мина, приближаваме се към края на коликите" Simple Smile но като слушам някои мами, че продължават и до 4-5 месец, направо ми се плаче.

Една закачка за мамите с повече от едно дете, която скоро научих:
Ако една жена има едно дете - има нужда от помощ,
ако има две деца - се справя отлично сама,
ако има три деца може да помага на съседката!

Hug

# 646
Към ЛЛЛ:
Във връзка с горния пост на Новембър гърл искам да попитам, ако бебето изсуква по-малко от колкото по принцип, нормално ли е да спазва същите интервали между храненията? И аз съм в същото положение като Новембър, уж с по-малко кърма, отколкото в началото, и следя отговорите, с тази разлика, че Снежи е само на 12 дни, утре ще я теглим контролно при педиатъра. Гледам да не се филмирам, че нямам кърма, а просто че се е регулирала, и се успокоявам с факта, че щом не търси и си запазва интервалите между храненията - значи и стига. А нормално ли е едната гърда произвежда много повече кърма отколкото другата. Засякох, че след като съм кърмила само от едната гърда - изцеждам от нея 60-70 мл, а от другата, която не съм предлагала - само 30-40 мл. Отдавам всичко на помпата по принцип, все пак определено мога да кажа, че бебето ми е спокойно засега.
~Галка~, честита да ви е Снежи   bouquet
Би ли споделила какъв е режима ви на хранене сега?

Добре е бебетата да се хранят на 2-2,5 часа, като общо за денонощие да има поне 8, често и повече (10-12 кърмения), като поне 1-2 от тях са нощно време. Ако бебето прави по-голям интервал от 2,5-3ч. е добре майката да поеме инициативата да го буди, за да се храни, а и гърдите да имат адекватна стимулация. Ако изключително кърменото бебе има поне 5-6 напишкани памперси, 2-3 наакани, лигавицата на устенцата е влажна, има вид на доволно и бодро бебе и наддава плавно, вероятно кърмата покрива хранителните му нужди.

Не е необичайно едната гърда да произвежда повече мляко от другата. Удобно ли е да попитам кое налага цеденето след кърмене?

Ще очаквам да кажеш какъв е резултата след контролното теглене Simple Smile
Поздрави   bouquet

# 647
  • София
Въпросче към ЛЛЛ:
нормално ли е бебето да връща мляко, но като "пресечено", около час и нещо след хранене? Току що видях, че е върнал мъничко, има петънце на блузката колкото монета от 1 лев и малко около устичката? Вчера върна повечко, изглеждащо по същия начин.

Да, нормално е. Случва се бебенцата да върнат дори час след хранене, като млякото вече е започнало да се обработва и изглежда пресечено. Може да е чисто механично от натиск, взимане на бебето в по-свита поза или при оригване, а може причина да е някой от типичните спазми на коремчетата или хълцане.

# 648
въпрос към ЛЛЛ:
Днес се изцедих,за да видя колко кърма имам и дали е достатъчно на Димана когато суче от гърдите или трябва да давам добавка.Изцедих 60 мл само от едната гърда  Shocked ( а в болницата и даваха толкова мл АМ).Нахраних я от шишето (в 10ч),но в 11,тя отново заплака..а обикновено след дозата АМ в болницата заспиваше като пън.Както и да е.Сложих я на гърда,сука,сука и заспа.Изцедих се в шише,не само за да видя дали имам достатъчно кърма,но и да видя дали изобщо имам нещо,защото когато я сложех само на гърда започваше да суче и първите 5 мин. усещах как дърпа  и преглъща.Следващите обаче усещах как само дърпа...без да гълта каквото и да било.С другата гърда се повтаряше същото,но въпреки това седех поне по 15 мин на гърда с нея.След което обаче като и подадех шишето с АМ и захапваше като акула...и го изпиваше цялото.От лявата гърда ми тръгна много хубаво кърмата...от дясната още не чак толкова.Слагам топли компреси 20 мин. преди да я сложа на гърда,за да тръгне по хубаво да тече.Какво да правя да давам ли добавка според вас?...в 12 пак заплака и търсеше да суче,сложих я пак на гърда,но нищо не изсука явно,защото и направих АМ 60 мл и тя изпи 40 и сега спи... ooooh! Tired

Ludnica14, честита да ви е Димана   bouquet

Обикновено кърмените бебета се хранят по-често от тези с АМ.  Повечето новородени бебета се държат като Димана:  сучат дълго, спят кратко, огладняват често, пак се събуждат... Това не е необичайно - в началото стомахчето на бебето е малко и не може да поеме голямо количество кърма наведнъж. От друга страна, кърмата е най-естествената храна за бебето, тя се усвоява за 30-40 минути до час, за разлика от АМ, което се усвоява за поне два пъти повече време. Именно заради това бебетата, които пият АМ, спят по-продължително. Продължителността на съня на бебето не е критерий за това дали му стига кърмата.

Изцеждането не може да бъде критерий за това дали гърдите произвеждат достатъчно кърма. Много майки не успяват да се изцедят нито на ръка, нито с помпа, но бебетата им сучат и наддават добре. Най-добър критерий е наддаването на бебето  - ако то е изключително кърмено, можеш да се ориентираш по броя наакани и напишкани памперси: да има поне 5-6 добре напишкани и поне 2-3 наакани памперса за 24 часа. Тогава по всяка вероятност кърмата му е напълно достатъчна.

От едната или от двете гърди кърмиш? Можеш да опиташ следното: предлагайки първата гърда, когато Димана спре да суче активно (пишеш,че суче, но не преглъща), да приложиш компресия, за да изсуче добре тази гърда, след което да предложиш втората (ако има нужда и на нея компресия), за да може да приеме повечко гъсто и калорично мляко, което да я засити по-добре. Това би заменило даването на добавката, от която вероятно няма нужда ( съдейки по количеството,което си изцедила). Може да пробваш да предлагаш гърда на бебето всеки път, когато прояви признаци на глад (въртене на главичката, плезене и накрая плач, като плачът е късен признак на глад), по възможност през около 2 - 2 ,5 часа или по-често.

Освен  АМ, даваш ли друго - вода,чай, глюкоза? Бебетата, които са приемали кърма/АМ или друга течност от шише, може да го предпочитат като вариант за хранене, защото не изисква усилията са сучат. С шишето течността се излива значително по-бързо, понякога бебето просто не може да откаже да преглътне течащото в устата му мляко и го гълта, в сравнение със сукането от гърда. Също така е възможно объркване в начина на засукване на гърда.  Затова често пишем, че когато по някаква причина се налага хранене/дохранване, то да бъде с алтернативите на шишето - пипетка, дозатор,чашка...

Поздрави   bouquet

# 649
  • София
skrech -благодаря ти, още веднъж.
Мисля, че нещата се нормализират при нас, днес на едното хранене изсукахме близо 100 мл от едната гърда, бях приготвила шише с кърма за дохранване от замръзената, но бебето ми въобще не иска да пие от шишето, дано кризата ни е отминала и продължаваме да се храним както трябва.
Бяхме на консултация днес, за 1м Тея е наддала 1100гр, като последните 2 седмици е наддала 500гр и сме пораснали със 6 см. Педито ми каза да почна да й давам плодови сокове  Shocked Shocked Shocked, хора дайте мнение по този въпос.... аз останах като втрещена, и запротестирах, но педито каза, че в соковете имало минерали и незнам си кво още и трябва да й дава... Thinking Е???? Или аз не съм в час или педито е леко сдух*но!  Crossing Arms

Страхотни мерки  Sunglasses Дано наистина кризата е отминала и забравите повече такива притеснения!
 Шишето с кърма понякога може да изиграе лоша шега, особено в периоди на лактационна криза. От една страна даването на биберон може да повлияе на правилното засукване на гърдата; от друга - ако бебето се засити с изцедено мляко, няма да търси необходимото му количество от гърдата и така тя бива лишена от стимулация да произвежда мляко. За това, ако някога има съмнения за недостатъчно мляко, е добре да се прецени внимателно дали е време за дохранване и как точно да се случи.

Вероятно в соковете има минерали и още много неща, въпросът е дали са необходими за бебето. Другият по-важен въпрос е дали даването на минерали чрез плодови сокове е безопасно.
 Множество изследвания показват, че кърмата съдържа всичко необходимо за растежа и развитието на бебето и нуждите му напълно могат да бъдат задоволени от майчината кърма до времето, в което покаже, че се нуждае и от твърда храна(около 6тия месец). Под "твърда храна" и "захранване" се има предвид и даването на сокове. Минералите в кърмата освен, че са в подходящи количества, те са и много по-лесно усвоими, за разлика от тези в соковете или от хранителните добавки.
 Захранването със сокове и захранване в първите месеци след раждането е сравнително нова практика, но въпреки това има достатъчен стаж, за да се видят резултатите, поради които е и отречен, като подходящ метод за захранване.

Ето няколко статии за даването на сокове на бебе:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119547.0
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199

# 650
  • София
Вив-мив, стискам палчета! Да се похвалиш после!  Hug
Калка, честито! Hug
Месечинке, и мен ме притеснява жълтеницата, склерите са му още жълти, а ние сме вече на почти месец, утре сме на изследвания. baby_neutral
Галка, педиатърката ни изписа капки още при първото посещение и каза когато се наложи, тогава. Wink А вчера вече взехме и Колийф, че много се измъчи детето цяла сутрин. Мъжът ми го държи и казва "Ако можеше да говори, сигурно щеше да каже "айде купете ми ги тия капки, ще ви дам 30лв."  hahaha
Муки, с какво се подреди така?
Аз нещо започнах да кихам и като че ли ми дразни на гърлото, какво мога да взимам, което да не пречи на кърменето?

# 651
Айви, специални балгодарности за пореден път   bouquet Hug Heart Eyes Тук е малко сложно, в смисъл бавно дават срещи за лекар, ще ми дадат вероятно за края на другия месец за да ми пуснат бележката за кръвните изследвания, после резултатите, после нова среща за да ми ги кажат. Та за два месеца ще изпуснем нещата, надявам се да няма проблем. Ще изчакам вторник да я премерят на консултацията и ако не е наддала добре, ще говоря с личния ни лекар дали може той да разчете тези резултати евентуално. Дотогава ще се кърмим основно и ще видим  Hug
Блонди, включвам се вместо Ivy  Hug Справяш се чудесно, въпреки различните предизвикателни периоди, които отминават.
Пиши след консултацията във вторник как е наддаването на Ками  и какво е мнението на личния лекар Peace

Поздрави   bouquet

# 652
  • София
Към ЛЛ: Целта ми е да отговаря на растящите нужди на Ради без допълнително нерви от моя страна, плачи висене по гърдите по цял ден, поради причината, че имам още едно детенце и не мога да си позволява на този етап това. Затова ми се иска допълнително да стимулирам гърдите като предваря времето на усилен растеж, което ни предстои.
Нощем имаме две кърмения, през деня обикновено сме през 2 часа, но следобедните часове и по-често. Нямаме режим на този етап и съм на повикване, но истината е, че въпреки че наддадохме за 10 дена 600 гр. съм от майките, които са със синдрома - "не ми достига кърма", "бебето плаче защото е гладно " и т.н. Сещате се, все гледам да дам всичко от себе си и да се презастраховам, за да дам възможно най-добрия старт на детето си.

От този синдром застраховани няма  Simple Smile Хормоните след раждането всякакви номера могат да въртят.
 Една много приятна новина е, че хиляди жени, не знаят що е то "лактационна криза", "криза на растежа", "скок в растежа"... не като термини, а като симптоми. Те просто си кърмят и изобщо не разбират, че нещо се случва в този момент, защото са се пуснали по течението и без да се вторачват прекалено в кърменето. Най-вероятно на практика се случва това, че майките по инерция дават на бебетата си да сучат, щом се размрънкат и така изобщо не се стига до голям недостиг и не се налагат допълнителни мерки.

Когато кърмачетата станат по-можещи, те много по-бързо започват да се нахранват - за няколко минутки дори понякога. За това често кърменето се "рекламира" от кърмачките като пестящо време - защото е по-кратко, от колкото ще им отнеме време само да сглобят шишетата(примерно).
Когато възприемаме кърменето, като нещо специално, нещо, за което се отделя време, нещо, покрай което се нагаждат другите задължения, тогава рисковете по някакъв начин да ни натежи един евентуален рязък скок в растежа, е по-голям. Можеш да помислиш за кърменето, като нещо между другото. Сега простираш, после кърмиш. Като минеш с прахосмукачката, докато си почиваш, кърмиш. Готвиш, трябва да поври  половин час - сядаш да покърмиш малко  Grinning. Кърмиш, докато гледаш новините, кърмиш докато пишеш във форума  Flutter

Докато е още малко бебенцето, можеш да се възползваш от това, че лесно склонява да си суче или да дреме в прегръдките ти и да играеш с по-голямото дете разни игри, които са подходящи за възрастта му - да редите заедно пъзел(ти с една ръка  Simple Smile ), да сглобявате кубчета, да броите, да откривате разни предмети на картинки, да четете приказки... всъщност нямам представа колко е по-голямо другото дете, но вярвам, че има занимания, които да са му приятни и да правите нещо заедно, докато кърмиш.

А за десерт - по същество  Crazy  Цеденето може да се случва, когато на теб ти е удобно. Ако бебето суче от едната гърда, цедене на другата е добър вариант. После то би сукало от другата, а ще се цеди първата.
 Производство на твърде много мляко означава, че отнема време за изцеждане на гърдите. Също може да създаде дискомфорт от тежестта на пълните гърди. Налага съобразяване с разходките. Свръхпроизводството на мляко е предпоставка за запушвания на млечните канали. Ако бебето суче от гърда, която произвежда прекалено голямо количество мляко ( или суче от двете гърди, а след това те се доизцеждат), това може да доведе до претоварване с лактоза, която е в по-големи количества в предното мляко. Симптомите за това са силни колики, воднисто, пенесто,зелено, като водорасло, ако, което има силно неприятна миризма.

Вместо да губиш време в цедене, можеш да наваксваш време за семейството, вероятно ще ти бъде по-приятно занимание  Simple Smile , но дали реално това е по-добрия вариант конкретно за теб и твоето семейство, можеш да решиш единствено ти. Ти познаваш най-добре ситуацията. Успех! Ще се радваме да бъдем полезни с допълнителна информация, ако има нужда.

Ivy,мерси за отговора,да това ме притеснява моят дошъл цикъл и кърмата ми.Гърдите ми са напрегнати,но изцеждам и от двете гърди най-много 70 грама,е вярно с евтина и ръчна помпа съм,но какво да направя,ям пия течности и това е.Първите дни имах страшно много кърма,явно само на мен ми се стуваше много.Както и да е.И аз на моя сладурчо давам отдавна и шише и цица и кърма и Ам,и пак си цока от цицата,като е гладен не търпи.Гърдите ми горят а,кърма много няма,а имам чувството,че трябва поне да изцедя литър с тази тежест и горене.Но иначе дребчо е добре вече е 4400 почти,а нямаме месец още.Наддал е почти един килограм от изписването,нас ни изписаха 3450.Тва кърмене голям тормоз психически ми е с него,не физически а психически.
   ...
    И 100 грама кърма  да е пак е нещо,колкоо толкова,какво да направим,аз така вече взех да мисля,иначе страшна работа.

Разбира се, че е нещо  Simple Smile . Има една доста използвана фраза, която е реална обаче - "всякак капка е важна".

Пишеш, че гърдите ти горят. Усещаш ли болезнени участъци? След кърмене успокояват ли се?
Можеш да пробваш преди кърмене/цедене да слагаш влажен топъл компрес на гърдата(напоена с топла вода хавлия или памперс); след това нежно да масажираш с кръгови движения с върха на пръстите и с погалване от основата на гърдата към зърното. След кърмене/цедене, за да облекчиш "горенето", можеш да ползваш студен компрес. Освен хавлия със студена вода, може например пакет замразени зеленчуци.

Ако имаш желание, можем да обсъдим режима на кърмене и да видиш дали имат желания резултат идеите, които Иви даде за по-често кърмене(като дохранването с АМ си остава в обичайните часове), компресия, предлагане и на двете гърди на всяко кърмене, изцеждане.

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 00:58 от skrech

# 653
Здравейте! Бързам докато мога да се отчета, че и ние си имаме бебче. Роди се нормално, на 25.08.2012г. - 3150гр., 50см. - Ивайло се казва. В Тина Киркова компания си правихме с Гунди - в една стая:)..... Искам да ви попитам за кърменето, понеже са ми разранени зърната и първите засуквания са ми адски болезнения и понякога накрая виждам малко кръв.....а пък акото на бебето от вторник,когато ни изписаха до сега си е  тъмно ........може ли да е от погълната кръвчица и тя опасна ли е? Кърмата ми от вчера усещам, че е повече, досега бяха капчици ...аз не искам да минавам на изкуствено мляко, третирам си зърната докато не кърмя с разни кремчета и се надявам днес акото да стане по-светло.... защото бебчо много обича да цока.

# 654
Здравейте мамчета  Mr. Green

Ето това ми беше много полезно предишния път http://www.biberonbg.com/info/plach.htm  ще се радвам ако е полезно и за някоя от вас сега  Hug

Вчера срещнах Бранка и тяхната прекрасна в розово, дългокоса Виктория.  Heart Eyes

Вив -мив, чакаме хубави новини за вас  Hug

Една закачка за мамите с повече от едно дете, която скоро научих:
Ако една жена има едно дете - има нужда от помощ,
ако има две деца - се справя отлично сама,
ако има три деца може да помага на съседката!

Hug

Развесели ме много. Този виц ми напомня за еднин друг в който ставаше дума за стерилизацията на бибите при първо, второ и трето дете.

Ноемврийско момиче, според мен също е добра идея да помислиш за смяна на педиатъра. Каквито и минерали и витамини да има в плодовите сокове те са си чиста плодова киселина, която "ти" изливаш в една незряла храносмилателна система. Малко съм крайна в това отношение, но и аз както някои от мамите тук съм захранила късно, а сокове съм предлагала чак след година  и половина. Факт е, че вкуса се възпитава. Не съм давала сол и захар до годинка. А Емка и до ден днешен предпочита да пие вода, когато й се пие нещо. Hug Hug Hug   Hug

stefi_k, честито бебче  bouquet Здрави и щастливи да сте с него.

# 655
Здравейте, имам въпрос към ЛЛЛ
На седмица и половина сме, бебето е само на кърма, не знам колко наддава, защото нямам кантарче, но ме притеснява че яде много на често - примерно на час се кърмим, има случаи когато се буди на два часа, но общо взето на час, час и половина се случва да е вече гладна, а се успокоява само ако я накърмя, иначе плаче, по това седя че е гладна, така ли е?
Иска ми се да разредя храненията, но се притеснявам да не стане така че да остава недохранена, бихте ли ме посъветвали какво е добре да направя, да продължа ли да я храня когато поиска, или да опитам да променя режима й?

# 656
Здравейте мами, успях да ви почета малко докато бебка спинка Simple Smile
Честито на всички нови мами  Hug
feisi, и на нас ни посиняват ръчичките и краченцата след баня и са студени. А е жега, не знам ако беше зимата  newsm78 Дано до тогава да се науча да действам по-бързо с мазането и обличането  Mr. Green

Вие мажете ли и личицето и главичката на бебето? Аз мажа само тялото, но една позната ми каза, че трябвало цялото бебе да се маже  newsm78

Имам въпрос към ЛЛЛ: Кърмата ми вече се регулира, почти не се налага да цедя, но като знам колко много имах в началото сега ме е страх да не спре, изцеждам по много малко - най-много 40мл. от гърда. Бебка обикновено се храни само от едната гърда, втората не я иска и аз изцеждам, на следващото кърмене сменям. Храни се на около 3 часа, имаме 1 или 2 нощни хранения. Наакани памперси много, сменям на всяко хранене. Въпросът ми е мога ли да си докарам свръхлактация, ако си купя лактогонен чай за кърмачки? Пише, че освен за увеличаване на кърмата помага и за коликите и ми се иска да пробвам и това. Давам и капки Инфакол, но понякога не и помагат въобще.

# 657
Цитат
От този синдром застраховани няма  Smile Хормоните след раждането всякакви номера могат да въртят.

Скрит текст:
Една много приятна новина е, че хиляди жени, не знаят що е то "лактационна криза", "криза на растежа", "скок в растежа"... не като термини, а като симптоми. Те просто си кърмят и изобщо не разбират, че нещо се случва в този момент, защото са се пуснали по течението и без да се вторачват прекалено в кърменето. Най-вероятно на практика се случва това, че майките по инерция дават на бебетата си да сучат, щом се размрънкат и така изобщо не се стига до голям недостиг и не се налагат допълнителни мерки.

Когато кърмачетата станат по-можещи, те много по-бързо започват да се нахранват - за няколко минутки дори понякога. За това често кърменето се "рекламира" от кърмачките като пестящо време - защото е по-кратко, от колкото ще им отнеме време само да сглобят шишетата(примерно).
Когато възприемаме кърменето, като нещо специално, нещо, за което се отделя време, нещо, покрай което се нагаждат другите задължения, тогава рисковете по някакъв начин да ни натежи един евентуален рязък скок в растежа, е по-голям. Можеш да помислиш за кърменето, като нещо между другото. Сега простираш, после кърмиш. Като минеш с прахосмукачката, докато си почиваш, кърмиш. Готвиш, трябва да поври  половин час - сядаш да покърмиш малко  Very Happy. Кърмиш, докато гледаш новините, кърмиш докато пишеш във форума  Flutter

Докато е още малко бебенцето, можеш да се възползваш от това, че лесно склонява да си суче или да дреме в прегръдките ти и да играеш с по-голямото дете разни игри, които са подходящи за възрастта му - да редите заедно пъзел(ти с една ръка  Smile ), да сглобявате кубчета, да броите, да откривате разни предмети на картинки, да четете приказки... всъщност нямам представа колко е по-голямо другото дете, но вярвам, че има занимания, които да са му приятни и да правите нещо заедно, докато кърмиш.

А за десерт - по същество  Crazy  Цеденето може да се случва, когато на теб ти е удобно. Ако бебето суче от едната гърда, цедене на другата е добър вариант. После то би сукало от другата, а ще се цеди първата.
 Производство на твърде много мляко означава, че отнема време за изцеждане на гърдите. Също може да създаде дискомфорт от тежестта на пълните гърди. Налага съобразяване с разходките. Свръхпроизводството на мляко е предпоставка за запушвания на млечните канали. Ако бебето суче от гърда, която произвежда прекалено голямо количество мляко ( или суче от двете гърди, а след това те се доизцеждат), това може да доведе до претоварване с лактоза, която е в по-големи количества в предното мляко. Симптомите за това са силни колики, воднисто, пенесто,зелено, като водорасло, ако, което има силно неприятна миризма.

Вместо да губиш време в цедене, можеш да наваксваш време за семейството, вероятно ще ти бъде по-приятно занимание  Smile , но дали реално това е по-добрия вариант конкретно за теб и твоето семейство, можеш да решиш единствено ти. Ти познаваш най-добре ситуацията. Успех! Ще се радваме да бъдем полезни с допълнителна информация, ако има нужда.
Скреч, благодаря ти без особени проблеми ме обеди, че изцеждането на този етап не е нужно. От твоите постове всичко изглежда детска игра, но моят вчерашен ден беше ужасен. Малкият след сутришните кърмения като започвана едно въртене на главата, засуква пуска, дърпа, бори се, рита с крачета, аз му давам гърда той засуче два пъти и изплюе. Последните дни това се случваше само вечер и аз го отдавах на по-малко кърма и предлагах като пинг-понг двете гърди в продължение на 1 час докато се нахрани. Сега започна да се случва и през деня. След целодневна борба вечерта се опитах да дам изцедена кърма 30 мл., той и от нея цокна 2 пъти и това беше, почна да бута и рита. Просто не мога да направя това кърмене удоволствие и за двамата. В началото беше така, Ради беше тих и кротък сучеше по 30-40 мин. Сега суче 10 минути макс и то когато е в настроение и после се започва бутане и ритане. Не знам какво да променя. Може би е вариант да го храня докато е сънен? Трудно успявам да предложа вече и двете гърди, защото той или заспива или е недоволен. Досега имахме 5-6 наакани памперса и 7-8 обилно напишкани. Вчера нааканите са 3, а напишканите 7. Вероятно е сигнал.

# 658
Блонди много се радвам, че си се справила с трудните моменти на кърменето. Моите тепърва престоят и направо като чета постовете ти се окуражавам и се опитвам да не се отказвам и да си вдъхна увереност. Вярвам, че на всички Бог е дал толкова кърма, че да удовлетворим нуждите на дечицата ни, но понякога трябва да положим доста усилия. Моят вчерашен ден беше ужасен в тази област, бебо само се върти и бута на гърдата, суче два три пъти пусне и пак се върти. А от гърдите гледам, че капе само като се наведа. Явно, че не извира от мен кърма, нито съм от момичетата със свръхлактация, ама не може ли поне да си хапне каквото има. Бъркам коликите с глад, винаги първо мисля, че умира от глад, а кърменето вместо удоволствие почва да се превръща в ужас. дано се справя и аз. От днес май ще се почва лука:)
Дафи и нашето положение е такова с тази разлика, че наакните памперси намаляха, аз започнах да пия лактогенен чай като определено не мисля, че на мен ще ми докара свръх лактация. Досега съм пробвала чая на Хип, има още на Веледа, за който чух добри отзиви, на Теекане и български. Вероятно ще пробвам всички и ще докладвам за ефекта.

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 09:27 от mariaemanouilova

# 659
  • София - град
Мария спомена Лактогенния чай, та аз от една седмица се чудя нещо... Да пия ли чай при положение че кърмата ми стига точно , а от два дена даже  е в  повече?! То май няма смисъл... Най-много да стане още повече и да се чудя какво да я правя, проблема при мен е че помпата не успява да изцеди нормално количество, 50гр и край, а усещам че гърдите са пълни.    33uu

Общи условия

Активация на акаунт