Отговори
# 75
Meryyyy , извинявай на Мери Джейн пишех! Hug
Аз не мисля от начало да къпя бебето в леген, на една лекция ни казаха,че изпитвали ужас да лежат по гръб в тия корита- не мога обаче да обясня как трябвало- слагаш го на дланта си по коремче и така го обливаш, мислех за начало да пробвам тая технология- за няколко дни поне.
Щица и Мимим, честити бебчета! Hug Hug

# 76
MIMIM85 ,Щица - живи и здрави да са ви бебоците  Hug  bouquet

# 77
  • До морето
Месечинке, нашия акт за раждане го взехме от общината. На място в болницата още мъжът ми отиде да го запише с двете лични карти (моята и неговата) и от там му казаха в еди кой си ден да отиде да си го вземе от общината.

Аз искам да попитам, някой наясно ли е какви документи трябва да представя, като отида в Социални грижи за да получа тази еднократна помощ, която ни се полага? Предполагам акта за раждане, епикризата, в която ми пише кое раждане ми е, лична карта, друго?

# 78
Ние пък си ги къпем в коритце и хич не мога да кажа, че изпитват ужас, даже момичето супер много се кефи като е по гръбче, слагаме и една хавлиена кърпа под главичката, а стойката за коритцето татко им я направи така, че да може да се повдига и там дето е главата, за да не е във водата. Пъпчетата не ги пазим, само дето на Санди му залепих още в началото лепенката на памперса за него  Embarassed и доки даде някакво спрейче да го пръскаме, иначе на малката нищо не го правя. Къпем се само с водичка, за сега, и ползваме някакъв крем, който педиатърът ни изписа, приготвят го на място в аптеката, не мирише никак приятно, но кожата им става невероятно мека и хубава. Педиатърът каза, всичката друга козметика дето я имам да я използвам по-нататък. А пък още в болницата като се родиха и всички ги хвалеха колко са чистички и каква хубава кожа имат (да се похваля малко  Crazy)

А някой беше питал за килограмите, аз отидох да раждам 98кг  Embarassed сега 19 дни след това, съм 82, докато стига 65 зор ще видя май  ooooh!

# 79
Идеално лошата, аз преди 3 г. съм подавала документи, но не помня епикризата да ми е трябвала- мисля ,че само акта за раждане и трябва да им кажеш дали ги искаш по банков път(съответно да предоставиш сметка) или на ръка(което пък означаваше в някакъв пощенски клон), но това е за София, или пък е за навсякъде? newsm78 newsm78

# 80
Идеално лошата,
Еднократната помощ при раждане на дете се отпуска въз основа на подадена молба-декларация по образец, утвърден от министъра на труда и социалната политика, в дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес.

Към молба-декларацията се прилагат следните документи:

- оригинално удостоверение за раждане на детето, за което се иска помощта;
- копия от удостоверенията за раждане на всички деца, родени от майката;
- удостоверение от служба ГРАО за родените от майката деца;
- лична карта (за справка).

Да си повторя въпроса към ЛЛЛ

Здравейте, моето бебе е само на кърма. Имам много кърма, сучеше си идеално до снощи. На поискване я кърмя. Всеки път когато плаче и търси храна й предлагам, но тя започна да връща доста често на всяко ядене. Забелязах, че тя започва да се храни, после връща, след половин час пак я кърмя, тя връща, след това заспива. Моля ви посъветвайте ме какво да предприема, защото се притеснявам да не се окаже, че накрая нищо не изяжда или не достатъчно. Другият проблем е от тази нощ и тази сутрин. Гладна е, плаче, суче си ръчичките, предлагам й гърда, но тя отказва. Засуква и веднага пуска и така не иска да суче от мен. Или суче 1 минута най-много и пуска гърдата. Моля за съвет, защото до снощи си сучеше идеално, а сега не знам какво  й става. Сигурна съм, че е гладна.

# 81
# 82
мисля, че трябва и някакво удостоверение за брой деца - или нещо такова  Peace и акта за раждане - само това  Hug ние в четвъртък ще ходим да подаваме  Twisted Evil
за кг-те, аз качих 15, сега ми остават още 5, ама аз досега само лежа, заради тъпата епизиотомия, надявам се, че ще ги сваля не само тях, ами и повече  Twisted Evil

# 83
Честито на всички мами, които вече гушкат рожбичките си Heart Eyes

Лоа, за нощното хранене не смея още да се зарадвам Wink
Аз влязох да раждам 65.500 излязох със 7 кг по-лека, до 52 ми остават още 6. Аз не кърмя вече и от днес съм решила да съм на разделно хранене, та се надявам скоро да вляза във форма Grinning

# 84
  • До морето
Гунди, Тиина, мерси за отговорите, а това удостоверение от ГРАО  newsm78 къде е тая служба? Леле голямо разкатаване ще падне, особено като ги знам Социалните каква бюрокращина е при тях  Rolling Eyes А може ли някой друг да иде или трябва аз лично и ако трябва да съм аз, то има ли срок, в който трябва да отида, че така като гледам скоро не мис е очертава излизане сама за повече от час  Simple Smile

Въпрос към ЛЛЛ:

Знам, че Блонди вече отговори, но ако може и някой от вас да ми каже- трябва ли да се притеснявам, че гърдите ми са меки и отпуснати и вече не чувствам никакво напрежение, а детето вече суче по 30-35 мин. Около мен е пълно с "компетентни", които твърдят, че с месеци са ходили с напращели гърди и не било нормално да ми спаднат гърдите толкова рано. Иначе кърма имам, кърмя на поискване, продължавам да се цедя, но изцеждам по- малки количества от преди.

# 85
Това удостоверение от служба ГРАО  newsm78 откъде да го търся?
Нашия акт ще го вземем другата седмица и май и с детските ще се занимавам тогава.За първи път ще се разправям с документи за детски и ми се накъдря косата като си помисля.Не съм от най оправните щом става дума за ходене по институции  Embarassed

# 86
  • Плевен
Здравейте момичета, да ви се похваля и аз, че на 17.08.2012г, в 6.10 сутринта се роди нашето момиче Анастасия, 4100 кг, 55 см. Беше тежко и болезнено естествено раждане, без упойка, но ще разкажа в близките дни, че още не можем да си оправим режима. Честито на всички новообебили се мами, да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват.

# 87
  • Варна
Това от ГРАО нямате ли на предвид бележка от работодателя за доходите поне аз така разбрах акта за раждане(оригинала) и тази бележка в 2 копия отделно и за детските от 35лв. които са.

Атракция
благодаря ти доста полезна ми беше статията. Писах лично към Иви понеже тя беше навътре с проблема. И пак искрено ви благодаря и на двете  bouquet

Месечинке и аз си взех акта за раждане горе долу 1 седмица след изписването от голямата община, мисля, че от 30 гише без да си вземаш номерче направо отиваш с личната карта само, а може и мъжът ти ама при мене нямаше кой и сама ходих да си ги оправям bouquet

Честито и на новите мами наистина с всеки изминал час не мога и да ви изброя, нека да са ви живи и здрави бебчетата, много да ви радват и слушкат
 bouquet

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 19:46 от valentina1027

# 88
Удостоверението от Грао при нас се вади от общината.Т.е. аз съм към една община и там в нея имаме гише на което пише -служба Грао(или нещо подобно). PeaceДано това ви върши работа

# 89
Влизам само да се запиша след цяла изтървана тема.
Благодаря на всички за пожеланията Simple Smile
Блонди мисля ти беше казала, че сигурно съм се измъчила с тези негови размери 3500, 50 см ами да ти кажа измъчих се да нали ми е за първи път  Laughing минката разпрана, че после и проблеми, важното е че аз започвам да се възстановявам и да свикваме един с друг.

Да честитя и на всички обебили се мами, да са им живи и здрави бебоците и много да ги радват.

Общи условия

Активация на акаунт