CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №24

• 49 627
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, днес съм на интервю в 11ч. за офис-организатор. Малко ми е притеснено, защото вчера след поканата разрових в интернет за фирмата и нищо не открих. Нито дори адрес или сайт, нищо. Обявата минава през агенция за подбор на персонал. Агенцията е "Апогеа А-Я" и нея не я бях чувала. Самата фирма се казва Технофлуид, за Пловдив става дума.
Моля ,ако някой знае нещо нека да ми каже малко инфо Rolling Eyes

# 601

Ред, когато в дадена обява е написано, че конфиденциалността е гарантирана, има ли се предвид, че наистина кандидатурата няма да се коментира с никого? Знам, че специалистите ЧР в София имате изградена мрежа и се чудя каква е вероятността този, който е получил CV-то ми, да попита в скайп или linkedin нашата ЧР за оценка?

По принцип не е изключено, но много се съмнявам някой нормален да го направи. Преди да се искат референции, се пита кандидата от кого иска да вземем референции.

Емма, аз мога да ти изпратя моето сиви, или да погледна твоето. Пиши ми на лични.

# 602
didava, потърсих малко в интернет за въпросната компания. Доколкото виждам, занимават се с масла и смазочни материали, взели са участие в тазгодишния Международен панаир. Цялото име на компанията е Технофлуид Куландс Бг ООД, като предполагам, че са дъщерна фирма на едноименната италианска такава TehnoFluid Valentino SRL. Дано не те подведа по някакъв начин, тази информация ми е от интернет. Успех на интервюто, ще стискам палци.

# 603
  • София

Ред, когато в дадена обява е написано, че конфиденциалността е гарантирана, има ли се предвид, че наистина кандидатурата няма да се коментира с никого? Знам, че специалистите ЧР в София имате изградена мрежа и се чудя каква е вероятността този, който е получил CV-то ми, да попита в скайп или linkedin нашата ЧР за оценка?

По принцип не е изключено, но много се съмнявам някой нормален да го направи. Преди да се искат референции, се пита кандидата от кого иска да вземем референции.

И аз не мисля, че някой ще пита настоящия ти работодател, но нищо чудно да се свърже с предишен.

# 604
Red Velvet, намесвам се в разговора Ви, но дали ще е възможно да ти изпратя и моето CV да го погледнеш като човек с опит? И при мен няма нищо, не съм ходила на интервю не знам откога, а наистина ми трябва работа. На мъжът ми му предстои операция и поне три месеца ще е вкъщи, какво ще правим не знам ooooh!
P.S. Рових се в нета и попаднах на това http://clixsensebg.webnode.com/svjeti/, някой знае ли нещо повече?

# 605
  • София
Здравейте!
Записвам се при вас-препоръчаха ми Simple Smile
В момента съм по майчинство,втора година и естествено няма къде да се завърна на работа.По специалност съм почти зооинженер.Казвам почти,тъй като не съм се дипломирала,иначе 4 курс е завършен,част от изпитите успешно взети.Много искам да се реализирам по специалността,но по нашия край все са заети местата от пенсионери,които вземат смешни пари.Как да се преборя с някой от тях?

Да попитам отново  Embarassed

Предложи се някъде за стаж. Така хем ще се учиш от пенсионерите (което ще ти е полезно), хем може да те забележат и да те наемат при оттегляне на титуляра. И си завърши образованието.

# 606
Сега прочетох останалите мнения по темата и дописвам.

Бенджи, мисля, че правилно си постъпила. Последните две години ми е направило впечатление, че в провинцията има немалко на брой позиции(най-вече работа в склад и търговски представители), които като условия звучат горе-долу добре, но дефакто на края на месеца си на минус.

Mirama, мислих си да го спомена в допълнителната информация, но не съм решила още.Обмислям го, защото съм току-що дипломирана с 2 години опит по специалността, иначе ясно, че колкото повече време минава, толкова по-неадекватна става подобна информация Peace. Не бих написала успеха си от гимназията например, макар че там съм пълно шест.

Тинки, пращам ЛС Simple Smile.

Емма, ако искаш, напиши ми мейла си, ще ти изпратя моето CV. Струва ми се, че подобни преговори могат да се правят едва след като са те одобрили за длъжността, на интервюто като че ли е рано. На мен лично ми се иска да съм на граждански, а не на трудов договор, и също не знам кога мога да повдигна въпроса. Ще се радвам, ако някой специалист се включи с мнение по въпроса.

Ред, kremito, благодаря ви за отговорите. Досега съм работила само на едно място, няма къде другаде да попитат. Няма да е голям проблем, но покрай скорошни сливания и придобивания се озовах с четири шефа и нито един от тях няма да е доволен, че се оглеждам за ново място.

# 607
Това http://clixsensebg.webnode.com/svjeti/ за мен е пълна простотия, и нищо няма да ти платят.

Пробвай тук за нещо допълнително www.trivago.bg --плащат редовно

# 608
Red Velvet, http://www.trivago.bg/, не мога да се ориентирам за какво става дума?! newsm78

# 609
jasmin_veni , прочетох поста ти за тази жена от Варна на обед. Докато го четях ми се насълзиха очите и си помислих колко е тежко нейното положение. Обаче после докато си вършех мои неща се сетих за снимките на жената, ами нещо не ми се връзва много историята. Прибрала се в родната Варна, пък живее на общинско/ведомствено жилище. После косата и изглежда боядисана, най-евтината боя е два лева - два хляба,вместо степче Winkи още няколко неща силно ме впечатлиха за жена без доходи от три години насам - дрехите нови, обувките също...
Ходила била на интервюта за работа, без да има идея кой ще гледа тризнаците, а за мен си остана мистерия кой ги е гледал докато е ходила на интервюта Thinking
Аз имам две деца, знам че не е лесно да си намериш работа, но тази история не ми изглежда реална.
Ти позна, че има нещо и то че не са закъсали чак толкова. Днес четох статия за въпросната майка и имаше снимка. Ами, че тя си изглежда почти като холивудска звезда (да не казвам мутреса). Мъжът и в затвора заради подстрекателство към убийства и цяла България се втурна да им помага.  Shocked Знам, че децата не са виновни, но има хора, които са много по-зле и на никого нищо лошо не са направили, а не им помага цяла държава. Аз за това не пращам sms за различните каузи, защото познавам и виждам хора, които със сигурност имат нужда от повече помощ. Добре може би проблемът е, че не всеки може да даде гласност за състоянието си или да си направи DNS номер, но е хубаво това да се има предвид от хората, които помагат. Sorry за off-а, но тъй като се сетиш, че тук пишеше за нея.

# 610
Днес ми се обадиха от Карфур. Имам спомен, че някой беше ходил при тях на интервю  newsm78

# 611
  • Под кленовите дървета
jasmin_veni , прочетох поста ти за тази жена от Варна на обед. Докато го четях ми се насълзиха очите и си помислих колко е тежко нейното положение. Обаче после докато си вършех мои неща се сетих за снимките на жената, ами нещо не ми се връзва много историята. Прибрала се в родната Варна, пък живее на общинско/ведомствено жилище. После косата и изглежда боядисана, най-евтината боя е два лева - два хляба,вместо степче Winkи още няколко неща силно ме впечатлиха за жена без доходи от три години насам - дрехите нови, обувките също...
Ходила била на интервюта за работа, без да има идея кой ще гледа тризнаците, а за мен си остана мистерия кой ги е гледал докато е ходила на интервюта Thinking
Аз имам две деца, знам че не е лесно да си намериш работа, но тази история не ми изглежда реална.
Ти позна, че има нещо и то че не са закъсали чак толкова. Днес четох статия за въпросната майка и имаше снимка. Ами, че тя си изглежда почти като холивудска звезда (да не казвам мутреса). Мъжът и в затвора заради подстрекателство към убийства и цяла България се втурна да им помага.  Shocked Знам, че децата не са виновни, но има хора, които са много по-зле и на никого нищо лошо не са направили, а не им помага цяла държава. Аз за това не пращам sms за различните каузи, защото познавам и виждам хора, които със сигурност имат нужда от повече помощ. Добре може би проблемът е, че не всеки може да даде гласност за състоянието си или да си направи DNS номер, но е хубаво това да се има предвид от хората, които помагат. Sorry за off-а, но тъй като се сетиш, че тук пишеше за нея.

Мдам, и аз видях после статиите. Повече няма да поствам такива неща.

На мен ми бяха обещали да се обадят от фирмата, в която минах две интервюта, оставих си портфолиото и казаха, че ще го върнат на трето интервю. Ами не се обаждат и мисля в понеделник да им пиша, ако не съм избрана за длъжността, да ми го върнат.
Уф, почнах да подавам и по хотели по-активно, ама нъцки. Вече ми писна, честно ви казвам.

# 612
На мен в момента ми е доста тъпо Tired не ме викнаха на второ интервю за едно място по специалността ми, но не това не ме учуди особено. Обаче бях се разбрала с едни други да им се обадя като разбера резултатите и ако още им трябва човек да започна при тях. Работата е оператор архивна обработка, няма нужда от висше за нея, но ме бяха харесали на интервюто и уж нямаше проблем да ме изчакат. Дотук добре, обадих се, уж можеше да започна и щяха да ми пратят имейл с какви документи да си приготвя, но не ми пратиха нищо. Аз им писах на следващия ден, но не ми отговориха. Днес се обадих по телефона, но служителката, която ми трябва беше заета и тази, с която разговарях се размрънка по телефона, като ѝ обясних ситуацията и нищо не можа да ми каже.
Не разбирам само, ако са решили все пак, че не им трябвам, защо в момента ме разиграват, а не се обадят или не ми пратят мейл, за да ми кажат. Confused

# 613
  • Бургас
Защото размотаването е национална черта и един вид национален спорт.   Peace
И на мен ми се е случвало. Очакват да изгубиш търпение и сама да се откажеш. Аз ти предлагам да не спираш да се обаждаш.

# 614
Ще им се обадя, естествено. Докато ясно не си кажат взимат ли ме или не, ще ги потормозя малко.
Просто не мога да разбера защо единия ден няма проблем да ме вземе, даже ме праща да вадя медицинско и свидетелство за съдимост, а на другия не ми връща имейла и се крие. Да си ми беше казала в прав текст, че си е намерила по-подходящ човек или какъвто там е проблема, а не да ме мотае.

Общи условия

Активация на акаунт