CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №24

• 49 609
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
По повод размотаването , да ви кажа за днешното ми интервю. Бяха ме извикали за 11 часа, в другия край на града и тъй като половината град е в разкопки и ремонти маршрутите на автобусите са сменени. Хванах си аз такси,платих си 6лв и се явих на интервюто с агенцията. Няма да ви кажа как се изненадах като видях в един офис да пишат около 15 жени и още толкова да чакат отвън. Помислих си,че нещо съм се объркала, но не би. трябвало да попълня психотест и още н якакви си данни. Викам си, дадох аз пари за такси ще седна да пиша. Написах си психотеста, питаха ме едно-две неща и ми казаха, че може и да ми се обадят. Тръгнах си. В 12 ми се обадиха, че съм одобрена и да отида на същото място в 3. Отидох, пак с такси и какво се оказва отново 5-6 момичета чакат отвън, но аз и този път си казах така и така съм дошла ще почакам.
Резултата - ами не съм одобрена, защото искали fluent english, а моя е на средно ниво. Само дето изискването за език и ниво на владеене не беше упоменато нито в обявата от агенцията,нито ми беше казано сутринта, а аз чинно съм си написала в CV-то и на теста, че английския ми е на средно ниво.

# 616
  • Sofia
По повод размотаването , да ви кажа за днешното ми интервю. Бяха ме извикали за 11 часа, в другия край на града и тъй като половината град е в разкопки и ремонти маршрутите на автобусите са сменени. Хванах си аз такси,платих си 6лв и се явих на интервюто с агенцията. Няма да ви кажа как се изненадах като видях в един офис да пишат около 15 жени и още толкова да чакат отвън. Помислих си,че нещо съм се объркала, но не би. трябвало да попълня психотест и още н якакви си данни. Викам си, дадох аз пари за такси ще седна да пиша. Написах си психотеста, питаха ме едно-две неща и ми казаха, че може и да ми се обадят. Тръгнах си. В 12 ми се обадиха, че съм одобрена и да отида на същото място в 3. Отидох, пак с такси и какво се оказва отново 5-6 момичета чакат отвън, но аз и този път си казах така и така съм дошла ще почакам.
Резултата - ами не съм одобрена, защото искали fluent english, а моя е на средно ниво. Само дето изискването за език и ниво на владеене не беше упоменато нито в обявата от агенцията,нито ми беше казано сутринта, а аз чинно съм си написала в CV-то и на теста, че английския ми е на средно ниво.

коя е агенцията?

# 617
Апогея А-Я и честно да ви кажа вече започва да ми се плаче. От юни съм без работа, изкарах два курса - оперативно счетоводство, ТРЗ и Личен състав - платих си ги, нямам повече средства в момента,които да вложа в преквалифициране. Искам да работя,но...както каза Мирама ужасно трудно е да смениш сферата си на дейност.

# 618
jasmin_veni , и от двете места, от които получих що-годе читави оферти се поразмотаха - до оферта мина време към месец и половина. Така че, не се настройвай предварително негативно. Дано скоро получиш feedback.

# 619
  • Sofia
jasmin_veni , и от двете места, от които получих що-годе читави оферти се поразмотаха - до оферта мина време към месец и половина. Така че, не се настройвай предварително негативно. Дано скоро получиш feedback.

Как са нещата при теб, прие ли онази оферта от банката?

didava тази агенция Апогея изобщо не съм я чувала и е много вероятно да набират само CV -та за базата си данни.

# 620
Аз днес срещнах бъдещата ми работодателка и си поговорихме малко докато чакахме на една опашка. )
Потвърди ми и лично, че октомври ще започнем обучение и ще подпишем тогава и договорите.
А интервюто го минах още края на юли. ) та...ако човек е на зор, това са си 3месеца.
Да не говорим, че нямам представа дали ще плащат всеки месец, или както при повечето ми граждански договори по други места, чак след края на завършване на работата. (което в този случай ще е 6месеца).

# 621
  • КиТ
Селен не се отчайвай  Hug Hug Hug

Аз си чакам тука  Whistling Другата седмица,дано стане нещо  Praynig,че аха,аха ще стане тая седмица........,но нц.....казват другата  ooooh!

# 622
Да, vaflichka, приех, даже от днес ми тече предизвестието.

# 623
  • Под кленовите дървета
Да, vaflichka, приех, даже от днес ми тече предизвестието.

Честито Simple Smile

# 624
Аз твърдо съм решила че колкото и да съм зле финансово, с агенции НЯМА  да се занимавам. Имам вътрено предубеждение. Ето, случая с дидава го потвърждава.  Confused

# 625
  • Бургас
Днес бях поканена на интервю...
Отивайки, още от вратата... изненада!  Mr. Green Една задачка, за отскок!  Laughing
ОК, задачката беше изпълнена.
И, какво се оказва? От десетина избрани по CV и поканени на интервю, след тази задачка-закачка ще бъдат одобрени 4-5 души, които ще бъдат помолени да се явят на втора, по-трудна задачка.
След това ще бъде одобрен един.
Накрая идва най-интересното! Заплатата, моля ви, е ... 300лв.+% от оборота!  Shocked Като се имало предвид, че имало месеци, когато имало малко поръчки, съответно малко работа и малко оборот...  Rolling Eyes
За първи път чувам за такава заплата за длъжност със специалност като моята. Наистина за първи, дано да е за последен, защото е просто... честно, нямам думи.

Случайно, преди два дни, отивайки в БТ за подпис, се загледах в един списък, залепен на едно табло. Беше със свободни позиции по програма към БТ. И, съвсем случайно имаше и позиция за мен. След като едва ли не изнудих служителката да ми даде насочващо писмо за фирмата, бях осведомена, че до 27-и трябва да отида във фирмата, за да си поговорим. Е, днес отидох, но мястото се оказа вече заето от преди няколко дни.
Първо, каква е тази липса на комуникация между БТ и фирмите, участващи в тези програми?
И, второ, защо никой не ми се обади на мен за тази позиция? На тези в БТ каква им е работата всъщност? Направо съм бясна.

# 626
  • КиТ
Първо, каква е тази липса на комуникация между БТ и фирмите, участващи в тези програми?
И, второ, защо никой не ми се обади на мен за тази позиция? На тези в БТ каква им е работата всъщност? Направо съм бясна.

Никаква  Tired Трябва да им висиш на главата им,иначе няма ползва,за това сам е 100% по-добре  Rolling Eyes

# 627
 Аз май не съм се изразила правилно, на второто интервю бяха и собствениците. Те са турци единия говори малко български, другия хич, но пък говореше и той развален английски и чак тогава се разбра, че моето ниво се очаква да е високо. Агенцията не е съвсем измамна, просто в моя случай не са догледали инфото в автобиографията, но на мен ми струваше доста средства, за да отида на двете интервюта, но кой го е грижа Confused Но пък неудобството, което изпитваш когато са ти се обадили да ти кажат ,че си избран и да  се сблъскаш с 5-6 човека и те избрани остава:)

# 628
Пускали ли сте си CV-та за работни места, на които не отговярате напълно на всички критерии??? Имам предвид от да речем 5-6 изброени, да не покривате 1-2 от изискванията (то вярно, че зависи и от самите изисквания...). Защото аз не го правя и може би затова кандидатствам за много малко позиции. И ме е яд, защото бързо уча нови неща и това, че примерно не съм работила с някоя складова програма или не съм работила с пари, не значи че няма да мога да се справя  Rolling Eyes.

# 629
  • София
Пускали ли сте си CV-та за работни места, на които не отговярате напълно на всички критерии??? Имам предвид от да речем 5-6 изброени, да не покривате 1-2 от изискванията (то вярно, че зависи и от самите изисквания...). Защото аз не го правя и може би затова кандидатствам за много малко позиции. И ме е яд, защото бързо уча нови неща и това, че примерно не съм работила с някоя складова програма или не съм работила с пари, не значи че няма да мога да се справя  Rolling Eyes.

Разпределям ги някак на по-важни и по-маловажни изисквания.
Например, за складова програма не ме е страх, ще я науча за седмица.
Но ако искат шофьорска книжка и/или немски, няма как да кандидатствам, за съжаление, въпреки че владея останалите неща от обявата.

Общи условия

Активация на акаунт