За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 33

• 32 303
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
  • Шумен
duhi_puhi, понякога едно виждаш а слушалката друго чува. Случвало ми се е да отидем на лекар заради усилена кашлица при едната а да се окаже че на слушалка сестра и е с бронхит само след 1-2 покашляния а кашлящата е в пъти по-добре. А за изписвания репертоар от лекарства, там е друго нещо родителя сам решава какво ще купи и приложи от изписаното. Според доки и двете са със задна хрема с обилно стичащи се секрети и то не от днес. А последните нощи си спаха спокойно, тази сутрин веднъж се задави малко Миша (та това ме усъмни първо и второ на себе си го усетих преди да тръгнем  Blush ) Аз и не знам как точно изглежда зачервеното гърло а и не ми дават да видя  Whistling

# 346
  • на последния етаж
И аз предпочитам да заведа децата на лекар, за да ги прегледа. Лекарите затова са там.

# 347
  • София
Нашето момче понякога след като го нахраним буквално посинява- устата, ръцете, краката по-слабо, минава му до няколко минутки...не демонстрира някаква промяна в поведението в тези минути. Малко е зловещо, той е много светъл- бяло рус и синеок. Коментирах с педиатърката, според нея това не е симптом на нещо. Някакви мнения?

# 348
На някоя от вас бебето да е имало проблем с усвояването на лактозата? Моята дъщеря не е наддала грам за 2-3 седмици и въпреки пълните памперси педито мисли, че трябва да я дохранвам с Прима ац- това заради едни обилно и воднисти изпражнения.

# 349
# 350
Нашето момче понякога след като го нахраним буквално посинява- устата, ръцете, краката по-слабо, минава му до няколко минутки...не демонстрира някаква промяна в поведението в тези минути. Малко е зловещо, той е много светъл- бяло рус и синеок. Коментирах с педиатърката, според нея това не е симптом на нещо. Някакви мнения?
Това специално след някаква храна ли е? Или винаги?
Наблюдавала ли си примерно да е към някой плод/зеленчук.. млечни.. глутен.. нещо друго?
А докато се храни има ли проблеми с дишане, гълтане?

# 351
  • София
Не зависи от вида на храната, днес беше зел. Супа, отделно пи и доста вода на обяд. Диша нормално, не се дави и задушава. Не се случва на всяко хранене или всеки ден, понякога и седмица не съм го забелязала.

# 352
  • Шумен
Посиняване на дете съм виждала само веднъж при Миша, беше точно на първата консултация на един месец някъде. Тогава лекарката го отдаде на факта че я съблякохме а стаята не беше добре затоплена (беше си хладно и ни пуснаха печка а Миша съблякохме първа), цялата посиня за няколко минути, после се оправи сама без други симптоми. Повече не ни се случи, но и аз бях с месеци на тръни да не се повтори а после забравих.

# 353
Само с вашата педиатърка ли си коментирала? Бих търсила повече лекарски мнения. Peace

# 354
  • Бургас
Момичета, на малката й излезе една пъпка под окото, но въпреки че я гледам да не я пипа, я разчеса и сега е подуто под окото. Да мажа ли с Фенистил, да звъня на доктора?  Rolling Eyes

# 355
  • София
Само с вашата педиатърка ли си коментирала? Бих търсила повече лекарски мнения. Peace

Kъм какъв лекар да се обърна? Когато посинее така нямам никакви други промени- детето си е на кеф, реагира както обикновено. И винаги е след храна.

# 356
  • Burgas, Bulgaria

на педиатрите им е много лесно - не искам да те плаша ,моя син посиняваше около устата. На 1г.6м. след като споделих с позната лекарка тя ме посъветва да го заведа направо в София в 3-та градска на детски кардиолог - заведох го и се оказа, че имаме малка  дупчица на сърцето  и неприбран Тимус, който пречи детето да оздравява когато се разболее..... Не са сериозни неща Слава Богу , но поне знам ,че кашля вместо 5 ,10дни  ,не защото е още по болен ,а просто физиологията му не позволява по скорошно минаване на болеста ....

# 357
  • София

на педиатрите им е много лесно - не искам да те плаша ,моя син посиняваше около устата. На 1г.6м. след като споделих с позната лекарка тя ме посъветва да го заведа направо в София в 3-та градска на детски кардиолог - заведох го и се оказа, че имаме малка  дупчица на сърцето  и неприбран Тимус, който пречи детето да оздравява когато се разболее..... Не са сериозни неща Слава Богу , но поне знам ,че кашля вместо 5 ,10дни  ,не защото е още по болен ,а просто физиологията му не позволява по скорошно минаване на болеста ....

Разбрах, ще го заведа след като родя. Аз съм родена със сърдечен порок, който съм изживяла, затова и държах и на фетални ехокардиографии по време на бременността.

# 358
Little Evil, не знам на какъв специалист, но поне на още един педиатър, а пък той да ви насочи към специалист. Не исках излишно да те стряскам, пък и не съм лекар, но както го описваш да не би да прави съдов спазъм на голям съд? Бих послушала Мадам Тиква за детски кардиолог. Ако си в Пловдив, София не ви е далеч.

Писала си, докато пиша аз... щом и ти имаш някакъв проблем...

# 359
  • София
Little Evil, не знам на какъв специалист, но поне на още един педиатър, а пък той да ви насочи към специалист. Не исках излишно да те стряскам, пък и не съм лекар, но както го описваш да не би да прави съдов спазъм на голям съд? Бих послушала Мадам Тиква за детски кардиолог. Ако си в Пловдив, София не ви е далеч.

Писала си, докато пиша аз... щом и ти имаш някакъв проблем...

Ще отида задължително. Моят проблем изчезна преди години, водя се клинично здрава. Не съм от Пловдив, живея в София, но всеки момент ще родя и сега не мога да го заведа. Щом мине раждането и се повъзстановя, ще го заведа задължително.

Общи условия

Активация на акаунт