За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 33

• 32 262
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Кога трябва да заведа детето на профилактичен преглед при стоматолог...на очен също?

Стоматолог - вече е време.
Очен - също.

Velvet_, съвсем ясно е, че ако включиш добавка, кърмата ти няма да се увеличи, а ще намалее. Така че най-добре кърми, ако искаш да кърмиш.
Добри млека са Лактана, Аптамил, Милумил. Което и да избереш, все са хубави, но няма как да знаеш дали ще са ок за бебето ти. Много често дадена формула причинява запек при едно бебе, докато на друго се отразява добре.

Благодаря...ще почакам да родя и ще го заведа, че сега ще ми е трудно...Ако някой може да препоръча читави лекари в Младост, да сподели.

# 61
На последък като возим бебето и повръща. На какво може да се дължи това? Дали защото още е с кошницата за новородени и гледа назад?

# 62
На последък като возим бебето и повръща. На какво може да се дължи това? Дали защото още е с кошницата за новородени и гледа назад?
Мисля, че е малко още детенцето, че да му става лошо и да повръща при пътуване, независимо напред или назад гледа. А на тази възраст е препоръчително, дори задължително кошницата да се слага така, че бебето да гледа назад. Нека пишат и други, но питай и педиатъра ви при поредната ДК.

# 63
Знам, че до годинката (че даже и след това е хубаво) трябва да се вози така. Мисля да вземем вече столче от 9 до 18 кг дано с него не е така. И личната ще питам, ама консултацията е чак края на месеца. Благодаря за отговора  Hug

# 64
Как е най- добре да се дава вит. Д? Директно в устата или в лъжичка с малко кърма? И има ли значение през коя част на деня се дава?

# 65
  • Пловдив
Моята педиатърка ми каза да давам витамин "Д" сутрин на гладно в чаена лъжичка с вода.И аз не съм сигурна дали е достатъчен интервала от десетина минути/ през които му подмивам дупето и сменям памперса/ до храненето с адаптирано мляко.Медицинска сестра съм и сме учили че нагладно означава да се дават лекарствата 30 минути преди хранене.Но бебето е толкова гладно и нервно,че не чака.

# 66
  • Пловдив
Мамчета,купих памперси Премиум кеър №4 и се оказаха оцветени в синьо от вътрешната страна и без мрежичка.Вие попадали ли сте на такива ? Да не са ментета ?

# 67
  • Mediterraneo
Как е най- добре да се дава вит. Д? Директно в устата или в лъжичка с малко кърма? И има ли значение през коя част на деня се дава?

ако говориш за бебе на 8 месеца и то за лятото- напълно излишно е да се дава витамин Д.

# 68
Директно в устата са ми казвали, че не е добре, защото е мастноразтворим и е опасно ако случайно се аспирира в белия дроб..
Аз лятото вит. Д не давам.
Иначе в лъжичка с малко кърма.. а колко преди хранене хич не го гледам  Blush Ако после не иска да яде какво  Crossing Arms

# 69
Аз витамин Д давах направо с млякото.Лятото няма смисъл да се дава, освен ако не е наложително.  Peace

# 70
Мамчета,купих памперси Премиум кеър №4 и се оказаха оцветени в синьо от вътрешната страна и без мрежичка.Вие попадали ли сте на такива ? Да не са ментета ?

Доколкото знам, така трябва да изглеждат:)

# 71
Здравейте, бебечето ми е на 8 месеца и педиатърката  каза ,че има слепване-синехия .На някой случвало ли му се е ,казва ,че често се получава при момиченцата.

# 72

ако говориш за бебе на 8 месеца и то за лятото- напълно излишно е да се дава витамин Д.
Бяхме на преглед при детски ортопед. При прегледа на ябълката на тазобедрената става, се установи, че не се е вкостила на 50% колкото би трябвало да е на неговата възраст, а много малко. Ортопеда каза да даваме за да не се стигне до рахит.

# 73
Вит Д давам сутрин на второто хранене в лъжичка с малко кърма и веднага след това кърмя  Peace

# 74
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, момичета. Не съм сигурна , че това е най-подходящата тема за въпроса ми, но ако не е ще се радвам да ме препратите към актуална такава   Rolling Eyes
Бебка има желание да ходи у дома и навън. Водим се за ръце и обикаля мебелите. До сега карахме боси, но тъй като идват хладните сезони тръгнах да търся подходящи обувки. Пробвахме К&K , но се оказа, че на ширина всичките им модели са ни широки и въпреки точната дължина, обувките се изхлузват и са крайно неподходящи за прохождащо дете. Можете ли да ме посъветвате към друг производител на обувки, който предлага разнообразие и от към размери на ширина на българския пазар? Не държа да са български, но ми се ще да мога да ги пипна , за това не смея да поръчам от чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт