ВМ-НВХ рецепти

  • 491 093
  • 589
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 6 421
Блонди с фъстъчено масло

250 грама фъстъчено масло
2 яйца
1 тъмен шоколад (85 грама), натрошен на парченца
1 ч.л. бакпулвер
към 70-80 мл вода за разреждане (ако ви се стори необходимо)
(нещо за подслаждане, ако желаете - захар, мед, банан - аз не използвах нищо)

Всичко се смесва хубаво и се прехвърля в предварително намазнена тавичка (моята е с размери приблизително 15 х 20 см). Пече се за около 20 минути на 175 градуса. От това количество в тази тава излезе малък сладкиш с дебелина 2 см.

Оригиналната рецепта е тук (с бадемово масло/тахан): http://detoxinista.com/2011/12/flourless-peanut-butter-chocolate-chip-blondies/

# 166
  • Мнения: 1 849
Немски коледни звезди (Zimtsterne)
(оригинална рецепта от тук - http://www.backenmachtgluecklich.de/rezepte/low-carb-kekse-zimts … -ohne-zucker.html)

•   Продукти за около 60 броя сладки
•   Време за приготвяне около 25 минути

Продукти
•   3 белтъка
•   стевия или друг подсладител на вкус, които не нагарча след печене, по оригинална рецепта - 150 гр. сукрин (alternativ: пудра захар - нережимна  Grinning )
•   350 гр. смляни бадеми
•   1 с.л. канела на прах, по оригинална рецепта - 1 ч.л.
•   1 с.л. ракия или друг алкохол, по оригинална рецепта - 2 капки олио от горчив бадем

Приготовление
1.   Белтъците се разбиват на сняг. Добавя се подсладителя/захарта. 5 с.л. от сместа се отделят за глазурата. Печката предварително се загрява на 120 градуса.
2.   Смляните бадеми се смесват с канелата и алкохола. Към тях внимателно с дървена лъжица се добавя белтъка, така че белтъчния сняг да остане пухкав и да не се сплеска напълно.
3.   Тестото се оставя да престои за около половин час в хладилника. След това се разстила на лист с дебелина около половин сантиметър. Ако брашното залепва, се поръсват малко смляни бадеми, за да не лепне толкова.
4.   С формичка се изрязват звезди и се слагат в тава, покрита с кухненска хартия. Сместа за глазурата се намазва върху тях. Пекат се в предварително загрята фурна на 120 градуса около 25 мин. Тъй като всяка фурна е различна, времето за печене е относително. Глазурата трябва да е побеляла. 


# 167
  • Мнения: 6
Кекс от тиквички и моркови

4 тиквички
4 с.л зехтин /или масло,по собствена преценка/
400 гр моркови
сол на вкус
100 гр натрошено сирене
100 гр настърган кашкавал
2 яйца
1/2 ч.л горчица /ако се намира режимна Heart Eyes,но пък знае ли се ,и без нея може да е ок/
2с.л заквасена сметана
1с.л ситно нарязан копър
млян черен пипер на вкус

Намажете тиквичките,нарязани на тънки резени,с половината от зехтина и ги запечете за 15 мин във фурната,загрята до 200 гр.,в тавичка с незалепващо покритие или ги запечете на грил

Едро настърганите моркови  задушете в маслото /зехтина/ за 3-4 мин. Посолете на вкус и разбъркайте със сиренето кашкавала,яйцата,сметаната,копъра,черния пипер,горчицата.

Покрийте с резенчета тиквички дъното и стените на форма за сладкиши.Вътре сипете морковената смес и сложете да се пече на  20-25 мин във фурната,загрята на  190 гр,докато сместа се втвърди.

Извадете от фурната и щом ястието изстине,обърнете формата в подходяща чиния.


Звучи ми вкусно,лесно,симпатично.Бих пробвала някой ден  chef
Преписах рецептата от сп"Кулинарен Журнал"

# 168
  • Мнения: X
с благодарности към анидени за рецептата

...
 значи една консерва кокосово мляко, но пълномаслено слагам в хладилник от предната вечер или ако забравя поне за 4 часа. Като се отвори отгоре има твърдо вещество, което не знам как се нарича ( тук по форумите го наричат сметана ). Обираш с лъжицата и поставяш в касеролка, а утаената вода изхвърляш.

Добавям 2 супени лъжици кокосово олио, но като грамаж не знам колко е точно - гребвам с лъжицата, но не са с връх в никакъв случай. На котлона леко разтапям - става за две минутки, просто да се стопи кокосовото мляко и да се смеси с олиото и добавяш 150 гр. кокосови стърготини. Разбъркваш и разпределяш по формички. По рецепта се изсипва в една форма и се притиска и после се реже, но така фира много дава, защото се троши. Аз слагам в силиконови форми за мъфини.

 Това е. Лесно и вкусно. По оригинал се разтапя и 85 % шоколад с лъжица кокосово олио и се поливат или потапят парчетата и после овалват в кокос.

 Това е от книгата на Jane Faerber където прочетох за проблемите и с корема, болките и как глутенът се оказва проблемът. Тя също е на този режим ( може би малко по либерална версия ) , включително и семейството и. Ето линк,
 http://www.madbanditten.dk/[/url

# 169
  • София
  • Мнения: 10 858
Печено пиле с кашкавал

75 гр. мазнина
4 пилешки бутчета
3 гр. риган
2 гр мащерка
1 ч.л черен пипер
1 ч.л червен пипер
30 гр. кашкавал

1. Фурната се загрява на 220 градуса
2. Плитка тава се обвива с алуминиево фолио
3. Изсипва се мазнината в тавата и се оставя да се загрее 5 минути.
4. Месото се поставя в тавата.
5. Фурната се намалява на 175 градуса.
6. Останалите продукти се смесват в купа.
7. Наръсват се пилешките бутчета с половината от настъргания кашкавал.
8. Оставят се да се пекат 30 мин.
9. Обръщат се и се наръсват с останалия кашкавал.
10. Запичат се за още 10 мин.

Малко пояснения от мен, че така преписана звучи малко като за   Crazy Laughing

Кашкавала е добре да е повече, защото тази малка смес е недостатъчна, а и е много вкусна и ще ви се иска още от нея  Grinning
Ригана и мащерката също може да са повече, аз ръся на око.
Печете на ниска Т, за да не изгори кашкавала, да се спазва Т.
Може всякакво месо да се поръси с този ароматен кашкавал и да се изпече.
Може и да не се покрива тавата с фолио.

# 170
  • Vildbjerg,DK
  • Мнения: 99
Пилешка енчилада

Продукти
2-3 глави лук
2 чушки ( червени )
800 гр. пилешко филе (гърди )
200 гр. сирене ( тип Филаделфия )
150гр. настъргана моцарела
250-300гр. доматен сос
3 скилидки чесън
1/2 ч.л. чили на прах или нарязано на ситно ако е прясно
Сол
Пипер
Масло или кокосово олио

Начин на приготвяне
Лукът и чушката се нарязват според вашите желания - на ситно, на лентички или кръгчета и се задушават в малко масло/олио в тиган до омекване.
Пилешките гърди се разполовяват за да се получат 2 по-тънки пържолки, които се начукват леко с тиган или дъска да станат равномерно дебели ( не се цели изтъняване, а само изравняване )
Филетата се запържват леко в малко масло. По около минута от всяка страна. Не е нужно да се пържи до готовност - само да се запечатат.
В отделен съд се затоплят и смесват доматения сос, чилито и пресованият чесън. При непрекъснато разбъркване се добавя сиренето и накрая настърганата моцарела. Когато всичко се смеси, половината от соса се изсипва в тигана при филетата, като се разбърква добре за да се разпредели равномерно.
Загрява се фурната на 175-180 градуса. В тавичка се изсипва и разпределя сместа с филето и соса. Отгоре се разпределят лука с чушките и се залива всичко с останалият сос. Пече се около 20-25 минути. Поднася се със зелена салата.

Да добавя - не е нужно да се добавя сос към филето в тигана. Може да се разбърка филето със сос и в тавичката в която ще се пече ( да не си омазвате тигана ).  Рядко намирам хубав доматен сос без захар и затова използвам пасирани и варени домати и добавям босилек, риган, мащерка или една смес италиански подправки за да го овкуся.

# 171
  • Vildbjerg,DK
  • Мнения: 99
Здравословна Нутела

Продукти

2 бр. авокадо
кората и сока от 1 портокал ( еко )
200 гр. любим тъмен шоколад
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. с връх кокосово олио
По желание подсладител

Начин на приготвяне

Авокадото се разполовява, почиства от костилка и кора и се пасира фино заедно с кората и сока от портокала.
Шоколадът се разтапя на водна баня и се добавя ванилията и кокосовото олио. Смесва се с авокадото. Поставя се в стъклен плътно затварящ се съд и се съхранява в хладилник.

Да добавя, че от както съм на режима не съм правила рецептата, но преди това я правих като вместо подсладител слагах сушени фурми. Първо ги нарязвах с робота и после пасирах. Много вкусно ставаше. Но сега ще е само с шоколад без подсладител. За ванилия използвам пръчици които са поставени в мелничка и така въртя, докато ме заболи ръката. Обичам ванилия. Simple Smile

# 172
  • Мнения: X
Моят вариант на чътни по идея на Гордън Рамзи
Източник и идея:
http://petra.jirusova.tripod.com/gordon-ramsay-s-pear-and-saffron-chutney.html

В тенджера разтопих малко масло и в него задуших 2 нарязани на ситно глави лук.
Добавих  ситно нарязан джинджифил (50гр), щипка настъргано индийско орехче, 1 ч.л. канела и 1/2-1 ч.л. счукани люти сухи чушлета.
След няколко минути добавих 1 с.л. кафява захари след като се разтопи, добавих 1 с. л. оцет,

Добавих тиква - предварително подготвена, настъргана в робота.
(купена тежеше 1кг)
Оставих я да се задушава на слаб огън с подправките заедно с кората и сока от един портокал.

След като течността почти извря добавих половин консерва смлени домати (200гр) и оставих да покъкри  още няколко минути.

Подправих със сол и черен пипер накрая.

Съхранява се 6 месеца в хладилник, в стъклен буркан.

Подходящо към различни меса.


само да отбележа, че това чътни е подходящо за режима само в малки количества
то става и люто, така че човек и не може да изяде много
аз напр си слагам макс 2 с.л.

пробвала съм го и с тиквички
пак става чудесно

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 14:33 от Анонимен

# 173
  • Варна
  • Мнения: 283
ДОМАШЕН КАШКАВАЛ
Време за приготвяне: 60 мин за основната рецепта и 2 дни за “зреене” на кашкавала

Необходими продукти: (за 300грама кашкавал)
*3 литра пълномаслено краве мляко
*сока на един лимон (7гр лимонтузу)
*1 капка мая за сирене (опционално)
*4 супени лъжици сол
*4 парчета марля 50x50см

Начин на приготвяне: Слагате цялото количество мляко да заври или го сварявате ако е сурово. Махате от котлона и го оставяте да се охлади до 85 градуса (около 4-5 минути). След това изсипвате лимоновият сок/лимонтузуто, солта, маята за сирене (по желание) и киселото мляко. Разбърквате добре за 1-2 минути. Цялата течност се “пресича” и се образуват малки плуващи парченца бъдещ кашкавал. Изсипвате цялата смес над гевгир/голяма цедка/кошница за готвене на пара застлан с 4слойна марля. Суроватката е значително количество и може да се запази при желание. Млечната маса отделена в марлята се изцежда леко и се притиска с тежест (50% от теглото на продукта; напр. чиния или купичка) за 90 минути. На края отвивате от марлята и поставте кашкавала в чиния, без никакво покритие (аз сложих 1 слой марля) за 2 дни на стайна температура като го обръщате 3-4 пъти. През това време той ще хване кора и ще “узрее”. Яде се веднага и се държи в хладилник, но не се покрива с найлоново фолио.

# 174
  • USA
  • Мнения: 2 442
Радост, благодаря за рецептата! Пишеш за кисело мляко, но не е споменато в продуктите, ако може да уточниш.

# 175
  • Варна
  • Мнения: 283
Ами сега видях, че съм пропуснала, извините ме. Аз не слагам Мая, а 2 с.л. Кисело мляко на нейно място.

# 176
  • Бургас
  • Мнения: 255
Двойна пилешка плескавица със сос от крем-сирене

За соса:
Крем-сирене
Подправки
Горчица
“Маги Унисос”

Приготвяне: Всичко се разбърква до хомогенност,

За плескавицата:
600 гр. пилешки гърди
2-3 връзки пресен лук
300 гр. мариновани гъби
Подправки

Приготвяне: Всички продукти се правят на кайма и се правят 2 големи, кръгли, “сплескани” пържоли. Изпичат се в тиган с умерена (към ниска) температура, от двете страни. Накрая се слага първата пържола, маже се обилно със соса, огоре се слага втората и пак се маже.



Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/64766/P280#ixzz2ryhYnwWo

# 177
  • Бургас
  • Мнения: 255
"НВД бонбони Рафаело

Количествата са според личните ви предпочитания. Описвам марките на продуктите, защото съм сигурна че с тях става добре. Ако изварата е от киселите няма да стане добре, така че:

100 - 150 гр извара Мероне
какао на д-р Йоткер около 1 суп.лъжица, може и повече
кокосови стърготини
бадеми лещници сурови
стевия ,/подсладител, захар/
Изварата, какаото и стевията се омесват добре. Добавят се малко кокосови стърготини и смлени лешници. С длани се оформят топчета в които се напъхва суров бадем. Овалват се в кокосови стърготини.

Много е вкусно и леко и най-вече безвъглехидратно"



Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/36738#ixzz2rytzjNkv

# 178
  • Бургас
  • Мнения: 255
"Лимонен кекс с бадемово брашно

Продукти:
50 гр. бадемово брашно;
5 яйца;
Половин ч.ч. прясно мляко
кората на 1 лимон;
есенция лимон;
1/2 каф. лъж. джинджифил;
1 каф. лъж. бакпулвер (сода+лимонтузу);
канела;
щипка сол; Стевия

Приготвяне:
Първо разбърках добре всички сухи съставки, като сложих дооооста канела. В отделна купа разбих мокрите съставки и ги изсипах на струйка, при постоянно разбиване, при сухите.
Сместа се пече на 180 градуса за 30-40 мин. Проверява се дали е готова по старомодния начин - бучва се с клечка за зъби, ако излезе суха, сладиша е готов."



Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/64766/P480#ixzz2rz14xfI6

# 179
  • Мнения: X
Ето, копирам се за пачата:
сварявам много добре св. краче заедно с черен пипер, бахар и даф. лист
в робота смилам месото заедно с малко от бульона и скилидка чесън по желание
подправям с черен пипер и даф. лист
пресипвам във форма, правоъгълна обикновено
след няколко часа в хладилника имаме подобие на салам
(За мъжете я режа, не я искат от мляно месо)

Аз го варя дъъъълго, докато месото само почне да се отделя от кокала
По принцип всяко месо, което ще варя, първо го заливам с вряла вода
След 5 мин изплаквам, слагам в тенджерата със студена вода и варя
Махам пяната, която излиза, след това чак добавям сол
Подправките слагам след като мине час от варенето

Бульона го прецеждам накрая, преди да го добавя към смляното месо

Общи условия

Активация на акаунт