ВМ-НВХ рецепти

  • 491 540
  • 589
  •   1
Отговори
# 195
# 196
  • Мнения: 3 743
Аз все още съм на тема рецепти, но реших да сложа тази на правилното място Mr. Green

http://www.ibreatheimhungry.com/2012/03/coconut-frenzy-cake-lc-sf-gf-2.html

# 197
  • Мнения: 1 280
Днес правих ето тази "торта"..Пускам линка за да я видите, но ще ви кажа как намалих продуктите и стана  с още по добри стойности...
http://alldayidreamaboutfood.com/2011/06/summer-vegetable-torta- … CsMwYo1lYhjsQP.32
 Цялата торта ми излезна 1500 калории ,  Мазнини:  75%, Въгл. 5 % и  Протеин  -15%
Ето моята рецепта :

4 яйца
180 гр.  Филаделфиа, или друг Cream cheese
2  с.л извара
2 с.л  зехтин
1 червена чушка
3 тиквички
1 връзка пресен лук
 сол, черен пипер , магданоз

Пече се на 200  С , по някоевреме го увеличих .. ,  докато стане златисто отгоре, ще си го проверите и с виличка или клечка.
Прекрасно лятно хапване - става и за кето диета, то всъщност аз от там намерих рецептата!
Аааааа... сложих и 3 скилидки чесънче .. Мляс !  Laughing
Само да ви кажа, че е толкова вкусно и леко, че можете ей така ,като на шега да си   хапнете цялата тортичка.... моята стана по ниска.  Прекрасно е на вкус и студено от хладилника направо... Grinning

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 07:11 от Pinkito

# 198
  • Мнения: 100
Вишнев чийзкейк

Блат:
100гр сурови бадеми
100гр сурови орехи
сол

Крем:
500гр маскарпоне
400мл течна животинска сметана (използвах марката на Билла, 36% мазнини!)
1 капсула ванилова есенция
1 капсула бадемова есенция (от Лидл)
3мл течен посдладител - отговаря на 50гр захар (от Лидл)

Заливка:
250гр замразени или пресни обезкостени вишни
5гр желатин
8-10 капки течен подсладител
2 ч.л. горчив бадемов ликьор (вкъщи имаме един от Литва, подарен от прители, като шведска горчивка е)
1 ч.л. краве/кокосово масло

Приготовление:

Ядките се смилат в блендер докато заприличат на натрошени бисквити. После се добавя малко сол и се разбърква внимателно да се хомогенизира. Използвах правоъгълна тава, в която постелих "блата" и притиснах силно да залепне за дъното. Пече се 15-20 мин на 140 градуса докато стане златисто. След това се оставя тавата и блатът да изстинат на хладно.

За крема се разбиват с миксер заедно всички съставки до пухкава консистенция. Сметаната на Билла бухна много лесно, не знам лидълската как ще се държи. Ако тавата е изстинала, изсипвате крема и изравнявате повърхността. Поставете го хладилника да "чака" и да се стегне леко.

На силно загрят котлон "сготвяте" вишневата смес докато се поизпари излишната вода и остане малко сос. Желатинът се разтваря отделно (може да ползвате сос от вишните за разреждане). Махнете от котлона и изчакайте да поизстине и добавете желатина. Разбърквайте периодично и изчакайте още малко да се поохлади. Когато достигне телесна температура, излейте заливката върху чийзкейка и върнете обратно в хладилника да се стегне.

Може да изчакате час-два или пък цяла нощ преди сервиране. И в двата случая десертът е страшно лек и ароматен, а вишните придават характер на сладкиша. Най-доборото, което съм правила досега! Страшно съм доволна. И на вас ще ви хареса!  Heart Eyes

# 199
  • Мнения: 3 743
Една идея за летен десерт. Спокойно кокосовата сметана може да се замени  с течна сметана според мен: http://houseofyumm.com/strawberry-coconut-shaved-ice/

# 200
  • Мнения: 2 127
Наминавам да споделя бъркоча, който сътворих днес

Солени мъфини с магданоз:
3 с.л. тиквено брашно
9 яйца XL
Връзка ситно нарязан магданоз
Хим. сол

Всичко се смесва и се слага в предварително нагрята на 250 градуса фурна, пече се, докато... Стане готово, на око гледах. Станаха 9 грамадни мъфина, при нормално запълване на формичките може би биха били 12-15. 2 бр засищат идеално Peace

# 201
# 202
  • София
  • Мнения: 1 047
Направих си чийз кейк, но без основата и стана супер  Heart Eyes Ето какво сложих: 4 нектарини, малко стевия, ванилия, извара и сметана (2:1). Това всичко с пасатора до гладка смес. Отделно 3 яйца разбих и ги добавих към сместа и малко орехчета за разкош  Peace Пекох към 30 мин в намаслена тавичка - става леко сладко, чудно за десерт  Hug

# 203
  • Мнения: 219
Да споделя един блог http://thecoconutmama.com/ Мисля, че не съм виждала да е споделян.
Търсих си рецепти с кокосово брашно и попаднах на него. Има много хубави и лесни рецепти. Не успях да прегледам всичко, но вчера направих едни обикновени мъфини с кокосово брашно и се получиха добре. Определено ще изпробвам още неща от там  Peace

# 204
  • Варна
  • Мнения: 283
Бисквити с шоколад

1/3 ч.ч кокосово масло
1ч.ч бадеми - обелени и леко запечени
1 ч.ч фини кокосови стърготини (1 1/3 ч.ч смлени в робот)
3/4 ч.ч еритритол (захарен алкохол)
2 яйца
1/2 ч.л сода
1 ч.л морска сол
40гр натурален шоколад над 80% какао

Бадемите се смилат до ситни трохи и се изсипват в голяма купа. Към тях се добавят кокосовото масло, кокосовите стърготини, подсладителя, содата, солта, яйцата и ситно накълцаният или натрошен шоколад. С ръце се омесва тесто и от него се оформят 15-16 бисквити с диаметър 6-7 см и дебелина 1 см. Пекат се в загрята на 175С фурна за 10-12 мин. Изваждат се и се оставят да изстинат върху решетка.
За пръв път използвам еритритол. Той наистина наподобява вкуса на бялата захар и е сладък почти колкото нея(70%). Въпреки, че сложих доста по-малко подсладител (по-малко от еквивалентното количество захар) бисквитите се получиха много сладки за нашият вкус. Навярно защото вкъщи не сме яли захар от поне 3 години Simple Smile Иначе еритритола за разлика от другите захарни алкохоли СЕ усвоява през тънките черва и не предизвиква диария и главоболие както ксилитола и др. Бисквитките станаха много бързо и лесно и имат под 5гр въглехидрати на бройка. За закуска 1-2 бисквити засищат чудесно, без чувство на вина Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 авг 2014, 15:19 от Radost Nezemna

# 205
  • София
  • Мнения: 1 047
Много симпатична рецепта за почитателите на кокоса (и лесна) :
http://theysmell.com/low-carb-pumpkin-cookies/

# 206
  • Мнения: 12 731
Две рецепти за любителите на свински уши  Mr. Green

Мезенца от свински ушенца

# 207
  • София
  • Мнения: 1 047
Много приятна рецепта с карфиол, белтъци и кашкавал  Heart Eyes
http://www.ibreatheimhungry.com/2012/01/cauliflower-tater-tots.html

# 208
  • София
  • Мнения: 1 047
Страхотна рецепта с тиква  Heart Eyes Някой в темета за режима питаше....
http://hihonas.blogspot.com/2014/01/blog-post_20.html

# 209
  • Мнения: 12 379
Една многократно изпитана рецепта от мен:

Солени ореховки Пуфи

1 ч.ч. орехи (ситно смлени)
5-6 белтъка
щипка хималайска сол

Белтъците се разбиват на сняг с щипката сол. Към тях се прибавят орехите и нежно се разбърква с дървена лъжица. На хартия за печене се оформят с лъжица според формата, която желаете. Пекат се на 180 градуса за около 30 мин., но може и повече, зависи и от дебелината, аз предпочитам да остават мекички.

По идея на моя приятелка, чудесна основа за сандвичи или заместител на хляб! Може да се сложат и различни подправки, също и други ядки и/или семена.

Общи условия

Активация на акаунт