ВМ-НВХ рецепти

  • 491 664
  • 589
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 1 136
Тиквен крем карамел
1л бадемово/кокосово или соево мляко(може и овкусено с ванилия)
8 бр. яйца
250 г захар кокосова или стевия
300 г тиква
2 ванилии
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се разбиват с около 200 г захар на пяна, смесват се с прясното мляко. Тиквата се обелва, сварява, пасира и се добавя в млечната смес заедно с ванилиите. Във формички се сипва по 1 с.л. захар и се карамелизира. Щом се втвърди карамела върху него се налива с черпак от сместа. Формичките се нареждат в тава, на дъното на която се наливат около 2-3 пръста вода. Пече се на слаба фурна, загрята предварително.

# 211
  • София
  • Мнения: 400
момичета, тази рецепта ми се видя подходяща за режима. Не съм я правила още и мисля скоро да я пробвам

http://grokgrub.com/2014/05/16/smoked-salmon-egg-stuffed-avocados/

# 212
# 213
  • Мнения: 13 272
https://www.facebook.com/canalgnt/videos/vb.140393812653664/1122403021119400/?type=2&theater - Kъпкейк с бекон и яйца на микровълнова

# 214
  • Мнения: 13 272


РУЛО ЗЕБРА /с корекция/

Необходими продукти: 800 г смляно месо (в оригинал­ната рецепта е смес от телешко и пуешко месо), 1 яйце, 1 настъргана и оцедена тиквичка, 1 глава кромид лук, 1 с.л. вегета, сол, смлян черен пипер, сухи подправки по избор (майоран, босилек, риган, сладък и лют червен пипер), 2 с.л. сметана. За омлета: 6 яйца, 50 мл прясно мляко, сол, 2 с.л. олио, зелени подправки (магданоз, копър, кориандър, джоджен).

1. Най-добре е сами да приготвите каймата, като смелите месо.

Добавете в нея яйцето, настърганата и изстискана тиквичка, настъргания лук, вегетата и на вкус сол, черен пипер и сухи подправки. Омесете добре каймата. Оста­вете я в хладилника за 2 часа.

2. За омлета разбийте яйцата с млякото на пяна. Подправете на вкус със сол. Добаве­те повече зе­лени под­правки, на­рязани на-ситно. По­ловината яйчена смес налейте в тиган със сгорещена в него 1 с.л. олио. Из­пържете омлета от двете страни. По някое време можете да покрие­те тигана с капак. След това от останалата смес изпър­жете втори омлет. /обръща се трудно/

3. Покрийте дъното и стените на тава с алуминиево фолио (най-добре с два слоя). Намажете фолиото с олио навсякъде (и стените).Сипете вътре каймата и я разсте­лете на равен слой. /има снимки в линка/

4. Когато омлетите изстинат, нарежете всеки на 3 части и ги поставете върху каймата.

5. Като повдигате единия край на алуминиевото фо­лио, навийте каймата с омлетите на руло.

6. Увийте рулото плътно във фолиото, затворете го добре от двата края. Сложете го в предварително загря­та фурна и печете 1 час на 200 градуса. След това отворе­те фолиото, намажете рулото отгоре със сметаната и го върнете във фурната за още 15-20 минути.

http://www.domashenjurnal.bg/index.php/кухня/8693.html

# 215
  • Мнения: 13 272


Салата със зелен лук

Продукти:
4-5 връзки зелен лук
4 яйца
половин краставичка (прясна)
около 300 гр. заквасена сметана
сол на вкус

Лукът се нарязва ситно+ сварените яйца се настъргват+краставицата настъргана на едро ренде+сметаната и сол на вкус. Това е  Наистина е много вкусно.

# 216
# 217
  • Мнения: 13 272


ТИКВИЧКИ НА ФУРНА

Продуктите:

2 тиквички
2 големи моркова
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
4-5 яйца
150-200 гр. сирене (ако искате и повече)
5-6 стръка копър
5-6 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

Приготвянето:

Настърганите тиквички, морковите, лука и чесъна запържвам докато се изпари влагата. Дърпам от котлона и оставям зеленчуците малко да поизстинат. 20-ина минути им стигат. Направо в тигана добавям копъра, сиренето и яйцата. Разбърквам и пресипвам в тавичка. Не добавям допълнително мазнина, защото тиквичките си имат от пърженето. Сместта не изглежда много фотогенична на този етап, но това да не ви притеснява. За красота подреждам доматени кръгчета, а пет минути преди да извадя наръсвам кашкавал, но него спокойно може да го прескочите.

Пека в предварително затрята фурна на 180 – 190 градуса за 20 минути. Тъй като моята тавичка е вече с доказано “залепващо” покритие, аз слагам хартия за печене. Така е по-лесно после и за сервиране и за миене на тавата. Количествата продукти са за тавичка 20/20 см, тоест не е много голямо. Ако сте решили да готвите за повече хора, удвоете продуктите.

Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

Рецептата е от тук
 

# 218
  • Мнения: 12 736
Дорис, чудни тиквички  Heart Eyes

Една интересна рецепта, на която попаднах и е режимна:
Спагети от тиквички

# 219
  • Мнения: 13 272


Терин от тиквички

Продукти:

2 средни тиквички
2 яйца
70 гр. сирене
40 гр.топено сирене
40 гр. настърган кашкавал
кимион
чубрица
черен пипер

за соса:
чесън
кисело мляко с висока масленост
3 с.л. майонеза
пресен копър

Приготвяне:

Тиквичките се обелват и нарязват на тънки ленти по дължина.
Аз реших да ги запека на грил-тигана .
Направих смес от олио ,сол,чесън и копър, с която намазвах грилованите тиквички.
Така се овкусяват .
Когато се охладят се преминава към сглобяване на терина.

Пригответе смес от яйцата,сирената и подправките.
Наредете тиквичките по стените на терина.
Сложете сместа,отгоре наредете още тиквички.
Покрийте терина с фолио и печете около 20 минути в топла фурна на 180 градуса !
Когато е готово го изкарайте и оставете да изстине.
Приберете в хладилника,за да се охлади и тогава го обърнете.
Пригответе соса и покрийте терина с него.

Аналогично на  Терин с печени чушки



Рецептите тук и тук

П.П. Публикувам рецептите, а не линк за да се запазят ако сайта изчезне  Peace

# 220
  • Мнения: 13 272
РУЛО ОТ БЕКОН, КАЙМА и КАШКАВАЛ с BBQ сос

https://www.facebook.com/ReceptiteNaLamqta/videos/846020858807264/

# 221
  • Мнения: 13 272
TИКВИЧКИ ПЪЛНЕНИ С МОЦАРЕЛА /с малко модификации за режима Wink/

https://www.bonapeti.bg/recepti/Palneni-tikvichki-s-motsarela/

# 222
  • Мнения: 13 272


ПИЛЕШКА ЗАПЕКАНКА

Куриная запеканка

Ингредиенты:
Куриная грудка (филе) — 4 шт.
Баклажаны — 2–3 шт.
Помидоры — 3–4 шт.
Сыр — 150 г
Чеснок — 1 зубчик
Зелень укропа
Растительное масло для жарки
Соль, красный и чёрный перец по вкусу
Приготовление:
1. Баклажаны вымыть, срезать хвостики и обсушить. Нарезать их вдоль, тонкими полосками, положить в миску, посолить и оставить на 20–30 минут. С баклажанов слить образовавшийся сок. Куриную грудку вымыть, хорошо обсушить и разрезать каждую на 4 части. Кусочки курицы положить в пакет (или между двумя слоями пищевой пленки) и отбить.Отбивные немного посолить и поперчить.
2. Помидоры вымыть, обсушить, вырезать плодоножку и нарезать кольцами. Чеснок почистить и мелко порубить. Зелень вымыть, обсушить и порубить. Сыр натереть на терке. В сковороде разогреть немного растительного масла, выложить полоски баклажанов и обжарить по 2-3 минуты с каждой стороны. Баклажаны переложить на бумажную салфетку, чтобы избавиться от излишков жира.
3. Форму для запекания смазать маслом и выложить слой баклажанов немного внахлест друг на друга. Сверху уложить отбитое куриное филе. Потом снова баклажаны и снова курицу. Затем уложить кружки помидоров. Помидоры немного посолить, поперчить и посыпать рубленым чесноком и зеленью. Сверху присыпать сыром.
4. Поставить форму в нагретую до 180° C духовку и запекать 20–25 минут. Вынуть форму с запеканкой из духовки, дать постоять 10 минут и подавать на стол.











# 223
  • Мнения: 13 272


ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ С КАЙМА И КАШКАВАЛ

Необходимите продукти:
4 бр. големи тиквички
2 бр. средни глави лук
2 стръка чесън
2 моркова
500 гр кайма
400 гр кашкавал
1/4 връзка магданоз
1/2 връзка копър
черен пипер
сол

Започваме, като измиваме хубаво тиквичките и ги разполовяваме. Издълбаваме вътрешността им с лъжица, като след това получените "лодчици" бланшираме за няколко минути в подсолена вода. Нареждаме в подходяща тавичка.
През това време нарязваме на ситно лука, чесъна, морковите, пълнежа от тиквичките, магданоза и копъра.
Започваме с приготвянето на плънката, като в тиган с малко мазнина запържваме каймата, а след това и лука. После добавяме чесъна, морковите и пълнежа от тиквичките. Тъй като купих от първите тиквички за сезона, те са доста по-крехки и сочни. Ето защо пускат повече сок и се стопиха значително при печенето - вкусът им обаче е чудесен!
Така в плънката ще има водичка, която трябва да оставим да поизври. Когато плънката се сгъсти достатъчно, овкусяваме със сол и пипер и добавяме нарязаните на ситно магданоз и копър. Може да оставите малко от копъра за допълнително поръсване при сервирането.
Готовата плънка разпределяме в тиквичките, като след това доливаме малко хладка вода в тавичката.
Тиквичките печем първоначално на силна фурна, докато заврят, а след това намаляваме за да къкрят, докато водата поизври и останат само на мазнина. (Тук подчертавам, че е много важно да печем тиквичките на слаба фурна, в противен случай плънката се изпича бързо, но тиквичката остава сурова.) Минути преди да се извадят, се поръсват с нарендания кашкавал и се оставят да се запече.
Готовите тиквички сервираме топли, поръсени с още малко от нарязания копър.
Добър апетит!
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/…/blog-post_31.ht…

# 224
  • Мнения: 13 272


ПИЛЕШКА ТОРТА

Продукти за "блатовете":
около 750 г пилешко филе (3 бр. филе тип "Пеперуда" или 6 бр. единични филета)
50 г кашкавал
бял пипер, сол

Продукти за плънката:
160 г стерилизирани гъби (нарязани)
1 бр. морков (по-голям)
3-4 бр. кисели краставички
2 бр. печени червени чушки
1 ч.л. горчица
2 с.л. (пълни) майонеза
50 г кашкавал

Продукти за заливката:
1 пакетче готов фикс "Пиле в ароматен сметанов сос"
200 мл течна сметана за готвене
50 г кашкавал
2 с.л. майонеза

Настъргваме моркова на едро ренде, нарязваме чушките и киселите краставички на кубчета, гъбите на филийки.

Смесваме всички зеленчуци, добавяме горчицата и майонезата и разбъркваме.

Поръсваме пилешките филета с бял пипер и сол

и начукваме на много тънко - може да ползвате прозрачно фолио.

В намазнена с олио тава слагаме 2 бр. филе (разпределяме ги по цялото дъно). Отгоре нанасяме половината от плънката и заравняваме.

Поръсваме 25 г настърган кашкавал.

Пак слагаме 2 бр. филе. Отгоре разпределяме останалата плънка, настъргваме останалите 25 г кашкавал и завършваме с последните филета (2 бр.).

Приготвяне на заливката: Смесваме сметаната и готовия фикс. Добавяме настъргания кашкавал и майонезата. Разбъркваме.

С остър нож нарязваме тортата на 4, за да може заливката да влезе навътре. Изсипваме заливката върху месната торта.

Покриваме с алуминиево фолио и слагаме във фурната на 220 С. След завиране печем около 30-40 минути (или докато соса се сгъсти). След това махаме фолиото, настъргваме кашкавал и печем до образуване на коричка.

След изваждане от фурната оставяме малко да се охлади и нарязваме на порции.

Използвах форма с диаметър 26см и откопчаващ ринг. За да не изтича сосът реших да сложа фолио по дъното и стените, но вие не го правете. Фолиото залепна по парчетата и на места не успях да го отстраня, та сервирах с "екстри".

При следващото приготвяне на тортата, пекох така: ринг (без дъното) в по-голяма тава и наоколо картофи за гарнитура.

http://elti-spodeleno.blogspot.com/2012/05/blog-post_09.html

Общи условия

Активация на акаунт