ВМ-НВХ рецепти

  • 491 537
  • 589
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 13 265


ГОЛЯМО КЮФТЕ С ПЛЪНКА

https://www.facebook.com/sasha.vlasinska/videos/o.13130129702779 … ype=2&theater

За 1 кг кайма се добавят 200гр. лук на ренде/изцеден от водата/, 1 ч л червен пипер, 2 скилидки чесън, 1 ч.л. черен пипер и 1 ч.л. чубрица.
За плънката са необходими по 20 гр топено сирене, кисели крставички и лют червен пипер/който обича/ Вероятно на клипа се вижда, но размервам к'фтетата на 200гр суров продукт.

# 226
  • Мнения: 13 265


Салата "Купол"

В самото оформление и приготвяне няма нещо специфично...

Ето продуктите:

2 тиквички
125 гр.крема сирене
200гр.майонеза
100гр.сирене
2-3 с.л. заквасена сметана
1-2 сварени яйца
2 скилидки чесън
пресен копър
магданоз
черен пипер
сол на вкус

Приготвяне:

Нарежете тиквичките на по дължина и ги посолете. Изпечете ги на грил тиган или скара. Аз преди да си сложа на грила ги мажа леко с олио. Запечете от двете стани ,по желание им сложете сух чесън или сол.

Пригответе плънката от останалите продукти. Настържете сиренето и яйцето,крема сиренето го намачкайте с вилица. Добавете останалите продукти и подправете  по вкус. Подредете тиквичките в средна купа сложете плънка и покрийте с тиквички.

Приберете в хладилника за няколко часа или една нощ за да стегне. Обърнете внимателно и сервирайте. Ако очаквате гости може да направите за всеки порция в малки купички.

Надявам се идеята да ви хареса!!!  Идеята е от ТУК

# 227
  • Мнения: 13 265


Запеканка с два вида месо и още неща...

Ето от какво се нуждаете,за да приготвите и вие това ястие:
2 бр. пилешки гърди
4-5 свински пържоли
200 гр. топено сирене
600 гр. гъби
4-5 кисели краставици
125 гр. моцарела
4 скилидки чесън
200 мл. готварска сметана

продукти за мариноване на пилешкото месо:
подправка за пиле
50 гр. соев сос ( ако го харесвате може и повече)
1 к.л. чесън на прах
2-3 с.л. зехтин
сока на половин лимон

продукти за мариноване на свинското месо:
100 гр. червено вино
кимион
черен пипер
2-3 с.л. зехтин
сол

Приготвяне:

Месото е добре да се маринова няколко часа преди приготвянето на ястието.
За по-добър вкус,аз мариновам месото от предната вечер ,така поема всички вкусове.
В стъклена тава слагаме малко олио на дъното .
Нарязваме гъбите и слагаме като основа в тавата.

Върху гъбите нареждаме първо пилешкото месо,защото както знаем гърдите са по-сухи,а така като са отдолу ще поемат от мазнината на свинското месо.

Ето подредбата,от снимката се вижда следното:
гъби за основа,пилешко месо ситно нарязан чесън,кисела краставица топено сирене .
Върху тях слагаме отново ред гъби.

Върху тези гъби нареждаме свинското месо.
Свинското месо ,което използвах е от бут .
Понеже е домашно , си оставихме и сланината ,за това е малко по-мазно.

Отново слагам топено сирене,чесън и гъби.
Слага се сметаната.
Покрих тавата с фолио и сложих да се пече на 200 градуса.

Когато месото е готово(около час ,час и половина се готви) махаме фолиото и слагаме нарязаната моцарела.
Запичаме във фурната го получаване на уникална коричка.
Стана страхотно  месото се получи сочно и крехко, а гъбите и топеното сирене обогатиха вкуса.
Коричката...тя е превъзходна...

от ТУК

# 228
  • София
  • Мнения: 566
Я да споделя супер вкусните и много лесни пълнени чушки, които сътворих Simple Smile Няма снимки, на вид са най-обикновени пълнени чушки Simple Smile
Продукти:
500 гр. кайма
2 моркова
1 малка глава лук
1 домат
чушки

Морковите и домата ги настъргах с ренде, лукът накълцах много ситно. Така приготвените зеленчуци добавих към каймата, сол (ако няма в каймата) и пипер и омесих всичко хубаво. Тук е моментът да се добавят и подправки и зеленини на вкус, но аз не слагам, че малкият като види нещо зелено в яденето и ме кара да го вадя стръкче по стръкче  Tired
Така приготвената плънка (всичко е сурово в нея) напъхах в чушките, малко водичка в съда и готвих в слоу кукър. Супер вкусни станаха. Заради това, че плънката беше приготвена на сурово, беше станала много сочна и хомогенна.
Ако нямате слоу кукър, могат да се сварят или пекат по обичайния начин, по който правите пълнени чушки.
Най-хубавото е, че се приготвят много лесно и бързо. Даже още по-лесно ще стане, ако зеленчуците просто се накълцат в робот, но моят се развали и не можах да изпробвам този вариант.
Рецептата е моя измислица и съм я правила само веднъж, но си мисля, че няма какво да не й се получи, затова си позволявам да я сложа   chef

# 229
  • Мнения: 78
Яйца в гювече
Продукти за 1 гювече:
20 гр. масло
2 яйца
течна , незаквасена сметана ( 30% , купувам Пилос , защото друга не съм намерила) , 3-4 супени лъжици
горчица от фината , около 1 с.л
черен пипер , сол
магданоз
 Приготвяне :
В гювечетата се слага маслото и се поставят за 2 мин в загрята фурна на 180'
След разтопяването се чукват по 2 яйца , поръсват се със сол и черен пипер и обратно във фурната за 10 мин.
На 8 . мин вадите гювечетата и изсипвате сместа от горчица и сметана , поръсвате с магданоза .
Това е , а за сметаната - колкото повече толкова повече , установихме го когато трябваше да оползотворим почти цяла кутийка с мама .
След слагане на сметаната се допича още 2-3 минути . Изглежда доста течно , но ако се увлечеш и печеш 14 минути ( общо де , от самото начало ) яйцата стават гумени .
Определено е много вкусно и бързо .
Това го ядем всички у дома , аз синът ми и майка .

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 20:30 от ЗлаВещица

# 230
  • Мнения: 170
надявам да не се дублирам

Рецепта за домашно крема сирене
(вдъхнових се от съдържанието на едно купешко).
120 гр. - извара
75 гр. краве масло
25 гр. - сирене вместо сол

Белтъчини: 23 гр. - 6.2%
Мазнини: 68 гр. - 70.1%
Въглехидрати: - 6 гр. 6,2%
Общо калории: 731 kCal (220гр.)

Маслото се разтопява и се смесва към сиренето и изварата. Разбих всичко с чопър (кухненски робот). Стана пухкаво и страхотно вкусно. И ако не друго няма “е-та” и стабилизатори Wink

п.с. кремата сирене търпи и още краве масло Wink

# 231
  • Мнения: 496
Три рецепти подходящи за този сезон :

https://www.bonapeti.bg/recepti/Pileshko-s-pecheni-chushki-i-bosilek/  Пилешко с печени чушки и босилек

http://uhaena.blogspot.de/2015/09/blog-post_21.html   едно ястие от турската кухня - МЕНЕМЕН

http://vili-blog.blogspot.bg/2015/08/blog-post_14.html  Патладжани с топено сирене "Президент"


# 232
  • Мнения: 2 576
Днес направих рецептата и се получи мноого вкусно  Heart Eyes
http://www.bonapeti.bg/recepti/Svinski-parzholi-s-chushki-i-smetana/

# 233
  • Мнения: 496
http://www.bonapeti.bg/recepti/Karfioleno-pyure/  Карфиолено пюре

http://www.bonapeti.bg/recepti/Pileshka-supa-s-gabi-i-praz/  Пилешка супа с гъби и праз

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 09:48 от dani1712

# 234
  • Мнения: 20 887
Да споделя какво измислих като заместител на брашното, при паниране на пилешки пържоли - смлян сусам, по добре белен, защото небеленият доста нагарча. Овалват се пържолите в него, но да не прекалено - да не е много сусама, и после в яйце.
И още една идея за омлет с кайма - 100-150гр. кайма се размесва с 2 яйца и подправки по желание, пържи се на не прекалено силен котлон, за да има време и каймата да се сготви. Получава се голяма вкусотия.

# 235
  • Мнения: 12 731
Леми, откъде да купя белен сусам?

Аз да покажа поредната убийствена рецепта на Люси, точно за нашия режим. Тия дни ще се прави, няма как.
http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2015/10/chicken-in-whit … e-chardonnay.html

# 236
  • София
  • Мнения: 2 092
Мацкииии, хайде на пататника! При това пататник, който е съвсем подходящ на нашата диета. Ето как можем да пригодим картофите към нея.

Вземаме 4-5 картофа. Белим, стържем на едро или ситно ренде, и плакнем настърганите картофи в няколко води, докато остане чиста вода. Така се маха 60-70 % от нишестето в картофите. Изстискваме от водата, и е готово за по-нанатъшна употреба.

Необходимите продукти за пататник:

100 гр. сирене

Три яйца

! глава лук

чубрица (ако има прясна, още по-добре)

и, разбира се, картофите от по-горе )))

сол



Режем на ситно главата лук и запържваме в малко количество мазнина. Слагаме при настърганите и измити картофи, нарязваме вътре прясната чубрица или стриваме сушената, солим на вкус и избъркваме всичко. Намаслявваме подходяща по размер тавичка и разстиламе сместа в нея. Натрошаваме сиренето и го поръсваме върху сместа. Разбиваме трите яйца и ги изливаме върху всичко това, поръсваме с мазнина и слагаме да се пече в по-долната част на фурната, на 180 - 200 гр. за 30-40 минути. Към края преместваме в по-високото, за да се зарумени отгоре пататника. Като добие желаната руменина, изваждаме и оставяме да поизстине леко. Сервираме с цедено кис. мляко или заквасена сметана.

Консумирайте с удоволствие и с мярка Joy Joy Joy !

# 237
  • Мнения: 2 576
Днес за закуска си направих мъфини измислени от мен  Simple Smile.

4 яйца
4 суп.л. кокосови стърготини
Малко течна сметана
Протеин на прах ( може и нещо солено да се сложи, но на мен ми се ядяха сладки   Wink).

Мноого вкусни и засищащи се получиха  Heart Eyes

# 238
  • От Луната
  • Мнения: 6 218
Забулени яйца

Слага се малко натрошено сирене, кисело мляко, сварените в гореща вода яйца (по Панагюрски ли бяха? Не помня) и заливаш с малко разтопено масло и червен пипер.

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 11:41 от ЗлаВещица

# 239
  • Мнения: 12 731
gathering сподели тази рецепта в друг форум и с нейно разрешение поствам рецептата.
Получава се като омлет на фурна, но по-пухкав. Има вкус на сандвич с яйце и сирене запечен във фурната, но без хляба.
По принцип това се води здравословен хляб и мисля че може и като филийка да се ползва, да се намаже с нещо, абе, едно различно предложение за закуска, пак с яйца.

Здравословен хляб



Включваме фурната да загрява на 150-160 градуса.

3 яйца
100 г сирене или извара
1 ч.л. бакпулвер

Белтъците се разбиват хубаво, така че като се обърне купата да стоят на едно място.
Сиренето/изварата се намачкват с вилица, смесват се с жълтъците и бакпулвера и се разбива сместа с миксер.
С шпатула добавяме белтъците при жълтъците и с въртеливи леки движения смесваме съставките, като внимаваме да не спадне сместа.
В тавичка с диаметър 18-20 см слагаме лист хартия за печене, изсипваме сместа и печем в загрята фурна на 150-160 градуса около 25-30 мин.
Изваждаме хляба заедно с хартията, оставяме на решетка 5-10 мин да се охлади, отлепваме и разрязваме на порции.



Скрит текст:

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 11:42 от ЗлаВещица

Общи условия

Активация на акаунт