ВМ-НВХ рецепти

  • 466 570
  • 532
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 1 462
 КОКОСОВИ БОНБОНИ  -  рецептата взех от Блонди и само махнах захарта.

250 гр кокосови стърготини
200 гр течна пълномаслена сметана
50 гр масло
2 ванилии
200 гр черен шоколад

В тефлонов съд бъркате сметаната, маслото, докато се стопи. Махате от огъня и прибавяте кокоса и ванилиите. Оставяте да изстине. Обвивате с фолио достатъчно голяма дъска и изсипвате сместта. Разпределяте и оформяте с помощта на голям и равен нож да стане като плочка с равни ъгли. Прибирате в хладилника или във фризера за стягане (не замръзване), след което нарязвате на квадрати, правоъгълници или друга желана от вас форма и обвивате с разтопения черен шоколад - или потапяне.
Чудно баунти!

# 91
  • Мнения: 6
Запеканка с тиквички и извара

3-4 средно големи тиквички
1-2 лъжици олио или зехтин
2 и 1/2ч.ч извара или рикота
1ч.ч кисело мляко
4 яйца
5 тръка зелен лук, почистен и нарязан на ситно
3-4 стръка пресен чесън или 2-3 скилидки чесън, почистен и нарязан на ситно
1/3ч.ч нарязан на стино копър
Сол и черен пипер


Тиквичките се почистват и се нарязнат на шайби с дебелина 4-5мм.
Посоляват се със сол и се оставят настрана за 10 минути.
Изварата(рикотата) се обърква с киселото мляко, яйцата, нарязания зелен лук и чесън, копъра, овкусява си със сол и черен пипер.
Тиквичките се подсушават върву готварска хартия.
Тавичка с размери 33Х23см(13Х9инча) се намазнява с мазнината.
Нареждат се един пласт тиквички върху дъното , покриват се с ¼ от изваренета смес, после пак тиквички, изварена смес и така докато станат 4 пласта тиквички и накрая се зъваршва с пласт изварена смес. Пожелание отгоре може да се поръси с настърган пермезан или кашкавал.

Пече се 1 час при температура 220С(425 Ф) градуса.
Готовото ястие се изважда от фурната и се оставя да поизстине преди да се сервира. (тъй като тиквичките си пускат още вода, може да отрежите и извадите едно парче в единия ъгъл и да оставите леко тавата наклонена към този ъгъл, да се оцеди допълнително).

Взето от тук
http://tanitaang.blogspot.com/2010/06/blog-post_1747.html

Дано не се повтарям

# 92
  • Мнения: 6
Омлетена торта,

http://goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=675

вместо зехтин,то е ясно-масълце.Останалото мисля,че е ок- П/В/М

# 93
  • София
  • Мнения: 2 995
Та, revenons à nos moutons.

За Гриловани пържоли с пюре от тиквички:
3 - 4 пържоли
2 тиквички
1/2 ч настърган пармезан
2 лъжици сметана
50 гр масло
сол, копър, чесън, пипер на вкус.
 
Тиквичките измийте, обелете, нарежете на малки кубчета и задушете в маслото и малко вода до омекване.
Подправете, посолете и разбъркайте.
Сложете тиквичките в блендер заедно със сметаната, пармезана и още подправки на вкус и пюрирайте.
Сервирайте към пържолите (изпечете на скара или грил тиган) заляти с тънка струя зехтин и свежа салата.

С модификации оттук: vkusnoikrasivo. com/recepy/996/.
Въобще, чудни ВМ-НВ рецепти има тази блогърка. Благодарности!

# 94
  • Мнения: 78
Пилешко филе със сметана

Продукти :
400 гр пилешко филе
400 мл. неквасена сметана
5-6 скилидки чесън нарязани на ситно
1-2 глави лук нарязан на ситно
пушен кашкавал .около 50 гр/ , оригиналната рецепта беше за топено сирене
сол , черен пипер .

Нарязах пилешкото на хапки и заедно с чесъна , черен пипер и сол позапържих в малко зехтин . Много бързо месцето пусна сок и всъщност почти нямаше   пържене . Щом месцето си промени цвета добавих и лука ...Когато поомекна ( всичко до тук ми отне 5 минути ) добавих и сметаната . 400 мл. ми се видя много и сложих 300 може би...Така оставих да къкри на котлона .Когато се посгъсти отгоре настъргах пушения кашкавал . И после във фурната на горно печене да се позачерви .
Рецептата е на Лора и Стоян...май от рубриката какво да сготвим за 10 минути .

# 95
  • Мнения: 78
Тиквички на фурна
Продукти :
1 кг тиквички
копър
чесън
черен пипер
сол
сирене - около 300 гр /колкото повече - толкова повече , ползвах "Ливади "/
4 -5 яйца
2 -3 с.л квасена сметана

Нарязах обелените тиквички на филийки , ( може и на шайби , ама филийките са по - мързеливи ) осолих и оставих за час да се отцедят от водата .
Намазних тава с мас ( поразтопих във фурната ) и нареедих един ред тиквички . Отгоре сложих 1/2 от сиренето , копър , чесън и черен пипер . После наредих и втори ред...Пка сложих сирене и черен пипер ..Остана ми за непълен трети ред . ППокрих и него с малко сирене . Сложих във фурната за около 3о минути и залях с разбитите яйца със сметаната .
Пекох докато се позачерви заливката . Отгоре сложих и малко масълце

# 96
  • USA
  • Мнения: 2 149
Кокосов пай

3 яйца
1 1/2 чаша течна сметана/не растителна!/
1/4 чаша разтопено кокосово масло
1 чаша кокосови стърготини
1/2 чаша кокосово брашно
2 ванилии
2-3 пакетчета стевиа или на вкус

Всички продукти се объркват на ръка и се пече 45-50 мин в умерена фурна до златисто и суха клечка.
Аз използвам стъклена кръгла тавичка за пай с радиус 23 см.
Кокосовото брашно съм заменяла и с бадемово или ленено или смес от трите, пак става.
Правила съм и шоколадов вариант с няколко лъжици какао.


Чийзбъргър пай

500 г кайма
1 глава лук
1 1/2 чаша настърган кашкавал
1 чаша течна сметана
3 яйца
сол и ч.пипер на вкус

Каймата и лука се запържват до готовност, слагат се в тавичка за пай 23 см /може и квадрат 20*20/, наръсвате с кашкавала и заливате с разбитите яйца и сметана. Пече се около 40 мин.


Карфиолен/или броколи/ пай с пилешко

400г броколи или карфиол на малки розички
300 г пилешко месо на кубчета/печено или варено/
бекон/нарязан,запържен/
1 глава лук, задушен в мазнинката от бекона Wink
1 1/2 чаша настърган кашкавал
1 чаша течна сметана
3 яйца
Слагате пилешкото, бекона, карфиола, лука и кашкавала в намазнена тавичка, заливате с разбитите яйца и сметана и печете.






Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 21:13 от SkyBlue

# 97
  • Мнения: 6
Домашен пастет

Около 1/2 кг. пил.дробчета/свински/, 100-150 гр. масло,глава лук, 4-5 скилидки чесън, 1-2 сл заквасена сметана, 1 сл течна сметана, черен пипер, чубрица, мащерка и сол.
Нарязаните на много ситно лук и чесън се запържват в половината масло.
Добре измитите дробчета се подсушават и се прибавят към почти готовия лук, пържат се докато вътрешността им стане розова,но не сурова.
Сместа се пресипва в блендер, добавят се сметаните и подправките и се мели до гладкост.
Изсипва се в малки купички или бурканчета.
Останалото масло се разтопява и с него зе заливат готовите порции пастет.


Взето от
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=6857

Днес ще се пробва.Дано не повтарям рецептата  bouquet

# 98
  • Мнения: 2
Печено свинско

1 кг свинско месо
ронена чубрица, сол
2-3 с.л. горчица
1 ч.л. соев сос
1-2 с.л. червен пипер


Месото се нарязва на парчета, подрежда се в тава и се покрива с вода, поръсва се ронената чубрица и малко сол. Пече се, докато водата изври наполовина, като през това време месото може да се обърне веднъж. Месото вече се е посвило, сбутва се в единия край на тавата и там, където е свободно и е бульона се прибавят горчицата, червения пипер и соевия сос, разбърква се, за да се слее с целия бульон. Така в получения сос се доизпича месото, като се обръща поне веднъж, хубаво да се напои с подправките и да ги поеме, до мазнина. Подправеният бульон, когато изври, се сгъстява и полепва по месото и тогава вече е готово.

# 99
  • Мнения: X
Режимна семла

2 с.л. млени бадеми се смесват с 1-2 счукани горчиви бадема и 1-2 с.л. студено пр. мляко до получаване на много гъста маса
малко течна сметана (40%), около 50мл, се поръсва с ванилен прах (не ванилин или подобни химии) или остъргана ванилена пръчка и няколко щипки млян кардамон на вкус и се разбива до гъст и пухкав крем
бадемовата маса се декорира с битата сметана и ммм...

може да се сложат няколко резена ягоди, къпини, боровинки между двата слоя

# 100
  • Мнения: X
Режимна семла

2 с.л. млени бадеми се смесват с щипка счукани горчиви бадема и 1-2 с.л. студено пр. мляко до получаване на много гъста маса
малко течна сметана (40%), около 50мл, се поръсва с ванилен прах (не ванилин или подобни химии) или остъргана ванилена пръчка и няколко щипки млян кардамон на вкус и се разбива до гъст и пухкав крем
бадемовата маса се декорира с битата сметана и ммм...

може да се сложат няколко резена ягоди, къпини, боровинки между двата слоя

!!! горчивите бадеми са отровни и затова е добре 1-2 бадема да се добавят на цял пакет от 500гр смлени бадеми

# 101
  • Мнения: X
Агнешко с джоджен (гьозум)

Нарязаните парчета  агнешко месо се запичат в гореща тенджера с малко масло.
В същия съд в доста масло се задушават няколко връзки зелен лук, нарязан и осолен.
След като лукът се задуши добре, че добавя ситно нарязана връзка джоджен, подправя се с червен пипер на вкус  (вкл. и лют), залива се с вода, добавят се парчетата агнешко месо и се оставя да ври на бавен огън поне няколко часа.

Сервира се с пресни листа джоджен и гарнитура по желание - катрофено пюре напр. или печени картофи, пюре от броколи, аспержи, пюре от карфиол

аз мариновах моето месо още от предишния ден с:
* зехтин
* лимонов сок
* счукан чесън
* черен пипер
* сол

# 102
  • Мнения: 6 346
Шоколадово-кокосови сиренки (адаптация по рецептата на kameloth):

За 4 кексчета:
6 с.л. кокосови стърготини
половин опаковка сирене Филаделфия
2 яйца
към 1/3 ч.л. бакпулвер
(3 ванилии)
100 грама шоколад с 85% какао
20-30 грама масло

Накиснах стърготините в яйцата и сиренето, сложих бакпулвера и ванилията, а междувременно на водна баня се разтопяваше шоколадът заедно с маслото. Накрая излях разтопения шоколад в сместа, разбърках и изпекох 4 кексчета (в силиконова форма) във фурната - на 175 градуса за 15-20 минути.

Станаха божествени Sunglasses

# 103
  • София
  • Мнения: 10 858
Пикантна паприкована сланина

Парчетата сурова сланина нарязвам на квадрати, колкото кутия цигари и овалвам с смес от следните подправки (които са разбъркани предварително в една обща подправка):
сол, кимион, червен и черен пипер, чубрица, риган.
Може да се сложи босилек, самардала (вместо сол), чимен, сминдух, лют пипер и въобще подправките са каквито ги обичате.
Така хубаво оваляните и натупкани обилно с подправката парчета сланина се нареждат едно до друго плътно в пластмасова кутия и се мушват за 1 седмица във фризера. После - вадите парченце сланинка, режете на тънки листчета  и    Crazy припадате от кеф   Heart Eyes

# 104
  • Мнения: 6
Рецепта за "Орехов Тахан"

2-3 с.л зехтин.1/4 ч сусамово масло
3 ч.ч пресни орехи
щипка хималайска сол ,по желание

Вместо зехтин,може да ползвате сусамово масло,олио,бадемово масло или всеки друг вид нерафинирано и нехидрогенирано масло.

Сложете предварително ядките в камерата,докато добре се охладят.Смесете орехите в мощен кухненски робот,заедно с маслото.По желание може да увеличите количеството масло.

Започнете да пасирате,докато се получи гладка каша.При нужда,спирайте,обирайте отстрани и пак пасирайте,докато се получи гладък орехов тахан.Подправете с щипка сол и го съхранявайте в затворен буркан в хладилника

Взето от тук

http://recepti.gotvach.bg/r-8501-%D0%9E%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE% … D1%85%D0%B0%D0%BD

Общи условия

Активация на акаунт