Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 31 140
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
  • Costa Rica
Ще ми кажеш имало е земетресение, но кажи ми защо това земетресение започна по думите на стареца и приключи с неговите думи. Едва ли е съвпадение.
Няма да ти кажа. Донякъде съм запозната с необятните възможности на човешкия ум. Ти му викаш "вяра", аз му викам "квантова физика" - все едно е.
Това не променя факта, че никакви количества вяра и молитви не са ми помогнали да имам второ дете (и, да, минала съм през етапа на вярата и молитвите - безуспешно, разбира се Mr. Green).

Вариантът е или да се оставя в ръцете на науката (казах вече, че съм бъзла Mr. Green) или да си купя дете. Не споменавай осиновяване - имам лични причини да не приемам този вариант.
А мога и да прекарам остатъка от живота си в размисли за собствената си греховност и справедливото Божие наказание Thinking Да бе, да Mr. Green

Както и да е, това няма връзка с ролекса Naughty

# 586
Щях да пиша дълъг пост за това кое как става според теорията за Обратния удар на карма,ама хайде да не досаждам и аз като Ангел. JoyХубаво е,че може да избираме в какво да вярваме и никой няма да ни изгори на клада като еретици.Гледах за струнната теория,за възлите от измерения във всяка точка на пространството,за мултивселената...Много са интересни съвременните научни хипотези и теории,както и филмчетата,които правят за тях за такива като нас.Светът е доста странно и сложно място,всичко е възможно.Може даже земята да е плоска и да я държат 4 слона. newsm78 Simple Smile

# 587
# 588
  • sofia
Цитат
Може даже земята да е плоска и да я държат 4 слона.
Не може, защото тогава щеше да се казва Свътът на Диска!
 Laughing

# 589
...и както Смърт намери своето призвание-готвач в заведение за бързо хранене,/биене/,така и поповете да намерят своето,например миячи на чинии,зидаро-кофражисти,говедари...

# 590
Ние не отричаме нито биологията, нито физиката, нито химията, нито география, математика и така на татък. Напротив. Ако не знаете самият Исак Нютон е бил много религиозен. Дори в последните си часове е приел монашество, макар и католическо. Айнщайн много пъти е казвал, че науката е създадена от Бог. Да, вижте колко е велико творението му. Молекула по молекула и ето ти човек. Спира развитието на клетката, спира да се дели (диференциране), остаряваме и умираме. Това не го отричаме. Не отричаме и големият взрив, не отричаме и това, че вселената е на 14 милиарда години, "защото един ден за Бога е като хиляда" милиони или дори милиарди години. Седем дни. Но не седем човешки дни, а Божии. Този седми ден продължава. Почивката на Бога.
Проучи малко по - подробно и ще разбереш, че в Червено море наистина са открити останки и доказателства на описаното място в Библията за преминаването на Червено море. Проучи малко по - подробно и ще видиш колко останки има от Христовия живот и колко научно обосновани чудеса са намерени. Проучи и ще видиш, че е изследвана кръвта по св. Кръст Христов, и се оказва, че тази кръв е още жива, че има 23 женски хромозоми както е редно, но само 1 мъжки, и то този 1 мъжки държи кръвта жива и вечно жива, чийто състав продължава да се дели.
И тъй, ние не отричаме науката, а някои части от нея, като например сурогатното майчинство и изхвърлянето на оплодени, годни яйцеклетки като биологичен отпадък, защото Господ е казал, от утробата те познах, сиреч още в зачатието.
Относно въпросът на една госпожа по - горе. Да, възможно е да забременеете без полов акт, но това не ще да е непорочно зачатие, защото св. Богородица преди раждането на Христос, по време на раждането на Христос и след това си е останала Девица. Ето, Св. Йоаким и Анна са нямали рожба в продължение на много години. Св. Анна е родила св. Богородица, когато е била вече на около 95 - 96 години, а св. Йоаким, с няколко повече от нея. Молели се през целия си живот, но ето, че чак на тази възраст им се явил ангел и им известил, че ще имат рожба.
Още един подобен случай. Св. Захарий и Елисавета, родителите на св. Йоан Кръстител. Те са били горе долу на същата възраст, хората им са се присмивали дето си нямат чедо, но накрая получили и те рожба. Но туй не е  непорочно зачатие, защото те са правили преди това опити.
Св. Авраам и Сарра. Нямали са деца до доста по преклонна възраст. На по 100 и нагоре години. Чак тогава Бог им дал Исаак.
И тъй, Делфина фон Ю вие колко време водехте такъв живот? Опитвали ли сте с чудотворни икони, с фитилчета, колкото и смешно да ви звучи. Чудеса има, но след изследването им от човек се премахва тяхната "чудесност". Естествено е, че Бог също използва науката, или по - точно ние използваме Неговата наука. Откриваме, изучаваме, но всяко Божие чудо става по правилата, както си му е реда. Да, има изключения, защото а Бога всичко е възможно.

# 591
Нютон е бил мистик,не е бил поп,т.е. не се е издържал от религията,ама кфо ми разбира главата на мене, има си професионално религиозни... Wink

# 592
  • sofia
Нютон е бил мистик,не е бил поп,т.е. не се е издържал от религията,ама кфо ми разбира главата на мене, има си професионално религиозни... Wink
Хихихи! Много ми харесва, как е приел монашество, макар и католическо! То е защото не е бил чул за нашите свети братя православни, популярни със светостта си!
А на Господин Ангел, му препоръчвам да не се занимава професионално с религия, а да търси професионална помощ. Peace

# 593
В поста на Ангел Чилев прочетох толкова глупости и измишльотини, че се радвам, че около мен няма такива хора  Peace
Кви непорочни зачатия, какви раждания на 100 г., какви научни доказателства за чудесата на Христос  #Crazy

И спрете вече да търкаляте името на Айнщайн като пример за религиозен учен. Взимате някакво изказване извън контекста и го пляскате като доказателство. Хайде, четете повече за учените и процента на вярващите сред тях, пък тогава говорете

# 594
  • Costa Rica
Проучи и ще видиш...

И тъй, Делфина фон Ю вие колко време водехте такъв живот? Опитвали ли сте с чудотворни икони, с фитилчета, колкото и смешно да ви звучи.
Хм, проучвам аз, проучвам, ама защо ли искам това, дето го проучвам да има някаква връзка със здравия разум, м? newsm78

Присъединявам се към общия хилеж и препоръката за професионална помощ Mr. Green

# 595
До колкото ми е известно в тази държава всеки може да избира свободно религията си и да вярва в каквото си пожелае.
Не четох цялата тема, но последните два поста са грозни.
Моля, уважавайте избора на инакомислещите!
Това е форум (площад) и всеки може да изрази свободно мислите си.
Съвета за ползване на професионална помощ ще подмина. Излишно и грозно ще бъде дори да го коментирам!
Ако имате спор върху факти от живота на Нютон или на която и да е историческа личност, тона, темата и използваните слова следва да са различни!

Християнка съм, православна, вярваща и възпитаваща детето си в любов и към тези, които не са. Неприятно ми е да мисля, че ще го пращат някой ден при лекар, само защото вярва в Бог. Не искам и мен да пращат за това!

# 596
  • Пловдив
Само заради това, че вярва, никой няма да прати детето ти на подходящ лекар. Ако обаче загуби връзката със здравия разум и почне да проповядва „чудеса“, като зечеване без полов акт, а само с молитва, коланче, ябълка, фитилче .... тогава е възможно. Да вярваш в тези неща ... как да е, но настоятелно да се опитваш да убеждаваш, хора с такива проблеми, че смирение и молитва ще им помогнат е .... гавра с чуждото нещастие. Не срещу самата религия и вярата на хората са думите, които си прочела. А срещу някои техни представители.

# 597
На мен ми е дълбоко безразлично, кой каква религия изповядва, в какво вярва и т.н., но това е до момента, в който не започне да говори абсолютни глупости и да ги прорагандира като истини. Съжалявам, но сме 21 в. и ако през 10 някой е приемал, че е възможно непорочно зачатие, жива кръв с незнам си колко хромозоми и т.н., то днес е абсурдно.
Това е все едно да продължаваме да вярваме в Зевс, Атина, Аполон, златното руно и т.н.

# 598
Поведението на този "духовник" е дразнещо и неадекватно - въпреки, че понякога има и правилни тези, но като източник предварително ги компрометира...

# 599
  • София
Тезата, че сурогатното майчинство е неприемливо не подлежи на никакво съмнение. И това, че я подкрепят комрометирани личности като Николай по никакъв начин не може да навреди на самата теза.

Общи условия

Активация на акаунт