Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 31 074
  • 779
  •   1
Отговори
# 660
 ooooh!"Бог е на небето.Всичко е наред на тоя свят." Дано!

# 661
Все пак не разбрах какво морално решение виждаш в замразяването на негодните яйцеклетки

Негодни не чух да се употребява в случая с моите деца.
А защо е морално обясних подробно по-горе. Ще повторя - защото е редно да дам шанс на всичките си деца да се родят. Не го направих не по моя вина, но от това не ми тежи по-малко.

Fortune, твоя коментар само потвърждава опасенията ми.

# 662
Цитат
Едва ли ромките ще бъдат предпочитана утроба, не се заблуждавйте.

Никой не твърди, че ще са предпочитаният вариант, просто ще са единственият. На всякъде по света сурогатството е скъпа "услуга", само богатите и висшата средна класа могат да си го позволят. Въпреки, че се заплаща добре в развитите страни, където е законно, няма желаещи да станат сурогатни майки, затова семейства пътуват до Азия, главно Индия. Не знам защо се очаква, че тук ще има добре образовани жени от български произход, които да са съгласни безвъзмездно (и дори срещу сериозна сума) да станат сурогатни майки.
 Ако се разреши тук ще идват семейства от Англия и други европейски страни, които сега ходят в Индия. Няма особена разлика между предоставящите услугата там и потенциалните наши майки, просто тук ще им е по-близко и по-евтино.

# 663
  • София
Въпреки, че се заплаща добре в развитите страни, където е законно, няма желаещи да станат сурогатни майки, затова семейства пътуват до Азия, главно Индия.

В кои развити страни е законно? Доколкото ми е известно, единствено във Великобритания и 4 щата на САЩ.

# 664
Всички оплодени, годни за раждане яйцеклетки да се употребят, а не да се изхвърлят като биологичен отпадък, като какъвто е бил определен не от църквата, а от държавата. Спомням си една жена беше родила 12 деца наведнъж, та ние не можем ли!?   
Не. Освен морална страна, този въпрос има и медицинска.
Раждането на 12 деца наведнъж е огромен риск за живота на всяко едно от тях, както и за този на майката. Понякога подобни експерименти завършват успешно, но в повечето случаи не би станало така. Затова родилата 12 е една в света, срещу милионите родили след инвитро.
Всички оплодени яйцеклетки не са годни за имплантиране. Точно затова докторите избират някои от тях - тези, които са годни. Ако се имплантират всички, може цялата бременност да завърши неуспешно и заедно с негодните, да си заминат и годните, а също и майката.
Това са медицинските аргументи.
Аборт се прави и по медицински причини, когато в по-късен етап на бременността се окаже, че бебето има увреждане, понякога несъвместимо с живота и заплашващо живота на майката.
Добре, че тези решения се вземат от медицински грамотни хора, а не от такива, които вярват в зачатие чрез молитва, защото невежеството е най-големият враг на морала.

Не съм казал, че не годните за имплантиране яйцеклетки също трябва да се имплантират. Не. Наистина когато се НАЛАГА аборт, поради това, че може да се загубят и плода и майката, да, но иначе не. А защо ако има жената достатъчно годни оплодени клетки да се изхвърлят? Говорим за годните, не за другите. Нали те могат да се замразят, ако не сега, то в по - късен етап те могат да бъдат имплантирани и родени.

# 665
  • Costa Rica

Всичко това първо, води до обезличаване на мъжа. За което се казва още от стари времена, още от онези тъмни векове както ги наричате, че мъжът ще бъде мачкан, обезличен и трудно ще си намира работа.  
Ето къде било заровено кучето, 'начи Mr. Green

Най-после нещо вярно да чуем от Ангелските уста.

Нали не си мислим, че Църквата си издава разните там забрани и декрети с цел добруване на стадото?  Thinking Точно стремежът към абсолютен контрол върху въпросното стадо е в основата на забраните на контрацепцията и другите методи на семейно планиране. Защото какво става, ако дадем на една жена пълен контрол над тялото и живота и, м? Мъжленцата остават без топки, поповете - без работа, мъкаааааа Sad

# 666
Дами, къде е пречката да се замразят тези яйцеклетки, които не могат да се трансферират?
Аз исках да стане така, исках да дам шанс на всяко едно от децата си да се имплантират и родят, ако е дал Господ.

Клиниката ти е отказала да замрази ембриони (предполагам по грешка си употребила "яйцеклетки")?

Това е твърде странно, тъй като обикновено това е стандартна услуга в клиниките по стерилитет (която, разбира се, се заплаща).

Честно казано, трябвало е да обсъдиш съдбата на ембрионите преди процедурата. Очевидно си знаела, че ще има много извадени яйцеклетки - това се вижда на ехографските прегледи още. Трудно ми е да си представя защо не си говорила с лекаря си за плановете си за тях.

# 667
jp, грешка на езика - ембриони.
Ясно беше, че ще има яйцеклетки, не беше ясно качеството на ембрионите, тъй като сме и с мъжки фактор, който предполага нисък проценти качествени ембриони (комплексен проблем, включитлно и мутация на сп.)
Не беше ясно и какъв ще е шанса за имлантиране, т.к. имам ендометриоза, която често си рецидивира въпреки боя, който изяде.
НО, в крайна сметка трансфер на 5 ден (знаете какво значи това - здрави, прави ембриони, които носят на бой). От общо оцелели до 5 ден 9 ми върнаха 3 (за тези, които не са наясно лекарите НЯМАТ ПРАВО да връщат повече). Преди трансфера исках среща с лекуващия, за да замразим. Е те там се оказа, че онези 6 мистериозно са си отишли. Естествено знам, че се заплаща и бях готова с цената.
Грешката е моя в основата. В началото на процедурата подписах протокола за ембрионите празен. Това просто е безумие от моя страна, но е факт, че го направих. Толкова много им се доверявах.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 00:44 от Вихронрав

# 668
Вихронрав, пак ще кажа, че не ми се струва логично клиниката да не иска да ти вземе парите за замразяване и нарочно да изхвърлят ембрионите.

Никога не съм чувала на някого да му бъде отказано или попречено да се възползва от тази услуга. Просто няма никаква логика.

И в действителност - трябвало е да обсъдиш желанията и очакванията си с лекаря си преди процедурата. Особено пък като имаш религиозни съображения.

А самото замразяване/размразяване също намалява шансовете на "децата" ти за оцеляване - тъй че пак някои ембриони са "привилегировани". (Пиша "децата" в кавички, защото за мен десетина клетки не са човек, нито дете.) А и наистина ли си убедена, че искаш да родиш 6-7 деца?

# 669
jp, по-горе споделих, че имам съвсем други съмнения какво се е случило с ембрионите.
Не съм единствената, на която във въпросната клиника не се препоръчва замразяване. Част от мотивите са и твоите. В последствие разбрах, че криобанката им е пъчти пълна (това през октомври 2009г., Варна)
Все пак решението трябваше да бъде мое и на мъжа ми. Почувствах се поставена пред свършен факт, а и дефакто така си беше. След като съм подписала протокола предварително нищо не можех да направя повече.
Знам, че не искам само едно дете. Кръстниците ми са с три от ин витро. Всъщност, сигурна съм, че след второто не се вижда съществена разлика. Не съм се замисляла за 6-7, не мога да ти отговоря.

# 670
Не съм се замисляла за 6-7, не мога да ти отговоря.

И какво щеше да правиш с 6 замразени ембриона тогава? Как щеше да дадеш шанс на всички? А ако бяха 10?

# 671
Решението ни беше да правим опити със замразените през 3-4 месеца до успех. Пауза година след раждането и отново.
Бях с 4 години по-млада. И по-голям ентусиаст.
Сега плана ми е същия, само дето се надявам не да родя, а догодина да осиновим пак Simple Smile.
Децата са щастие, а дълго чакани са най-голямата благодат, която може да се случи в живота на човека.
АКо успея да обичам и да отгледам до края на живота си 6 деца - ще го направя. Но едва ли. Загубихме много време в планове и чакане.

# 672
АКо успея да обичам и да отгледам до края на живота си 6 деца - ще го направя. Но едва ли. Загубихме много време в планове и чакане.

Пак не ми отговаряш какво щеше да правиш с шест (или десет) замразени ембриона, ако сега ги имаше. Simple Smile

Както сама си видяла, АРТ не е аритметика. На един опит може да се извадят две яйцеклетки, може и да са 20. Нали не вярваш, че някой унищожава ембриони, щото му доставя удоволствие? Просто си е част от процедурата, чийто фокус е да се повиши шанса за зачеване.

Ако пациентът има други съображения, е редно да ги обсъди с лекаря. 

# 673
Само 1 изречение,съвсем встрани от разговора ви.Душата не се инкарнира толкова рано...

# 674
Нали не вярваш, че някой унищожава ембриони, щото му доставя удоволствие?

Това пък от къде дойде. Не, не вярвам в това.

Не ти отговорих на въпроса, защото и в първият ни опит нямаше дори химическа бременност. При мен имплантация изобщо никога не настъпи. Та очевидно не ми се налага да мисля в тази посока. Все пак споделих какъв ни беше плана. А той включваше и неуспехи, защото такива се очакваха.
Приех, че просто съм стерилна. Има такива жени и мъже и е повече от нормално да е така.

Общи условия

Активация на акаунт