Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 31 082
  • 779
  •   1
Отговори
# 645
Разбира се, че ще получават пари сурогатните майки - така е навсякъде по света, водят се за покриване на разходите. И като не искат майки от ромски произход с рисково поведение, къде ще намерят български такива, ако не са им роднини?
И как ще контролират какво прави майката?

# 646
Не се правя, че не забелязвам. Писах по-горе, че не съм чела цялата тема. Честно казано изобщо не ми пречи, че някой вярвал в нещо, било то и идиотска глупост от моя гледна точка. 
Мисля ясно изразих несъгласието си с конкретни постове.

Конкретните постове бяха в резултат на други конкретни постове, в които се обясняваше, че фитилчетата и ябълките успешно заместват половия акт при правене на деца.

Що не вземете да станете и вие всички журналисти. Никъде не съм писал за непорочно зачатие, защото де факто то не може да е непорочно. Защо? Защото дори и да няма полов акт, то го имало все пак някъде в миналото, тоест жената вече и да иска няма как да зачене непорочно. Това е първото, второ, пак и не знам за кой път повтарям. Нито фитилчето, нито ябълката нито коланче или каквото и да е не помага, ако я няма вярата и молитвата, всичко останало е благословение от свещеника.

# 647
Прав им път на умиращите без бъбреци? Или черен дроб?

А ти какво предлагаш? Да им дам мойте, че са ми в повече и излишни? Mr. Green
Има държави, в които за трансплантация почти не се чака, защото има достатъчно трупни донори и нещата са уредени добре. При нас всеки един случай, в който някой се съгласи негов починал близък да стане донор, се разгласява по новините, защото е голяма рядкост.
Ако не беше така, изобщо нямаше да се налага нуждаещите се българи да ходят до Пакистан и да вземат органи от живи донори, което е ужасно!

# 648
Искам да се извиня на всички, почувствали се засегнати от шегата ми за " професионалната помощ". Понякога ми се получават шегите, понякога не...
Искам и религиозните фанатици, обаче, да се извинят на всички засегнати от грозните си, неуместни и нагли коментари. Имам три приятелки, които никога нямаше да имат деца, ако не бяха направили ин витро.  Интересно ми е, как тези дълбоко религиозни личности биха погледнали на децата им. Дали плода на тази медицинска манипулация е низост в очите на бога? И на кой бог.
И още, да се извинят на всички, заразили се със спин, послушали съвета да не използват предпазни средства.
Ето за това не харесвам църквата. Мисля, че подобно говорене е необмислено и опасно във времето, в което живеем. Peace

Нищо против детето от сурогатна майка и ин витро. Детето не е виновно. Всичко това първо, води до обезличаване на мъжа. За което се казва още от стари времена, още от онези тъмни векове както ги наричате, че мъжът ще бъде мачкан, обезличен и трудно ще си намира работа. Второ, в много форуми подкрепящи сурогатно майчинство видях, че пише "сестра ми ще износи детето ми", което отговаря на друго от старите времена, тъмни векове, че ще има такова кръвосмешение, което ще е напълно законно. Трето, тази процедура струва около 50 000 долара в Америка, кой ще си позволи такова нещо? Само богатите. А кой ще продава? Само бедните. А против ин витрото има само една единствена забележка. Всички оплодени, годни за раждане яйцеклетки да се употребят, а не да се изхвърлят като биологичен отпадък, като какъвто е бил определен не от църквата, а от държавата. Спомням си една жена беше родила 12 деца наведнъж, та ние не можем ли!?

По въпроса с болните от СПИН. Никой не им е виновен, че се хващат с първия срещнат или, че приемат наркотични вещества, като използват една и съща игла. Да, това, което им се е случило е наистина гадно, но който каквото си направи, и цяла България да се събере няма как да му го оправи. Радостен е обаче случая, че има лекарство за СПИН, което помага в 60 % от случаите.   

# 649
Вихронрав (много ще се радвам, ако смениш този ник, защото никак, ама никак не ти подхожда и ми е супер некомфортно да се обръщам към човек като теб с името на тази героиня)
Не си разбрала това за СПИН-а. В Африка много проповедници промиват мозъците на местното население, че е грешно да се ползва превзерватив. В някои региони заболеваемостта от СПИН е 75%.  Там мъжете си вземат девствени жени.  И после ги заразяват със СПИН. Едно такова момиче с нищо не е виновно за разболяването си, колкото и странно да ти звучи.
В някои племена има поверие, че ако преспиш с девственица, ще се излекуваш от СПИН. Така заразара се разпространява още повече. В общества, които са на толкова ниско откъм грамотност ниво, трябва да се вземат много сериозни мерки, за да се ограничи заразяването. Медицината се бори, опитва се да осигури лекарства, различни организации се борят за ограмотяване и най-важното - пропаганда за ползване на презервативи, но ето тук се намесват пасторите и убеждават хората, че презервативите са грешни.
Така че да, пасторите са виновни за всяко момиче, заразено със СПИН и за всяко дете, родено с тази болест, защото с проповедническите си глупости възпрепятстват опитите на медицината да възпре разпространението на болестта.

Те може и да са виновни за това (но до някъде са прави, но не съвсем), но тази болест не се е появила от сътворение мира, а от началото на този век. Болест, създадена от тези лекари, борещи се за унищожението и.

# 650
Всички оплодени, годни за раждане яйцеклетки да се употребят, а не да се изхвърлят като биологичен отпадък, като какъвто е бил определен не от църквата, а от държавата. Спомням си една жена беше родила 12 деца наведнъж, та ние не можем ли!?   
Не. Освен морална страна, този въпрос има и медицинска.
Раждането на 12 деца наведнъж е огромен риск за живота на всяко едно от тях, както и за този на майката. Понякога подобни експерименти завършват успешно, но в повечето случаи не би станало така. Затова родилата 12 е една в света, срещу милионите родили след инвитро.
Всички оплодени яйцеклетки не са годни за имплантиране. Точно затова докторите избират някои от тях - тези, които са годни. Ако се имплантират всички, може цялата бременност да завърши неуспешно и заедно с негодните, да си заминат и годните, а също и майката.
Това са медицинските аргументи.
Аборт се прави и по медицински причини, когато в по-късен етап на бременността се окаже, че бебето има увреждане, понякога несъвместимо с живота и заплашващо живота на майката.
Добре, че тези решения се вземат от медицински грамотни хора, а не от такива, които вярват в зачатие чрез молитва, защото невежеството е най-големият враг на морала.

# 651
  • гр. София
Ангеле, видя се, че нямаш никакви познания относно процедурата инвитро. Нека ти обясня, че дано престанеш да дрънкаш как имало по 12 оплодени яйцеклетки.
След стимулация яйчниците на жената произвеждат примерно 15 яйцеклетки (като се има предвид, че месечно се произвежда само по 1, рядко по 2, още по-рядко, ама наистина още по-рядко, по 3). Тези яйцеклетки, 15 на брой в дадения пример, се изваждат чрез пункция. Никога не са годни всичките за оплождане. Никога. Ембриолозите отделят онези от яйцеклетките, които са годни за оплождане, да кажем от въпросните 15 - 8. От оплодените 8 яйцеклетки да кажем около 5-6 започват да се делят правилно. След няколко дни (ако не се лъжа три дни) в матката се имплантират не повече от 3 (това е законодопустимият максимум) от тези делящи се яйцеклетки. Избират се най-добрите, защото в последствие почти винаги се оказва, че макар и първоначално добре развиващи се, в един момент са спрели да се делят.
Сега разбра ли?
А ако повече от тях са качествени, могат да се замразят и да се ползват за повторен опит инвитро, в случай, че първият е неуспешен. Защото да, и при перфектно делящи се яйцеклетки може да има проблем с имплантирането им и нито един ембрион да не се захване.
Та не говори глупости, ако обичаш.
Първо проучи добре нещата, тогава се изказвай.

Ако в женското тяло се върнат всички добре развиващи се оплодени яйцеклетки, да кажем 6, ти имаш ли представа, че повечето ще измрат и от тях няма да се родят бебета? Защото жената не е котка, че нормално да ражда по 5-6 дечица накуп. Човешкият организъм, човешкото тяло, не е пригодено да износва такава многоплодна бременност. Тези случаи са рядкост и се наричат ИЗКЛЮЧЕНИЯ!

Ей, големи разбирачи се навъдиха, значи. Ама на две магарета една копа сено не могат да разделят.  Tired

# 652
Дами, къде е пречката да се замразят тези яйцеклетки, които не могат да се трансферират?
Аз исках да стане така, исках да дам шанс на всяко едно от децата си да се имплантират и родят, ако е дал Господ.
Не бях съгласна и сега не съм, че този, който гледа под микроскоп детето ми ще прецени кое е годно и кое не за имплантация.
Това трябва да се реши не от медик, а от родителите. Медика може и да ме консултира, но моите деца са си моя работа.
Вместо това лекуващият ме лекар ме дари с усмивка и ми каза, че аз вече деца за трансфер нямам. Много мило, нали?

# 653
  • гр. София
Не бях съгласна и сега не съм, че този, който гледа под микроскоп детето ми ще прецени кое е годно и кое не за имплантация.
Това трябва да се реши не от медик, а от родителите. Медика може и да ме консултира, но моите деца са си моя работа.

Вихронрав, този, който гледа под микроскоп, е учил за това и знае кои показатели да гледа. Може да прецени коя яйцеклетка след оплождането се дели правилно и коя не, коя уж започва да се дели правилно, но впоследствие престава. Ако жената няма нужното образование няма и как сама да прецени това (колкото и да й се ще).
Спрялата да се дели яйцеклетка не е годна за имплантация, тя е мъртва, от нея бебе НЯМА да се роди. Никога. Защо би искала да ти я връщат в тялото? Защо да не ти върнат годна такава, имаща всички шансове да се развие в бебе?

# 654
Зимна роза, спрялата да се дели клетка в зародиша е на мъртво дете, да. Но не стои така въпроса с тези, които цитирам "не ми харесват".
Всъщност това, което подозирам, че се е случило с моите деца изобщо не е, че са отишли в канала. Не е за тая тема, а и не мога да го докажа.

# 655
"Не ми харесват" не е нужно да е казано буквално. Докторът не е длъжен да ти изреди цялата терминология, с която взема решението кои да избере. Смятам, че щом имаш живо и здраво дете, значи добре е преценил нещата.
Защо изобщо се обърна към него? Защо не отиде до онзи манастир в Гърция, където с едно фетилче щеше да родиш и без полов акт? С такава силна и пламенна вяра като твоята изобщо не се съмнявам, че Бог щеше да ти откликне. И да, това е ирония, в случай, че се чудиш. Пояснявам, понеже предния път не ме разбра какво ти казах.

Не знам... не изпитваш ли поне някаква признателност към доктора, който ти е помогнал да сбъднеш желанието си? Или въпреки всичко, което е направил, той е зъл и пресметлив, а само на Бог дължиш благодарност? Не, не ми отговаряй, че ще ми сринеш вярата в човечеството  ooooh!

# 656
adi_27, честно, никой друг не ми е вкарвал такива думи в устата ... Защо?
Къде писах, че имам дете от АРТ? Осиновител съм. Ползвала съм АРТ и спрях след този последен опит. Именно защото бях поразена от липсата на морал в хората, на които се бях доверила. В този смисъл - не, не мога да съм признателна за нищо. Благодарна съм, че съм здрава след опита - това е.
Много бъркаш иронията със сарказма.

# 657
Заблудила съм се, понеже спомена само АРТ и дете и нямаше как да се сетя, че липсва връзка между двете.
Успех с родителството.

Все пак не разбрах какво морално решение виждаш в замразяването на негодните яйцеклетки и при положение, че няма да бъдат имплантирани, замразяването е по-морално, защото...?

# 658
Не разбирам защо намесвате навсякъде парите. Нали идеята на проектозакона (с окончателния текст не съм запозната) беше да няма плащане, т.е. "услугата" да е предоставена безвъзмездно?
Неправилно ли съм разбрала?

Неправилно да, приземи се. Безвъзмездно няма... за жалост. Това е в проектозакона, защото е още проект. Виж като стане закон ще постъпят нужните изменения и допълнения.
Груба съм, но реаността си е това - трябва да се гледа реално. Едва ли ромките ще бъдат предпочитана утроба, не се заблуждавйте.

# 659
adi_27, честно, никой друг не ми е вкарвал такива думи в устата ... Защо?
Къде писах, че имам дете от АРТ? Осиновител съм. Ползвала съм АРТ и спрях след този последен опит. Именно защото бях поразена от липсата на морал в хората, на които се бях доверила. В този смисъл - не, не мога да съм признателна за нищо. Благодарна съм, че съм здрава след опита - това е.
Много бъркаш иронията със сарказма.
Да си осиновител е не по-малко благородно от това да си биологичен родител.
Аз, както казах , не съм особен привърженик на сурогатното майчинство, дори съм доста подозрителна, но мисля, че при истинска невъзможност на майката, и при желание на по-близък родственик, законът че е по-добре да го допуска!

Общи условия

Активация на акаунт